Rozkol ve fotbalovém klubu. Roudnické děti neví, kde budou hrát

03.07.2023, 09:27
Rozhovory

Nová epizoda Livesport Daily je specifická -⁠ delší stopáží i tématem, kterým se zabývá. Je to sonda do hlubších pater českého fotbalu, kde je možné všechno. Sice se věnuje rozkolu v Roudnici nad Labem, ale dobře demonstruje všemožné zákruty, do kterých se mohou dostávat amatérské týmy v Česku. A spousta problémů, jak v podcastu uslyšíte, je způsobena hlavně špatnou komunikací.

V klubu SK Roudnice se kvůli finančním problémům dostal do vedení a pozice sportovního ředitele Martin Mulač, který chce v klubu zavést španělský styl fotbalu. Místní trenéři jsou proti a na své straně mají i velkou část rodičů. Jednoho z trenérů Matěje Lačného i samotného Martina Mulače jsme pozvali jako hosty do Livesport Daily a ptali jsme se jich, co způsobilo situaci, ve které 200 dětí neví, zda budou vůbec v Roudnici v příští sezoně hrát fotbal.

"My už mnoho let pořádáme v Roudnici nad Labem soukromé komerční kurzy fotbalu pro děti podle španělského vzoru," vysvětluje Martin Mulač, nový sportovní ředitel klubu. "Je to postavené na technické kvalitě, dlouhém držení míče a samozřejmě na taktice. Když se SK Roudnice dostala do finančních problémů, jako partner se jí nabídla španělská stavební firma, která ale požaduje, aby se celý klub ubíral španělskou cestou. Proto jsem se v klubu stal sportovním ředitelem," dodává.

Mulač je muž, který má za sebou bohatou historii, do které patří i neúspěšná kandidatura do Výkonného výboru FAČR nebo prodej zdravotních doplňků na předváděcích akcích. Teď má roudnickému SK po sportovní stránce vládnout.

Trenérům ani části rodičů se to nelíbí a na několika schůzkách už to novému sportovnímu vedení dali vědět. Z klubu už odešli trenéři mužských kategorií, dívčí část mládeže si už založila nový klub a o odchodu uvažuje i mnoho rodičů chlapeckých mládežníků. V podcastu jsme mluvili s jedním z nespokojených trenérů Matějem Lačným.

"Hrubý rámec myšlenky španělského stylu práce možná není špatný. Ale styl komunikace pana Mulače, kdy dává najevo, že on dělá vše správně a my ostatní jsme blbci, podle mě není správná. I proto si myslím, že to s fotbalem v Roudnici dopadne špatně," popisuje svůj úhel pohledu trenér Lačný.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme mluvili také o tom:

Kde chce do SK Roudnice vzít vyškolené španělské trenéry?

Jaké konkrétní věci vyčetli novému sportovnímu vedení rodiče?

Co bude s roudnickým fotbalem dál, pokud se situace neuklidní?

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (172)

Přidat komentář
VersaceChain

tak uz chapu, ze bude mozne mit podcast kazdy den

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno jsme tohle téma naťukávali v jiné diskuzi. Sem se to bude hodit skvěle. Jaká je vaše osobní zkušenost s praxí z fotbalových klubů? Je tam hodně ambiciózních "neználků" (ať jsem slušný)? Nebo zažíváte i takové, kteří mají děti a fotbal rádi a všem to dává smysl?

Reagovat
Neri04

Prijde mi, ze se ta situace lepsi. Jasne, porad je vetsina stavena z ambicioznich chytraku, kteri si mysli, ze cim vic na deti budou rvat, tim vic ukazou, ze jsou machri, a ze deti budou hrat lepe (otazkou je, zda je to proste pro ne jedina cesta, protoze jinou nezazili a neznaji, jinymi slovy - delaji to, jak nejlepe umi), ale spousta treneru se dostava do uvedomeni, ze jsou i jine cesty.

Moje zkusenost je z Prahy. Co se tyce mimoprazskych, tak tam mi z nasich vyjezdu prijde, ze je to jeste lehce pozadu. Vina ale pada i na FACR.

Nicmene u nas v klubu muzu dat ruku do ohne za drtivou vetsinu treneru, ze to delaji hlavne kvuli detem a jejich rozvoji a ne kvulil vlastnimu egu. A bohudik je takovych stale vice.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrých zpráv není nikdy dost.

Reagovat
Bakary3

Moje zkušenost za cca 7 let od školičky až po současný mladší žáky, okr. Beroun - vcelku bych řekl, že je to dobrý. Vždy se nějaký blbec najde, který je schopný i v přípravce učit děti zdržovat pro výsledek atp., ale jinak myslím, že to dělají pro děti, fotbal, svůj klub. Ať už někdo hůř nebo líp, ale stejně jako mezi hráči není každý Messi, mezi trenéry zas není každý guardiola.

Reagovat
Neri04

To rad ctu.

Presne, tohle uvedomeni, ze netrenuji Messiho a sam nejsem Guardiola, je take dalsi vec. Protoze hodne prebirame vzorce, ktere vidime v televizi, bez kontextu toho, koho trenujeme, kdo vlastne jsme. A proto to obcas vypada, jak vypada.

Ale tesime me, ze i Ty mas zkusenosti s tim, ze se to prostredi lepsi. Bude to beh na dlouhou trat, ale ono to pujde a ne ze ne.

Reagovat
Bakary3

Nějak nemám pocit úplně, jak se říká, že jsou špatný trenéři, že nevychovavame hráče...

Já hlavní problém vidím ve špatný fyzicky kondici děti, hodně jich je tlustých, některý sotva dokážou běhat... Mimo trénink se moc nehybnou... To je pak těžký, máš je učit fotbal, nebo se vůbec hýbat?...

To abys trénoval 4x týdne, což je reálný tak v ligových týmech...

A pak je spoustu kravin od FAČR, co se týče organizačních věci...

Ti by se taky měli pořádně zamyslet.

Reagovat
Neri04

Nad FACRem se bohuzel nema smysl rozcilovat. Nektera oddeleni nemaji vubec ochotu s ostatnimi oddelenimi spolupracovat. Na necem se dohodnou a pak stejne jedna protlaci vlastni pohled a jeste pod to podepise to druhe oddeleni. Proste silenosti.

Co se tyce kondice deti, tak tady je to otazka skolniho vzdelani (ktere je silene) a pristupu rodicu od utleho veku (jaky rodic, takove dite). Da se s tim neco udelat v trenincich, jak ale pises, pak nejsi fotbalovy trener ale telocvikar.

Reagovat
Bakary3

Jo, bohužel, já narážel spíš na organizační záležitosti, máš dost děti, ale na A a B ve stejný soutěži musíš mít úplně odděleny soupisky, tedy dva týmy už nedáš... Zrušili hostování, střídavý starty, atp.

Prostě hovadiny...

Jinak ta kondice souhlas. Ale já jsem ve vesnickym klubu, kde to bývá horší (ten paradox...), Aspoň na menším městě si už asi tolik stěžovat nebudou

Reagovat
Neri04

Fakt je to ve vesnickém klubu horší? To se mi nechce věřit. Vždyť tam se hýbou pořád, ne?

Trénuji v (člensky) větším klubu v Praze, takže tam je to kondičně ještě v pohodě oproti těm menším klubům, co jsem viděl, ale i tak je to u některých napovážnou... Ale jsou to jednotky případů v každém týmu.

Jo, FAČR je kapitola sama pro sebe. Aktuálně hodně nesouhlasím s tím, abychom v Čechách měli 3 divizní skupiny po 16 klubech. Z mého pohledu na to trpí jak divize tak kraje...

Reagovat
Neri04

*...abychom v Čechách ve starších žácích měli...

Reagovat
Bakary3

Věř... Bereš co je, fakt ne výběrový děti, půlka obézních, další i sportovnější špatná pohybová gramotnost...

Nehýbou se pořád, teď o tom byl i článek, kde se potvrdilo, že děti z měst a více z bohatších rodin jsou na tom o hodně lépe

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-v-telesne-zdatnosti-porazi-mesto-venkov-gymply-ucnaky-a-praha-vsechny-229579

Jo, já měl zas problém, že teď až ve starších žácích nás svaz přijal výjimku, za mohli hrát dvě starší děti, ale prý méně vyspele...takže proti mým ml.zakum toho zneužívali vsichni, jako většinou 2011 jsme hráli proti 2010 nejstarším a 2009 holkám a na výjimku hráli kluci 09 a holky 08 šílený

Reagovat
Neri04

Diky za clanek, prectu.

Mazec no, prijde mi, ze ta pravidla meni rok co rok a vzdycky je to krok zpatky...

Reagovat
Bakary3

Jojo, a vždy je to něco "moderního"

Reagovat
Neri04

Uvidime, s cim prijdou priste...

Kazdopadne hodne stesti na dalsi trenerske ceste, at se dari!

Byl jsi na nejake licenci? Vy mate v Beroune GTM Honzu Kozla a lektora Dana France, coz? Fajn chlapi.

Reagovat
Bakary3

Nápodobně

Jojo, máme.

Byl jsem na C licenci, ikdyz je to už asi 6 let? já nemám nějaký trenérský ambice, baví mě to, ale dělam to pro svůj klub, jinam nechci

A ty? Chceš se postupně posouvat dal?

Reagovat
Neri04

Chapu a drzim palce.

Mam to stejne, chci take zustat v klubu, kde jsem, nikam se nehrnu. Mam jedinou ambici, byt co nejlepsim trenerem pro ty deti, byt co nejvic prinosny na jejich ceste, byt co nejvic prinosny klubu, protoze se mi libi ta cesta, kterou jdeme.

Nedavno jsem se dostal k A-licenci. Posouvat se chci zatim hlavne v znalostech a zkusenostech.

Reagovat
Bakary3

To je hezký

Přesně tak, chci pro ně být vzor nejen co se týče fotbalu, není to lehký

Mám to rád, ale pro jiný klub bych ten čas neobětoval, je to hodně náročný

Reagovat
Neri04

Jo, tak to naprosto chapu, ty stovky hodin rocne, co to spolkne, je slusny mazec.

Presne, nedokazu si predstavit, ze bych to jen tak sel delat jinam... Pokud bych sel, co uplne nevidim, tak bych za to chtel slusne zaplaceno, tady to clovek dela ze srdce.

Reagovat
Bakary3

Jo, tak my máme tréninky dvakrát (víc u nás není reálný úplně) + zápas (dříve turnaje), k tomu děláš registrace, shanis soupeře, objednávas věci, obepisujes rodiče, píšeš zápisy, stavíš hřiště ... Trénink si taky musíš trošku připravit.... Atd. Atd.

No mít to dělat jinde, tak nevím, co bych si za to řekl

Tak to jsme dělníci fotbalu, no

Reagovat
Neri04

Presne. My meli loni treninky ctyrikrat tydne, plus dva zapasy o vikendu, to jsme vtipkovali, ze bychom na tom hristi meli rovnou bydlet a bylo by to snazsi.

Presne, delnici fotbalu. Ale je to krasne delniceni, to se musi nechat.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
John Obi Mikel

Doufám, že se to zlepší. Současný nedostatek hráčů v nižších soutěžích je způsoben taky tím, že "koučové" spoustu hráčů od fotbalu svým přístupem odlákali.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neri04

Presne tak. Ale to je hodne tim, ze my, dospeli, nemame pochopeni pro tu mladsi generaci, a jedeme to, co platilo na nas bez uvedomeni toho, ze ta generace je fakt uplne jina. Jak pisi vyse - je to jedina cesta, kterou jako dospeli zname a tak ji vyuzivame. Ale jak pisi, meni se to, pomalu, ale meni.

Reagovat
Greny

Tak bez této zprávy na úvodce bych dnešní den nepřežil dekuji

Reagovat
herbage

Jmenování Martina Mulače na pozici sportovního ředitele vzbudilo světový ohlas, zejména na Roudnicku

Reagovat
ratusek

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Cotton

Reagovat
Csaplárova past

Jakoby snad články o Zbrojovce byly záživnější ...

Reagovat
Greny

Třeba vyjde mezi 15.7.- 20.7. zajímavý článek o Zbrojovce, kde by mohla být výživná diskuze

Reagovat
ACSeRw!n

na par zapasech sem tam byl, super stadion

Reagovat
Shevchenko

Co je na něm super?

Reagovat
Kepy_FCB

Ten oblouk nad tribunou

Reagovat
Salfovic

Člověk zavzpomínal na Lázně Bohdaneč.

Reagovat
JohnnyBravo

Super stadion na 1A.třídu, která se tam hraje. Škoda, že na zápasy chodí pouze desítky lidí, takže se stejně nevyužije.

Reagovat
Kaspar

Jaky smysl ma pro Livesport provozovat dva stejny weby?

Reagovat
Greaber

Asi chtějí nás magory co píšeme pod články do diskuze držet stranou od normálních a slušných lidí

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
kilobyte

To zní, jak virtuální blázinec.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Články? Jaké články?

Reagovat
Cotton

To je ten reklamní text mezi nadpisem a diskuzí. Prostě ho ignoruj.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. Už jsem se v tom ztrácel Jo ale říká se "titulky".

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Euphael

Reagovat
Neon

Reagovat
romeo351

Reagovat
Cotton

Reagovat
Jason_

Reagovat
Kejza

Reagovat
fabec1222

Dávám tomu rok, maximálně dva, než se z EF stane jen záložka na Livesportu.

Reagovat
vestinustarychdubu

Normální expandování, rozšiřování portfolia a zbavení se konkurence. Teď už pro ně není Eurofotbal konkurence, protože to je pod nimi. Nemusíš se starat o to, jestli chodí lidi víc na livesport nebo sem, obojí je tvoje. Navíc, nemusíš si lámat hlavu s tím, že bys třeba chtěl víc šlápnout do fotbalovýho zpravodajství, vymýšlet koncepty, strategie, shánět lidi... vezmeš pod sebe web, který to už dělá a bude to dělat pro tebe.

Není to nic neobvyklýho. Pro příklad můžeme jít do pornobyznysu - hromady webů, který si zdánlivě konkurují, mají stejného majitele (viz. třeba společnost MindGeek, můžeš se podívat, co všechno provozují), ale přitom to tak není a je jim jedno, jestli na Pornhub chodí 1 000 000 lidí a na Red Tube 500 000 - obojí je jejich.

Nebo u nás třeba Agrofert - jaký má pro ně smysl vlastnit x firem, který dělají ve stejným odvětví? Stejná odpověď.

Reagovat
Rothbard

EF-porno-Agrofert.

Teď mi vše dává smysl.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ef byl vždycky pod nimi ty portfolio

Reagovat
Pan.Antonin

Nejlepší je, že podcasty maj reklamu i na efotbalu

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
JFT97

Pak bude možná pozdě na to chtít se ptát.

Reagovat
Moshe Dajan

Mulač na hrad! Stojíme za Mulačem! Zavede španělský styl, sežene španělského sponzora, ale nějaký Lačný kokot stejně bude brečet.

Reagovat
Pablos

OT: Ty Ukrajinci dobře vyndali ty Francouze

Reagovat
Stannis Baratheon

žádné překvapení, mají výborný tým

Reagovat
Pablos

Líbilo se mi jak hráli proti Španělsku... ale stejnak mi přišlo, že tam má nejlepší tým prostě Francie... pro mě 1:3 docela překvápko je.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Francie vypadali fotbalově výborně. Z nějakého důvodu to nestačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Moshe Dajan

Vyndání Německa Čechy > vyndání Francie Ukrajinci

Reagovat
Shevchenko

Až příště napíšeš zprávu: Ty Ukrajinci dobře vyndali ty Rusáky tak to bude mít větší ohlas.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Stannis Baratheon

Rodiče chtějí ze svých synů úspěšné maratonce a válečníky.

Reagovat
Pablos

jediná šance se dostat v budoucnu do ligy a repre

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to máme v krvi už od dob Jana Žižky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Trand

Wow

Reagovat
inferno08

Tak tohle je pro mě španělská vesnice.

Reagovat
fabec1222

A co děti? Mají si kde hrát?

Reagovat
Selänne

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pan.Antonin

Reagovat
Euphael

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Keeper117

No jo nehrať v dnešnej dobe tempo nakopávanú sa rovná katastrofe ach pre kristove rany nie že by boli šťastní že tie deti budú vedieť na dedine hrať futbal a budú futbaloví, technickí čo je hlavne pri mládeži v modernej dobe veľmi vítané u nás na Slovensku sa vedenie lopty a presná prihrávka či narážačka trénuje pravidelne aj v kategórii u10 ktorú aj v jednom klube osobne trénujem. Neviem či tí rodičia chcú aby hrali klasický dedinský futbal lopta hore a súboj ale ak by sa rozumeli trochu futbalu tak by vedeli že tadiaľto pri mládeži cesta proste nevedie... Škoda ak by to vyšlo mohol to byť pekný a zaujímavý projekt o ktorom by sa písalo časom v úplne inej súvislosti než negatívnej.

Reagovat
Spagetka

Tak Mulače problém je fakt ten, že ventiluje ten jeho "španělsky fotbal" stylem, že jsou všichni fakt totální moulové. Viděl jsem pár těch jeho tréningů, a i dětem to tam často připomíná, že českej fotbal je buranský a vše co se tam učíte je špatně. V tomhle je poměrně arogantní na to, že sám neumí kopnout do balonu.

Na druhou stranu má pravdu. Za tolik let se český fotbal nikam neposunul, ba naopak, top hráče neprodukujeme, stačí vidět země jako je Norsko, Dánsko, Švédsko - sice je to posílené migrantama, nicméně dokáží vychovat hráče světové extratřídy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to různý no. Manažer musí nejdříve vytvořit dobré pracovní prostředí a pak může přicházet s novými nápady a myšlenkami. Taky s ohledem na to, že lidé obecně nemají rádi změny a podle toho by ta nějaká změna měla vypadat. Ne každý manažer tohle umí. Ti co ne tak jsou to špatní manažeři. A pokud Mulač tohle neumí a ještě navíc přenáší na lidi ten hejt, že všechno je v českým fotbale na hovno, tak je to špatný manažer.

Dost často ale bývá problém i v lidech. Setkávám se také často s argumentem: děláme to tak 25 let, proč by jsme to měli dělat jinak... A můžeš být sebelepší vedoucí, mít sebelepší nápad podložený racionálními argumenty, tak s těmito lidmi stejně nehnes. Oni ti to za jakékoli situace zhejtujou s nulovým nadhledem a zamyšlením se.

Chci tím říct, že s lidmi co na sobě nepracující celý život a nechtějí se učit novým věcem, stejně nehneš. Paradoxně ale tihle ti jsou vždy první, co si stěžují na druhé.

Reagovat
Pan.Antonin

Jde na to úplně špatně. Nemůžeš přijít stylem všechno děláte na hovno, teď přijdu, děti vypláznou 3500,- na dlouhodobý kemp se španělskými trenéry, trenéři asi těžko budou spokojení, když po nich nechcete vymýšlení tréninků, ale nošení kuželů. Kdo se neúčastní, nazdar bazar. Takhle se to dělat taky nemůže.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Borci kdy Vám začíná letní příprava, jen tak pro zajímavost

Reagovat
HalaMadrid_Flx

a možná ještě, jaká soutěž a jak často trénujete?

Reagovat
Kucka

Já nic, co ty?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Hele 3x týdně, Kraj a začínáme příští týden

Reagovat
inferno08

Tady nikdo fotbal nehraje tvl

Reagovat
Greny

Už nehraji, takže nezačíná a malou kopanou nepocitam

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Freedo

Mám to stejně. Teď koukám, že v Brně je 6 lig a všechny sponzorované. Ta nejnižší má v názvu barbershop. V jaký jste?

Reagovat
FORZAMILAN

Jaká letní příprava, jaká soutěž? Tady místní hrajou tipuju tak max na playstationu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Vole, nestrašte

Reagovat
ACSeRw!n

uz mam 20 let po kariere

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že ti víc než 25

Reagovat
Salfovic

To se nevylučuje.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Letní příprava nevím, na to je času dost, teď mám listopad 2027.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
$dolar$

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rothbard

Někdo z EF hraje fotbal jo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

naivně doufám a věřím, že dost lidí

Reagovat
monty25

Lemond Laws hraje ČFL a Anetis92 myslím divizi, jinak to asi nestojí za řeč.

Reagovat
VersaceChain

rekl bych, ze se tady urcite najde vic, nicmene to asi nebudu uplne nejrozumnejsi roztrubovat

Reagovat
HalaMadrid_Flx

To je fakt

Reagovat
Moshe Dajan

Určitě sem píše i pár ligových fotbalistů. Možná i někteří zahraniční. Třeba jsou to ti, které zde považujeme za debily a oni se přitom pouze snaží komunikovat se svou fanouškovskou základnou pomocí překladačů.

Reagovat
Cotton

Snad sem píše i někdo z expertů nebo komentátorů

Reagovat
smazaný uživatel

Pod svým jménem sem psal snad jen Kozohorský, ostatní se skrývají.

Reagovat
David Kozohorský

Takže?

Reagovat
Cotton

Reagovat
fabec1222

Naposled jsem kopal za mladší žáky a to už je moc dávno na to, abych si to pamatoval

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
r.mrazik

pred x lety v pulce cervence

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
dejvikker

Příprava? My budem začínat prvním mistrákem. Jestli se sejdeme teda. III. třída a tréninky možná jednou týdně, pokud nás je víc než 6

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
raduinho

Reagovat
Pan.Antonin

Reagovat
romeo351

Reagovat
Cotton

Reagovat
ratusek

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
pingla

že vás takový fotbal vůbec baví

Reagovat
dejvikker

Proč by nás neměl bavit?

Reagovat
pingla

protože to nemá žádnou úroveň, děláte si z toho tak možná prdel

Reagovat
dejvikker

Vždyť to nemá žádnou úroveň, je to třetí třída O tom to je, ne?

Reagovat
pingla

není, pořád by ses měl snažit na tréninku, abys dal do zápasu maximum a ne chodit po sobotní chlastačce na nedělní zápas s promile v krvi

Reagovat
oli9

V srpnu týden před 1. zápasem vždycky se orohalsime ještě do okresního poháru který se hravá na konci července a máme to jako přípravný duel.. Ale teď je půlka lidí na dovolené takže nic.. Jinak ta pauza letní je strašně krátká

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Shevchenko

Tady nechodí blbý kopačky

Reagovat
Pan.Antonin

Půlka července

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
romeo351

V pozdějším věku bez přípravy s individuálem, který mi dalo víc než jakákoliv příprava - a to jen proto, že jsem jezdíval na konci srpna na 2 týdny k moři

Reagovat
pospech11

Hele začala nám minulý týden, teď byl jeden malý turnájek a už se to rozjede

Reagovat
jester Radka Bejbla

Europodcastfotbal.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Jako rodák nemohu jinak, než sem dát tento odkaz a některé neznalé informovat o tom, o jak významné fotbalové město se jedná z pohledu historie. Byla by veliká škoda, kdyby tento "slavný" klub měl zaniknout. Pro některé nevýznamná zpráva, ale věřte, že pro spoustu lidí jde o srdeční záležitost. Snad vše dopadne dobře a fotbal bude v Roudnici pokračovat na takové úrovni, jakou si zaslouží.

https://mapy.cz/zakladni?source=base&id=2110004&gallery=1&x=14.2528165&y=50.4290426&z=18

Reagovat
herbage

A ten první zápas sehrál praotec Čech a jeho tlupa proti místním domorodcům

Reagovat
Moshe Dajan

Nevím, jestli je z toho zápasu nějaký zápis, ale vsadil bych se, že praotec podběhl centr.

Reagovat
Pan.Antonin

Kníže Krok byl líný na krok

Reagovat
Salfovic

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kejza

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Památník zůstane, o zbytek se postarají developeři.

Ano, držím palce, aby ambice ustoupily snaze se domluvit.

Reagovat
oli9

Tuto zprávu jsem zachytil přes týden... Řekl jsem si, že je to jen další nehoda někde v klubu.. Ovšem když jsem se pak podíval na diskuzi rodičů co je Mulač za podvodníka a neštítí se okradat nikoho tak já to fakt pěkný humac.. Navíc pěkný tunel

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Pan.Antonin

No nevim, tohle je spíš projekt pro Prahu, Brno apod.

Ale zas v okolí tady taky máme různé menší fotbalové kluby, který se těch odcházejících fotbalistů velice rádi ujmou.

Reagovat
Pablos

Takže si kluci z kempu se španělskými trenéry budou muset koupit ještě sadu hrnců ?

Reagovat
smazaný uživatel

A to se vyplatí

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne se obě strany rozcházejí v tom, jak ten klub má vypadat.

Rodiče a trenéři chtějí klub, kde se mají všichni rádi, kde trenéři jsou s týmem delší dobu, kde jeden z rodičů trénuje a dělají to pro ty děti. Je to ušlechtilé, věnují se jim, vybudovali dívčí týmy, super. Tohle vše samozřejmě něco stojí. Světla svítí víc než kdyby ten dívčí tým byl jeden, vody ve sprchách proteče víc, příspěvky jsou vzhledem k rodinné atmosféře možná nízké, ale to jen spekuluju, prostě víc týmů, větší režie na chod klubu. A jestli to ten klub neutáhne a jde finančně z kopce, tak prostě buď to nebude vůbec a nebo do toho vstoupí jiný subjekt.

To se stalo, je tu nový majitel, takže fotbal pokračuje, ale není to zadarmo. Dosadí si své lidi a bude chtít změnit některé věci. Když by to nebyla španělská cesta, byla by to jiná cesta. Tam kde trenéři se střídají po dvou letech u týmů, a taky by si trenéři chtěli stěžovat? Nebo vytvoření konkurence. Přišli by noví hráči, takže nějaký klučina co má hřiště 300m od domu by už neměl místo. Co pak, psali by petice, že ten kluk tam hraje celý život?

Abych nemluvil jen o jedné straně. Z projevu v podcastu bratrů Mulačů jde vidět, že takoví lidé nemohou být na vedoucích pozicích. Projev, ty faily v komunikaci jsou evidentní, schopnost něco vysvětlit, argumentace nula, a manažerské schopnosti evidentně také. K tomu ta minulost, ta žaloba

No bez ohledu na ty osobní věci, které jsou evidentní, nejdůležitější věc na čem to padá, že majitel chce klub směřovat jinam, třeba i za účelem zisku, zatímco rodiče a trenéři chtějí ten svůj klasický rodinný klub. První není úplně pro děti, ale klub to zachrání. Ta druhá je pro děti, ale jestli se něco finančně nezmění, budou ty soutěže časem hrát stejně na hřištích v jiných vesnicích nebo to zavřou úplně.

Reagovat
Pablos

BAN pustil sis podcast

Reagovat
fabec1222

"Náhodná" registrace chvíli před tím, než napsal koment. Nejspíš nějaký Livesport bot, který nás má přesvědčit, že poslouchat podcasty je normální

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem chodím delší dobu, ale neměl jsem chuť se nějak zapojovat do debaty. Tohle mě každopádně zaujalo, protože jsem se sám v mládežnickém fotbalu dříve pohyboval. Tak mě to logicky zajímá.

Že je tu článek o pro mě zajímavém tématu, ale většina tu řeší start svoji přípravy, je věc druhá

Reagovat
Pablos

Však v pohodě... neber to tak vážně. Ale spíš nepiš tak dlouhé příspěvky, takhle si moc nepokecáš... tady lidi neradi čtou

Reagovat
ACSeRw!n

tak urcite

Reagovat
Sosi

Reagovat
Pinturicchio

A zrzavý děti se taky slavi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele