ROBINSON KRITIZUJE PRODEJ CARRICKA

28.08.2006, 01:01
Aktuality
Brankář Tottenhamu Hotspur a zároveň jednička anglické reprezentace Paul Robinson zkritizoval vedení klubu za prodej Michaela Carricka do Manchesteru United. Carrick přestoupil do Manchesteru za částku 18,6 milionu liber, na White Hart Lane strávil před letošním přestupem dva úspěšné roky.

Podle Robinsona byl prodej anglického reprezentanta pro "Kohouty" špatným krokem. "Jestli chceme zakončit ročník mezi čtyřmi nejlepšími kluby, nesmíme prodávat naše klíčové hráče," prohlásil Robinson.

"Chelsea si může takový krok dovolit, ale jak United, tak ani Arsenal neprodávají svoje klíčové hráče," prohlásil brankář klubu, který se v prvním kole Poháru UEFA představí v Praze - soupeřem Tottenhamu bude Slavia. Slova Robinsona zřejmě dost ovlivnil i špatný začátek sezony, ze tří zápasů má Tottenham na kontě pouhé tři body.

"Finančně to byl pro klub dobrý obchod, ale získané peníze by se měly použít na posílení týmu. Jestli ztratíme takového hráče jako byl Michael, tak ho musíme nahradit," dodal na závěr Robinson.

Tottenham chce do konce letního přestupového období ještě posílit svůj tým, nejčastěji se mluví o Juliu Baptistovi z Realu Madrid, který ovšem chce zatím zůstat v Madridu. Dalším hráčem by měl být Stewart Downing, který momentálně hájí barvy Middlesbrough, ovšem netají se přáním odejít do lepšího klubu. Zájem o Downinga potvrdil i holandský manažer "Kohoutů" Martin Jol, který za tohoto levého záložníka nabídl částku pohybující se okolo 10 milionů liber.

Tottenham přišel o účast v předkole LM až v posledním kole Premier League, když prohrál na stadionu West Hamu United a v tabulce se před něj dostal největší rival, tým Arsenalu. Mezi největší letní posily Tottenhamu patří bulharský útočník Dimitar Berbatov, který přišel z Leverkusenu a také Didier Zokora, účastník MS za reprezentační tým Pobřeží Slonoviny, dříve hráč St. Etienne. V klubu působí i český brankář Radek Černý, který je Robinsonovým náhradníkem.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim, že by se robinson hlavně měl zamyslet nad svýma chybama...

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasím, v poslední době(od MS) jich je moc..

Reagovat
HOST*piccaso16

Úplně souhlasím s Robinsonem. Tottenham už před Carrickem prodal dva talentované a nadějné hráče, Stephena Kellyho a Andy Reida, a myslím že to není to nejlepší. Zvlášť když Carrick byl v minulé sezoně jedna z největších hvězd Tottenhamu. Osobně bych ho neprodal ani za 30 mil liber...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele