Ronaldo požádal vedení Man United o svolení k odchodu, chce hrát Ligu mistrů

02.07.2022, 19:44
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Velké oslabení může hned na začátku svého angažmá v Manchesteru United potkat Erika ten Haga. Cristiano Ronaldo totiž podle The Times touží po zápasech v Lize mistrů, kterých se na Old Trafford po šestém místu v uplynulé sezoně Premier League nedočká.

Pětinásobný držitel Zlatého míče se u Rudých ďáblů odrazil k velké kariéře, po dvanácti letech strávených v Realu Madrid a Juventusu se do jejich dresu vrátil teprve loni v létě. Sám prožil gólově nejhorší sezonu za patnáct let, i tak je osmnáct ligových gólů a dalších šest v Champions League velmi dobrou bilancí.

Výkony celého mužstva se ale už tak kladně hodnotit nedají. Manchesterští nenavázali na předcházející druhé místo a v lize skončili až šestí s propastnou ztrátou třinácti bodů na čtvrtou příčku, z Ligy mistrů se poroučeli po vyřazení Atléticem Madrid v osmifinále.

V příští sezoně tak na Red Devils čeká pouze Evropská liga, kterou Ronaldo dosud nikdy nehrál. Od svého odchodu ze Sportingu v roce 2003 se každou sezonu představil mezi evropskou smetánkou, kde nastřílel 140 gólů a na dalších 42 nahrál.

Další zásahy by mu rádi ve svém dresu umožnily Chelsea a Bayern, The Athletic pak píše i o zájmu Neapole. Manchester United přitom doufám, že se mu vrátí necelých 13 milionů liber, které za Portugalce loni zaplatil.

Autor: Martin Vejdělek / dailymail.co.uk

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (718)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele