Rummenigge potvrdil Gómezův chystaný odchod do Fiorentiny

08.07.2013, 15:49
Aktuality
Už jenom desítky hodin dělí Fiorentinu od získání jedné velké posily do útoku. Do italského klubu z renesančního města má namířeno německý kanonýr Mario Gómez, dnes odpoledne to oficiálně potvrdil ředitel Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge...

Oba kluby jsou domluveny na základních podmínkách transferu, ten by měl být oficiálně uzavřen během následujících několika dní.

"Odejít z Bayernu Mnichov do Florencie bylo přáním Maria Gómeze. My se s tímto přáním nyní musíme vyrovnat," řekl Rummenigge pro internetové stránky klubu.

"Velkou měrou přispěl ke dvěma triumfům v německé lize a poháru. Vrcholem samozřejmě byl triumf v Lize mistrů a loňský treble. Rád bych mu poděkoval za to, co do Bayernu přinesl a jak mu pomohl. Za celý klub mu pak chci popřát hodně štěstí ve Florencii," rozloučil se Rummenigge s Gómezem.

Gómez pozítří oslaví své 28. narozeniny a bude následovat svého kolegu z reprezentace Miroslava Kloseho, který předloni odešel z Bayernu jako volný hráč do Lazia. Někdejší kanonýr Stuttgartu strávil v Mnichově čtyři roky a dal 75 bundesligových branek, o místo v základní sestavě přišel před rokem, tehdy si poranil kotník a jeho absence dokázal využít Mario Mandžukić.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (675)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele