Saint-Étienne mění trenéra, Printanta nahradil Puel

04.10.2019, 17:09
Aktuality
Ghislain Printant byl podle očekávání propuštěn z pozice trenéra Saint-Étienne. Francouzský celek tím reaguje na špatné výsledky, přičemž novým koučem a generálním ředitelem se stal Claude Puel...

Bývalý kouč Bastie na lavičce "Štěpánů" nahradil Jeana-Louise Gasseta, pod jehož vedením ambiciózní klub loni skončil na čtvrté příčce a vybojoval si postup do Evropské ligy.

Letos se však Saint-Étienne na úspěšné výsledky nepodařilo navázat, když z osmi kol Ligue 1 vyhrálo pouze dvakrát (2-2-4). Ze dvou utkání na poli EL navíc získalo pouhý jeden bod.

Vedení francouzského klubu pochopitelně na neuspokojivé výsledky zareagovalo a Printanta odvolalo. Náhradou se stal Claude Puel, který bude vyjma funkce trenéra zastávat také úlohu generálního ředitele. Hned na úvod ho přitom čeká derby proti bývalému chlebodárci Lyonu.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
Han střelil první

Další z kandidátů na lavičku Sportingu. To musí být pro Silase radost, když ví, že byl až sto padesátá volba po Mourinhovi, Jardimovi, Marcelinovi, Puelovi a Karankovi

Reagovat
Pyroman

Dva dny před derby. Printant byl sympaťák, ale asi mu víc sedí pozice asistenta. Puela jsem v PL moc nesledoval, v Nice byl výborný, každopádně asi jedna z těch lepších variant. Timing ale dost nesmyslnej, buď se to mělo dořešit už začátkem týdne, nebo počkat jak dopadne derby, za dva dny tam Puel nic nevymyslí a začít kariéru v ASSE případnou prohrou doma s Lyonem je reálně nejhorší možná varianta, jakou jde vymyslet.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na druhou stranu v tom derby nemá co ztratit a může jen získat. Těžko mu někdo tu prohru bude potom vyčítat.

Reagovat
Pyroman

To sice ne, ale dobu hájení prostě bude mít kratší, než kdyby se hrálo třeba s Angers.

Reagovat
Slavia10

Nebyl to Puel pod kterým Lyon jednu dobu sbíral jeden titul za druhým ?

Reagovat
Pyroman

Puel tam přišel až po téhle éře, titul s nima tuším nemá žádný.

Reagovat
smazaný uživatel

Santini, Le Guen (3x), Houllier (2x) a Perrin

Reagovat
Langi

Ty vole...do soucasneho ASSE co by byvaly lodivod Lyonu

Reagovat
Israha

Tohle vždy daleko nejvíc hrotí fanoušci. Těm funkcionářům je to ve většině případů jedno a berou to jako další rito, málokdo z nich je klubista, viz Conte, atp. Podle mě tam ani Puel žádné zázraky neudělá...jako horší, než Printant, asi být nemůže, ale ani s Galtierem a lepším kádrem se jim LM uhrát nepodařilo, tohle nebude jiné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele