ROZHODČÍ OBRALI SLAVII O POSTUP

27.02.2003, 21:15
Aktuality
Pražská Slavia cestovala k odvetě čtvrtého kola poháru UEFA s jednogólovým náskokem z domácího utkání, dobře však věděla, že peklo na stadiónu tureckého Besiktase nebude příjemné. Ovšem že se proti sešívaným postaví také rozhodčí, kteří jim v nastaveném čase seberou regulérní postupový gól, to čekal málokdo...

Po prvním poločase to se Slavií vypadalo špatně, ne však beznadějně. Pražané na běhavé Turky nestačili, většinu poločasu se jen bránili a do kabin šli s jedním inkasovaným gólem. Mezi 60. a 70. minutou však Slávisté jakoby zapomněli hrát a když se probudili, prohrávali už 0:4. Stav se to zdál být beznadějný, domácí hráli v pohodě. Pak však Adauto vybojoval penaltu, kterou proměnil Dostálek, a když sedm minut před koncem snížil na 2:4 Tomáš Hrdlička, chyběl Slavii k postupu jediný gól.

Už v nastaveném čase se k přímému kopu ze 30 metrů postavil Karel Piták. Nádhernou střelou překvapil gólmana domácích Cordobu a rozvlnil síť. Přitom ovšem pomezní odmával a hlavní rozhodčí Domenico Messina odpískal ofsajd, gól neplatil. Tomáš Hrdlička sice zřejmě v okamžiku střely byl za domácími obránci, míč však mířil přímo do sítě a pokud platí pravidlo o mrtvém ofsajdu, kterým se řídí sudí v Lize Mistrů, měl gól platit.

Rozzlobení Slávisté se na rozhodčího seběhli jako vosy, nic však nezmohli. Italský sudí zřejmě podlehl bouřlivému prostředí a v závěru zápasu, při kterém často pouštěl sporné zákroky Turků, sebral Slavii postup. Besiktas se ve čtvrtfinále střetne s lepším z dvojice Wisla Krakow – Lazio Řím.

Podrobný komentář a statistiky ze zápasu najdete zde.

Autor: Petr Starý

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*rick

ten rozhodci je takova pica!slavie uz mohla postoupit kdyby jim nepiskal ten curak!

Reagovat
HOST*Luki

To, co jsem dens večer viděl, mi sebralo dech. Ta italská kurva, která posrala, co se dalo, by si zasloužila chcípnout. Neuznat regulérní gól, to se opravdu nevidí. Škoda, že to odnesl zase český fotbal. Koeficient v prdeli a psychika ¨hráčů i všech fanoušků taky. Je to hajzl.

Reagovat
HOST*jerry

je to normální čůrák a trojnásobná píča-ital z píčenej.měl strach že slavia by vyřadila lazio.ČůRÁK.slavia je nejlepší. zasraný turci-stejně dali všechny góly náhodny-hlavně ten poslední a pak tohle.co je moc to je moc. Fúúúúúúúúj italúm,fúúúúúúúúúúúúúj turkům.hamba takhle postoupit!!!!!!!!!!!!!!! třetí na světě!!!!!!!!!! hovno neumí fotbal!!!!!!!

Reagovat
HOST*peruzzi@centrum.cz

Ten rozhodčí je fakt strasna pica, kdyz padnul ten gol tak sem rval radostí. Sem momentalne velkej fanda lazia,a cekam ze porazi tu wislu a besiktas curaky jedny!!!! Dostalek mel dat gola!!! a bylo by to ok!!!!

Reagovat
HOST*speedy

Rozhodčí to vážně poďál, ale možná by stálo za připomenutí že se o postup připravila Slávie během 10 minut sama.

Reagovat
smazaný uživatel

nene neprpravila. Dostala 4 goly ale pak to trema golama odcinila, bohuzel ten zasranej ital jim ten treti neuznal kokot jeden!

Reagovat
HOST*peruzzi@centrum.cz

Karel Pitak krasne zakroutil a ja se z toho golu malem slozil radosti a pak ty curaci rozhodci ,,ofside,, bezte se vysrat hovada! Lazio ma malo sanci na postup ale věřim ze si to daj a postoupej a besiktas pude do prdele!!! Rikal sem si ze budou protestovat, ale asi na to nemaji pravo tak to dopadlo tak jak to dopadlo!!! Slavisti musime drzet pri sobe aby sme si dali alespon ligu a vyhrali v ni. Mejte se cau

Reagovat
HOST*aaaa

Slavie a ligu. Tak to by Sparta uz nesmela dokonce roku hrat ani jeden zapas

Reagovat
PJ

Taky me to pekne nasr..., ale kdyz sem si pak o tom precet ruzny nazory, tak mel ten rozhodci mozna pravdu. Hrdlička byl v ofsajdovym postavení (ne v ofsajdu, to je rozdil). A ofsajdový postavení se někdy píská a někdy ne. A jedna situace, kdy se píská, je když hráč NABÍHÁ NA PŘIHRÁVKU, nebo když může OVLIVNIT BRANKÁŘE (i když se nakonec míče nrdotkne). A přesně to bohužel Hrdlička udělal... Taky jde o to, jestli opravdu v tom ofsajdovym postavení byl, z toho záběru v televizi to vidět nebylo. Neuděláme s tim ale nic, protest podle mě nemá šanci na úspěch. Tak teď musíme přít Laziu, aby postoupilo a ty zas... Turky vyřadilo...

Reagovat
HOST*peruzzi

Hrdlicka nemel stat v ofsaidu, ted by sme se radovali!!!

Reagovat
PJ

Hrdlicka za to nemuze, nebejt jeho, tak sme se ani na konci nemuseli nervovat. Muzou za to vsichni, kdyz dostali tri goly za 10 minut...

Reagovat
HOST*

Kam se no toho rozhotčího hrabe Colina Kurva zasraná zabiju ho.

Reagovat
HOST*

To stejný jak Colina. Prostě nám zasraní italští rozhodčí nepřejou a to už se nezmění. Pokud se někdy dostanou čeští rozhodčí na pořádnou úroveň, snad jim to oplatíme. Stejně se mi to zdá pěkně nefér. Když se nějaká piča rozhodčí rozhodne že nám to prostě neuzná, tak by se s tím mělo něco dělat. A že mu to prostě projde je hrozný.

Reagovat
HOST*humppa

Colina? Vzdyt odpiskal faul! Ano.. takovych je spousta. Ano, de Boer (byl to de Boer, ne?) to prihral. Ale to nic nemeni na faktu, ze se jednalo o faul v nasem pokutovem uzemi...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Mohli jsme všichni jet na Lazio, které je brejkové mužstvo a venku by si mělo zajistit postup. Ten rozhodčí je všechno to, co jste tady řekli dohromady. Němce nebo Španěly by takto nikdo nezařízl, Hrdlička tu tureckou díru v brance nijak neovlivnil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Josifek

Jo,je pravda,že ten gol měl bejt uznanej.Ale turci byli v celým zápase lepší(mimo posledních 10 minut)a to,jak hrála obran slavie to byla hrůza.Takovej výpadek v deseti minutách...A Černej zase nic nechyt,navíc ten velkej kiks na konci zápasu,z kterýho pak nějakej turek dal tyč.TEn gol měl platit,a myslim si,že Hrdlička Cordobu nijak neovlivnil...

Reagovat
antimadrista

Asi nás nemaj rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby sa Slavia volala Manchester United alebo Ac Milan, gol by rozhodca musel uznat, bohuzial, tak to v Europe chodi a je mi dost luto Slavie, ale ked chceli postupit, mali dat iny gol... sance na to boli

Reagovat
HOST*haník

Ten rozhodčí je taková KURVA!!!!!!!!! Naprosto s váma souhlasím!!!!!!!! Slavia měla postoupit!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele