ROONEYHO CHCE CHELSEA I ARSENAL!

03.02.2004, 18:34
Aktuality
Anglický deník Mirror napsal, že o útočníka Evertonu Wayna Rooneyho se zajímá několik klubů! Nejkonkrétněji se zatím vyjádřili jen dva týmy - Chelsea a Arsenal. Oba manažeři těchto klubů se vyjádřili s tím, že o anglického reprezentanta hodně stojí!

Wayne Rooney je skvělý hráč. Už v 17-ti letech debutoval za anglický národní tým a stal se největším talentem Evropy. Už se ho pokoušelo získat několik klubů, ale vedení Evertonu řeklo, že na prodávání je zatím čas.

"Wayne Rooney je skvělý fotbalista, střelec se vším všudy," řekl Wenger, který ho chtěl získat již o zimní přestávce, jak přiznal: "S Evertonem jsme o zimní přestávce jednali jednou." Ale stejně nakonec dal přednost Reyesovi, který už má první start za londýnský klub za sebou.

Peníze Romana Abramoviče chtěli také přilákat Rooneyho do svého týmu, tedy do Chelsea. Ale zatím "Blues" neuspěli. Manažer Claudio Ranieri ho mohl do Chelsea přivést již v létě, ale koupil raději Crespa s Mutu. Chtěl počkat s tímto transferem do zimy, ale vidíme že neuspěl. "Chtěli jsme Rooneyho hodně moc. Já i Roman Abramovič, ale neuspěli jsme. Budeme chtít jednat o jeho příchodu v létě," říká Ranieri.

Sám hráč vyčkává a věří, že se mu po sezoně podaří přestoupit. "Já jsem v Evertonu spokojený, nespěchám rychle do nějakého velkoklubu. Vím, že na to je ještě hodně času," řekl Rooney.

Arsenal určitě zvučně posílil. Koupil mladého a talentovaného Reyese, se kterým londýnský klub počítá, jako náhrada do budoucnosti za Thierryho Henryho. Manažer Wenger řekl o Reyesovi, že je veliký talent a v budoucnosti se bude řadit mezi největší hvězdy. "Má chuť do hry a to je dobře," říká Wenger. V poslední době se spekuluje i o příchodu Fernanda Morientese, hráče Realu Madrid, který je momentálně na hostování v Monacu. Ale zatím se určitě neví, jestli do "Gunners" přestoupí.

Další tým, který hraje o titul v Premier league je Manchester United. Získal konečně nějakého parťáka do útoku k vanu Nistelrooijovi. Jejím Louis Saha, který přišel z Fulhamu. Sir Alex Ferguson, manažer United, Sahu chválí a předpovídá mu v "Red Devils" velikou budoucnost: "Se Sahou máme šance na titul v Premier league, ale také se můžeme dostat i do finále Ligy mistrů!"

Určitě každý počítal s tím, že nejvíce bude nakupovat Roman Abramovič. Spekulovalo se hodně jmen, například Vieri, Ronaldo, Rosický, Buffon, Nedvěd a další. Ale přišel jen talentovaný Scott Parker ze Charltonu, jako náhrada za Tomáše Rosického. Chelsea posílila i na postu brankáře. Předběžně koupila českého gólmana Petra Čecha, který ale jarní část sezony dochytá ve francouzském týmu Stade Rennes. V Chelsea by měl chytat od příští sezony.

zdroj: paolo.wz.cz

Autor: Pavel Janega

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Paric

Ja sem si ho koupil v CM 03-04 do Arsenalu za 26mil. liber a celkem mu to slapalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten chlapec se musí ještě hodně učit. Srovnání s Owenem nepřipadá v úvahu, jeho kvalit nikdy nedosáhne. Anglie nemá schopné útočníky, tak je vděčná i za osmnáctiletý polotovar z Evertonu, který je nahoře také kvůli reklamě.

Reagovat
PJ

Alan Shearer, to je Pan útočník. Kdyby se do repre vrátil, tak by s Owenem dělal dost silnou dvojku. Ale jinak je to fakt, jinýho pořádnýho útočníka Anglie nemá. Rooneyho sem nikdy hrát neviděl, ale myslim že vyletěl nahoru až moc rychle, vlastně jen díky jednomu gólu, kterym náhodou zrovna porazil Arsenal. Těžko říct, jestli to ustojí, nebo jestli zapadne jako spousta před nim... Letos mu to zrovna moc nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že od Moyese nedostává tolik příležitostí, kolik by si sám představoval. Ale když hraje, tak to není zase tak zlé. Jeho talent je ale zbytečně přeceňován, takový Fernando Torres je daleko lepší a hlavně komplexnější.

Reagovat
Svatej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele