Ronaldo si jako první zahraje na šesti ME. Jsem na to hrdý, neskrývá radost

11.06., 16:01
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo je hrdý, že ho jako prvního hráče v dějinách čeká šestý start na mistrovství Evropy. V rozhovoru pro web UEFA prohlásil, že to dokazuje jeho dlouhověkost. Věří, že jeho tým dopřeje fanouškům spoustu radosti, a myslí si, že díky velmi kvalitnímu kádru může turnaj ovládnout.

Ronaldo se poprvé na kontinentálním šampionátu představil v roce 2004, Portugalci tehdy coby pořadatelská země nestačili ve finále na překvapení turnaje Řeky. Největšího úspěchu s reprezentací dosáhl na ME 2016, které tým z Pyrenejského poloostrova ovládl, když ve finále předčil domácí Francii. Devětatřicetiletý útočník saúdskoarabského Al Nassru drží také rekordy v počtu odehraných zápasů na závěrečném turnaji (25) a vstřelených gólů (14).

"Jsem hrdý na to, že si jako první hráč zahraju na šestém Euru. Jsem z toho nadšený, protože to dokazuje dlouhověkost mé kariéry. Je to ale jen pouhá kapitola toho, čeho Cristiano Ronaldo ve fotbale dosáhl. Mám radost a zároveň se cítím privilegovaný, že můžu národnímu týmu pomoci v naplnění cílů a ve snaze turnaj vyhrát, což je náš primární cíl," řekl Ronaldo.

Portugalce dnes čeká poslední přípravný duel před Eurem, v Aveiru přivítají Irsko. Turnaj začnou za týden v Lipsku proti Česku, poté je ve skupině F čeká Turecko a nováček na velkém turnaji Gruzie.

"Pevně věřím, že tohle mužstvo přinese portugalským fanouškům spoustu radosti, počínaje tímto Eurem. Podle mého názoru je nejlepší generace hráčů vždy ta, která vyhrává trofeje. Doufám, že tento výběr zvítězí, protože kádr je neuvěřitelně talentovaný," uvedl pětinásobný držitel Zlatého míče.

Talent samotný však podle něj na celkový triumf nestačí. "Rozhoduje řada dalších věcí. Máme vše potřebné k tomu, abychom vyhráli. Půjdeme ale postupně a s přesvědčením, že můžeme zvítězit. V roce 2016 jsme dosáhli historického výsledku jak z hlediska portugalského, tak i světového fotbalu. Nohama zůstáváme pevně na zemi, hlavami se ale díváme nahoru s vědomím, že je možné Euro vyhrát," mínil někdejší hráč Sportingu, Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Miluju jak o sobě mluví ve 3. osobě, známka velikánství

Reagovat
Moshe Dajan

Nejen to, dokonce o sobě mluví v množném čísle (máme vše potřebné, můžeme zvítězit, nohama zůstáváme na zemi...).

Reagovat
Mass

majestátní plurál

Reagovat
LFCreds

G.O.A.T.

Reagovat
eder

No jistě!

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
GjøvikFF

Nebo jako malej hodně koukal na Vinnetoua.

Reagovat
Grupma

Konečně si zahraje proti Červovi a nedohraje kvůli červené. Už kvůli tomu stálo za to si tu výkonnost udržet až do takového věku.

Reagovat
smazaný uživatel

A Messi si nezahrál ani na jednom.

Reagovat
Benfica

k čomu je dobár táto poznámka?

Reagovat
fsada

Nene .... ? Ty kráso , máš dost

Reagovat
Me2win

Dokonce ani nedal gól .

Reagovat
kitas

To je jasné keď si nezahral ani na jednom nie?

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Krmenčík > Messi

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Grupma

Moje oblíbená.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Jsem zvědavej, kterej trenér bude mít koule na to ho posadit nebo nedejbože nenominovat. Oni se budou modlit at s tím sekne sám

Reagovat
Csaplárova past

Nenominovat by pekne rozesralo kabinu. Vsechny minuty by odehrat nemel, ale verim, ze 3 goly da - klidne hned ve skupine. Je to fakt dric a bude pripraven nejlip ze vsech

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně oni tam na hrot stejně nemají úplně gólostroje Ramos dal 11 ve Francii, Felix tak málo, že mu to ani nepočítám, na vystřídání Joty dobrej.

Reagovat
Csaplárova past

Tezko hodnotit ... Portugalci se muzou obejit i bez klasickeho hrotoveho utocnika, kvalitu maji a Bruno muze dat taky klidne 3 goly ...

Reagovat
kovi610

Reagovat
Truffaldino

Proč by neměla fungovat kabina bez Ronalda? S Fernandesem nemá nejlepší vztahy, Leao s Bernardem by zase potřebovali větší volnost na hřišti a bez Crise by celý tým mohl fungovat víc týmově. A po tom, co předváděl v Unitem, jsem si u jeho jména slovo dříč teda škrtnul.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Naopak by to týmu prospělo. To, co předvádí ve velbloudí lize, jak se chová, je neakceptovatelné. Kdyby opět na Euru nerozšířili soupisku na 23+3, tak tam není.

Reagovat
wyqinac

proc by tam jako nebyl? Vzdyt byl nejlepsi strelec Portugalska v kvalde

Reagovat
F.Torres

Reagovat
celeb

kedze Ronaldo sa povazuje aj za kabinu, tak mas pravdu.

Reagovat
kattos

No udělal to Santos na minulém MS

Reagovat
Csaplárova past

CR7 jsem mel radsi nez Messiho, ale takhle ucast je takova "trener nemohl rozhodnout jinak".

Reagovat
eder

Ser na Messiho, protekční No name skřet již žádného slušného člověka nezajímá...

Reagovat
Well

Tak i kdyby měl dělat druhého útočníka, tak je furt super mít v kabině takového hráče. Za Portugalsko vždycky dýchal a hecoval hráče okolo. Snad trošku udrží ego a spokojí se s méně minutami, ale furt má co přinést.

Reagovat
wyqinac

tak nechat doma kapitana a nejlepsiho strelce kvalifikace by byla celkem blbost

Reagovat
Mishko

To si vravel aj keď šiel Jágr ako 43ročný na MS?

Reagovat
fabec1222

Matthaus doplatil na to, že měl různé konflikty s vedením. Takhle vynechal dvě EURA, jinak by těch šest dal už dřív on.

Reagovat
lampas

V pohodě jich může dát i sedm.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
risk je zisk

fakt v to doufám.

Reagovat
lampas

Tipuji, že zhruba na úrovni portugalské ligy bude moct hrát tak do 45, takže to bude jen o tom, kdo bude mít první koule ho odříznout od reprezentace

Reagovat
risk je zisk

Aby jich nebylo nakonec 8 .Trosku mi to připomíná Jágra

Reagovat
lampas

To mně taky

Reagovat
Nikikrew

Frajer

Reagovat
Mass

Rozhodně bych ho nepodceňoval, sice už není nejrychlejší a i technika se někam vykouřila, ale výběr místa a zakončení pořád má na top úrovni. Podle mě bude spíš už jen jako střídající za Ramose nebo Jotu.

Reagovat
Mishko

tak Ramosova forma v posledných mesiacoch je absolútne stratená, takže ten určite pred ním nebude... trochu si myslím, že Martínez to vyskladá tak, že budú hrať CR aj Jota

Reagovat
king23

Myslet si, že Ronaldo bude hrát cokoliv jiného než jasný základ je vskutku naivní

Reagovat
Mass

Dobrá, brzo se dozvíme, kdo měl pravdu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele