Rubin Kazaň vyhlíží premiérový titul

15.09.2008, 21:54
Aktuality
Zaujalo nás
Sezónu jako z pohádky zažívají fotbalisté Rubinu Kazaň. Ve 21. kole porazili věčného pronásledovatele Dinamo Moskva a na čele ruské ligy mají devítibodový náskok. Jen málokdo pochybuje, že Rubin Kazaň ligový finiš nezvládne.

Ruské sportovní deníky se vesměs shodují, že Kazani už titul nikdo nevezme. "Rubin Kazaň porazil svého nejbližšího pronásledovatele a téměř si zajistil titul. Slovo téměř jsme zvolili ze slušnosti," napsal server sports.ru. Gazeta.ru zase hlásá: "Rubin vyhrál zlatý zápas".

V podobném duchu se vyjádřil Sport-Express. "Nevěřím! V to, že Rubin Kazaň se nestane po vítězství nad Dinamem mistrem Ruska. Nyní má Kazaň devítibodový náskok před druhým týmem. Největší pronásledovatel Dinamo se topí v krizi. A další konkurenti, kteří pro Rubin představují největší hrozbu, mají manko ještě větší. CSKA ztrácí deset bodů a Zenit v lepším případě jedenáct. A chcete říct, že tento handicap doženou za pouhých devět zápasů? Na tým, který pětkrát v řadě zvítězil? Nevěřím!"

Hrdinou utkání proti Dinamu byl Ukrajinec Sergej Rebrov, který ve 2. minutě překonal brankáře Karčemarskase a rozhodl o těsném vítězství Rubinu 1:0. Rebrov je ústřední postavou Kazaně v posledních ligových kolech, důležitými trefami se blýskl proti Zenitu Petrohrad a Tomsku. Trenér Rubinu Kazaň Kurban Berdijev si může mnout ruce, veteránovi nepřestal věřit a nyní sklízí ovoce.

Respektovaný kormidelník Berdijev je zatím opatrný. Na otázku, zda si myslí, že má Rubin vše ve svých rukou odpověděl: "Vše má ve svých rukou jen bůh." Bude k Rubinu milosrdný?

Autor: David Kubáň

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rubin ma stesti, ze Dinamo prislo o Dannyho a ze Zenit nezvladnul letni dohravky kdyz s uzkym kadrem museli dohanet dve ligovy utkani tydne. (bohuzel ) .... ted uz to bude jenom na samotnejch hracich Rubinu - taky neverim, ze uz by tuhle sanci pustili.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin Kazaň se drží nad očekávání dobře.Měli štěstí,že ze začátku soutěže měli hrozné výpadky jak moskevské týmy Spartak,CSKA,ale i Zenit Petrohrad,který doplácí v lize na triumfální cestě za pohárem UEFA.Těžko je někdo dožene a Rubin si to pohlídá a získá zasložený titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak a CSKA letos na titul podle me absolutne nemeli

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA teď hraje velmi dobře, abyste se nedivili příští kolo... Měl by to být super zápas, oba týmy konečně ve formě. Snad padne více branek než minule, to jsem byl zklamaný. Až na vyloučení nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej zapas to urcite bude, to vubec nepopiram, ani to ze by to byly spatny muzstva... ale vykonnost na to aby meli titul letos nemeli - a byly tu kvalitnejsi tymy.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, každý tým měl v této sezóně několik hluchých míst, jestli jim vydrží forma, tak ještě můžou spolu se Zenitem Rubin prohnat...

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapeni ale pristi rok vyhraje CSKA diky neckovi

Reagovat
smazaný uživatel

jo... protoze utocnici CSKA budou mit nejlip vycisteny kopacky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

no nevim nevim..jesli se udrzi Vladivostok tak jim ty kopajdy moc dlouho cisty na tom jejich "travniku" nevydrzej:)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Vladivostok by měl jít o patro níže.Mají jak hrozný tým tak hrozný zázemí a o hřišti ani nemluvě.Mě je velice sympatické FK Chimki s Jegorem Titovem v záložní řadě,takže bych byl moc rád aby se zachránili na úkor Luch-Energie a Shinniku Jaroslavl!Chimki do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky preju Chimkam aby se zachranili na ukor tech asiatů ....fotbal hrajou hroznej, hriste maj hrozny, hrace spatny. Nebejt ty holomajzny kterou kazdyho doma v blate ukopou tak uz by byli jasne na sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se mi v lize moc nezamlouvá Tom Tomsk. Stadion s atletickou dráhou, zpravidla skromně zaplněný, tým nikterak ambiciózní...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Tomsk bych taky uz davno rad pryc z prvni ligy - ty ale uz letos bohuzel nevypadaj, ze by mohli jit dolu

Reagovat
smazaný uživatel

no tak pro někoho jako sem já, kdo ruskou ligu skoro vůbec nesleduje to je obrovský překvapení.. "velkokluby" musej dostat lekci

Reagovat
smazaný uživatel

A to minulou sezónu bojovali o udržení do posledního kola. Neskutečná proměna.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav,kde nakonec skončí Zenit... Sice díky odložení zápasů získali UEFU,ale taky to má prakticky fatální vliv na ztrátu šancí na titul...

Reagovat
smazaný uživatel

2. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bude to tuhej boj... Navíc mají díky LM dost nabitej program,což taky moc nepřidá

Reagovat
smazaný uživatel

S prictenim jed zapasu k dobru maj na druhy misto jenom dva body - to neni tolik a verim, ze nebudou mit problem ztratu dohnat

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem koukal na tabulku a i kdyby získali o těch 11 bodů více než Rubin,tak by neměli lepší skore(nebo hrajou roli v rusku vzájemný zápasy?)

Reagovat
Shevchenko

Tak teď opravdu nechápu tvou logiku. Rubin má rozdíl ve skóre +16, Zenit +11. A když Zenit dožene Kazaň, tak se mu určitě zlepší skóre a Kazani rapidně zhorší, takže se dá i očekávat, že Zenit by měl lepší skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Rubin

2. Zenit

3. CSKA

4. Dinamo

5. Spartak

6. Samara

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak .... s tim, ze co nejlepsi umisteni budu prat Samare.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem... v diskusi pod clankem ze zacatku sezony je muj tip na letosni souboj o titul, kterej presne vysel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/zazrak-jmenem-rubin-52630/

Reagovat
smazaný uživatel

však já sem je dal na první místo v této anketě .sice jsem jim nevěřil ale kdyby to ted pustili tak to jsou blázni

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň jemi hodně sympatická....způsobují to asi ty osobnosti jako je Rebrov,Semak, Miloševič, kterým bych přál aby ještě vyhráli nějaký ten titul...tyhle veterány dobře doplňuje mladší generace....sem překvapený, že se chytnuli dva hráči turecké národnosti....je vidět, že přestupy do ruska jim asi svědčí víc než na západ. Kabze i Karadeniz podávají slušné výkony....taky se mi líbí Stjepan Tomas, kterého jsem sledoval v Galatasarayi a když šel do Kazaně tak mě to dost překvapilo... nejlepší fotbal ale podle mě předvádí MacBeth Sibaya ....takový nenápadný dříč.....nemyslím vzhledově nenápadný Jsem zvědavý jak se bude řešit vzniklá situace v útoku, Adamov dával mraky gólů za měštany ...no ted jim ten útokdost vázne.....zajímavé na to jak dali útočníci málo gólu v téhle sezóně je Kazaň na prvním místě. Musejítam mít dobrou euforii....7 moskevských týmů a zenit a všechny jsou za nimi. jinakkdyž se podívám na mapu ruské ligytak nechápu jak Vladivostok ještě nemohl zbankrotovat, lítat takové štreky http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ruland_-_Premjer-Liga_2008_-_en.png ...jsem rád že Čech odešel do lokomotivu...avypadá to že se chytne...

ještě mám otázku na Kerzak0va:

jaktože Torpedo Moskva hraje na Lužnikách a FK Moskva hraje na stadionu Eduarda Streltsova? Ikoně Torpeda.....nevím jestli mám pravdu ale hrávalo tam i Torpedo ne? Potom nechápu tu rošádu jak existovali kluby Torpedo-Metallurg, Torpedo-Zil a potom z toho bylo Fk? a Torpedo Moskva hraje na lužnikách.....jinak Lokomotiv a Dynamo mají stadiony svoje....CSKA a Spartak se chystají taky stavět že? Dík za odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

V Rubinu se mi ještě hodně líbí Ansaldi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Ansaldi bude jednou velka hvezda

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tyce FK Moskva atd, tak uz tu reagovali ostatni. Spartak stadion nestavi a rek bych, ze ani stavet nebude. Svuj domaci stadion maj v Luznikach a ten je v podstate jejich. Navic je to stadion nejvyssi evropsky kategorie (taky proto se tam mohlo hrat finale Ligy Mistru), takze neni duvod stavet novej. CSKA stadion uz stavi, ale co vim, tak je to zatim jenom ve fazi uplnejch zakladu.

Stadion naopak pristi rok bude (bohuzel ) dokoncovat Zenit. Supermoderni arena pro 60 000 lidi mi k nim proste nesedi. A preplnenej stadion Petrovskij (20 000) na jakejkoliv zapas s vybornou atmosferou ma taky svoje kouzlo

Jinak ta promena Rubinu ze pomalu sestupujiciho na mistra ligy je dost prekvapiva no. Bude to tim, ze muzstvo kvalitne posililo (hlavne Semak, Rebrov, Hasan Kabze... Adamov celkem zklamal a veteran Milosevic v podstate nehral) a ma vyborne slozeny muzstvo. Ma dobryho lidra, hrace ktery dokazou makat pro tym a dobrej mix zkusenejch hracu a mladejch talentu.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom je krása ruské ligy, může vyhrát 10 týmů (ale ne najednou)

Reagovat
smazaný uživatel

ale když si ten vladivostok tu ligu vykopal,proč tam hrát nemůže,neposuzuj tymy podle hřiště apod,hold tam sou jiné klimatické podmínky a hrajou na tom "nejlepším",co se jim nabízí..

jinak,fk moskva je "nový" tym,kterej se spojil z torpeda zil a eště někoho,to si ted nevzpomínám

Reagovat
smazaný uživatel

A teď se možná FK Moskva spojí s Torpedem Moskva, neustále se o tom mluví.

Reagovat
smazaný uživatel

Trevore, ty se musis hadat za kazdou cenu .... a jeste pak odpovidas takovejma blbinama typu "kdyz si tu ligu vykopali, tak proc by ji nesmeli hrat"

...asi tak jako Blsany v nasi lize - hrali desnej fotbal, meli desnej stadion, tym tragickej, vsichni si prali at uz konecne sestoupej. A vsadim se ze si byl taky mezi nima

Proc bych si nemoh prat at sestoupej, kdyz mi ten tym neni sympatickej? a nesoudime "jenom" podle hriste. Hrajou priserne i muzstvo maj slaby, co vic ve fotbale chces?

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď si mě dost naštval.. já za ně hrál, ten stadion i s tréninkovym hřištěm je větší než celá vesnice, doteď na ty zápasy vzpomínám jen v dobrém a špatně sme začali hrát až po odchodu Chvalovskýho, protože nebyli prašule. Na Blšany mi příště nešahej

Reagovat
smazaný uživatel

...hehe, tem co to berou osobne se omlouvam - slo jenom o prirovnani, tohle mi zrovna z nasi ligy padlo pod ruku

Reagovat
smazaný uživatel

chápu to

Reagovat
smazaný uživatel

ale když si to vykopali,tak proč to nemohou hrát? a hráli dokonce uefu a hráli slušnej fotbal,než krachl chvalovský

Reagovat
smazaný uživatel

famózní rubin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele