Roberto Carlos si myslí, že Realu chybí!

28.03.2008, 13:49
Fejetony
Jo a taky nemá rád Mijatoviče. A dobře ví proč! Z Realu Madrid se mu moc nechtělo, ale pro sportovního ředitele tohoto klubu se stal osobou nepohodlnou, nežádoucí. Také takto končí velcí klubisté, kteří pro dres, v kterém odehráli desítky zápasů, jsou ochotni prodat ďáblovi vlastní duši.

Tento brazilský reprezentant strávil ve sněhobílém dresu královského Madridu celých 11 roků. V červnu loňského roku byl "přestoupen" do tureckého Fenerbahce. Je mu 34 let, ale i tak je přesvědčen, že na hraní v základní jedenáctce Realu měl a do dnešního dne má. Ze svého, snad předčasného, odchodu obvinil nyní Mijatoviče! "Nechci použít slovo vina, ale jedno je jisté. Za můj odchod z Realu může na 90% právě on!"

Roberto Carlos získal v Realu celou řadu titulů, pohárů a dalších poct. Hlavně jsou to 4 vítězství v lize, 3 Španělské superpoháry, stejný počet titulů z Ligy mistrů, okořeněných jedním Superpohárem Evropy, další dva poháry mají punc "interkontinentální" a jednou zvítězil v Mistrovství klubů.

Jak se dnes dívá na hráče Realu, kteří hrají na "jeho" místě? "Jednou nastoupí Marcelo, pak zase Heinze, jindy se tam objeví Torres. Připadá mi to komplikované a nekoncepční. Za mých časů jsem vlevo kopal já a když jsem pro zranění, nemoc nebo z jiných důvodů nemohl hrát, nahradil mne Raúl Bravo..."

Raúl a Casillas, jejich doživotní smlouvy? "Já jsem si zasloužil mít v Realu ty samé výhody jako oni! Kdybych zůstal, tak jsem stejnou smlouvu musel dostat také. Zasloužil jsem si ji!"

Roberto Carlos a reprezentace? "Ve chvíli, kdy reprezentace bude potřebovat moje služby, se vrátím! Jsem na to připraven, mám motivaci, fyzicky a herně jsem v pořádku. Ale zároveň chci jasně všem říct, že nechci lámat rekordy v počtu startů. Rád se vrátím, abych se stal mistrem Jižní Ameriky nebo vítězem Mistrovství národních federací. A pak se uvidí, zda budu povolán na MS 2010!"

A jak vidí Roberto Carlos čtvrtfinálový souboj Fenerbahce s Chelsea? "Samozřejmě že se jedná o velice těžkého soupeře. Ale my jsme vyřazením Sevilly jasně ukázali, že patříme do evropské špičky! Postoupili jsme přes dvojnásobného držitele Poháru UEFA a jednoho z nejlepších celků španělské ligy. To snad něco znamená, respekt jsme si vybojovali na hřišti!"

A co ještě na sebe prozradil? "Já teda turecky moc neumím, ale všem doporučuji získat pro Fenerbahce Ronaldinha. Jestli ho Barcelona nechce, ať ho prodá. A u nás se bude mít dobře. Bude zářit jako dřivé!"

Budoucnost? "Neni to tak dlouho, co jsem se setkal se Zicem. Zeptal jsem se, zda bych mohl pracovat, po ukončení mé kariéry, jako jeho asistent. Odpověděl, že by proti tomu nic neměl. Chtěl bych začít v malých klubech, něco se naučit a pak postupně přebírat ty velké. Ale zatím nejsem na konec kariéry připraven. Chci ještě pár let hrát!"

Sebevědomí Robertu Carlosovi tedy nechybí. Má na něj ostatně nárok. Třeba opravdu jednou začne jako trenér nějakého druholigového španělského klubu. Třeba jednou bude dokonce trénovat Real Madrid. A třeba jednou vrátí ten vyhazov právě Mijatovičovi. Tedy pokud pan sportovní ředitel ještě bude ve své funkci...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (36)

Přidat komentář
plechi

paráda... Roberta byla škoda

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem kde sa zobralo toľko výkričníkov...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne...to vypada, jako by byl primo nasrany a cely rozhovor rval

Reagovat
alegre

Někomu vadí tchýně, jinému nedostatek peněz, dalším bolest zubů, Baroš v reprezentaci, Slavia, Real Madrid... Vám vadí dokonce vykřičníky! Toto znaménko neznamená "křik", ale zdůraznění slov, vyslovených nebo napsaných myšlenek. Objevil jsem jen jeden vykřičník, který v tomto případě není na svém místě: ...nahradil mne Raúl Bravo!" Ale mám radost hlavně z toho, že jste článek opravdu četli! Díky!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já tam ten od Raúla Brava dám pryč!!! Mám?

Reagovat
alegre

Jo, dej tam pár teček!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto jsi borec.Jestli ne nejlepší tak určitě jeden z nejlepších krajních obránců historie fotbalu.V Realu by mu měli stavět sochu.Je to jeden z jejich nejlepších a nejvěrnějších hráčů všech dob a oni ho kvůli nějakému Mijatovičovi pustí?Přitom ti dva hráli za tento klub spolu.V současném Realu se nenajde hráč, který by měl lepší fyzičku než on a oni ho pustí!Přeju ti mnoho úspěchů v životě i kariéře Roberto a zároveň věřím, že jsi určitě lepší než Marcelo, Heinze i Torres dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

přidávám se.... borec...ty jeho přímáky a vubec levačka berou dech

Reagovat
Devil

To mu tak smrdi nohy?

Reagovat
smazaný uživatel

jj skoro jo........

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

každej má hold svyho oblibenyho hráča a kdyby hrál za Spartu nebo za Brno tak mě vubec nějaky nohy smradlavy nevadijó

Reagovat
smazaný uživatel

ty byses mel jmenovat spíš debil...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc gólů z přímáků nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze odisiel

Reagovat
smazaný uživatel

Ked vidim jeho fotku je mi zle. Samozrejme nie z neho ale z toho co zase nase vedenie predviedlo UF nas milovany Roberto

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos bol a je sviňa!jeho zakroky na Ronalda,Etoa a mnoho dalsich hračov boli zakerne.

Reagovat
smazaný uživatel

proboha a kterého Carlose myslíš?zalez a už sem nechoď. Carlos by jeden z nejférovějších hráčů co jsem kdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bohužel opravdu není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=YalbGGELf_Y

04:12+... jedna z největších ubohostí, co jsem kdy viděl. A jak jsem zjistil, přesně tohle neudělal poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohost? Tu si představuju trochu jinak. Tohle bylo vtipné a efektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné a efektivní? JSeš trošku úchyl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi jich ještě moc neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

hovno zakerne, trocha tvrdosti nesmi chybet zadnemu obranci

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši znáte Bettingmana ?? http://bettingman.mujblog.atlas.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že Roberto odešel, byl to v Realu zakladní pilíř obrany ... nepochpitelný odchod velká ztrata pro Real. Hale hoši nevíte jestli je pravda, že Ronaldinho má v Barceloně kalzuli že ho nikdo nemůže vyhodit, že když nebude nikam chtít, že nemusí jit???? Že tam je vlastně do konce kariery? !

Reagovat
smazaný uživatel

otom som nič nepočul ale je to možne

Reagovat
alegre

Ronaldinho jde, Laporta ho má plné zuby.

Reagovat
smazaný uživatel

No pravě že mě to říkal kamoš že to někdo čet, tak nevím no ..

Reagovat
One-Real

Todle mi zní od něj trochu ukvapené -- Raúl a Casillas, jejich doživotní smlouvy? "Já jsem si zasloužil mít v Realu ty samé výhody jako oni!---

Reagovat
smazaný uživatel

A nezasluzil si?Tiez bol ikona.Bol pri vsetkych najvacsich uspechoch realu za poslednych 20 rokov...

Reagovat
alegre

To je pravda. Zásluhy ma stejné jako oni dva.

Reagovat
smazaný uživatel

ROBERTOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

CARLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS

Reagovat
smazaný uživatel

Robert Carlos a Maldini , na tyhle dva nedám dopustit,doufám že Fenerbahce rozdrtí Chelsea na pencle a pak kdyz projde pres semifinale tak vyhraje celou Champions League

Reagovat
smazaný uživatel

roberto je nej borec , nikdo na neho nemá!! a ty příímááčky....no prostě parááda!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele