Schmeichel pokračuje v Leicesteru, podepsal novou smlouvu

31.08.2018, 22:36
Aktuality
Dlouhá léta věrné služby Leicesteru City hodlá Kasper Schmeichel rozmnožit i na závěr hráčské kariéry. Dánský brankář se totiž svému zaměstnavateli nově upsal až do roku 2023 a dle vlastních slov se chce přičinit o další úspěchy anglického klubu, kde působí již od léta 2011. Vedení anglického klubu si tak po Jamiem Vardym a Wilfriedu Ndidim pojistilo v krátkém sledu již třetí stálici základní sestavy.

Dánský reprezentant se od příchodu z Leedsu United vypracoval v neoddiskutovatelnou brankářskou jedničku Foxes a nastřádal zde již bezmála 300 startů. Schmeichelovy kvality vyšly na odiv především v sezoně 2015/16, kdy Leicester šokujícím způsobem zaskočil všechny favority a z pozice klubu tipovaného na sestup dokonce ovládl celou Premier League.

Právě po tomto vrcholném triumfu nyní jednatřicetiletý gólman podepsal pětiletý kontrakt, který však zůstal v platnosti pouze dva roky. Vzhledem ke spokojenosti se Schmeichelovými výkony a možná i vzrůstajícím zájmu o služby syna neméně slavného Petera Schmeichela totiž Leicester nyní své jedničce dopřál novou pětiletou smlouvu. "Chci tomuto klubu přinést další úspěchy," nechal se urostlý Dán slyšet v prohlášení pro klubový web.

Schmeichel na sebe výrazně upozornil i během letního mistrovství světa, kde v brance Dánska zlikvidoval hned tři pokutové kopy v osmifinálovém utkání s Chorvatskem, ovšem ani to nakonec k postupu jeho národního týmu přes pozdější vicemistry světa nestačilo. Pověst penaltového mága si Schmeichel udržuje dlouhodobě, neboť i v pomistrovské sezoně 16/17 přispěl k úspěšnému tažení Leicesteru Ligou mistrů dvěma lapenými penaltami v osmifinále s favorizovanou Sevillou.

Autor: Martin Kantor / bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Smreky

skvelý, spoľahlivý brankár! bohvie ako by to dopadlo, keby ManCity uprednostili Kaspera pred Hartom...

Reagovat
LeonardoUžoa

fuuu, to by změnilo celý děj současnosti. Šejci by nekoupili manchester city ale leicester.

Reagovat
Smreky

Nemyslím s klubom ale s ním samotným... či by hrával doteraz za city alebo by bol tiež už tiez bol z klubu ako Joe

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
cristiano.K.

bude legendou pokud dodrží kontrakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele