Šachtar rychle našel náhradu za Fonsecu, novým koučem bude Castro

12.06.2019, 23:19
Aktuality
Vedení Šachtaru Doněck hodně rychle zareagovalo na ztrátu trenéra. Ukrajinského mistra opustil Paulo Fonseca a jeho nástupcem se stane jiný portugalský kormidelník Luís Castro, ten přichází z Vitórie Guimarães a jedná se o jeho první zahraniční angažmá...

Fonseca pracoval na Ukrajině tři roky a ve všech sezonách s týmem triumfoval v domácí lize i poháru, k tomu přidal jeden zisk Superpoháru. Po další úspěšné sezoně ho nyní zlákala nabídka z Itálie, do svých služeb ho začátkem tohoto týdne přetáhl AS Řím.

57letý Castro se stal historicky 33. trenérem Šachtaru a vůbec poprvé si vyzkouší zahraniční fotbal. V průběhu své kariéry zatím působil v FC Porto, Rio Ave nebo GD Chaves a v letošní sezoně vedl Vitórii Guimarães, s níž skončil na pátém místě tabulky.

"Před několika dny jsem dostal první nabídku a měl jsem z ní opravdu velkou radost. Následně jsme začali jednat s vedením Šachtaru, vše do sebe rychle zapadlo a dohodli jsme se," raduje se Castro.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Shakhtaru se mi líbí, že dávají šanci neokoukanym trenérům

Reagovat
HullCity

To teda,od roku 2004 je to co rok nový neokoukaný trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ťažko, keď tam bol Lucescu 12 rokov.

Reagovat
Seydou Doumbia

...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten na to nemá.

Reagovat
Ross Geller

On na to má - to si vyskočí, to si poskočí.

Reagovat
Benfica

GD Chaves dotiahol na 6. miesto.. bez neho túto sezónu vypadol.. So Shakhtarom ukrajinskú ligu zvládne.. Shakhtar tám nemá, žiadnu poriadnu konkurenciu..

Reagovat
HullCity

No,pokud nevyhraje ligu a pohár tak ho po sezoně odvolají,protože to je povinnost pro Šachtar.Doufal jsem taky v někoho mladšího,tenhle si přišel akorát pro peníze,ale třeba sed mílím a bude to další Lucescu...a s tím,že je to jeho 1.angažmá v zahraničí bych moc nepřeháněl.Sám Fonseca říkal,že klub umí udělat podmínky jako kdyby byl doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele