ROZDĚLNÍ DO KOŠŮ PRO LOS SKUPIN MS

06.12.2005, 14:35
Aktuality
Organizační výbor FIFA dnes rozhodl o rozdělení účastníků světového šampionátu do čtyř košů, z nichž se bude tento pátek losovat. Nepotvrdily se žádné spekulace, organizátoři přišli s novým systémem - první koš je nejsilnější, zbylé země jsou do košů rozděleny podle kontinentů.

Kritériem pro zařazení do prvního koše bylo umístění na posledních dvou mistrovstvích (1998 ve Francii a 2002 v Japonsku a Koreji) a postavení na žebříčku FIFA za poslední tři roky. Česká reprezentace, která na žebříčku dlouhodobě okupuje nejvyšší místa a momentálně je druhá za Brazílií, se do prvního koše nevešla, srazila ji neúčast na posledních dvou šampionátech. Do prvního koše se tak kromě "velikánů" Německa, Brazílie, Argentiny, Itálie, Francie, Španělska a Anglie vešlo ještě Mexiko.

Česká republika je ve třetím koši společně s ostatními evropskými týmy, je tedy jisté, že ve skupině nenarazí třeba na Nizozemsko nebo Portugalsko, ani na nevyzpytatelnou Ukrajinu. Mimo však stojí ještě Srbsko a Černá Hora, které se coby nejslabší evropský tým do třetího koše nevešlo a bude přilosováno do skupiny, v níž nebude evropský tým z prvního koše. Druhý koš tvoří země z jižní polokoule - z Afriky, Jižní Ameriky a spolu s nimi Austrálie, ve čtvrtém koši pak jsou účastníci z Asie a Severní a střední Ameriky, kterých je pouze sedm.

Už před losem je jisté to, že pořádající Německo bude ve skupině A, obhájce Brazílie je nasazena do skupiny F. O všem ostatním se rozhodne v pátek večer v Lipsku, kde ve 20:15 začíná slavnostní galavečer, jehož vyvrcholením bude ve 21:45 samotné losování.


Rozdělení do košů:

Koš 1: Německo (pořadatel), Brazílie (obhájce), Itálie, Francie, Argentina, Španělsko, Mexiko, Anglie

Koš 2: Austrálie, Angola, Ghana, Pobřeží Slonoviny, Togo, Tunisko, Ekvádor, Paraguay

Koš 3: Chorvatsko, Česká republika, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Švédsko, Švýcarsko, Ukrajina

Koš 4: Írán, Japonsko, Saúdská Arábie, Korejská republika, Kostarika, Trinidad a Tobago, USA

Speciální koš: Srbsko a Černá Hora


Autor: Petr Starý

Komentáře (49)

Přidat komentář
HOST*yarda

Brazílie, ČR, USA, Pobřeží Slonoviny/Srbsko a Černá Hora

Mexiko si první koš zaslouží...

Reagovat
HOST*yarda

Španělsko, ČR, Pobřeží Slonoviny (na téma nej africký útočník) a kdokoli...

Reagovat
smazaný uživatel

ESP ČR AUS USA

Reagovat
smazaný uživatel

tedy mojí smrti.......

Reagovat
HOST*

Mexiko, Togo, ČR, Trinidad . . . . a jedeme dál . .

Reagovat
HOST*

Mexiko, Togo, ČR, Trinidad . . . . a jedeme dál . .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*paja

Mexiko,Togo ,ČR,Trinidad......a končíme...

Reagovat
alegre

Ono je to vlastně jedno. Není to podle kvality, ale podle regionů. Mexiko je silné doma, ale venku nic moc. První koš? Španělsko z baráže, Francie s odřeným jedním uchem, Anglie po boji s Polskem. Druhý koš: Afrika znovu nepřekvapí a týmy budou postupně vypadávat, Jižní Amerika je jenom Brazílie a Argentina, Austrálie mimo diskuzi. A ten poslední? Snad jenom USA, ale tak do čtvrtfinále a to ještě ze štěstím. Střední Amerika, Karibik, bez diskuze.....Takže, na postup ze skupiny máme, přehnaný optimismus ne, ale ....A můj tip? Anglie, Paraguay, Saudská Arabie! A pozor! Rozlosování baráže v Evropě jsem uhádl na 100%, vyhrál jsem sázku, dokonce i kdo bude začínat doma! Svědkem je Votrok! Ciao!

Reagovat
PJ

A hele, on tu

Pročpak mi nereaguješ na maily?

Reagovat
alegre

Odpovím, odpovím, ale je toho na jednoho stárnoucího odpadlíka moc.... Omlouvám se.....

Reagovat
smazaný uživatel

A nepřihodil bys i nějaký článek? A nemusí to být ani o Barce

Reagovat
alegre

Nevím, nevím, jest-li bych to ještě zvládnul. Ale snad ano, bude-li webmaster mít zájem, tak připravuji zase seriál o městech a účastnících MS 2006. Ale ani on o tom neví....A Barca válí,co? To je pokoukání!

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevím jak webmaster ale desítky čtenářů by jistě byly VELMI šťastni...

Už se těším na seriál.

Reagovat
PJ

Webmaster taky

Reagovat
HOST*yarda

Zdravíme navrátilce Afriku bych nepodceňoval, viz minule Senegal. Zkusím svůj tip: Francie, ČR, Ekvádor, Japonsko. Ve finále bych chtěl buď nás nebo Brazílii, popřípadě oba, ale to bych asi chtěl moc...

Reagovat
HOST*Robis

Mexiko,Austrálie, ČR, Kostarika = skupina C

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci Brazilce! Je mi jedno, jestli ve skupině nebo až později. Nejlíp ve skupině a pak ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

nad skupinami vůbec nemá cenu diskutovat...

finále:

Brazil-ČR 3:0

36.Adriano-pumelice do šibenice čech bez šance...

72.Ronaldinho-projde přez Grygeru, položí si Rozehnala, čecha obstřelí

88.minuta Ronaldinho-vběhne do otevřené obrany a čecha přehodí

Reagovat
PJ

Chtít porazit Brazílii, to je nesmysl, ale nebylo by to krásný, dostat se do finále?

Reagovat
Shevchenko

a o 3. místo Togo-Trinidad a Tobago 0:0 a penalty 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že to nemusíš vyslovit ale stačí opsat

Reagovat
Mr.Jindros

Ať to nalosujou jakoli tak nějakou hodně výraznou skupinu smrti zřejmě dostat nemůžem. Z druhýho a čtvrtýho koše máme na kohokoli.

Reagovat
HOST*

Všichni fanoušci Realu jsou buzny zasranýýýýýýýý!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

běž si ulevit na záchodek

Reagovat
HOST*Cassie

Hej a ty si pan boh vsak???

Reagovat
HOST*

máme šanci to mistrovství vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

to by musel mít Méďa zas formu na Golden ball

Reagovat
HOST*Maniac

můžete mi někdo rozšířit mé fotbalové znalosti?...děkuju předem :p

Reagovat
smazaný uživatel

půjde k Brazilii, Argentině nebo Mexiku ze 4.koše

Reagovat
smazaný uživatel

A bude se nějak předcházet tomu, aby spolu ve skupině nehráli Jihoameričani?

Reagovat
smazaný uživatel

ti slabší jsou v jednom koši

Reagovat
Xavi

Pánové zapomeňte na nějaké finále Alegre: Francii, Španělsko atd si sice dobře kritizoval, ale zapomněl si i trochu na nás... Druhé místo ve skupině, baráž s Norskem (které jsme nijak nepřehráli), druholigový Poborský v základní sestavě, který na to nemá ani náhodou a za půl roku už teprve né + možné zranění které někoho může vyřadit ze šampionátu a nedej Bože, kdyby to byl hráč základní sestavy, tak tam ani nemusíme jezdit!!!

Reagovat
HOST*quadaup

To si vlastenec? Hamba

Reagovat
HOST*Andy

On je vlastenec! Ale Španěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Poborský snad v základu nebude. Napravo půjde Šmíca.

Reagovat
HOST*yarda

Nebo Plašil...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se vrátí do Sparty, mákne na sobě + nějakej ten match v UEFE, tak nevidím důvod proč by tam neměl zůstat. Sám jsem ale zastánce toho že už na to nemá protože na to sere...

Reagovat
alegre

Do Sparty se nevrátí, a Pohár UEFA.....?

Reagovat
smazaný uživatel

tak UEFA už nebude , ale do Sparty by se vrátit ještě mohl ikdyž on sám už asi ani nechce...

Reagovat
alegre

Ano, kritizoval jsem Francii a Španělsko, ale co se týče jejich zařazení do 1. koše. Na Česko jsem nezapomněl a osobně nepovažuji naše fotbalisty za favority MS. Není to špatný tým, ale až příliš závisí na formě jednoho, dvou jedinců. Čech je výborný gólman, ale někdy chybuje jak kluk v přeboru, obrana hraje 80 minut a pak vyrobí hrubice, záloha je asi nejsilnější, ale bez Nedvěda a Rosického, tedy bez jejich přítomnosti a dobré formy, je poloviční, útok záležel na Kollerově schopnosti dát gól, kdo ví jak to bude s ním po zranění, Baros je špatný, moc špatný, nikoho jiného na dávání gólů nevidím....

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš moc špatný?to vůbec chlapče...ale gólový není to je pravda.

Reagovat
alegre

Asi jsem to přehnal použitím slova špatný, ale zcela určitě to není ono a nejde z něho strach jako třeba na EURO 2004. Přestupem si nepomohl, naopak, zranění mu uškodilo. Góly nedává a když na sebe vaze obránce, nenajde se vedle něj nikdo, kdo toho dokáže využít.

Reagovat
HOST*merengues

To ale není tak úplně jeho chyba. Gólů zase tak málo nedává, už to sice není jeden na zápas, ale mám pocit, že jste trochu zmlsaní.

Reagovat
HOST*

Kritizovat zařazení Španělska do prvního koše??? Děláš si srandu??? Kdy naposledy na MS chyběly???? Koho by si tam dal místo nich???

Reagovat
HOST*

co znamená ta speciální skupina?

Reagovat
HOST*Frt

Přál bych ve skupině Argentinu či Brazílii, Angolu, Trinidat a Tobago, ale jak znam naše štěstí beztak dostaneme to nejtěžší co de takže asi Brazílii, Austrálii a USA. Ale tu bysme vyhrály s přehledem. TAKŽE HOLA HOLA FINÁLE VOLÁ!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Tu je anketa:

Chtějí: Švýcarsko, Togo, Trinidad a Tobago

Nechtějí: Polsko, Ghana, Kostarika

Reagovat
HOST*polda

Způsob losování – mělo by to probíhat asi nějak takhle:

I. koš – do skupiny A je dosazeno Německo a do F Brazílie. Zbylé mužstva se přilosujou do skupin klasickým losovacím způsobem.

II. koš – v osudí bude na začátku jenom šest mužstev (nebude tam Paraguay a Ekvádor). Přilosujou se soupeři k Brazílii a Argentíně. Ke zbylým nevylosovaným čtyřem mužstvům v osudí dohodí Paraguay a Ekvádor a dolosují soupeře pro zbylých šest skupin (ty mají evropské nasazené + Mexico).

III. koš – losuje se normálně

IV. koš – do osudí se vhodí všech sedm mužstev se čtvrtého koše. Přednostně si budou první vybírat soupeře skupiny, které mají jako nasazené evropské mužstva. V osudí nám tak zůstanou dvě mužstva + ve spec. koši bude ještě SČH. No a teď příjde to nejzajímavější, buď: 1.) zbylé dvě mužstva budou ze střed. am (například Kostarika a USA). - V tom případě Mexico bude bez losování hrát s SČH a Brazílie a Argentína si doberou zbylé dva soupeře v osudí. 2.) ani jedno ze zbylých dvou mužstev v osudí nebude ze střed. am. V tom případě se SČH přihodí do osudí a bude se regulérně losovat. 3.) jedno ze dvou zbylých bude z asie a druhé ze střed. am. a potom jsem fakt zvědavý jak to dořeší.

Akorát nevím, kterým košem se bude začínat a kterým končit, ale mělo by to jít sestupně a né jak na euru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele