Ronaldo: Z Realu jsem musel odejít. Nebyl jsem nepostradatelný

29.10.2018, 21:19
Aktuality
Cristiano Ronaldo promluvil v rozhovoru pro časopis France Football o důvodech svého odchodu z Realu Madrid do Juventusu. Zajímavé věci prozradil o vztahu s prezidentem Florentinem Pérezem i o nabídce z Číny.

Ronaldo na konci minulé sezony pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů. S Realem se mu to podařilo potřetí za sebou. Už po finále však naznačil, že to pravděpodobně byla jeho poslední sezona v legendárním bílém dresu.

Nakonec opravdu došlo na velký přestup a portugalská megahvězda zamířila do Itálie, do Juventusu. Důvod? "Musel jsem prostě odejít," řekl Ronaldo v rozhovoru pro France Football.

V Madridu už se prý necítil být doceněný a to především v očích prezidenta Florentina Péreze. Přestože za devět let nastřílel ohromujících 450 branek a stal se nejlepším střelcem v historii klubu.

"Cítil jsem, hlavně od prezidenta, že už mě nepovažoval za nepostradatelného. Už to nebylo takové, jako na začátku. V prvních čtyřech pěti letech jsem měl ten pocit, že jsem prostě ‚Cristiano Ronaldo‘. Později už to tak nebylo. To byly důvody, které mě přiměly uvažovat o odchodu," řekl Portugalec.

"Pérez se na mě vždycky díval jen jako na obchodní artikl. Vím to. To, co mi říkal, nikdy nepřicházelo od srdce," tvrdí Ronaldo. "Když jsem si občas přečetl zprávy. Měl jsem pocit, že mě vlastně k přestupu vybízí. Nebo minimálně jsem měl pocit, že kdybych o něj požádal, nesnažil by se mě udržet," dodal.

Zároveň Ronaldo vyloučil, že by jeho přestup měl souviset s penězi. "Pokud by to bylo o penězích, šel bych do Číny. Tam jsem mohl dostat pětkrát víc než v Juventusu nebo Realu. Do Juve jsem nepřišel kvůli penězům," řekl. "Rozdíl je v tom, že Juventus mě opravdu chtěl. Řekli mi to, dávali to jasně najevo. Ukázali to," vysvětlil Ronaldo, co ho nakonec přimělo ke změně dresu.

V deseti zápasech za Juventus se zatím Ronaldo prosadil sedmkrát. V sobotu rozhodl dvěma brankami o vítězství Staré dámy nad Empoli 2:1. Mimo hřiště však čelí nařčení ze znásilnění, ke kterému mělo dojít údajně v roce 2009. I o tom Ronaldo v rozhovoru promluvil. "Mluvil jsem o tom se svou ženou i se svými zástupci. Můj syn Cristiano je zatím příliš malý, aby tomu rozuměl, daleko horší je to pro mou matku a sestry. Těch se to opravdu dotýká. V takovém stavu jsem je viděl poprvé," uvedl Ronaldo.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele