SAN SEBASTIAN STÁLE V ČELE!

27.05.2003, 16:10
Aktuality
Real Sociedad San Sebastian – to je zřejmě nejčastěji skloňované jméno v této sezóně španělské La Ligy. Baskický klub ligu senzačně vede, tři kola před koncem má jednobodový náskok na Real Madrid. Frencouzský trenér klubu Rayald Deneuix prohlásil, že do jeho tým dá do posledních tří zápasů všechny síly...

Minulou sezónu se tým zachraňoval, a tak fanoušci chtěli jenom klidné umístění ve středu tabulky. Před začátkem letošní sezóny angažoval francouzského trenéra Rayalda Denueixe, který si do týmu přivedl dva útočníky - Darka Kovačeviče na hostování z Lazia a mladého Turka Nihata Kahveciho. Sezóna začala pro klub parádně. První kolo se Real Sociedad utkal s baskickým rivalem Athleticem Bilbao. Od Realu se moc nečekalo, nicméně Real zvítězil po skvělém výkonu 4:2 hlavně díky hattricku Turka Nihata. Spokojenost po tomto zápase byla veliká, ale nikdo ještě netušil, jaké výkony bude Real předvádět nadále.

Po osmi kolech se poprvé dostal do čela La Ligy. V bráně spolehlivý Sander Westerveld, v záloze defenzivní štít Xabi Alonso a kreativní Valery Karpin, v útoku smrtonosná dvojice Nihat - Kovačevič. Ve městě už se mluvilo o skvělé formě, ale všichni byli zvědaví, jak si tým bude vést proti silným španělským klubům. Nejprve se jelo do Madridu na Santiago Bernabeu. Hrál se krásný útočný fotbal plný šancí, ale gól nepadl. Potom přijela slavná F.C.Barcelona. Hosté sice po gólu Kluiverta vedli, ale domácí nakonec stačili obrátit skóre díky dvěma trefám Darka Kovačeviče. Postupně přišly další skvělé výsledky - ve Valencii 2:2, doma s La Coruňou 1:1. Zápasem sezóny byl domácí duel s Realem Madrid. Už o poločase vedli Deneuixovi svěřenci 4:1, zápas nakonec skončil 4:2 a v San Sebastianu se opět slavilo.

Do konce zbývají 3 kola a Real Sociedad čekají Valencia doma, Vigo venku a Atletico Madrid doma. Real Madrid, zřejmě už jediný konkurent v boji o titul, má los podobný - doma Vigo, pak venku madridské derby s Atléticem a poslední kolo doma s Bilbaem. Baskický klub má na svém kontě dva španělské tituly, od jejich zisku (1981 a 1982) už ale uplynulo dvacet let...

Autor: Jan Grabec

Komentáře (9)

Přidat komentář
antimadrista

Vždyť je to jasný, San Sebastian=winner.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli porazí Valencii, tak ano.

Reagovat
HOST*

Valencii nekdy neporazí.Protože Valencie je nejlepší.Kdyby haluzově nevypadla v Lize mistrů s Interem,vyhrála by ji.

Reagovat
HOST*Agent 001

San Sebastian to nezvládnou

Reagovat
HOST*Figo

To je pravda,psychicky to neunesou.S Valencií i s Vigem dostanou a s Atleticem max. remizují.

Real Madrid=Winner Primera division

Reagovat
HOST*

San Sebastian jsou mistři Primera division!REAL a mistři Primeri HA HA HA

Reagovat
antimadrista

Myslim si, že San Sebastian má oproti Realu výhodu. Vemte si to, že pro ně už je úspěch to, že jsou mezi prvníma 4 a že si zahrajou LM. Takže baskové můžou být klidný. Kdežto pro Madrid 2. místo znamená pokaženou sezonu.

Reagovat
HOST*malescu

RPřeji to San Sebastianu, protože je to tým bez největších hvězd, kterými disponuje Real Madrid, FC Barcelona, Valencia......je to tým, který pracuje kolektivně, a proto se mi líbí i jejich pojetí hry....

Reagovat
HOST*Smaaller

nesnasim spanelskou ligu ale preju to san sebastianu,,,,by mohl de bosgue odejit protoze by nic nevyhral s realem..........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele