Robson: Je čas na Shearera

13.01.2008, 14:48
Aktuality
Legendární trenér Newcastlu Sir Bobby Robson má jasno, kdo by se měl stát novým manažerem Strak. Žezlo po Samu Allardyceovi by podle něho měla převzít další legenda tradičního anglického klubu, a to bývalý skvělý kanonýr Alan Shearer...

"Majitel Mike Ashley před sebou má jednoduché, ale velice důležité rozhodnutí. Může dát důvěru místní legendě Alanu Ahearerovi, i když ten zatím není příliš prověřený, nebo vybrat muže se zkušenostmi, jakými jsou Mark Hughes, Gerard Houllier nebo Martin Jol," nabízí 74letý bývalý kormidelník dvě varianty, jak může Newcastle vyřešit otázku nového manažera.

"Devětadevadesátkrát ze sta případů bych volil zkušenost; Newcastle je většinou příliš velký pro nováčka. Ale Shearer je jiný. Má charakter a charisma několika mála lidí v této zemi. Vím, že nikdy předtím nebyl manažerem. Avšak díky jeho vlivu ve městě a osobnosti je unikátním příkladem. Dokud se nestane manažerem, jeho vliv nezmizí, tak proč všechny neumlčet hned?" dodává Robson.

Allardyce dokázal velké věci s Boltonem a kormidla Newcastlu se chopill před osmi měsíci. Úvod letošní sezony mu vyšel, pak ovšem přišel strmý pád zakončený jeho propuštěním. Právě Shearer se okamžitě stal hlavním kandidátem na uvolněné místo a snad všechny fanoušky Magpies zklamal, když tuto možnost odmítl. Otázkou je, zda se nenechá přemluvit, Mike Ashley a celé vedení Newcastlu totiž pro jeho angažování hodlá udělat vše možné i nemožné.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Shearerovi jsem vždycky obdivoval s jakou lehkostí dokázal proměňovat penalty. Nahoru a k tyči bez problémů.

Reagovat
Kily

společně s Marcem Overmarsem a Kilym Gonzalezem můj jednoznačně nejoblíbenější hráč

Reagovat
Devil

jj pro me Shearer nejlepsi utocnik vsech dob a s rostakem Paulem Gascoignem jsou nebo spis byli moji nejoblibenejsi 2 hraci . To co oba predvadeli na Euru v 96 proste nadhera , a ne jen tam .

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně tak! Alan Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem teda zvědavý kdo to nakonec bude. Už by si ale měli pospíšit, krize jim pomalu přerůstá přes hlavu. Alan Shearer je sice klubista a srdcař, s Newcastle svázaný, ale proti hovoří nulové trenérské zkušenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

už je na čase ! Big Sam dostal co chtěl , ale mužstvo prostě nešlape. Nemyslím si , že za to může jen on ale možná by pomohlo aby Allen přišel . Má přece jen to srdíčko bývalého hráče a klukům by rozuměl a našel by tu chybu a Newcastle by začal zas vyhrávat

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem odkial vzal autor vetu, ze vedenie Newcastlu hodla urobit pre angazovanie Shearera vsetko mozne aj nemozne. Oficialne spravy su take, ze sa hlada novy manazer. Vedenie ma vytipovanych nejakych manazerov a s niektorymi uz aj rozpravali. Ale ziadna sprava o tom, ze chcu len a len Shearera.

Reagovat
Kily

když nevíš, tak se zeptej a zdrž se podobných narážek. Pokud se podíváš na nějakou anglickou webovou stránku o fotbale a budeš pozorně hledat, tak zjistíš, že snovou dvojicí pro vedení Newcastlu jsou Alan Shearer - Kevin Keegan, což tak trochu znamená, že pro jejich získání udělají maximum...

Reagovat
smazaný uživatel

No ani nie. Na styroch strankach mam otvorene veci o newcastli. Docital som sa, ze snovou dvojicou by bol Keegan - Shearer, ale to bol len nazor fanusika, co pise ten blog. Zatial ziadna znamka o snovej dvojici pre vedenie Newcastlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni na Alana ještě brzy, neměl by si nejdříve rozkoukat třeba jako asistent? I když jeho kouzlo by určitě působilo i v pozici managera.

Reagovat
Devil

Moc rad bych ho videl u kormidla Newcastle , ale souhlas s tebou , mozna pro nej lepsi zacinat jako asistent!

Reagovat
smazaný uživatel

Jistěže by bylo na začátek vhodnější asistentské místo, případně angažmá kouče v nižší soutěži. Tak začínali i jiní a bylo jim to ku prospěchu.

Reagovat
Devil

To mas pravdu , ale myslim ze pokud se ma jednou stat trenerem Newcasle tak by pronej bylo lepsi delat asistenta strak nez byt hlavni kouc v nizsi soutezi . Je lepsi se pohybovat v prostredi v kterym se ma jednou stat hlavnim koucem .

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se chce Alan Shearer stát trenérem, nemůže počítat, že v případném angažmá u týmu Newcastlu zůstane doživotně. Právě kvůli tomu by si mohl vyzkoušet trenérskou práci ( ať hlavní či jako asistent )v jiném klubu v nižší profesionální lize. Zkrátka si to osahat, co to obnáší. Atmosféru v Newcastlu dobře zná.

Reagovat
Devil

jj ja souhlasim jen jsem mel na mysli , ze kdyz ma jednou trenovat Newcastle tak by nebylo na skodu pohybovat se v prostredi klubu . I pres to ze v Newcastle je jako doma . Samozdrejme mas asi pravdu , ze u strak nebude vecne a kazda zkusenost je v tomto povolani jen +.

Reagovat
smazaný uživatel

asi máte pravdu... Keano taky dotáhl Sunderland z 1.ligy. Ale zase Newcastle má trn v patě a asi ho bude chtít vyřešit co nejdřív. Proto asi nechtěl alan začínat práci někde jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to zabiják, ale taky se vám zdálo, že byl v šestnáctce "chráněn"? Lokty a podobně se mu zpravidla nepískaly, hlavně ke konci kariéry.

Reagovat
Devil

Myslim ze ne , on byl vzdy takovej tank .

Reagovat
smazaný uživatel

Alan Shearer byl avždycky bude pro mne nejlepším útočníkem na světě..Go Newcastle Go!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele