Šampionát nekončí, zápas s Anglií musí hráče motivovat, řekl Suchopárek

22.06.2023, 22:56
Aktuality

Trenér Jan Suchopárek si v žádném případě nemyslí, že by pro české hráče do 21 let po úvodní prohře 0:2 s Anglií mistrovství Evropy skončilo. Myslí si, že hráče musí zápas motivovat do další práce díky vyrovnanému výkonu s favoritem.

"Lvíčata" se v neděli utkají s Německem, které proti Izraeli (1:1) neproměnilo dvě penalty a nevyužilo poločas trvající přesilovku. Skupinu Češi zakončí příští středu s Izraelem.

"Šampionát pro nás určitě nekončí a věřím, že v dalších zápasech branky vstřelíme. První poločas ukázal, že připravenost hráčů je dobrá, ale rozhodují vstřelené branky. A ty jsme nedali," citoval Suchopárka web Fotbalové asociace ČR (FAČR) z tiskové konference.

Češi si v úvodním dějství vytvořili několik šancí, žádnou však neproměnili. "Hráče takový zápas musí motivovat, protože si dokázali, především v prvním poločase, že jednoho z favoritů celého turnaje dokázali potrápit a vytvořit si daleko větší příležitosti než v předchozích dvou vzájemných zápasech dohromady. Ale branky patří k fotbalu a rozhodují. My jsme je nedali, ale v dalších dvou zápasech je dáme a uvidíme, jak se to vyvrbí," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Anglie vstřelila obě branky po změně stran a "Lvíčata" zdolala počtvrté za sebou. Dvakrát proti nim uspěla i v kvalifikaci. "Bohužel na začátku druhého poločasu, stejně jako v posledním utkání proti Anglii, jsme inkasovali a ta branka výrazně změnila průběh utkání. Naše aktivita tím utrpěla, navíc jsme nedokázali zužitkovat ani tu jedinou příležitost v druhém poločase," konstatoval Suchopárek.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Greny

Co je z toho zápasu má motivovat? Vždyť byli ve všem horší a Cedidla bude rád, že se mu do zápasu s Německem přestane motat hlava

Reagovat
Pablos

tak něják se čekalo, že si neškrtnou... a oni si docela škrtli první půlku a druhou pak vůbec. Takže je to něják mezi... může je to motivovat, ale stejně nepostoupí

Reagovat
podnebný

Motivovat je má samozřejmě kromě odvahy porazit Německo uhrát vzadu nulu a vpředu proměnit aspoň každou druhou šanci. Proto bych dal do zálohy víc ofenzivních hráčů než tam dal Suchopárek a navrhuju systém 3-4-3: Jaroš - Vitík, Vlček, Hranáč - Gabriel, Červ, Kaloč, Žambůrek - Sejk, Fila, M.Jurásek.

Reagovat
BBystr

ale ten Kušej ak zlepší zakončenie môže byť dobrý hráč

Reagovat
Blasphemer

U útočníka docela podstatný, Já bych ho mrdnul klidně někam na křídlo, kde se nebude dostávat tolik do zakončení, ale využije tu svojí výbušnost a náběhy za obranu. Ale já to netrénuju.

Reagovat
Kucka

Tak on na křídle hrál, ne? Na hrotu byl Sejk.

Reagovat
Blasphemer

Tak na beka s ním.

Reagovat
BBystr

ja by som ho videl na podobnej pozícii ako má Vinícius v Reale, ten tiež na začiatku zahadzoval čo sa dalo

Reagovat
kilobyte

Já bych ho nechal na tréninku zakončovat s medicinbalem. Po pár kopech a hlavičce by si v zápase dával pozor, aby ten gól dal.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Pablos

ale pak by to kopačákem pálil ze staďáku ven

Reagovat
braveheart

Reagovat
Pablos

Neboj teď dá hattrick Němcům a bude přestup Kušej, Kušej, Kušej do Bundesligy.

Reagovat
monty25

Sejk, Sejk, Sejk by taky šlo.

Reagovat
Pablos

Sejk jako bejk, Sejk jako bejk, Sejk jako bejk ...trošku se nám to prodloužilo tím

Reagovat
PBLead

Reagovat
Pablos

neznal jsem

Reagovat
noustres

On ví. Prostě kluky namotivovat a de se na hřiště.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
podnebný

Proti Německu bych doporučoval toto složení: Jaroš - Vitík, Vlček, Hranáč - Gabriel, Červ, Kaloč, Žambůrek - Sejk, Fila, M.Jurásek. Na lavičce: Neuman, Pojezný, Fukala, Pech, Šulc, Valenta, Kušej.

Reagovat
Greny

Ještě víc defenzivně bych to postavil

Reagovat
smazaný uživatel

To má Suchopárek určitě v plánu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele