Schranz si sám neumí vysvětlit, proč se mu v pohárech tolik střelecky daří

10.08.2023, 23:46
Aktuality

Ivan Schranz si sám neumí vysvětlit, proč se mu tolik daří ve velkých pohárových zápasech. Devětadvacetiletý slovenský univerzál prvními dvěma brankami pomohl Pražanům k dnešnímu vítězství 3:0 nad Dniprem v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy a navázal na své klíčové góly z loňské úspěšné kvalifikace Evropské konferenční ligy. Na tiskové konferenci připustil, že chvíli myslel i na hattrick, ale po vyloučení spoluhráče Igoha Ogbua se už soustředil spíše na bezchybnou defenzivu.

"Nevím, čím to je, že mi to v těchto zápasech vychází. Ten gól někdo vždy musí dát, dnes to vyšlo na mě. Předtím to v lize táhli gólově další kluci. Hlavně jsem rád za výsledek, ale samozřejmě i za to, že se mi podařilo skórovat. Vydobýt si možná nějaké sebevědomí, nějaké ty body udělat. Je to velmi dobrý výsledek do odvety a z toho máme radost," řekl Schranz po svých prvních brankách v sezoně.

Slovenský univerzál byl hlavní střeleckou oporou Slavie už v loňské kvalifikaci Konferenční ligy. Dal vítězný gól proti Panathinaikosu Atény a následně postupovou brankou v prodloužení proti Rakówu Čenstochová poslal Pražany do hlavní fáze. Předloni se trefil i v klíčovém utkání skupiny proti Unionu Berlín a prosadil se také poté ve vyřazovací části proti Fenerbahce Istanbul.

"Možná mi ty velké zápasy sedí. Dnes mi to vyšlo, ale pro nás je vlastně každý zápas ve Slavii velký a důležitý. Neděláme v tom rozdíly. Takže bych to nerozděloval, že některá utkání jsou důležitější než jiná," poznamenal Schranz.

Proti Dnipru se prosadil v páté a 38. minutě. "U prvního gólu byl výborný centr od Masopusta před bránu. Byl jsem tísněný jedním hráčem, povedlo se mi to před tím nějak protečovat a zapadlo to do brány. Takže pěkná akce a výborný začátek," popsal Schranz. "Při druhém po rohovém kopu propadl míč, někdo to protečoval. Ocitl jsem se před brankářem, tak jsem se soustředil jen na to, abych to dobře trefil," doplnil Schranz.

Chvíli myslel i na hattrick, který už dal ve Slavii předloni v červenci při vítězství 3:1 v Teplicích. "Je pravda, že když jsem dal druhý gól, tak mi hlavou problesklo, že možná ještě přijde nějaká šance a možná si zase zopakuji hattrick ve Slavii. Ale po červené kartě jsem na to hned přestal myslet a soustředil se na to, abychom stav hlavně udrželi, případně přidali ještě jeden gól. To se podařilo," pochvaloval si Schranz.

Ve Slavii často střídá posty. Dnes hrál pravého křídelníka, po vyloučení Ogbua se zatáhl do obrany. "Jestli je nějaká pozice, na kterou bych si teď netroufl? Možná ne," usmál se. "Ale asi bych nechtěl, aby došlo k tomu, že bych musel chytat. I stoper je velmi těžký post, takže věřím, že až tak daleko to nezajde. Ale kdyby bylo potřeba, jsem připravený jít kamkoliv, kam mě trenér pošle," řekl Schranz.

Rodák z Bratislavy se těší na odvetu v Košicích, kde má Dnipro svůj domácí azyl v pohárech kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu. "Hlavně (rodák z Košic) Jakub Hromada se těší asi nejvíc. Těším se s ním, že nám trochu ukáže Košice. Hrál jsem tam, ještě samozřejmě na starém stadionu. Takže se těším i z toho pohledu, že uvidím novou arénu. My Slováci se tam budeme cítit jako doma," doplnil Schranz.

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského má Schranz velkou výhodu, že je komplexní. "Ivan za dva roky ve Slavii neuvěřitelně vyspěl. Je to obrovsky důležitý hráč pro celý tým, je komplexní. Když ho dám na hřiště, vím, že svoje úkoly zvládne. Pro tyhle zápasy je jednou z prvních voleb, zvládne každý post. Je nebezpečný vepředu a zodpovědný vzadu. Přesně to chcete," uvedl kouč.

"Ivan má takové rozmanité zakončení. Má úžasnou biomechaniku pohybu, trajektorii střely má nesmírně zajímavou, já jí říkám schranzovka. U něj jde o čistotu kopu, umí dobře sklopit nohu a krásně to trefit. Když vystřelí, balon nepláče, ale vesele si letí," vtipkoval Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mass

Bylo trochu zbytečný hledat náhradu za Olayinku, když byl celou dobu v týmu Schranzik.

Na druhou stranu s tim Provodem na levym beku si nejsem vůbec jistej, i když teda proti Budějovicím byl i z beka muž zápasu. Možná že Provodovi změna postu pomůže vrátit do optimální formy, myslim si, že se mu to moc po návratu ze zranění nedařilo.

Reagovat
doughty

Nepamätám žeby za Slovensko odohral jeden dobrý zápas nie to ešte s gólom

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Dodnes som nepochopil, prečo ho Tarkovič bral na Euro 2020 hoci bol zranený a aj lekári predikovali, že sa počas šampionátu nedá dokopy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele