Sánchez prý na Anfieldu seděl kvůli rozbrojům v kabině

06.03.2017, 10:09
Aktuality
Leckdo se divil, když Alexis Sánchez - nejlepší střelec i nahrávač Arsenalu v této sezoně - zůstal pro očekávaný šlágr s Liverpoolem pouze na lavičce. S mírným odstupem času však nyní vyplývá na povrch vysvětlení: Wengerovi se nelíbilo Chilanovo chování po utkání Ligy mistrů s Bayernem...

Arsene Wenger sice své rozhodnutí po utkání zdůvodňoval jako taktickou volbu, neboť prý chtěl mít větší sílu ve vzduchu a hrát přímočařeji, vesměs všechna přední britská média v čele s Guardianem, Telegraphem a Mirrorem však včera přinášela jinačí a víceméně shodnou teorii.

Alexis Sánchez měl jeden z tréninků po debaklu v Mnichově naštvaně opustit ještě před jeho skončení, kvůli čemuž ho následně v kabině pár spoluhráčů konfrontovalo. Proto se Wenger rozhodl svou největší hvězdu potrestat místem na lavičce. O pauze ji však přesto na plac vytáhl a jeho tradiční opora ihned asistovala u jediné branky Gunners.

Sánchez prý přitom nebyl posazený sám; podle Telegraphu se ke stejnému kroku manažer odhodlal i ve věci Mesuta Özila, který oficiálně scházel kvůli nemoci. V jeho případě je však na vině spíše zhoršená forma, ačkoliv také on sám prozatím nepodepsal novou smlouvu.

Alexis Sánchez dával frustraci najevo už delší dobu. Po remíze 3:3 s Bournemouthem vzteky praštil svými rukavicemi o zem, při svém stažení během demolice Swansea ve prospěch vracejícího se maroda Welbecka se rovněž nahlas rozčiloval a během prohry s Bayernem se rozeřval na spoluhráče Oxlade-Chamberlaina.

Budoucnost třetího nejlepšího střelce Premier League a autora 17 ligových branek je tak aktuálně ve hvězdách. Arsenal podle všeho Sánchezovi, jemuž stávající kontrakt vyprší již příští léto, nabízí plat v hodnotě 180 tisíc liber týdně, Chilanovu situaci však dlouhodobě monitoruje především Paris Saint-Germain, následované Juventusem.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk, theguardian.com

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele