Ruská Premier Liga - preview 25. kola

23.10.2010, 08:41, aktualizováno 24.10.2010, 09:01
Previews
Souboj o druhé místo se rozhoří v Moskvě, domácí CSKA přivítá Rubin a bude se hrát i o to, kdo bude pro zbytek sezony největším konkurentem Zenitu. Ten se představí v Machačkale a bude chtít odstranit další překážku v cestě za titulem. Amkar dopoledne přivítá Lokomotiv, Samara cestuje do Rostova...
Amkar Perm - Lokomotiv Moskva  (neděle 10:00)
Na stadionu Zvezda sehraje Amkar Perm důležité utkání v boji o záchranu s Lokomotivem Moskva. Ani hosté nepřicestují bez motivace, jejich cílem je účast v evropských pohárech.

Perm se propadl na patnácté sestupové místo a nutně potřebuje body. Lokomotiv je ale ve formě, v posledních pěti utkáních uhrál třináct bodů a dotáhl se na pátý Nalčik. "Ale musíme přidat na kvalitě v útoku. Defenzíva je na slušné úrovni, ale útočnou hru si přeju mít lepší. Chybí nám v ofenzívě hráči, navíc byl ještě zraněný Maicon," řekl trenér Železničářů Jurij Semin.

Amkar nastoupí bez Fedoriva a Bělorukova, oba trápí zranění. Lokomotiv přiletěl z Moskvy bez zraněných Brazilců Charlese a Maicona.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Popov, Čerenčikov, Gaál - Pejev, Novaković, Kolomejcev, Grišin - Maki, Ristić.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Baša, Ďurica, Janbajev - Glušakov, Tarasov, Loskov, Alijev, Maicon - Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 12:15)
V přímém souboji o druhé místo se v Chimkach ve šlágru kola utká domácí CSKA Moskva proti Rubinu Kazaň. Kdo vyjde z historicky 22. vzájemného střetnutí úspěšněji?

První zápas mezi Rubinem a CSKA byl odehrán 16. října 2001 v ruském poháru, Armějci tehdy zvítězili 2:1. Potom se oba týmy utkaly 15krát v lize, 3krát v ruském poháru a dvakrát v ruském superpoháru. Třináctkrát zvítězili fotbalisté CSKA, dvakrát skončil zápas remízou a šestkrát vyhrál Rubin. Poslední vzájemný zápas byl sehrán letos na jaře, armádní klub si odvezl z Kazaně tři body za vítězství 1:0.

Forma mluví ve prospěch CSKA. Armějci jsou po příchodu letních posil takřka nezastavitelní a ve čtvrtek to dali hlasitě najevo Palermu, které v Evropské lize přehráli na jeho hřišti 3:0. V tabulce jsou červenomodří třetí o dva body právě za Kazaní, mají ale dva zápasy k dobru.

Zatímco domácí CSKA je kompletní, Rubin přicestoval bez diskvalifikovaného Baljajkina a marodů Medvěděva s Šaronovem.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Mamajev, Honda, Gonzalez - Doumbia, Vágner Love.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Bocchetti, Navas, Ansaldi - Gökdeniz, Noboa, Rjazancev, Kasajev - Eduardo - Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Zenit Petrohrad  (neděle 14:30)
Zenit si na cestě za titulem udělá výlet do Machačkaly, kde ho nejspíš žádné problémy nečekají.

Problém dagestánského klubu je totiž v tom, že posledních pět zápasů nedokázal bodovat ani jednou. Navíc nevstřelil ani gól a inkasoval hned desetkrát. O tom, že se zápas odehraje právě 24. října na stadionu Dinamo, rozhodla speciální komise, která hodnotila stav hrací plochy. Ten byl spoustou fotbalových odborníků kritizován.

Petěrburgský tým má za sebou zápas Evropské ligy. Ve čtvrtečním zápase dokázal porazit chorvatský Hajduk Split 2:0. V tomto zápase Luciano Spalletti dovolil odpočinout si několika oporám a prorotoval sestavu. Mezi odpočívajícími hráči byl i Alexandr Keržakov. Jenže ten z neznámých důvodu do Machačkaly společně s týmem neodcestoval.

Na zápas s Anži je připraven čerstvý Vladimír Bystrov. Ovšem svému klubu nepomůže Roman Širokov, který se na tréninku zranil. Zlomil si totiž malíček a kvůli tomu bude chybět tři až čtyři týdny. Dále nenastoupí diskvalifikovaný Anjukov. Domácímu týmu nepomůže distancovaný Kébé. Na marodce jsou pak Iluridze s Chizanejšvilim.

Zápas mezi Anži a Zenitem, který je z hlediska bezpečnosti považován za rizikový, navštíví důstojník hlavního vedení MVD, který se specializuje na organizaci pořádku na fotbalových zápasech. Hlavním úkolem tohoto důstojníka je zvyšená úroveň spolupráce mezi regionálními orgány a kluby.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Agalorov, Klava, Tagirbekov, Gadžibekov - Şükürov, Arziani, Bakajev, Strelcov - Corajev, Holenda
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Hubočan, Lombaerts, Alves, Luković - Bystrov, Denisov, Semak, Zyrjanov, Danny - Bucharov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 4.33 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Křídla Sovětů Samara  (neděle 16:45)
Poslední zápas pětadvacátého kola ruské nejvyšší soutěže se uskuteční na jihu země, v Rostovu na Donu.

Rostov, který prodělává finanční krizi, přivítá na svém svatostánku pořádně namotivovaná Křídla Sovětů. Volžané svádí boj o přežití, když jsou pouze bod od sestupové pozice. Rostov se herně trápí, v posledních pěti zápasech Premier Ligy dokázal zvítězit pouze jednou a to ve 20. kole nad Anži. To Křídla Sovětů mají mnohem lepší bilanci, v pěti předcházejících soubojích poznali hráči porážku pouze jednou. Co se týče vzájemných zápasů, tak ty jsou velice vyrovnané. Souboje těchto dvou klubů nezřídka kdy končí remízou

Osmadvacetiletý severokorejský útočník Yong-Jo Hong nebude moci pomoct svému týmu v nedělním domácím zápase, jelikož se dostává ze zranění. "Hong pokračuje v rekonvalescenci zraněné nohy, kterou utržil před měsícem na tréninku," cituje hlavního trenéra Olega Protasova Sport-Express.ru. "Ostatní fotbalisté se připravují k nelehkému zápasu s Křídly. Doufám, že se k nám do několika týdnů připojí i náš legionář z KLDR."

Kromě dlouhodobě zraněného Yong-Jo Honga nemůže Rostov počítat pouze s distancovaným Čerkesem. Na druhé straně nemůžou Křídla počítat se zraněným Petrovičem. Všichni ostatní by měli být zdraví.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Ghionea, Andjelković - Kalačev, Blatnjak, Jankov, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Taranov, Djordjević, Leilton - Samsonov, Sosnin, Ivanov, Kuzněcov, Jakovlev - Savin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sibir Novosibirsk - Spartak Moskva  (sobota 09:45)
Poslední Sibir Novosibirsk přivítá moskevský Spartak. Orlům nezbývá nic jiného než naplno bodovat, na nesestupové pozice ztrácí šest kol před koncem ruské ligy šest bodů.

Záchrana Sibiru v Premier Lize se pomalu rovná scifi. Nejenže mají Orli na čtrnácté nesestupové místo šestibodové manko, nehraje jim do karet ani los. Po Spartaku se utkají proti Dinamu, Zenitu, Lokomotivu,Tomsku a Těreku Groznyj.

Spartak Moskva bude v závěru soutěže bojovat o uhájení pozic zaručující Evropskou ligu, v tomto směru nemají červenobílí nic jistého. V Novosibirsku nastoupí mužstvo trenéra Karpina bez svého kapitána Alexe Meschiniho a letní posily z Dinama Moskva Kirilla Kombarova, oba jsou zranění. "Lékaři Spartaku očekávají, že budu připraven k následujícímu utkání proti Chelsea," řekl Brazilec Alex, který si ve 24. kole proti Alaniji Vladikavkaz přivodil svalové zranění na pravém stehnu.

První letošní vzájemné utkání těchto soupeřů vyhrál Spartak v Lužnikach 5:3.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Vašek - Oyewole, Joseph-Renett, Vychodil, Aravin - Astafjev, Šumulikovski, Caňas, Čížek, Galiulin - Ševčenko.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Paršivljuk, Pareja, Suchý, Makejev - McGeady, Šešukov, Ibson, D.Kombarov - Ari, Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.50 - 4.50 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Alanija Vladikavkaz - Dinamo Moskva  (sobota 12:00)
Alanija Vladikavkaz hostí Dinamo Moskva a oběma týmům jde o hodně. Domácí Leopardi bojují v závěru o holé přežití v soutěži, bělomodří zase touží splnit cíl v podobě příček zaručující evropské poháry, na ně má Dinamo čtyřbodovou ztrátu, ale zápas k dobru.

Alanija má mizernou formu, z vítězství se letošní nováček Premier Ligy radoval naposledy 11. září, kdy porazil Sibir Novosibirsk. Od té doby tým ze Severní Osetie uhrál ze čtyř ligových utkání pouze bod.

Dinamo naopak poprvé v této sezoně vyhrálo dvě ligové utkání v řadě, čímž se znatelně přiblížilo pohárovým pozicím. Velká očekávání se daří naplňovat letní posile Kevinu Kuranyimu, světoznámý kanonýr v této sezoně stihl nasázet už sedm branek. "Letos v létě jsem podepsal s Dinamem tříletý kontrakt, jsem jeden z lidí, který smlouvu dodržuje. Fanoušci Dinama se nemusí bát, všechny mé myšlenky jsou spojené výhradně s Dinamem," uklidnil Kuranyi příznivce bělomodrých. "V následujících zápasech musíme jít na hřiště velmi koncentrovaní. Před námi je jediný cíl, dostat se do Evropy," dodal Němec k závěru soutěže.

Dinamo se do Severní Osetie vypravilo bez diskvalifikovaného Igora Semšova, místo něj se v sestavě objeví zkušený Andrij Voronin. Delší dobu je na marodce Vladimir Kisenkov.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Rotenberg, Bulgaru, Ivanov, da Costa - Gogičajev, Gusalov, Gabulov, Kirillov, Bikmajev - Collins.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Epureanu, Granat - Samedov, Dujmović, Ropotan, Voronin, Česnauskis - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Tom Tomsk  (sobota 14:15)
Pořád ještě bojující o místo v evropských pohárech pro příští sezónu Spartak Nalčik přivítá Tom.

V posledních pěti zápasech svěřenci Krasnožana své fanoušky netěší, bilance je na jednu výhru čtyři prohry. Po vynikající první části sezóny jižané zpomalili a pustili před sebe moskevské týmy Spartak a Lokomotiv. A když už nejspíš na červenobílé nedosáhnou, tak s železničáři se o pátou příčku porvat můžou.

V Tomi to není o nic lepší. Herně nejatraktivnější tým Premier Ligy nezvítězil pět zápasů v řadě. To ovšem neodradilo vedení sibiřanů, aby předložili trenérovi Neponjaščemu, který pracuje v týmu od roku 2008, novou smlouvu.

"Jinou variantu, než je Valerij Neponjaščij, ani já a myslím si, že ani nikdo jiný nevidí," prohlásil generální ředitel tomského klubu Jurij Stěpanov. "Neponjaščij je připraven diskutovat o dalším vývoji v klubu a jeho hlavními požadavky jsou garance stabilního financování."

Investoři v nejbližších dnech zahájí rekonstrukcí východní tribunu stadionu Trud, kde Tom hraje své domácí zápasy. Při této rekonstrukci stadion získá komfortní tribuny, tvrdí RIA Novosti s odvoláním na Stěpanova. "Stavit se začne co nejdřív. Práce začne od ulice Bělinského. Bude odstraněn val hlíny, pak se vztyčí nové tribuny a fasáda tržního komplexu v místě tribuny bude namířena na ulici Bělinského," řekl generální ředitel. Ještě dodal, že rekonstrukce nebude mít žádný vliv na fungování stadiónu a tribuny budou mnohém pohodlnější, než tomu bylo doteď.

Spartaku Nalčik by v tomto zápase měli chybět Filatov se Šanicinem, nejistý je start Gogui. Na straně soupeře nenastoupí zraněný Smirnov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasjanovič, Džudović, Vasin, Jovanović - Leonardo, Koncedalov, Geterijev, Golič - Ďaďun, Jesús
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Džiojev, Jokić, Kudrjašov - Klimov, Mičkov, Nam-Il Kim, Charitonov, Skobljakov - Dzjuba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.00 - 19.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - Těrek Groznyj  (sobota 16:30)
Sobotní program zápasů ruské Premier Ligy ukončí souboj Saturnu s Těrekem.

Pozice ramenčan je velmi nepříjemná, vždyť sestupová zóna je vzdálena pouhé tři body. To hráči z Grozného v nedávné době měli na dosah příčky zajišťující pohárovou Evropu. Ovšem nyní okupují střed tabulky.

Kapitán Saturnu Alexej Igonin před zápasem poukázal na silné stránky soupeře. "Je to dobrý tým, který hraje s velkou chutí a dává do toho vše," cituje Igonina oficiální web klubu. "Po shlédnutí jejích zápasu s CSKA mohu říct, že svému soupeři nic nedávají zadarmo. Z turnajového hlediska si myslím, že Těrek bude chtít připravit správnou taktiku a remíza jím z tohoto duelu bude dostatečná. Ovšem my musíme hrát za každou cenu na vítězství, i když Groznyj má velmi rychlý tým. Jejích protiútoky nám můžou způsobit velké problémy. A vůbec, teď už nebude žádný zápas procházkou růžovým sadem. Takže říci, kde tým získá body a kde ne, je nemožné."

Anatolij Bajdačnyj připravoval své svěřence na výjezd, kombinuje teoretická cvičení s tréninkovým procesem na hřiští sportovního komplexu Těpličnyj. Navíc si nemusí dělat starostí se zraněními. V pátek Těrek odletěl do Moskvy, kde večer na stadionu Saturnu v Ramenskoje uskutečnil předzápasový trénink.

Situace zraněných na straně domácích je to naprosto stejná jako u Těreku. Angbwa je už zdravý a Vorobjov taktéž. A žádní další marodi hlášení nejsou.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Němov, Jevsejev, Sapeta, Karjaka - Kiričenko
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Godzur - Ucijev, Omeljančuk, Ferreira, jatčenko - Georgijev, Maurício, Gvazava, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad22175042:1056
2.Rubin Kazaň24148230:1150
3.CSKA Moskva22153439:1548
4.Spartak Moskva23116637:2739
5.Spartak Nalčik24106832:2836
6.Lokomotiv Moskva24106828:2636
7.FK Rostov241031122:2933
8.Dinamo Moskva2388730:2532
9.Těrek Groznyj2487924:2431
10.Tom Tomsk24761128:3827
11.FK Saturn24671120:3125
12.Křídla Sovětů Samara24581122:3323
13.Anži Machačkala24651318:3123
14.Alanija Vladikavkaz24651321:3523
15.Amkar Perm24641416:2922
16.Sibir Novosibirsk24451529:4617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten porad stejnej obrazek Wellitona uz me nejak prestava bavit

Reagovat
Losinho

Po tomhle víkendu už bude Kazaň třetí

Reagovat
smazaný uživatel

Fedoriv a Belorukov nejsou spíš náhodou v trestu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Ahoj. Mohl bych mít na Tebe OT dotaz. Ty žiješ v Rusku, chci se zeptat jestli nevíš o nějaké aktualitě z oblasti náboženských menšin (zejména muslimů), která teď je rozebíraná v Rusku? A taky se chci zeptat jesli neznáš nějaké ruské anglicky psané informační kanály, které by o takových aktualitách psaly. Mám to do školy. Děláme blog a máme psát co 14 dní aktuality o náboženskýc minoritách v Rusku. Případně díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v Petrohrade bejvam jenom prechodne nekolikrat do roka, takze tam uplne neziju

Jinak nabozenstvi a nic kolem toho mi absolutne nic nerika, takze takovy veci vubec nesleduju. Z vlastni zkusenosti vim akorat o problemech s Kavkazcema obecne a tak (netusim, jestli jsou vsichni muslimove). Informacni kanaly sleduju akorat rusky, takze s anglickejma ti nejspis nepomuzu.

Reagovat
frankiefcb

ï tak díky ;)

Reagovat
kubys

Tak Rubin dneska hraje docela dobře, rozhodně lépe než jsem čekal nebo to je možná tím, že od CSKA jsem čekal válec. Výsledek je prozatím uspokojivý

Reagovat
kubys

Už to začíná.

Reagovat
kubys

Ale líbí se mi, jak při střídání hráčům ještě naskakovala odběhaná vzdálenost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele