Rutten na konci sezóny odejde z PSV Eindhoven

30.12.2011, 11:08
Aktuality
PSV Eindhoven bude nejpozději na konci sezóny hledat nového trenéra, ten stávající Fred Rutten totiž oznámil, že z momentálně druhého týmu nizozemské nejvyšší soutěže odejde. Stane se tak po třech letech, co devětačtyřicetiletý kouč mužstvo převzal...

Rutten přišel na Philips Stadion v červenci roku 2009, kdy se stal náhradou za Huuba Stevense. Ten momentálně vede Schalke, na jehož lavičce necelou sezónu strávil i Rutten, který si předtím udělal jméno především v FC Twente.

Nyní bývalý obránce, který se i mihl v nizozemské reprezentaci, neprodlouží svoji končící smlouvu a z Eindhovenu odejde. "Je na čase, abychom já a PSV ukončili spolupráci," prohlásil Rutten pro list Volkskrant.

PSV pod Ruttenovým vedením přezimuje na druhém místě tabulky domácí soutěže jen o bod za vedoucím Alkmaarem a se čtyřbodovým náskokem na třetí Twente a čtvrtý Ajax. Vedle toho se několikanásobný nizozemský mistr probojoval do vyřazovací fáze Evropské ligy a o postup mezi nejlepších šestnáct si to rozdá z tureckým Trabzonsporem.

Autor: Petr Vaněček / sportinglife.com

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nastává čas pro Guuse

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak - PSV na vrchol

Reagovat
AjaxFans

Co ten by tam dělal

Reagovat
Stiksxx

To co minulé působení. Vyhrával titul za titulem.

Reagovat
Stiksxx

Velmi hezky řečeno.

Reagovat
Virtuos

Reagovat
Stiksxx

Jako tuhle sezónu se mu daří. O tom žádná. Boj o titul, postup v EL bez prohry s jednou remízou, postup v KNVB poháru přes Twente. Navíc tenhle zápas a zápas před tím s Heerenveenem byla utkání radost pohledět. Přivedl kvalitní a mladé posily. Začlenil do kádru mladičké talenty. Bude se mi po něm asi stýskat.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn - hlavně ten Mertens Matavz

Reagovat
Stiksxx

Tak Mertens určitě..To je adekvátní náhrada za Dzsudzsáka. I když ten mi přišel o fous lepší. A mě spíš ohromuje Wijnaldum. Podle mě u nás dostal více prostoru a volnosti ve hře než měl ve Feyenoordu a proto může víc uplatnit svoje přednosti. To je hráč, který mě nepřestane udivovat. Neztratí balon, práce dozadu, skvělá fyzička, hbitost, rychlost, silnej v nohách a výborná technika. Ten kluk má všechno co má mít správný středopolař. Výborná náhrada za Afellaye. Možná lepší, ale Afellay byl více kreativní a více technický než silový.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně udělal chybu s tou Barcou, vždyt tam nehraje, nebo hraje v Copa del Rey. ten Wijnaldum taky. Jsem zvědav na Jana VvH (nechce se mi to psat), jestli se zas chytí....nevíš nějaké posily, jestli se něco chystá?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nee, případně do obrany, ale peníze moc nejsou.

Reagovat
Stiksxx

Tak Afellay je zraněný. Má přece zpřetrhané vazy v koleni ne? nebo podkolenní šlachu nebo tak něco..To je na rok takový zranění. Jako Rosa. Je škoda, že se zranil zrovna když šel na vrchol. Ale jako do Barcelony chodit neměl no. Musel by vytlačit z pozice Pedra a ted už si tam vychovávají další hráče jako Alcantaru, Cuencu navíc přišel Sánchez a Fabregas..Takže si tam neškrtne už vůbec. Tak doufám v nějaký přestup, aby zase hrál. Vennegoor si asi už moc nezahraje. Na lávku dobrej. Pořád věřím že umí dát gola a peněz moc brát nebude. On spíš bude učit ty mladé kluky. Hele co jsem takhle sledoval, tak by mohl maximálně přijít z Kodaně Mathias Jørgensen. Jinak se spíš ted kádr bude zužovat. Engelaara chtějí prodat a Wuytense a Oja chtějí poslat na hostování. Možná Wuytense prodat uplně. A Isaksson odejde pokud o něj projeví někdo zájem.

Reagovat
Stiksxx

Mathias Jørgensen do obrany

Reagovat
Stiksxx

a Rabiu Ibrahim odchází 1. ledna.. protože se domluvil na předčasném ukončení smlouvy. PSV mu ted hledá nějaký jiný klub, kde by se prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, díky za info, Eredivisie je super liga, hodně ji sleduju a (ne)úspěšně občas sázim. posily nepotřebujem, snad udrží Pieterse, Jorgensen to by šlo. a jak v bráně, pokud odejde Isaksson? Tyton? nebo někdo přijde?

Reagovat
Stiksxx

Jojo. jednoznačně Tyton. Je sice na hostování z Rody Kerkrade, ale PSV má přednostní práva na odkoupení, takže to už je hotová věc. Takže zatím bude dvojku dělat Khalid Sinouh a po této sezoně přijde z hostování z Waalwijku Jeroen Zoet a ten bude další sezony dělat dvojku a Sinouh trojku. Pokud půjde vše tak jak má. No a co se týče Pieterse, tak já bych ho s klidným svědomím prodal, dokud má takovou cenu jako má. (podle mě 7-10 mil. eur) Willems hraje úžasně v 17ti letech a byla by škoda ho znovu před Pietersem posadit na lavičku a brzdit tak jeho vývoj.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, Newcastle ma pěnez z Carrola, škoda toho Dzsudzsáka, ten měl nášlápnuto skvěle, vybral si prachy

Reagovat
Stiksxx

no má sice peníze z Carrola, ale moc se jim s nimi hýřit nechce. v létě to zkoušeli s Pietersem za slabých 5 mega a ted v zimě prý začnou na směšných 3,5. jako 7 minimálně. Když Wiel pude z Ajaxu za cca 9 mega, tak nevím proč by měl jít Pieters za tak málo. O tolik horší není a oba hrají kraj obrany v repre. takže jsou na stejné úrovni.

Njn. Balazse je škoda. Ale aspon hraje a má ještě hodně peněz a navíc Machačkala má sponzora, takže o ní ještě pravděpodobně uslyšíme. Ta teď kuje železo dokuď je žhavý. To Afellay si vybral horší cestu okamžité slávy.

Reagovat
smazaný uživatel

, prostě z PSV na východ = krok zpět. je to super soutěž, hodně branek, moderní útočnej fotbal (Utrecht - Ajax 6-4, PSV - Feye 10-0 to mi potěšilo, poslední na tiketu ), to jinde neni. s tim Pietrsem to máš pravdu....pokud nějaký posily, tak bych se kouk do Belgie, tam se rodí spousta kval. hráčů. Hlavně ale aby byly peníze i na Hiddinka

Reagovat
Stiksxx

Tak jsi mě hecnul s těma výsledkama a udělal jsem si takovej malej průzkum golů od 1. ledna do 18. kdy končila Eredivisie. Tak v tomhle období to dopadlo takhle:

1. Nizozemsko: 98 gólů (28 zápasů) -> průměr 3,5 gólu na zápas

2. Španělsko: 87 gólů (30 zápasů) -> průměr 2,9 gólu na zápas

3. Anglie: 78 gólů (30 zápasů) -> průměr 2,6 gólu na zápas

Pak je asi Německo a Francie a nejhůř na tom bude asi Itálie..Po tom už sem se nepídil. Jako Eredivisie je určitě jedna z nejofenzivnější lig na světě. Proto je také moje nejoblíbenější.

Reagovat
smazaný uživatel

, navíc PSV nevypadá špatně ani v EL jako srovnavat Eredivisie a Ligue1? to ani nejde, ty renaultí to je taká nuda...a nevychází, nesnášim Brest - ten mi podělal asi 3 tikety....škoda že nešel do EL ten Vaclík, BvDG super štace, pak za 2 roky jednička v Utrechtu nebo podobně a pak třeba PSV, nebo spíš Twente, do PSV někoho lepšího

Reagovat
Stiksxx

Tj.Vaclík by se mi líbil v Nizozemí. Tam by si zachytal. Já bych ho klidně bral i do PSV. Jak říkáš. otrkat se v nějakém kvalitním průměru - Utrecht, Groningen Roda apod..a pak top 3 ted už 4 nebo 5. PSV, Twente, Ajax, AZ, Feye..rozrůstá se to pěkně..a jedině dobře.

Reagovat
FC Porto FC

Přesně Francouzská a Italská liga na to se nedá koukat já hodně sleduju taky Eredivisie a Portugalská liga a Nizozemská se mi prostě libí nejvíc

Reagovat
Virtuos

v Portugalsku padajú veľmi pekné góly

Reagovat
Stiksxx

Jedině souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

taky taky sporting a PSV, teda PSV a sporting, 2nej kluby z těchto lig

Reagovat
Stiksxx

Radši řekni Porto před Sportingem.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Virtuos

a ešte by sa tam hodila štatistika eerste divisie

Reagovat
Stiksxx

To je fakt..Tam se to taky pěkně mydlí.

Takže 2. Nizozemská liga: 87 gólů (26 zápasů) -> průměr 3,3 gólu na zápas.

Reagovat
Virtuos

dve neskutočné na góly potentné ligy tam byť nezaujatým fanúšikom tak to je radosť chodiť na futbal

Reagovat
smazaný uživatel

to jo v pátek večer na Eerste divisie v sobotu večer a v neděli po holandským řízku na další

Reagovat
Virtuos

aspoň nejaký program na víkend

Reagovat
Stiksxx

a spláchneš to Heinekenem.

Reagovat
smazaný uživatel

A jako svačinku si dáš Eidam a Goudu, při pohledu z okna uvidíš kamion DAF, přitom si můžeš otevřít stránky ahold.cz a při cestě na stadion natankuješ u benzínky Shell

Reagovat
Stiksxx

já doufám, že tam jednou budu žít.

Reagovat
Virtuos

hlavne v Einhovnene, že?

Reagovat
Stiksxx

Asi tak. Přímo u stadionu v těch řadovkách. Ale asi tam bude tlačenice.

Reagovat
Virtuos

no tenké steny malo súkromia

Reagovat
smazaný uživatel

ja byl v nizozemsku v roce 2007, poznávačka Amsterdam, Alkmaar, Naarden, Delft, Haag.......ale Eindhoven ne , ale fakt super stát, ta krajina, všude rovina, všichní na kole, všude gouda....

Reagovat
Stiksxx

Jo kola.. to by byla pecka..já se tam chci podívat na konci letních prázdnin jestli to vyjde. Ale spíš jen na zápas PSV..nakoupit suvenýry a táhnout domu a až bude víc času a peněz, tak někdy na pár dní určitě.

Reagovat
Virtuos

no suveníry by som si kúpil i ja nejaké

Reagovat
smazaný uživatel

to jo já nechci moc chválit amsterdam kvuli ajaxu jo, ale v tom amsterdamu, člověk by řek hlavní město přes mega obyvatel , a tam taká pohodička, klidný náměstí, btw. holandanky , všude ty grachty, prostě paráda

Reagovat
Stiksxx

Tak je jasné, že kvůli Ajaxu nejde hanobit tak krásné město. Věřím tomu. Já právě utratim peníze za suvenýry protože kdybych se před kámošema zminil že jsem byl v Nizozemí, tak to byla první jejich otázka, jakej je stadion a co jsme si všechno koupil.

Reagovat
smazaný uživatel

tam je možností co koupit, zvlášť v coffee shopech, ale tam já nebyl, já tam kupovat hlavně sýry, heineken a cibule tulipánů a v alkmaaru žabky

Reagovat
Stiksxx

v coffee shopu nic nepotřebuju. Hlavně dres a k tomu nějaký drobnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je správný akorát ta jejich řeč je hrozná takový chrochtání

Reagovat
Stiksxx

bohužel. nedá se nic dělat. s výslovností budou problémy. ale jelikož jsem se učil cca 10 let němčinu tak gramatika by mohla jít lépe. Je to kolikrát podobné.

Reagovat
Stiksxx

Ještě k tomu trenérovi. Hiddinka bych bral na prvním místě, ale největší problém by byly určitě ty peníze. Tak jsem na fb na psv stránkách vyčetl názor, že by to mohl převzít Phillip Cocu. Což není úplně špatný nápad. Také jsem se dočetl o možnostech jako Dick Advocaat ( repre Ruska) nebo Bert van Marwijk ( repre Nizozemska)

Reagovat
Virtuos

Dick by sa mi tam nepáčil... No ak to prevezme Phillip a ešte, keby chcel Patrick Kluivert robiť asistenta fúha lavička nabitá ako sa patrí

Reagovat
Stiksxx

Ten asi trénuje mladíky v Twente.. Pro mě by bylo ideální kdyby se ted v lednu zbavili Engelaara a ten jeho plat by mohl stačit na Guuse a ještě by něco zbylo. Stačilo by na dva roky. Cocu by se od něj něco naučil a pak by mohl dělat hlavního trenéra on.

Reagovat
Virtuos

No Orlando by sa ešte mohol dať speňažiť nejako a ako si písal predtým Pietersa tiež za nejaký pekný obnos a niečo porobiť s Andreasom, peniaze sa nakopia, Guus sa zaplatí, keby nie alternatíva Phillip

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Virtuos

a ešte by ostalo na nejakú posilu, momentálne má PSV aké slabé miesto v zostave čo je potrebné doplniť?

Reagovat
Stiksxx

no tak jasná obrana..Především střed. Bouma, Marcelo, Derijck. Bouma má teď nějaké zdravotní problémy a tak hrál Derijck. A nebylo to špatné..Třeba to půjde..Než se ale Derijck otrkal, tak dělal na začátku kiksy..ale snad už si zvykl. Třeba to nikoho chtít nebude, ale toho Jorgensena bych uvítal. Přece jen je Boumovi už 33 let. Jorgensenovi 21. Takže by to byla jistě posila a omlazení.

Reagovat
Virtuos

no vždy je dobré, keď sa mužstvo omladzuje a náhodou v akadémii nieje niekto kto by mohol slušne hrať na stopérovi?

Reagovat
Stiksxx

Tak přišel do A-týmu z PSV Jong Stefano Marzo. ale to bude spíš kraj. Případná náhrada za Manoleva zřejmě. a ještě je tam Maikel Verkoelen. To je pravděpodobně střední obránce. Párkrát si byl sednout za Áčko v Evropské lize mám takový pocit. A možná nastoupil v prvních kolech KNVB poháru.

Reagovat
Virtuos

skoro som zabudol na Manoleva ten hráč by mohol tiež odísť mne nejako nesedí v PSV plus na hosťovaní je Jago Vukovič

Reagovat
Stiksxx

Ten asi nebude moc platný..ani moc v té Rodě nehraje..nevím jestli třeba není zraněný..Ale na Manoleva mám podstatně jiný názor než ty. Já ho mám hodně rád. Momentálně bych ho neměnil. Dozadu je výborný. Někdy chybuje to je jasný. Chybuje i Nemanja Vidič. Ale kolik toho udělá směrem dopředu je nepředstavitelné...Opravodu moderní obránce. Pěkně mě štvalo že nehrál za bulharskou repre..přitom pochybuju že tam je lepší obránce.

Reagovat
Virtuos

jaj ja som mal na neho možno preto taký názor lebo si ho pamätám ako v PSV začínal a vtedy do bol dosť veľký zmetkár

Reagovat
Stiksxx

Kdyby tě zajímaly ty nejčerstvější novinky PSV, tak na Facebooku vedu stránku PSV Eindhoven.

Reagovat
Virtuos

ok môže byť

Reagovat
FC Porto FC

Isaksson není přece žádná sláva a Tyton není špatnej ne?

Reagovat
Stiksxx

Tak Tyton chytal 2 zápasy v Evropské lize a 2 zápasy v domácí lize z toho v tom jednom se zranil, takže těžko soudit. Ale co takhle vidím tak mu hodně lidí věří, takže špatnej asi nebude..navíc je mu 24 let. takže pořád ještě tvárnej. Isaksson je bídnej. To bych řekl před touto sezonou, ale tuhle sezónu předvádí velmi kvalitní a hlavně vyrovnaně výkony. Nemůžu mu vytknout půlku slova v téhle sezoně. Jako by se víc hecnul od té doby co zjistil, že PSV nechce prodloužit.

Reagovat
FC Porto FC

tak že by chlapík chtěl zůstat v PSV?

Reagovat
Stiksxx

už asi ne. Když už ví, že ho nechtěj, tak už nechce ani on je. Končí mu v létě smlouva, ale prý že když dostane dobrou nabídku už v lednu tak půjde. Spíš se chce ukázat světu.

Reagovat
FC Porto FC

Mě v City teda moc nepeřsvědčil a mohl bejt rád za PSV já bych Tytonovi věřil

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že se tu Stiksxx pěkně vykecal

Reagovat
Stiksxx

Využívám každou příležitost.

Reagovat
Stiksxx

Zakaria Labyad v létě zadarmo do Sportingu??

Reagovat
AjaxFans

paráda

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Tak nakonec možná ne..Počkám a až to bude rozhodlý, tak se o tom zmíním.

Reagovat
FC Porto FC

ted sem se tu chtěl an to zeptat co na to říkáš podle mě docela úlet :D

Reagovat
Stiksxx

No já ještě tajně doufám, že se to nestane..A že mu daj pořádnou smlouvu. On si jí zaslouží.

Reagovat
FC Porto FC

no mě by zajímalo jestli ten Labyad chce zůstat

Reagovat
Stiksxx

No co jsme četl, tak chce zůstat. Jen asi má problém, že mu nabízí málo peněz. Ted je tam problém, že nikdo neví, jestli je platná opce co má ve smlouvě. Už aby vypadnul Engelaar. Jen nás vysává.

Reagovat
FC Porto FC

nevím ale jestli by se ubec Labyad do Sportingu hodil. A proč ste Engelaarovi dávali takovej mega plat?

Reagovat
Stiksxx

Joooooo..To vědí jen oni..Jestli v době, kdy přišel, se PSV topilo v penězích? Pochybuju. Si ho tam přivedl Rutten ze Schalke. On jako hrál a nehrál špatně. I teď o něm říkají, že je vynikající, ale myslím si, že už je přeceňovaný. Je starej a pomalej. Dřív měl aspoň rozehrávku a byl dobrý defenzivní štít. Když jsem ho ale viděl v téhle sezoně? Rozehrávka pomalá, ztrácel balony. A když ho zkoušel dávat Rutten na stopera? Ojojoj. Nedaří se mu. Je to i tim, že nehraje pravidelně. To je jasný. A on ještě hrát chce, takže rád uvítá každou nabídku. Jenže ho nikdo nechce.

Reagovat
FC Porto FC

taky jako nevím kam by šel jedině jako třeba Turecko, Rusko

Reagovat
Stiksxx

Turecko, často bere nepotřebné hráče z Evropy. Spekulace byly s Osasunou, Bordeaux a Middlesbrough. Ale to bylo už v létě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele