Sané: Dohrát sezonu je nejférovější. I kdyby to bylo bez diváků

09.04.2020, 18:40
Aktuality
Křídelník Manchesteru City Leroy Sané prohlásil, že by byl rád i za to, kdyby se sezona Premier League dohrála bez diváků. Důležité je podle něj především to, aby se sezona dokončila, protože je to nejférovější řešení.

Sané se zotavil ze zranění kolena a před přerušením Premier League se pomalu připravoval na návrat do prvního týmu.

"Tak dlouhé zranění jsem nikdy předtím neměl. Nebylo to vůbec jednoduché," prohlásil Sané, který si v únoru stihl zahrát alespoň za rezervu Manchesteru City.

"Jediné, co teď můžu říct je, že mi fotbal opravdu moc chybí. Na hřiště bych se chtěl vrátit tak rychle, jak to jen půjde. Nemáme teď ale jinou možnost než věřit odborníkům a být připravení na to, až nám povolí zase začít se společným tréninkem," uvedl Sané, který je vcelku přesvědčen, že pokud se sezona znovu rozběhne, bude to nejspíš bez diváků v hledištích.

I to by ale bylo dobré. Pro mě je důležité, abychom našli nějaké řešení. Ze sportovního hlediska je dohrání sezony tím nejférovějším řešením. Zároveň ale musíme najít takové východisko, které neohrozí zdraví dalších lidí," řekl německý reprezentant.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (49)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
avicii

Reagovat
Müllered

Kašli na Anglii, už se začni balit.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Len nech si tam zostane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
TheMally11

Ok bez diváků, ale i zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

vetsinu penez maji od sponzoru a z vysilacich prav .. vstupenky tvori jen velmi zanedbatelne (cti: nahraditelne) procenta .. ve velmi blizke budoucnosti budou virtualni vstupenky a zarizeni u tebe doma uz roky sleduje tvuj pohyb, zvuky i vyrazy tvare - zaroven je nejen prenasi ale stiha delat i spostu analitickych a vyhodnocovacich kroku, takze posilat zvuky fanousku na stadion neni zadny problem z technickeho hlediska uz dnes, nehlede na to ze AI by zvladala real time banovat vsecky neschvalene projevy - rasismus atp. ..

Reagovat
El-Pistolero-68

To zni desive.

Reagovat
Talker

No, je to 15-25%, to je slušný výpadek příjmů, pokud bereme v potaz přímo matchday (kam se započítávají i jiné věci, než jen vstupné). Pro ty největší kluby s největšími stadiony to je příjem přes 100 mega ročně (takový Real 143 mega), což jen tak nenahradíš.

Reálně je to u většiny velkých klubů cca 15-25% matchday - cca 35-45% broadcast - 40-50% sponzoři. Matchday je sice nejnižší částka, ale je stále vyšší, než generální sponzor nebo spousta dalších věcí.

Reagovat
Le Gunner

V tom případě jde nastavit cuty třeba o 30%, nebo je to hloupost? Kolem této cifry se podle mě bude pohybovat zvyšování/snižování výdajů napříč ekonomikou...

Reagovat
r.mrazik

no...tak bud prijdou o vse,nebo o tech 20 procent..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Stejně sci-fi jako film ze kterého jsi, tohle minimálně několik desítek let fakt nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem rád, že tak daleko to nikdo dojít nemůže... a že se společnost nějakým inovativním způsobem sama dřív pošle někam do doby kamenný.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni by hráli zadarmo a kluby by shrabli miliony za TV přenosy, to dáva fakt logiku.

Reagovat
O.Giroud

no to moc nesedi

Reagovat
smazaný uživatel

Už by sa mali konečne zmeniť pravidlá , nebaví ma pozerať stále na to isté ... nehovorím dať hráčom do rúk ešte vodnú pištoľ ale napríklad zmeniť tvar lopty aby to viac odskakovalo aspoň by sa ukázalo ,,kto to fakt umí s mičem,, set

Reagovat
bourbon

no tvl. běž se raději proběhnout ven, už ti to leze na mozek.

Reagovat
El-Pistolero-68

Medicinbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Dohrávať by to mohli so supertele loptou čo sme mali na telesnej na základke.

Reagovat
Neutron

hej napriklad namiesto lopty DT-cku im dat...

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Swarley

Reagovat
SunFells

A ze španělské ligy udělat rovnou Wipeout

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej čurák.

Reagovat
kvasha16

nechat ich hrat so siskou z americkeho futbalu

Reagovat
O.Giroud

asi jn, bud dohrat alebo anulovat

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Manik...

Přesně tak. Dohrát. Klidně i příští sezónu, ale dohrát.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
papanegra

Jsem přesvědčen, že top5 soutěží se na 100% dohraje, za každou cenu, i kdyby se měla nadcházející sezona posunout a zrušit se třeba národní poháry

Reagovat
El-Pistolero-68

Ligu mistrů nemůžou zrušit.

Reagovat
BennDyaz

No hurá, konečně to někdo řekl. Gündogani si mohou dávat titul komu chtějí, jednak na nich rozhodnutí není, jednak, i kdyby Liverpool ten titul za nedohranou sezónu dostal... jakou radost by z něho asi tak měl

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak radost by z toho určitě měli, možná spíš úlevu, ale hlavně by se pak vždycky při pohledech do minulosti říkalo, že to je ta "nekompletní" sezóna, takže by to zase byla voda na mlýn pro nás a Scouseři by si v diskuzích vůbec nepomohli.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Sezona je daleko za svou polovinou. Každý by rád, aby se sezona dohrála, protože taková místa o LM jasná vůbec nejsou a bylo by celkem nefér, kdyby to bylo ukončeno takhle. Ale nesouhlasit s Gundoganem je nesmysl. Má pravdu, Liverpool má náskok 25 bodů snad, hrál po celou sezonu nejlepší fotbal ze všech, nikdo ho nedožene, takže si ten titul zaslouží plnými doušky a kdo tvrdí opak, tak je jen jejich odpůrce, který čeká na to, jak by se jim mohl jen vysmát. Tomu já říkám hnus. Po 30 letech, po takové sezoně jim ho nelze nepřát. Bohužel virus je neúprosný, takže by nemohli udělat oslavy z diváky. Ty jdou však udělat klidně až po uklidnění situace. Věřím ve spravedlnost a v rozum normálních inteligentních lidí, tedy v to, že Liverpool nebude okraden.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ah shit, here we go again. Divil by ses, ale opravdu to jde Liverpoolu nepřát i bez toho, aby byl člověk bezpáteřní zlosyn. To, že jestli ten titul Liverpool nedostane, bude to krádež století, je druhá věc.

Reagovat
Bucky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
oli9

přesně dohrát bez diváků. Ono dávat titul atd.. když to prostě není 100% a i když minimální pravděpodobnost že by lfc někdo předběhl je blbost... Dohrát

Reagovat
Boban

Dohrat, titul uz ma sice Liverpool jasnej i kdyby to dohraval se squad players a rezervou, ale je tu ještě pro dalsi tymy boj o Evropu a o zachranu. Obzvlast po te nekolikamesicni pauze to muze byt dost zajimave.

Reagovat
Remt

Dohrát a zavřít všem huby o "neúplném titulu"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele