RONALDINHO, KAKÁ, OWEN

09.07.2006, 18:54
Aktuality
Co jméno, to naděje před MS 2006, ale také zklamání po vypadnutí reprezentací Brazílie a Anglie. Hrdinové jsou oslavováni, ti, kteří z různých důvodů úspěchů nedosáhli, zatracováni. Jak se dnes mluví o této trojici, co dělají a říkají oni?


RONALDINHO

Sochu mu postavili, sochu mu zbourali. Ale není jediným, Lenin, Stalin, Saddám, takových byly v historii stovky. Mnohem horší je to, jak o něm dnes píší novináři, kteří ho ještě před MS 2006 vynášeli do nebe, na kolenou ho prosili o rozhovor. K nim se přidal lid brazilský, španělský, dá se říci že celosvětový! Křičí na něj "Žoldáku!" a rovná se to vlastně pohrdlivému "Zaprodanče!" Vyčítají mu, že za peníze v Barceloně hraje jak Pán Bůh, ale za vlast, a na to si Latinci moc a moc potrpí, mu to nevonělo a nechutnalo, po hřišti se znuděně ploužil a najednou nevěděl co hrát. On, fotbalový kouzelník!

Folha de Sao Paulo, jeden z nejprodávanějších deníků v Brazílii, obětoval pár dolárků a vyslal ve stopách Ronaldinha své novináře. Od chvíle, kdy se poprvé dotkl země v Brazílii, je měl v patách!

A do ohně bylo přiloženo. "Den po vyřazení naší milované Brazílie nechal smutek smutkem! My trpíme a pan Ronaldinho Gaúcho se baví! Ve své vile v Castelldefels uspořádal hostinu, pozval spoustu lidí, byl slyšet hip-hop, zahrada byla plná, mnoho krásek, ale také Adriano. Všichni se náramně bavili, zpívali, tančili, jedli a pili. Ale to není ani zdaleka vše! Večer odjeli do nočního podniku Sandunguita a zábava pokračovala až do rozednění!" Po přečtení těchto řádků se vlna hněvu proti Ronaldinhovi zvedla znovu a v nebývalé síle. Brazílie se na hvězdu Barcelony zlobí, protože se zdá, že vyřazení ve čtvrtfinále MS ho vůbec nezajímá, vůbec se ho nedotklo. Nutno připomenout Maracanazo. V Rio de Janeiro, Sao Paulu, jedním slovem v Brazílii, se nezapomíná!


KAKÁ

Nezklamal, nebo se o něm tolik nemluví. Jak se zdá, má dnes zcela jiné starosti. Po potvrzení výsledků voleb v Realu Madrid řekl, že v AC Milán zůstane jen v tom případě, že tento klub nesestoupí, tedy nebude přeřazen, do nižší soutěže. "Nyní budu v klidu čekat na soudní rozhodnutí. Ale ještě jednou opakuji. V AC Milán ano, ale pouze v Serii A. Jinak chci potvrdit, že o záležitosti setrvání v mém starém klubu, nebo přestupu do jiného, se stará můj otec, který je mým manažerem."

Co znamenají tato slova? Pootevřená vrátka do Realu a jasná zpráva do řad fanoušků AC Milán. Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně, natož v profesionálním fotbale k jednomu klubu! Někdo možná namítne, že Kaká má smlouvu s AC až do roku 2011. Vážení, zákony máme od toho aby byly porušovány a to samé platí o smlouvách!

Do 20. července se musí o osudu AC Milán, ale také dalších tří klubů Série A, rozhodnout. UEFA déle čekat nebude. Právě tak Kaká! Může se Real Madrid těšit na další primadonu, která za Milán hrála, ale za Brazílii se jí zase tak moc nechtělo? A jak tomu bude v bílém dresu? Bude chtít, nebude, má mě rád, nemá mě rád...


MICHAEL OWEN

Pravé koleno zradilo tuto kdysi velkou naději anglické kopané v nevhodnou chvíli. Nedohrál, odcestoval, jeho ztráta byla pro Anglii nenahraditelná. Nyní bude čekat osm týdnů a pak skončí na operačním sále. Není vyhnutí.

Owen má vůbec smůlu. Nehrál celou první polovinu sezóny 2005/06 a po vyléčení zraněné nohy se moc a moc těšil na start v Německu. Ale nedohrál zápas se Švédskem, v kterém šlo jen o to, kdo ve skupině skončí první a kdo druhý. Čekal na vyjádření lékařů, ale jak doktor Roddy McDonald, tak později přivolaný americký specialista Richard Steadman, pověstný "napravovatel" pochroumaných kolen, nemohli dát jinou zprávu než tu, kterou nejméně chtěl slyšet. Operace a kdo ví, co bude po ní.

Anglie Owena moc potřebovala. Wayne Rooney totiž nesplnil očekávání...


Tři velcí fotbalisté, tři naděje před šampionátem v Německu. Dnes mají různé starosti. Ten první v klidu slaví a připravuje se na návrat do Barcelony. Ten druhý neví, zda zůstane nebo odejde. Z bláta do louže, nebo za lepším? A ten třetí se bojí, že se nikdy na zelený trávník nevrátí... Tři lidské osudy...


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak mi připadá, že Kaká už se v tom realu vidí....protože kdyby chtěl zůstat, formuloval by to spíš: "z AC bych odešel pouze, kdyby sestoupil do Serie B." A ne: "v AC ano ale pouze v Serii A...." noo uvidime.....

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď nevim, jestli jsem já takovej magor nebo ty si napsal kolosální píčovinu...

Reagovat
HOST*dd

tady by si někdo rozuměl se sokratem

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

Nebo s Materazzim!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Heretic

Taky muze Milan sestoupit do Serie C ...takze myslim, ze vyjadreni Kaka je celkem presne :)

Reagovat
Messiáš

Však on si to Ronaldinho pořádně rozmyslí, až zase budou prosit , aby hrál za repre.Prostě poťapaní jihoameričané...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele