S AC nemá příchod Leonarda nic společného, tvrdí Moratti

28.12.2010, 10:47
Aktuality
Prezident Interu Milán Massimo Moratti vzbudil velký rozruch, když si za nového trenéra svého týmu vybral Brazilce Leonarda, který má za sebou hráčské i trenérské angažmá v týmu městského rivala AC Milán. Moratti tvrdí, že rozhodly Leonardovy kvality, nikoliv snaha rozhodit rivala.

Třiadvacátého prosince v Interu skončil Rafael Benítez a Moratti tvrdil, že italský mistr si se jmenováním nového trenéra počká. Opak však byl pravdou, hned druhý den Inter oznámil, že novým trenérem bude Leonardo.

"Mysleli jsme, že fanoušci budou rádi, když o Vánocích budou vědět, kdo bude novým trenérem Interu. Byl to pro fanoušky hezký dárek, který si zaslouží. Respektuji a obdivuji Lea už mnoho let," vysvětluje Moratti.

"Jakmile bylo nutné nahradit Beníteze, Leo nebyl nikde pod smlouvou, takže jsme nemuseli absolvovat žádná další jednání. On je velmi inteligentní muž. To jsem poznal, když jsme se poprvé potkali ještě během jeho hráčské kariéry. Loni v Miláně ukázal, že je také skvělý kouč," pokračuje prezident Interu.

Právě Leonardova minulost v červenočerných barvách budí velký rozruch. Moratti ale odmítá, že by nového trenéra jmenoval natruc AC. "Nevybral jsem ho, abych naštval Milán. Leonarda jsem vybral, protože má talent a může s Interem dosáhnout velkých úspěchů," zdůraznil. "Bude pro něj zajímavé, ale já mu věřím. Jsem šťastný, že je Leonardo náš trenér."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Nechci se zastávat Beniteze, ani tu situaci kolem Interu moc nesleduji, ale je zvláštní, že Rafovi nechtěl dát na posily ani korunu(euro) a ten musel hrát s tím co je, teď ho za 8 mega vyhodí a ještě k tomu Leovi chce pořizovat posily. Proč teď posily jdou a předtím nešly?

Reagovat
Jajinek

rafa chtěl Masche a Kuyta...pak se ho údajně zeptali, že má Coutinha a Biabianyho a Rafa měl říct, že to stačí. Nevím ale, co je na tom pravdy. Jinak to, že posily nepřišly v létě, nemá moc co dělat s Rafou, kdyby nespáchal harakiri nyní, dostal by je i on...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevieš a to asi nikdo z nás, čo bolo v skutočnosti medzi Morattim a Benitézom. Rafa sa stal len obetným baránkom za neúspešnú prvú polovicu sezóny. A zrejme, po tom maximálnom úspechovom namlsaní prišli obrovské očakávania a vlna neustálej kritiky. Ten tlak by neustáli ani iní tréneri, otázka, či by dostali šancu aspoň ročník dotrénovať. Môj názor je, že aj napriek vyhrotenej situácii mal Rafa túto sezónu dotiahnúť. Kto je teraz väčší ješita? Rafa či Moratti? A kto si to viac môže dovoliť? Moratti? Bol to zlý a unáhlený krok na všetky strany, to nik uvažujúci nevyvráti. Rafa mohol len naozaj za malý zlomok toho, kde sa nachádza Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Rafa mohl klidně zůstat...ale pro své prohlášení vlastně sám zbaběle utekl. Nikdo ho nikdy nevyhazoval.

Reagovat
smazaný uživatel

a nebylo lepší pořídit ty posily Rafovi hned v létě, kdy si o ně žádal, a nečekat, až vyhoří, bude vyhozen a říct, že kdyby zůstal získal by je on?

Reagovat
Jajinek

o tom, že posily měly přijít už v létě přeci nikdo nepochybuje

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

To odstupné by malo činiť 3 mil eur.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to vřelo už dávno. Ty přestupy nebyli příčina prostě se Benítezovi nedařilo a tim jeho proslovem zasadil poslední hřebík do rakve. Jako skalní fanda Interu to sleduji.

Reagovat
Jajinek

1) Hezký dárek do nebyl

2) S AC to má společného hodně, páč Ibra pálí a pálí...a nikdo se tomu ale nemůže divit

3) Leo je taky celkem ješitný, takže jsem zvědavej, co z toho vyleze

4) jsem zvědavej, jestli na derby Milanisti udělají na Lea lepší choreo než Inter na Ibru...(pochybuju )

Reagovat
Rssa

tak když mu nevyšel Leo Messi, tak aspoň Leo trenér

Reagovat
Jajinek

Leo by Milanisty nejvíc nasral...to je pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

ne nejvíc by mě nasral Maldini pry ho chce Leonardo jako asistenta

Reagovat
smazaný uživatel

2 + 3 - Leo se spálí se svým systémem, Moratti se na*ere, protože mu ta pomsta nejvyde, porafá se s Leem a v létě k vám přijde někdo nový.

Reagovat
Jajinek

Tak Moratti ještě není uspokojen...o Kaká se určitě pokusí. Jakej systém bude Leo hrát, ještě nikdo neví. Zajímavě o něm psal Toma...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde? Rád bych si to přečetl. Jinak jasně, aby se splnilo to, co jsem napsal, tak by muselo zůstat všechno při starém. Ale myslím, že Leo je natolik inteligentní, že určitě nemá v rukávu jen ten "hurá fotbal", který hrál s AC. Jinak Kaká + Leonardo, to už nevím, jestli by si Moratti obhájil jako něco, čím se nemstí AC

Reagovat
Jajinek

tak on se nemusí obhajovat...to je kažédmu jasné a pochopitlné...do novin ti nemůže napsat, že to dělá ze své ješitnosti a proto, aby vrátil Ibru...

Reagovat
smazaný uživatel

to zalezi od toho, ako sa bude darit Leovi, popravde mu velmi neverim....

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to klidně hecnul a řekl to ... pak by tam pomsta nevyšla a chodil bych kanálama

Reagovat
Jajinek

dovolím si citovat

Tomanatura

23.12.2010 16:56

Dobra prace, jako vzdy.

Jenom s Leonardem tak nejak nesouhlasim. Sice bych taky nechtel, aby prevzal Inter, ale ne kvuli trenerskym zkusenostem, spise s jeho spojitosti s AC. On to nema zapotrebi. Ty pises, ze se se svou hrou do Interu nehodi, ale kdo vlastne vi, jaky styl on umi hrat? Podle me to neni druhy Rafa, ktery by chtel Inter zmenit od korene a vedeni taky nejsou tupci, aby mu pred podpisem nerekli, ze co nejdriv sbirat body a at hraje to, co Interu nejvic vyhovuje. Podle me by se vubec nijak neztratil, on je velice inteligentni clovek a styl Interu neni nikterak tezky na pochopeni, Leonardo se ve fotbale pohybuje uz strasne dlouho a urcite umi vic takty, nez to, co predvadel v AC. Tam nasadil taktiku, ktera byla podle nej pro tym nejlepsi a vyslo mu to. Sice zapasy s Interem a nama nezvladl, ale dle meho si nemohl dovolit zmenit styl pro jeden zapas, kdyz v lize mohl hrat jen s timto, nemohl si dovolit najednou sundat Dinha, protoze se mu nehodil do zapasu. Cili bych ty zapasy nehazel na nej.

Dovedu si predstavit lepsi varianty pro Inter, ale Ancelottimu v AC taky neverili, capellovi taky ne, Sacchimu uz vubec ne a podivej, kam to dotahli. Treba by byl Leonarduv Inter daleko lepsim, nez ten Cuperuv, ma lepsi hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas ... ve velice zkrácené verzi píšu to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ma Ved uvidis na vysledkoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

myslíš, že je někdo, kdo mu věří?

Reagovat
smazaný uživatel

směju se mu, že to vůbec zkouší...

Reagovat
Jajinek

tak zase co má říkat?

"přivedli jsme Lea na truc"...

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro smích byl v momentě, kdy o téhle myšlence začal veřejně uvažovat..., když už na nás hází ramena, ať to řekne na rovinu, ne ? smál bych se mu jen o trochu méně..., případy Ibry a Lea jsou odlišné, Milán přivedl extratřídu, které je nějaký Inter dávno jedno (stejně jako nám, nasrat vás nebyla ani zdaleka priorita), bylo vysoce pravděpodobné, že nás posune někam jinam, zkrátka posila z každého úhlu pohledu. Moratti přivedl nevyzpytatelného nováčka, protože ho Ibra očividně budil za spaní, nedal to..., a i kdyby byl Leo přínosem, nic už se na tomhle nezmění.

Reagovat
Jajinek

tak je jasné, že nasrat nás nebyla priorita a Ibra vás posunul někam jinam. Ale zcela logicky to všechny Interisty rúznými způsoby zasáhlo. A Moratti je prostě ješita a chce to nějak vrátit. Leo možná je chabý pokus, co se týče přinosu...ale Milanisty to nasralo. Dá se říci, že dal bohužel tomu nasrání přednost, což se doufám nepotvrdí. Já Lea za trenéra nechtěl. Ale na jeho hodnocení si počkám.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: "Juvemercato"

Celkem mě zaujala "možná" výměna Sissoka za Rakitiče. Neříkám, že co je psáno, je nutně dáno, ale ta myšlenka se mi líbí, ačkoliv má svá úskalí.

A pak je tu myšlenka přivést Gilardina, kdy je nutné počítat s odchodem Amauriho. Prošli zmínky o možnosti prodeje Amauriho do Palerma a následného nákupu Alberta. Ale tohle je opět na rovině čisté teorie. Nejsem si jistý, zdali by to byl úplně posun dopředu, ale osobně bych to uvítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas četl, že postupně, během ledna a pak léta, by měli odejít Cenzo a Amauri a do nového ročníku bychom měli nastupovat s útokem - Pazzini, Džeko, Gila ( + samozřejmě Alex a Fabio )

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, když si to sesumíruješ, tak by to odpovídalo. Tam je možná ta návazná transakce Amauri - Gila. Dále je jistý "útok" na Pazza, kterého teď určitě Garrone nepustí, vzhledem okolnostem s odchodem Cassana, ale v létě bychom ho mohli, tedy spíš měli získat. A příchod Džeka pak závistí na odchodu Cenza a především jestli nepřijde City s nabitou peněženkou nebo si chlapec nevybere Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím tomu, že by šel do Bayernu - Jediný důvod, proč by tam šel ( samozřejmě, pokud by sám nechtěl ) by byla ta "rozežranost" Bayernu, jak o ní psal Tomanatura. City určitě budou velký problém, ale snad je pravda to poslední Džekovo prohlášení, že chce do Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ty prohlášení beru s rezervou. Nakonec to může dopadnout všelijak. Ale měli bychom zase nebezpečný útok. A v neposlední řadě se musí vyřešit ty kraje obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně, snad se to povede všechno vypilovat během tohohle ledna + léta. Jinak nevíš, kdy přesně začíná přestupové okno?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem 1. ledna, ale jelikož je to sobota, tak v pondělí 3. ledna? Nevím, jenom hádám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když už, tak bych přivedl jen 2 z té trojice. Každopádně bych rád Pazza a pak Džeko x Gila, to už je mi jedno

Reagovat
j_mrazik

Džeko by vás vytáhl vysoko, o tom jsem přesvědčenej. Teda pokud by měl dostatečnou podporu (Alexe)

Reagovat
smazaný uživatel

Stačil by mu Fabio To by bylo duo sakra dobrý duo.

Reagovat
DelPiero137

Raktitic hraje na akom poste? Cital som nieco aj o lavom kridle...?

Ja Gilardina mam rad ale vo Fiore. Vo velkuklube mi nesedi a u nas by som ho nerad videl. Sice je lepsi nez Amauri aj Cenzo ale len o malo. My potrebujeme kaliber Dzeko-Pazzini.

Reagovat
smazaný uživatel

Magath ho utápěl na začátku sezony na defenzivním štítu. Při tom je to tvůrce hry. Nevím jak je to teď, Schalke nesleduji. To se musíš optat v sekci Bundesligy, tam by ti to řekli asi nejlépe.

Reagovat
blaugrana

OT: Kde aktuálne pôsobí Hiddink? Ak teda niekde pôsobí. Myslím, že ten by Inter pozdvihol ako nikto iný.

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko

Reagovat
blaugrana

Tak v tom prípade pripadá v úvahu len malá asistenčná výpomoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Yeah, ze všech možností padne volba zrovna na bývalého hráče a trenéra úhlavního rivala. To prohlášení je k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo nas Ibra vystřili titul jim leo pomuže do hrobu

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Kaká by mohl přijít..

Reagovat
Kongo

Pipo

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to jen potvrdil, že to je skrz Milan, kdyby držel radši hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektivě odplata za Zlatka.

Reagovat
$dolar$

Kdyby prisel delat Maldini asistenta...

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl výsměch a jeden z důvodů, proč asi se na sledování fotbalu úplně vykašlat.

Reagovat
$dolar$

Nejak tak, byla by to poradna bžunda

Reagovat
cresposuper

Neverím tomu.

Reagovat
Amos

Bože Moratti , ty jsi šašek ...

Reagovat
smazaný uživatel

OT:podle The Sun a daily Mail chce Balotelli zpatky do Italie

Reagovat
smazaný uživatel

Že by k Rossoneri?

Reagovat
smazaný uživatel

TO už by bylo moc ale chtěl bych vidět Morattiho jak by se tvářil

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tak stejně dřív nebo později dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím že pujde jednou k nám

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsme my nařadě koupit někoho z interu

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli už hneď keď prišiel do Anglicka, tak mal z toho také nedobré zmiešané pocity.

Reagovat
smazaný uživatel

jn to samí mě příjde u Bochettiho v Rusku ale třeba se tam chytne jako Spaletti nebo Rossina

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda taky nechci někoho hecovat ale Inter docela žije z odpadlíku v AC nejdřív Giuseppe Meazza po něm si ještě pojmenujou stadion a ted Leo a možna Kaká kde by ten Inter bez AC byl? berte to jako vemi trapnou provokaci děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Meazza je jedním z nejvýznamnějších hráčů historie Nerazzurri, takže to zase zklidni. Proto asi to jméno stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím to sou ještě ty moje promile

Reagovat
smazaný uživatel

v 13:38 odpoledne?

Reagovat
smazaný uživatel

Slavili jsme začátek dne a jestli to dobře dopadne tak se půjde slavit i začátek večera ... vždycky se najde důvod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Meazza je pre Teba odpadlík?

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si celé vlákno a pochopíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som bol z toho v takom údive, že som hneď musel reagovať, takže som jednak nemal čas si ten jeho príspevok ani dočítať, a ani vlákno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, poslednú vetu som neprečítal, takže teda nič:))

Reagovat
smazaný uživatel

Sem si říkal že ty se chytíš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vieš, najprv mi to nedalo zareagovať:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AC si vzalo zase Seedorfa, Pirla, Ibru. Myslím, že si v tomhle směru nemáte moc co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle se můžeme pochválit

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tom případě už vůbec nechápu, kam měl mířit ten tvůj první příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

četl si poslední větu?

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím nemáte někdo video nebo článek když byl Leo na tiskovce Interu,klidně i v Italštině,Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Prej měl bejt na tiskovce někde 26.12 ale nikde jsem nic nenašel

Reagovat
Votas

tiskovka by měla být myslím teprve dneska

Reagovat
Votas

tak zítra

Reagovat
lnterista

nevim co tady resite Morattiho...dobre treba asi chtel nastvat AC ale predevsim cislo jedna v tomto je Leonardo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslim že Moratti mluví pravdu už dřív Lea obdivoval ale určitě ho zahřeje na srdci že nasral hodně Milanistů

Reagovat
lnterista

urcite...ale nemyslim si ze by to bylo jenom kvuli tomu..prece jenom se v tom toci hodne penez...mel k nemu sympatie tak ho chtel...dve mouchy jednou ranou

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně... hele byl už Leo na tiskovce Interu docela by mě zajímalo co říkal,prej ta tiskovka měla bejt 26.12

Reagovat
lnterista
Reagovat
smazaný uživatel

však na první Leonardova slova se taky moc těším...

Reagovat
lnterista

tak to jsme dva

Reagovat
Shevchenko

Tak myslím, že nás je trošku víc.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

koniec srandy chcem Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

a ja Xaviho

Reagovat
smazaný uživatel

xavi už je relativne stary messi sa viac vyplati

Reagovat
smazaný uživatel

ok my chcem ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

ronalda ste už mali

Reagovat
smazaný uživatel

ok cristiana ronalda k němu třeba Kakaho a na 3. shevchenka

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka by sedel na lávke .. ronaldo by sa vadil so Zlatkom a Ševa by bol najväčši prinos .. hlavne pre inter

Reagovat
smazaný uživatel

nema sestrojim stroj času a pujdu do roku 2003

Reagovat
smazaný uživatel

k.rva to je napad!Shevcenko do Interu

Reagovat
smazaný uživatel

A lepší pohádku tam nemáš ?

Reagovat
smazaný uživatel

narychlo nema vymyšli novou

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě neunesl příchod Ibry do AC , tak potřeboval někoho na oplátku no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moratti : CHI NON SALTA ROSSONERO E ! E !

Reagovat
smazaný uživatel

aké čislo bude mať Ranocchia by som rad vedel

Reagovat
smazaný uživatel

V Janově měl 16, to nikdo v Interu nemá, takže bych počítal, že u 16 zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

to by mohlo byť a potom o 20 rokov to čislo po ňom vyradiť

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodit rivala? jak by tim chtel rozhodit AC? spis si tim proti sobe postve vlastni fanousky... ja jako fanousek juve bych neprezil kdyby nas zacal trenovat takovy Mancini nebo nedej boze dokonce Mourinho...

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně by mi Mourinho nevadil, ale jako nejzazší možnost. Mancini nikdy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to som vcera pozeral

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Leonardo už se vyjádřil? Nebo s svými PR manažery stále hledá nějakou výmluvu a vysvětlení, proč mu ke zradě stačil půlrok? Viditelně se mu do toho stále moc nechce...

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice pravda, že v tomto případě to moc jinak nejde, ale opět se potvrzuje pravidlo, že Moratti nikdy nemluví pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

zastrel se .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele