ROZDÍLNÉ CESTY NOVÁČKŮ

03.11.2006, 16:03
Aktuality
Zatímco hráči Českých Budějovic nenápadně vystoupali až na pátou příčku tuzemské fotbalové soutěže a před sebou mají už jen kvarteto našich letošních pohárových zástupců, SK Kladno, druhý nováček v Gambrinus lize, se horko těžko snaží vynořit ze sestupových bažin.

O nevyzpytatelnosti fotbalu vypovídá fakt, že loňská sezona probíhala v obou klubech ve zcela opačném duchu. Jihočeši se museli až do konce druhé ligy přetahovat o postupovou jistotu s konkurenty ze Žižkova, ovzduší navíc kazily spory špílmachra Vozábala s vedením.

To kladenští vedli druhou nejvyšší soutěž již od podzimu a postup si zajistili několik kol před koncem. Hráči si pochvalovali příjemnou atmosféru panující v klubu.

Dnes je obraz jiný. Ladislav Volešák vstřelil už pátý gól v sezoně, Dynamo poráží na domácím hřišti jednoho soupeře za druhým, v poslední době přidalo i větší spolehlivost venku. Výsledkem jsou čtyři výhry v řadě. Vzájemný zápas sice vyhráli Středočeši, ti ale přesto moc důvodů k radosti nemají. Zatím se neúspěšně snaží opustit sestupové příčky. Chybí jim větší chladnokrevnost v zakončení (žádný z hráčů nedal více než dva góly) a obrana, o níž se v minulých letech mohli vždy opřít, je vůbec nejhorší v celé lize - inkasovala už dvacetkrát. Trenér Koubek vidí jako jedinou šanci na záchranu v importu bodů ze hřišť soupeřů, což se zatím pro kladenské jeví jako nadlidský úkol. Venku totiž zatím získali pouhý jeden bod a jsou v této statistice poslední. Ke všemu se ještě Koubek nemůže v nejbližší době spolehnout na početnou skupinu zraněných hráčů - mimo hru jsou oba brankáři, obránce Pončák a hbitý kanadský útočník Simpson.

V posledních letech sestupuje z nejvyšší české soutěže jeden z nováčků vždy v sudých letech, lichých sezonách se čerstvě postoupivším klubům většinou daří udržet. Záleží jen na současných nováčcích, zda tuto statistiku udrží při životě.

Autor: Jan Švestka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no Kladno hraje domácí zápasy supr-může porazit každýho,venku je to horší,ale věřím že se udržíme

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí odnést billboardy kladenskejch politiků do sběru a bude na 2 posily minimálně...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přijeď se podívat a uvidíš, proč to píšu ;)

Reagovat
HOST*Danny

JEDINĚ dynamo čb!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele