S Bayernem se po sezoně rozloučí také Rafinha

14.05.2019, 15:47
Aktuality
Další zkušený fotbalista po letošní sezoně opustí kádr mnichovského Bayernu. Už před několika měsíci oznámil úmysl odejít Arjen Robben, nedávno ho napodobil Franck Ribéry a v Bavorsku nebude pokračovat ani Rafinha, brazilský obránce to potvrdil dnes odpoledne...

"Těch osm let strávených zde bylo špičkových. V Bayernu jsem zažil skvělé okamžiky, speciální byl především treble v roce 2013. Ale všechny dobré věci mají svůj konec," prohlásil Rafinha.

Rafinha na podzim oslaví už 34. narozeniny a v minulosti na sebe upozornil v dresu Schalke, kde strávil pět sezon. V roce 2010 z Gelsenkirchenu odešel a přestoupil do Janova, po dvanácti měsících se následně vrátil do Německa a upsal se Bayernu.

Za Bayern Rafinha zvládl 266 zápasů a na svém kontě má i šest vstřelených branek. K jednomu triumfu v Lize mistrů přidal šest německých titulů a tři domácí poháry. Poslední dvě čísla může ještě vylepšit, mnichovský gigant sahá po další obhajobě titulu a je ve finále DFB-Pokalu, kde ho čeká RB Lipsko.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude obrovska ztráta

Reagovat
cetto

No jo. 8 let a nějakých +-18000 odehraných minut. Totálně nepotřebnej hráč, kterej se celou dobu jen přiživoval na platu a byl dobrej tak akorát pro béčko. Rozhodně ne žádná ikona a jedna z tváří Bayernu poslední dekády po boku hráčů jako Robben, Ribéry Boateng nebo Muller.

Reagovat
Beči

Reagovat
Bucky

Reagovat
andkoo

266 zapasov za 8 sezon, to znamena priemerne 33 zapasov za sezonu..takze sa len prizivoval a nic nerobil

Reagovat
kattos

Hrál dost důležitých zápasů a asi by si ho tam tréneři nenchali jen tak.

Nikdy nebyl legendou nebo oporou, ale svoje si odehrál a špatnej fakt nebyl.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak velmi potřebný hráč, který plnil v týmu přesně tu roli, pro kterou byl koupen. Ne jen hvězdy, ale i pracanti jsou potřeba. Jo, v poslední době už ztrácel rychlost, o tom žádná. Ale svoje si pořád ještě odehrál.

Reagovat
cetto

No však. Myslel jsem, že jde z mého příspěvku chápat, že je to ironie.

Reagovat
vladino10

Vďaka za všetko

Spoľahlivý backup

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bucky

Reagovat
bayern987

+ super člověk do kabiny

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Sice zástup, ale co já si pamatuju, tak to vždycky v důležitých zápasech podělalal. Jakmile nastoupil, bylo zle .Z ligy mistrů jsme prakticky vždy vypadli po jeho kiksech ( i letos s Live viz. 1. gól, loni námaz Realu atd.) Pro mne obrovská úleva, že bude pryč ... možná super člověk do kabiny, ale na hřišti prostě rozdílový hráč v negativním smyslu. Za mě ho měli vyměnit už tak před pěti lety ...

Reagovat
vladino10

Keď ťa Mane urobí jeden na jedného, tak už je to jeho kiks?

Práve ten jeden gól by som mu až tak nevyčítal, neviem čo lepšie mal robiť keď Neuer zbytočne vybehol von

Reagovat
smazaný uživatel

Jaksi se zapomněl vzadu za stopery. Kdyby včas vystoupil, tak byl Mané v ofsajdu a z akce by nebylo nic. Neuer už jen nepovedeně hasil... Loni doma proti Realu ten námaz po rohovým kopu, kdy hlavičkoval "na jistotu" a založil tak gólový protiútok + další a další kiksy. Jak jsem psal těch nepovedených momentů je u něj za celou kariéru v Bayerně moc a bohužel hlavně v těch důležitých zápasech, kdy byl z mého pohledu klíčovým faktorem neúspěchu ... Chybět mi rozhodně nebude. Loni vypad Bernat, letos on ... konečně!

Reagovat
vladino10

Nechce sa mi tu gólovú situáciu pozerať znova, ale hovoriť o rafinhovi ako o kľúčovom faktore neuspechu..pool si s nami v oboch zápasoch vytrel rit, mali sme podľa teba nejakú šancu na postup?

Real fajn, tam si to môžu rozdeliť s tolissom a ulreichom..

A čo tie zvyšné 4 roky v LM? Ako neviem, ale zvalit všetko na jedného hráča je až moc jednoduche

Reagovat
smazaný uživatel

No, spíš jsem tím chtěl říct, že vždy když nastoupil v těch těžkých zápasech, tak to bylo vždycky znát ... a byl to průšvih + svalovat na něj všechno nechci, to by bylo opravdu moc jednoduché, ale spousta důležitých branek ve vyřazovacích zápasech padala zkrátka po jeho individuálních chybách, anebo k tomu alespoň výrazně přispíval ... za mě ten tým prostě i jako náhradník oslaboval ...

Reagovat
ADM

https://www.youtube.com/watch?v=tbKMBuR-pxs

Vždy ked vidím tento gól, znova zažívam tú nočnú moru že to Rafinha stihne a vykopne.

Reagovat
kvido17

Chtělo by to bližší záběr, jak moc chybělo

Reagovat
Teoretik

a já myslel, že z tohoto momentu má dodnes noční můry jen Boateng

Reagovat
Mr.Mike

O kom všem se mluví, že má přijít a už je někdo jistej?

Reagovat
Rich

Jasný hráči, kteří přijdou do Bayernu je Pavard, L. Hernandez a Arp.

Jinak mluví se o hodně hráčích, kteří by měly ještě přijít, několikrát je zmiňován a fanoušky přán Timo Werner, pak padá dost často jméno Nicolas Pepe, Kai Havertz nebo Gundogan, Odoi a pak ještě Alexander Nubel.

Reagovat
milan78

bez Robena a Riberyho si to vůbec nedovedu představit

Reagovat
Bucky

Letos už jsi v podstatě mohl. Hráli málo a výkony jsou už jen stín dřívějších výkonů. Coman i Gnabry je letos jednoznačně předčili. Někdo ale přijít musí, Coman je hodně náchylný na zranění, takže třeba ten Pepe by nebyl špatný (ačkoliv požadovaná částka je úplně mimo).

Reagovat
Rich

Podívej Roben a Ribery jsou každopádně legendy, ale podle mě přesluhovali minimálně dva roky. V současné době Bayern musí přestavovat kádr a tohle je nutnost. Co se týče toho, kdo je má nahradit, tak si myslím, že Coman a Gnabry jsou nejlepší volba, hlavně Gnabry, ten opravdu od nového roku se zvedl. Coman má na to taky, ale u něj je problém, že je náchylný na zranění. Pepe je nejlepší možnost, ale požadovaná cena je přemrštěná prostě.

A za mě je jedině dobře, že se Bayern poohlíží i po nějakém mladém brankáři, Nubel ze Schalke je ideální, sice musí nasbírat zkušenosti, ale co si budeme povídat, Neuer není zase už taková špička, takže za mě přivést Nubela. Už jenom kvůli tomu, že Ulreich asi odejde a Neuer je taky už náchylný na zranění.

Jinak jsem zvědavý na jednu věc ještě, Bayern údajně sleduje Thea Hernandeze, což je bratr Lucase Hernandeze, čili bylo by fajn ho přivést, mohl by se střídat s Alabou na postu, navíc ta cena za něj není vysoká 15 mega a smlouvu má do června 2019. Za mě vzít.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Rich

Jo ještě jsem zapomněl, hodně je v souvislostech také zmiňovaný Leroy Sané, ale nevím, jak moc je to reálný, podle mě není, jelikož by stál fakt rance a City si ho cení, je to škoda pro Bayern, už Guardiola ho chtěl, ale vedení Bayernu zaspalo, jinak si to neumím vysvětlit. Možná někdo zdejší mi to objasní, proč Bayern ho nekoupil, když měl cenu 40 milionů.

Reagovat
smazaný uživatel

vtedy si robili velku srandu z Guardiolu ze kupuje 20 rocneho za 40mega. Ze tu cenovku nema a myslim ze aj Hoeness povedal ze nie je hodny tolkych penazi.

Reagovat
20fredy20

To povedal o Alexisovi ze neni hodny 80 mil

Reagovat
Rich

Díky za vysvětlení. Dává to smysl, Honess se teď může drbat na palici, jelikož pokud ho budou chtít koupit, tak vysoli několika násobni cenu... Fakt Honesse nepochopím.

Reagovat
Bayern +

A čo sa týka odchodov, tak okrem končiacich zmlúv Ribéry, Robben, Rafinha určite odíde aj jeden z dvojice Boateng, Hummels (zatiaľ je to tak 80 na 20 pre odchod Boatenga), Renato Sanches a ktovie čo Lewa, ale ten podľa mňa už najlepší čas na odchod premeškal a nové výzvy, kde by sa náhodou nemusel úplne najlepšie presadiť, už asi hľadať nebude.

James sa pravdepodobne vráti do Realu, ale zatiaľ nič isté, tak uvidíme, Bayern sa v tomto odhaduje strašne ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud bych měl zmínit, o kom všem se v poslední době mluvilo, tak to bude dlouhý seznam, včetně jmen jako Werner, Brandt, Sane, Erikssen, Dybala, dokonce i Bale. Jinak z těch mladších/méně etablovaných: De Ligt (nakonec asi půjde do Barcy), Hudson-Odoi (zraněný, ale Bayern o něj hodně stál a teď myslím prověřoval jeho zdravotní stav), van de Beek, Ziyech, Pepe, Rebic, Chiesa, a tak bych mohl pokračovat. Samozřejmě je to všechno více či méně spekulace, z více či méně důvěryhodných zdrojů. Bayern není vyhlášen nějakými zbrklými nákupy, ale hodně dlouho šetřil a generační výměna je v plném proudu, navíc má zdravotně dost labilní hráče. Takže by mě nepřekvapilo, kdyby ještě přišla nějaká bomba typu Sane. Salihamidzic měl teď tajemnou schůzku v Madridu s jakýmsi neupřesněným agentem, může to znamenat cokoli (třeba Rodri? nebo zůstane James? nebo shánějí asistenta trenéra?) Werner mi připadá realistický, do budoucna ještě možná i Havertz, uvidíme. Lewa je ale jako z oceli, hraje non-stop a prakticky bez zranění, ten ještě pár let sázet góly bude. Takže Werner spíš na křídlo. Jinak máme ještě toho mladého Daviese, ten zahraje vpravo vlevo i vlevo na beku. A to je podle mně raketa srovnatelná s Mbappem, pokud se mu zvedne sebevědomí a dostane potřebné minuty. Už dal první gól v BL, až se rozehraje, máme se na co těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

" raketa srovnatelná s Mbappem "

Chlape netuším, čo berieš, ale asi by si mal zmeniť dílera

Reagovat
vladino10

Reagovat
kvido17

Akorát těžko říct, jestli v Bayernu dostane dostatek místa pro vyhrání se jako tenkrát Mbappe v Monaku

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, toho se trochu obávám. Bude hodně záležet na tom, koho ještě přivedou. Ale s tím, jak je Coman skleněný, tak to pro Daviese vidím spíše pozitivně.

Reagovat
Rich

Pokud přijde další křídlo, moc prostoru nedostane, ale přitom na svůj věk má potenciál obrovský.

Reagovat
Kolarik12

Poslal bych ho v ramci BL nekam na hostovaní na dva roky, kde by se vyhral a ukazal, jestli ma na Bayern, a pak stahnout zpet.

Reagovat
Rich

To by asi šlo, dává mi to smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

S takovym kadrem co meli a proj*bat 3 sezony jenom s ziskem tituly v BL a vypraskem v LM. Nastesti bavoraci neutraceji pul bilionu eur jenom za ligovy tituly

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé, jak opisoval koniec pôsobenia v Schalke. Magath mu povedal, že môže prestúpiť kam chce, len nie do Bayernu. Že ak pôjde do Bayernu, zničia mu kariéru. Nakoniec kvôli tomu musel ísť cez Janov, ktorý mal s Bayernom už vtedy dohodu, že po roku prestúpi.

Reagovat
smazaný uživatel

Alenka

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka

Reagovat
Kocour Klapuška

Obrovskej sympaťák..

Reagovat
Heresy

nemuzu si vzpomenout jestli nejake dresy bayernu byly tak hnusne jak ty z roku 14/15 ...

Reagovat
Rudnevs

Čo bolo na nich zlé? Mne sa náhodou celkom páčili...

Reagovat
Heresy

me to strasne pripominalo barcelonu .. to me asi vadilo nejvic ..

Reagovat
Rudnevs

Tak áno, v kombinácii s Guardiolom a jeho vplyvom to tak možno vyznelo, ale tie dresy samé o sebe neboli zlé. Bola to trošku zmena a navyše návrat do minulosti. Také dresy mal Bayern kedysi v 90. rokoch.

https://tinyurl.com/y4bgpok5

Reagovat
Heresy

to jsem nevedel .. ale stejne jsem radsi kdyz maji svoji klasicky rudou barvu .. a jeste dodam ze je az neskutecné co vsechno vis o bundeslize

Reagovat
Kocour Klapuška

Naopak, za mě nejhezčí

Reagovat
Heresy

mame jiny vkus

Reagovat
Bayern +

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Allianz Arena edition

Reagovat
JozkokozleJ

To vyzera ako spacak

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
db18

v brankářském dresu je ale aspoň nádech 90. let https://pbs.twimg.com/media/D6rKqWoW4AAQM9y.jpg:large

Reagovat
andrew96

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele