Rooney vyhlíží návrat, o jeho služby se zajímá Plymouth

24.05., 17:42
Aktuality
Wayne Rooney (© AFP)

Legendární útočník Manchesteru United Wayne Rooney zatím v roli manažera propadá, přesto se zdá, že by brzy mohl zase dostat šanci trénovat. Je totiž v hledáčku klubu Plymouth Argyle, jenž až v posledním kole udržel druhou nejvyšší soutěž. Rooney je bez místa od ledna, kdy jej vyhodil konkurenční Birmingham.

Bývalá anglická hvězda prožila v Birminghamu trenérský horor. Tým pod jeho vedením vyhrál jen dva duely z patnácti a fanoušci se mohli z výsledkové bídy vzteky pominout. Když Rooney dostal padáka, nikdo v klubu se rozhodně nezlobil.

Teď je bývalý anglický reprezentant údajně připravený na comeback na lavičce Plymouthu, který se jen o vlásek vyhnul sestupu z Championship. Klub i tak vyhodil manažera Iana Fostera a momentálně hledá nového šéfa lavičky.

Šéf Plymouthu Neil Dewsnip podle The Telegraph má zájem právě o služby Rooneyho. Ten začínal s fotbalem v Evertonu, kde byl tehdy Dewsnip koučem v akademii klubu v Goodison Parku. Od té doby se oba znají.

Rooney, kterému se nevedlo ani na lavičce Derby a DC United, tak zřejmě prožije hodně rušné léto, protože již souhlasil, že bude v roli experta spolupracovat s BBC na zpravodajství z letošního Eura.

Osmatřicetiletý bývalý kanonýr dal jasně najevo, že je připravený přijmout novou trenérskou výzvu. "Rozhodně se chci vrátit a trénovat," prohlásil už v únoru. "To, co se stalo v Birminghamu, byl propadák, ale já jsem bojovník a chci se vrátit," tvrdil sebevědomě.

"Víte, jako manažer musíte být připravený na to, že vyhazov je součástí práce, když se nebude dařit. Jde o to, jak v angažmá začnete," přesvědčoval s tím, že měl čas o všem přemýšlet a příště si už bude počínat určitě lépe. S trenérským angažmá v Plymouthu jsou spojováni také Liam Rosenoir a Paul Heckingbottom.

Autor: eFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Wanderlust

Snáď nie, Devon si zaslúži aspoň Championship.

Reagovat
fabec1222

Rychle ho někde vemte, ať vedení nenapadne, že by ho vzali do United

Reagovat
vceradnesazitra

Tam bych si ho přál, další Xabi

Reagovat
Pony Slaystation

Xavi*

Reagovat
Hollo

Reagovat
Hollo

Xavi Alonso

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
C-M@ster

Škoda pro něj, byl další ve frontě na Bayern.

Reagovat
Hachim Mastour

AC Milan. Či Allegri?

Reagovat
Hachim Mastour

a kurva Foncesca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele