Sancho se dočká odchodu z Old Trafford, hostování dojednává Dortmund

05.01., 18:26
Aktuality
Jadon Sancho (© AFP)

Jadon Sancho před několika roky zářil v dresu Dortmundu a do vestfálského celku se vrátí. 23letý ofenzivně laděný fotbalista se dočká vysvobození z Manchesteru United, kluby jsou prakticky domluveny na podmínkách hostování.

Zástupci obou celků musejí doladit poslední detaily, pokud to zvládnou rychle, odcestuje Sancho do španělské Marbelly, kde se Borussia připravuje na druhou polovinu sezony. Jarní fáze v Německu začíná už za týden a Dortmund bude měřit síly s Darmstadtem.

Sancho vyrůstal v akademii Manchesteru City, v Dortmund působil mezi lety 2017 - 2021 a ve 137 zápasech nastřílel padesát branek. Na rozloučenou s BVB se spoluhráči vybojoval triumf v DFB-Pokalu.

Manchester United za Sancha v létě 2021 zaplatil 85 milionů eur a hráč velká očekávání nenaplnil. V 82 utkáních dal dvanáct branek, šest gólů pro své spoluhráče připravil a v probíhajícím ligovém ročníku nastoupil jenom třikrát. Začátkem září s ním manažer Erik ten Hag po kritických slovech přestal počítat a Sancho nezasáhl do 25 soutěžních zápasů za sebou.

Sancho by se měl stát již třetím hráčem, který v lednu opustí kabinu Red Devils. Na hostování s opcí do Frankfurtu zamířil Donny van de Beek, hostování z Tottenhamu bylo předčasně ukončeno Sergiu Reguilónovi.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele