Sázkové tipy na víkend (16)

20.05.2012, 09:32
Tipy a analýzy
I když už většina velkých evropských lig skončila, stále je na co sázet. Minulý víkend se dařilo a o něco jsme si vylepšili naše statistiky, snad budeme v úspěšných tipech pokračovat i nadále. Tentokrát přinášíme dvě analýzy, jednu na zápas v Číně a druhou na ligu v Bosně.

Dosavadní statistiky:
Tipy: 17 OK - 2 void - 14 KO
Vklady: 91
Výběry: 102,7
Zisk: 11,7
ROI: 12,85%
Čína: Guangzhou Evergrande - Qingdao Jonoon (neděle 13:30)

Souboj 11. kola čínské nejvyšší soutěže, kde vedoucí celek a loňský mistr Číny Guangzhou Evergrande nastoupí proti poslednímu týmu tabulky Qingdao Jonoon. Všem je jasné, kdo je favoritem zápasu a že se většinou nemusí vyplatit, když na svůj tiket zařadíme zápas mezi prvním a posledním týmem tabulky. I přes to ale v tomto zápase udělám výjimku.

Domácí tým doma odehrál šest zápasů s bilancí 5-1-0 při skóre 15:4,z toho 3x dokázal tento celek vyhrát o více jak jeden gól, proti Changchun Yatai (4:0), Hangzhou (3:1) a Henan Jianye (3:0). 2x vyhrál 2:1 a jedinou remízu si připsal za výsledek 1:1 s týmem Guizhou Renhe. Tým Evergrande je na svém stadionu velice silným soupeřem, pokud se podíváme na jeho statistiky z minulé sezóny, můžeme dohledat velice solidní bilanci 13-2-0.

Hostující tým Qingdao Jonoon, ve svých venkovních utkáních preferuje velmi defenzivní styl hry a jeho bilance je 0-2-3 při skóre 1:5. Dvě remízy, které tento tým dokázal uhrát, pocházejí ze zápasů na hřišti týmu Changchun Yatai a Hangzhou (oba 0:0). Qingdau se nedařilo ani v minulé sezóně, v konečné tabulce skončili na šestém místě a jejich bilance na hřištích soupeřů byla 2-7-6.

Domácí tým si po výhře nad Buriname v Thajsku zajistil dopředu účast v další části asijské Ligy mistrů, čímž jen více povzbudil své fanoušky, kteří se na tento nedělní zápas chystají v hojném počtu a předpokládá se, že 60 000 míst v hledišti bude zaplněno do posledního. Další zajímavou zprávou z tábora domácích je ta, že tento zápas bude prvním pro nového trenéra týmu - Marcella Lippiho. Jedinou podstatnou absencí by měl být středopolař Muriqui, jenž je s bilancí devět zápasů - šest branek nejlepším střelcem týmu.

Hostující tým nastoupí v nastoupí v silnější sestavě, než v minulém zápase, do středu pole se jim vrací po čtyřech vynechaných kolech hráč Zheng, který v pěti zápasech vstřelil jednu branku. Ostatní absence, respektive návraty nejsou nijak zajímavé a neměly by nijak významně ovlivnit zápas.

Pokud se podíváme na vzájemné zápasy těchto dvou celků, najdeme v nich jasnou převahu domácího Evergrande, fanoušci si jistě musejí poměrně dost lámat hlavu, aby si vzpomněli, kdy jejich tým s tímto soupeřem naposledy prohrál. Poslední body mu dokázalo Qingdao sebrat v roce 2009, kdy se v obou vzájemných utkáních zrodila remíza 0:0.

Můj názor na tento zápas je takový, že v něm není dostatek faktorů, které by dovolily výsledek v neprospěch domácího celku. Postup do další fáze LM, vyprodaný stadión, Marcello Lippi v prvním zápase na lavičce jako trenér a i vzájemná bilance, to vše hovoří pro Guangzhou.

Tip: poločas/konečný výsledek -> Guangzhou / Guangzhou
Důvěra: 2/5
Kurz: 1.91 (Paddy Power)
Tipér: GDT1979


Bosna a Hercegovina: Borac Banja Luka - Slavija Sarajevo (neděle 17:30)

Z nedělní fotbalové nabídky jsem se zaměřil na zápas v Bosně a Hercegovině, konkrétně utkání mezi týmy Borac Banja Luka a Slavija Sarajevo.

Borac se dvě kola před koncem nachází na 4. místě tabulky, které zaručuje účast v Evropské lize, náskok na páté místo má ale jen tříbodový a má tedy ještě o co hrát. Bilance tohoto týmu je 16-3-9, z toho 11-1-2 na domácím hřišti. Bosenská liga je považována za tzv. home team league, v níž si většina celků drží výhodu domácího hřiště a nenechává soupeřům příliš mnoho bodů. Toto specifikum potvrzuje i Borac. V dnešním utkání se bude muset obejít bez svého kapitána obránce Žiariće (22/0) a také bez záložníků Raduloviće (7/0) a Dujakoviće (9/0).

Dnes se mu postaví jako soupeř tým Slavije Sarajevo. Bilanci venku má 3-0-11, tedy dost špatnou. Nicméně i Slavija má v tomto zápase o co hrát, tým se nachází na předposledním, sestupovém místě tabulky, se ziskem 29 bodů. Druhá polovina tabulky je ovšem velice vyrovnaná, o záchranu bojuje hned osm týmů. Na hřiště Boracu ale i přesto dorazí v improvizované sestavě. Jistě nenastoupí brankářská jednička Dujkovic a chybět by měla i opora zálohy Todorovic. Důvodem je fakt, že důležitější zápas Slaviji čeká ve středu v posledním kole, kdy hostí Slobodu Tuzla, jednoho z konkurentů v boji o udržení.

Domácí tedy hrají o EL a jejich cíl je jasný. Hosté také potřebují body jako sůl, pokud chtějí nejvyšší soutěž hrát i v příštím roce, nicméně jejich venkovní zápasy byly zatím velmi špatné. Na straně Slavije dojde k šetření sil u některých hráčů, kteří budou důležití v dalším zápase s přímým konkurentem v tabulce. Kurzy už bohužel poklesly, ještě včera se dalo vsadit za 1,65, dnes už je nejvyšší 1,50. Ale jak již bylo napsáno, jedná se o "domácí ligu" a kurzy se pohybují i o dost níže. Samozřejmě se zde musí počítat i s možnostmi machinací, o kterých se běžný člověk nedozví, tomu je potřeba přizpůsobit vklad na tento zápas. Nicméně věřím, že domácí outsidera na druhé straně porazí. GL!

Tip: 1
Důvěra: 3/5
Kurz: 1.50 (Doxxbet)
Tipér: camejko


Tipy přináší sázkařské fórum qpunter.com.

Autor: qpunter.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kde berete ty "odborníky" na tyhle ligy ?

Reagovat
Kongo

na uvedeném webu že by?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsie, ze sa ludia smeju tomu, comu nerozumeju

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou, já jsem fanoušek a velký znalec čínské kopané .... už několikrát jsem psal panu vašíčkovi ať tuto ligu přidá do csm ....... aspoň, že je aspoň v fm 2012

Reagovat
penepi

Rusko - Slovensko 2

Reagovat
smazaný uživatel

tam je jasná 1

Reagovat
penepi

To bolo aj s USA, Kanadou, Čechmi tuším.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes ne

Reagovat
penepi

Nj, teraz si kvalitne odporuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že dnes to už sk nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

si upad, Rusaci jsou nekde jinde, rozstrilej slovaky na prach, bohuzel ani nasi se nezmuzou na svedy

Reagovat
Miguel19

Reagovat
penepi

Reagovat
Kongo

Reagovat
penepi

Tí Švédi to zaklincovali najviac, pánko má, jak sa hovorí, prehľad.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

no ty to už nefajč. A ak to nefajčíš, tak začni....

Reagovat
smazaný uživatel

svedi nebo fini

Reagovat
smazaný uživatel

Důvěra: 2/5 na kurs 1,91 mi příjde trochu nelogická :)

Reagovat
smazaný uživatel

hledas logiku na spatnem miste

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to sázení chceme brát vážně, tak si musíme uspořádat pojmy a tohle je jasný gamble. Čína a 2. v Bosně...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto je tipovanie , nie veštenie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

boze moj :D pocas sezony ste tu mali vasu pepikaren a odomna mexico coz bolo 90% OK .. teraz sa uz vsetko dohrava a nie kazdeho bavi davat stale len top ligy.... na moju chybu v bosne som bol upozorneni a s tou EL som si neuvedomil

Reagovat
smazaný uživatel

co se tehle tipu na jakysi ligy (zajimalo by me jestli dani tiperi videli vubec nekdy ty tymy hrat, a jestli to bylo alespon v dohledny dobe, aby mohli ty tipy nejak rozumne opodstatnit), tak se hodi krasny cesky prislovi: Mluviti stribro, MLCETI ZLATO lepsi nic nez tohle

Reagovat
smazaný uživatel

stacilo dat palec sem

Reagovat
smazaný uživatel

mexico sledujem kazde kolo a hlavne tie timy, o ktorych pisem...

Reagovat
smazaný uživatel

mimo to po prvnim spatnym tipu je jasny zekurz 1,53 to zachranit nemuze ani kdyby vysel

Reagovat
smazaný uživatel

TomBP uz netipuje? trefil on vubec neco?

Reagovat
smazaný uživatel

cina a bosna, to je zoufalstvi, mozna na cas prerusit - dat si prazdniny

Reagovat
smazaný uživatel

pozri si historiu co sa davalo .. raz za cas sa da nieco extra a hend placete

Reagovat
smazaný uživatel

mno kdyz si daval mexiko, tak sem te i podporil proti remcalum...

balkan s kurzem 1.5...... , ale jak myslis

jedno z nejvetsich umeni sazkare je nevsadit, kdyz neni co

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele