Schalke má nového trenéra, mužstva se ujme Wagner

09.05.2019, 21:15
Aktuality
David Wagner se stal oficiálně novým trenérem Schalke. Bundesligový klub hledal náhradu za Domenica Tedesca, přičemž nový kormidelník podepsal smlouvu do roku 2022...

Sedmačtyřicetiletý kouč zahájil trenérskou kariéru u mládeže Hoffenheimu, odkud se přesunul do Borussie Dortmund. Zde se ujal rezervy, se kterou hned postoupil do 3. ligy.

Následně se s juniorským týmem BVB dokázal ve třetí nejvyšší německé soutěži opakovaně udržet a na podzim 2015 přišla překvapivá nabídka z Huddersfieldu Town. Wagner ve svém prvním roce skončil na 19. místě League Championship, ale rok nato senzačně postoupil do Premier League.

Ještě větší překvapení ale následovalo loni, kdy se Huddersfield jakožto největší outsider dokázal mezi finančně silnějšími konkurenty udržet. Končící ročník se ovšem Terriers nevydařil a nepomohlo ani to, že byl uprostřed ledna Wagner odvolaný, tak jako tak Huddersfield sestoupil.

Na nové angažmá však nemusel Wagner čekat dlouho a tentokrát se vrátí do Německa, kde dostal důvěru od Schalke. Zde nahradí Domenica Tedesca, který sice loni s "Horníky" skončil na konečném druhém místě, ovšem letos na dobré výsledky nenavázal a bojoval dokonce o záchranu.

Wagner podepsal v Gelsenkirchenu smlouvu do roku 2022 a má jednoznačný úkol - vrátit Schalke do pohárové Evropy. "Jsme potěšeni, že jsme se dohodli s trenérem Davidem Wagnerem, který přesně splňuje naše požadavky," pochvaloval si sportovní ředitel Jochen Schneider.

"Z vlastní zkušenosti vím, jakou sílu má Schalke, když se tým, klub a fanoušci spojí dohromady," řekl Wagner, jenž během své aktivní kariéry nastupoval za S04 v letech 1995 až 1997. "Chci pomoci změnit současnou situaci k lepšímu, to je pro mě největší motivace," vyhlásil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (41)

Přidat komentář
stas87

Podla DeichStube sa SVW zaujima o Soucka. Nechcem ho, mne osobne je nesympaticky a ani si nemyslim, ze by nasu zalohu dostal na uroven, na ktorej je s Eggesteinom. Ten zaujem je len informativny, Baumann sonduje situaciu okolo neho a k podpisu je dost daleko v tuto chvilu. Ten zaujem o neho ale dost mozno znamena, ze Baumann uz rata s letnym predajom Eggesteina v ramci BL. No, nadseny nie som, jeho kvality uznavam ale poobzeral by som sa inde. Co sa tyka ceny, nezaplatil by som viac ako osem mega aj s pripadnymi bonusmi. Vlastne som voci nemu skepticky aj z toho dovodu, ze hrac z ceskej ligy nie je schopny okamzite podavat vykony hodne BL. Nezvladol to Gebre, problemy mal Kaderabek a Soucek by nebol vynimka. Zasa ale ak by prisiel za tych osem milionov, tak by mu ta cena pomohla v tom, ze by ho Kohfeldt neodpalil po serii spatnych vykonov. Tvrdika by som poslal s 12 mega do prdele, taku cenu podla mna naozaj nema. Ideal 8 mega, keby stal o mega viac, tak by som to akceptoval.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, Gebre je šílená ostuda vašeho týmu

Reagovat
stas87

Tak jo, dam ti este jednu sancu pochopit co som napisal. Snaz sa trochu, preboha.

Reagovat
Kily

dneska už samozřejmě ne, ale ten začátek v Brémách měl doopravdy pomalý, jak píše stas, poměrně dlouho to trvalo, než se přizpůsobil, nestíhal a chodila přes něho spousta gólů i akcí

Reagovat
KingMaster13

Jako i dle transfermarktu už vyletěl na 6 milionů eur a jak říkáš 9 mega a víc bych vás už asi nedojil. Za mě by mu hrozně pomohla ta přítomnost Čechů v kádru a i s tou adaptací si myslím, že by neměl problém. Jako nepůsobí zrovna inteligentně ale je to chytrej kluk, srdcař a bojovník co nic nevypustí. Jako ze začátku jak píšeš od něj nečekej zázraky ale šel by cestou alá Kadeřábek a s odstupem času by se vypracoval Navíc on je dost produktivní na DM a to si myslím, že by v Bundeslize od něj všichni kvitovali

Reagovat
stas87

Pozri akym sposobom sa prezentuje Rashica a taktiez je zaujimave, ake minuty od Kohfeldta dostaval ked prichadzal. Pol roka si musel pockat na to, az bol pripraveny na BL. Podobne dlho to myslim trvalo aj Junuzovicovi ked prichadzal z Austrie. Fakt to nie je uplne lahke, prist do top sutaze zo slabej ligy a od prveho momentu sa zaradit plnohodnotne do kadra. Takze z historie prestupov do Werderu zo slabsich lig mam tento nazor.

Zasa je ale pravda, ze Rashica a Juno hrali iny post. Podobny typ bol Delaney a ten zvladol ten prechod z danskej ligy celkom dobre. Za prvy polrok naskocil do 13 zapasov a odohral 916 minut. Mal tam nejake zranenia, tak by dost mozno odohral aj viacej. No s adaptaciou suhlasim, vzdy je lepsie ako mas v time spoluhraca z repre. Ja sa ale bojim toho, ze nenahradi Eggesteina a budem na zaciatku sezony stracat a cakat na to, az sa zohra s timom. Ak chceme do EL, musime sbierat bodov od prveho kola. Pretoze v konkurencii aka je v sucasnosti, tak je siedme miesto zrejme nas strop. Ako by Tvrdik zareagoval na to, ze SVW ponuka 8-9 mega a povedzme ze Zenit 12? Tlacil by ho do Petrohradu alebo by to nechal na nom aj za cenu toho, ze klub by dostal o tri mega menej?

Reagovat
KingMaster13

Já si myslím, že Tvrdík by to možná od Zenitu vzal ale košem by jim dal Souček Sám říkal, že zaboha nechce na východ Myslím si, že i těch 9 by vzal, to už je důstojná cena. Tam jde jen o to aby od nás neodcházeli hráči za směšné částky jako Barák za 3 miliony eur a nebo Pavlenka 9 milionů eur je už pro český tým hodně velká částka. Ještě časem by to možná šlo vyšperkovat na těch 12 cca aby odcházeli ti nejlepší z ligy v ideálním věku a můžeme být spokojení Třeba takovej Hložek ten si myslím, že za 3 roky bude odcházet možná i za víc než 12

Reagovat
Elliasson

Tak Zenit je prestižnější klub než Werder, co si budeme lhát.

Reagovat
Kluivert9

Pamatuju si podobný tvoje kecy při přestupu Pavlenky... a dnes? Stříkáš z něho metr vysoko

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
stas87

Loni bol daleko lepsi, v tejto sezone mal zopar skvelych vykonov ale aj dost chyb. Skratka neprekonal minulu sezonu. Ja som obecne proti kupovaniu hracov z ceskej alebo slovenskej ligy.

V tejto sezone ma ale neskutocne serie s tymi jeho odkopami na krajnych bekov. Uspesne to je tak z 20% a casto tak dame zadarmo loptu superovi. Neviem ci je to chyba len Pavlenku alebo ho k tomu nuti Kohfeldt, kazdopadne to je totalny nezmysel. No a v hre nohami sa ani o trochu nezlepsil, to mu zatvara dvere do lepsich timov, bohuzial.

Ja som v prvom rade kritizoval tu myslim cenu za neho. Nie priamo Pavlenku a pocas minulej sezony som ho viackrat pochvalil a ospravedlnil sa. Chcel som radsej Rönnowa ale ten dostal len minimalnu sancu v SGE. Trapp je skratka lepsi brankar a tak som nemal moznost porovnania Rönnowa s Pavlenkom.

Reagovat
Kluivert9

V pohodě, ale není důvod hráče automaticky odsuzovat, jen proto, že jde z ČR/SK. Zvlášť, když hráč tu ligu celkem jasně převyšuje.Právě u Pavlenky jsi se o tom přesvědčil.

Reagovat
Rudnevs

Zas by som z tej českej ligy nerobil takú žumpu a nestaval ju na rovnakú úroveň so slovenskou, tá je predsa len o dosť horšia. Česká liga sa môže merať trebárs s dánskou, švajčiarskou, rakúskou a pod. Slávia vďaka Číňanom tú kvalitu proste má a v EL sa dostali dosť ďaleko, čo si momentálne úprimne pri žiadnom slovenskom klube neviem ani predstaviť.

Českí hráči v BL nejak výrazne nesklamali, akože ok, trosky Šimák s Feninom urobili hanbu a pár ďalším tl nevyšlo (zas je rozdiel keď kupuješ Klimenta, čo je proste čistý pokus-omyl a keď kupuješ dôležitého hráča štvrťfinalistu EL), ale celkovo to je pre BL dobrý trh, je viac pozitívnych príkladov než negatívnych. A taktiež vo Werderi majú momentálne s Čechmi určite dobré skúsenosti.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan

přesně popsáno

Reagovat
BBystr

aj ked Simak mal kvalitu mozno aj podobnu ako Rosicky

Reagovat
icka

u Simaka to bylo slozitejsi. On tu kvalitu na BL mel a dle meho velkou. Ale ke by stejnou kvalitu mele jeho hlava.

Reagovat
Rudnevs

Jj, ja viem, on bol parádny, v 2. BL s Hannoverom si to tam neskutočne vodil, tak som to aj myslel, po futbalovej stránke bol skvelý, ale nakoniec sa z neho stala aj tak troska. Ten Fenin to mal podobné, možno nebol až taký talent ako Šimák, ale tiež na to mal, v prvom zápase dal hneď hetrik...

Reagovat
icka

tak Fenin ukazal snad jen ten prvni zapas neco. Si pamatuju jaky to byl boom vsude i v novinach a pak to slo do sracek. Simak si mohl vodit i tu BL. Sam Nedved rikal, ze nevidel talentovanejsiho borce u nas.

Reagovat
KingMaster13

Ten Kliment nehrál v základu ani v Jihlavě, takže ten prostě se v Bundeslize prosadit nemohl, to bylo od Stuttgartu úplné bláznovství. Možná ještě Petržela tam zklamal. Jiráčka s Pilařem tam brzdilo zranění plus si nevybrali nejlepší klub no. Ono Wolfsburg pod Magattem byla šílenost Gebre, Kadeřábek, Darida, Pavlenka ale jsou dobrým příkladem, že se hráči z české ligy chytit mohou když se s nimi dobře pracuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám odborník na přestupy

Reagovat
Kily

já docela věřím tomu, že Souček bude pro kohokoli hodně dobrý nákup, i když těch dvanáct milionů je trochu přestřelených. V EL se zlepšoval skoro každým zápasem a nebyla to nepatrná zlepšení. Kdybych měl označit nějakého hráče z naší ligy, který za uplynulý rok udělal největší výkonnostní skok a může v klidu jít do zahraničí s tím, že tam hned bude hrát základ (samozřejmě za předpokladu přestupu do nějakého "ideálního" klubu, ne Bayern, Barcelona nebo jiná podobná šílenost), tak bych hned ukázal na něj. Navíc on se ještě bude zlepšovat

Reagovat
stas87

Stylom hry mi pripomina Williama Carvalha..a ten teda dieru do sveta neurobil. Chcel ho polka europy a skoncil v Betise. Hra tam aspon tak, ze sa da oznacit za nadpriemer ligy? To co pises ty, to som na EF videl od februara pisat viacero ludi, aj tak ma to uplne nepresvedcilo. Ale on je stale hracom Slavie, mozno ani ziadne rokovanie medzi SVW a Slaviou nebude a on skonci niekde v Bordeaux napriklad. Veris mu, ze by mu agresivna hra superov nerobila problemy v zaciatkoch?

Reagovat
Kily

věřím tomu, že se té hře dovede rychle přizpůsobit a zvyknout si na ní. Jak na tom je výkonnostně William Carvalho nevím, vím jen, že pro mě je Betis po Realu letos největší zklamáním LaLigy a částečně za to může vedení tím, že se úspěšný loňský tým zase snažilo až moc přebudovávat

Reagovat
Elliasson

Celtu a Villareal bych řadil výše.

Reagovat
Kily

jsem to nějak hodil moc na Betis ještě k nim pak Real

Reagovat
Logan

kolikrát si součka vlastně reálně viděl hrát, že ho takhle hodnotíš?

Reagovat
Hokaido

Je to dement. Jen mu leží v žaludku, že Souček je Čech.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
stas87

S Dynamom v oboch zapadoch, v Petrohrade, doma s Bordeaux a v EL v dalsich zapasoch v HL. Plus nejake zapasy za repre. Minuly rok som videl myslim 4 zapasy zo siestich taktiez v skupinach EL. Tebe Carvalha nepripomina stylom hry?

Reagovat
Logan

Já Carwalha viděl hrát asi 2x, takže opravdu nevím.

Jen vím, že jsi hejtoval Pavlenku uplně stejně.

Kdyby Souček nebyl čech, ale chorvat nebo dán, tak budeš uplně v pohodě s cenou i se strachem o jeho výkonost.

Souček je připravenej podle mě i na lepší tým než werder a taky doufám, že do takového týmu půjde.

Pokud půjde do werderu, bude okamžitě prospěšný A týmu.

Reagovat
Logan

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Asi dobrá volba

Reagovat
Rudnevs

Neee, opakovaný fór už neni fór...

Reagovat
Rudnevs

Ja som spokojný. Je to sympaťák, ďalší zo zaujímavých nových trénerov v BL, učil sa od Kloppa s Rangnickom (s Jürgenom sú dobrí kamaráti a na hoteloch spolu zdielali izbu, s Rangnickom sa stretli v Hoffe, kde Wagner trénoval U19 a U17 a RR ho nechal nahliadnúť do toho, jak to funguje, trebárs ho i zobral na tréningový kemp do Rakúska), v Anglicku odviedol so slabým kádrom skvelú prácu a mimochodom je to i bývalý hráč Schalke, čiže tá spojitosť tam je. Kloppo ho dosť chváli, ale to by som tiež zas bral trochu s rezervou, vzhľadom na ich priateľstvo.

Teraz ešte som zvedavý, že kto prevezme tie ostatné posty. Krösche manažérom podľa všetkého nebude, špekuluje sa teraz zas o iných ľuďoch... Rebbeho ani Heldta nechcem, snáď Schneider príde s niečim lepším a kreatívnejším než zobrať dvoch skrachovancov, ktorí boli vyhodení z boja o záchranu. Trebárs ten Freund zo Salzburgu by bol super, o tom sa tiež hovorí. Ale ako uvidíme, tie mená sú stále ďalšie a ďalšie. Každopádne, Tönnies vravel, že noví ľudia majú prísť spolu a nie osobitne, čiže som zvedavý na ďalšie dni.

Reagovat
JessePinkman

Wagner je skvělá volba. V Huddersfieldu byl vynikající a přál jsem mu dobrý angažmá, což Schalke je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele