Rojo definitivně posílil Manchester United

20.08.2014, 22:22
Aktuality
Manažer Louis van Gaal si na Old Trafford přivedl další novou akvizici, kterou se s definitivní platností stává Marcos Rojo z lisabonského Sportingu, jenž za nadějného obránce dostane 20 milionů eur. Sám argentinský reprezentant potom s Rudými ďábly podepsal pětiletou smlouvu...

Krajní obránce, který však dokáže zahrát i na místě stopera, výrazněji zaujal na mistrovství světa, kde s Argentinou vybojoval stříbrné placky, následně se začal objevovat zájem prakticky z celé Evropy. Sám Rojo ale od samého začátku preferoval odchod do Manchesteru United.

Samotné jednání mezi oběma kluby komplikoval fakt, že Roja nevlastnil pouze Sporting Lisabon, ale ještě třetí strana, která musela být logicky do celého přestupu zakomponována. Nakonec však United dosáhli kýžené dohody. "Zahrát si Premier League pro mě bylo odjakživa velkým snem," prohlásil Rojo. "Jsem moc rád, že se nyní mohu učit od tak zkušeného manažera jako je Louis van Gaal," uvedl univerzální obránce. "Přišel jsem vyhrávat trofeje," doplnil Rojo.

Rudí ďáblové tím posilují obranné řady, kde po konci minulé sezóny skončili dlouholeté stálice Nemanja Vidić (Inter Milán), Rio Ferdinand (Queen's Park Rangers) a Patrice Evra (Juventus). "Marcos je velmi nadějný obránce. Už hrál na nejvyšší úrovni a jeho velkou výhodou je především to, že dokáže zahrát na kraji i uprostřed obranné čtveřice," pochvaluje si novou posilu Louis van Gaal.

Součástí transferu je portugalský křídelník Nani, jenž se na nadcházející sezónu vrací do lisabonského Sportingu, ze kterého před sedmi lety odešel právě do anglického mužstva.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com, manutd.com

Komentáře (546)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele