ROBERTO CARLOS KONČÍ V REPREZENTACI

04.07.2006, 11:27
Aktuality
Roberto Carlos již nikdy neoblékne reprezentační dres Brazílie. Po porážce 0:1 od Francie ve čtvrtfinále světového šampionátu se rozhodl ukončit svou kariéru v národním týmu a nadále se věnovat pouze klubovým povinnostem.

"Končím v brazilském národním týmu. Byl to můj poslední zápas," prohlásil dva dny po vyřazení od Francie 33letý obránce. "Chci přenechat své místo mladším. Doufám, že číslo šest přenechám někomu, kdo bude pokračovat ve vítězné historii reprezentace."

Roberto Carlos si svůj debut v kanárkovském dresu odbyl v roce 1994. Za dvanáct let svého působení v reprezentaci posbíral 132 startů a nasázel 10 branek a získal i řadu trofejí. V roce 1996 získal bronzovou medaili na OH, v letech 1997 a 1999 se radoval z triumfů na Copa America. Jeho největší úspěch pak přišel před čtyřmi lety, když se v Japonsku a Jižní Koreji stal mistrem světa.

Obránce Realu Madrid není prvním Brazilcem, který po šampionátu v Německu pověsil reprezentační kopačky na hřebík. O několik hodin dříve dospěl k podobnému rozhodnutí záložník Lyonu Juninho a v nejbližších dnech tak zřejmě učiní i další fotbalisté, mezi nimiž by neměl chybět již 36letý Cafu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Milý Roberto Carlosi, děkuji ti za všechno, co jsi pro Brazílii udělal, díky za gól proti Francii v devadesátémsedmém. Titul nejlepšího světového beka moderního typu za posledních deset let patří tobě. Doufám, že svojí prozíravost rozšíříš i o své klubové aktivity, kde pro tebe platí totéž. Hodně štěstí v mimofotbalovém životě. Viva Brasil! Hala Madrid!

Reagovat
HOST*tominho

Odchází nejlepší levý obránce všech dob.

Reagovat
HOST*kofr

nemůžu souhlasit, Maldini ve své době byl mnohem lepší

Reagovat
HOST*tominho

Maldini nikdy nebyl lepší.Asi mu to dáváš za tolik let působení v jednom klubu.

Reagovat
HOST*kofr

Za to mu to nedávám. Je jasný, že Roberto (je)byl lepší ve hře dopředu, ale do zadu to je(a i bylo)pods¨tatně horší. Maldini to měl vyváženější(když hrál ještě beka)..proto dávám jeho..

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak trochu bych sa brzdil. Skôr bych povedal to čo yarda, že najlepší bek moderního typu. Aj u kanárikov nájdeš len z nedávna minimálne dvoch skvelých - jak Junior z 80 - tych rokov, tak aj Kyslíkov liebling Branco neskôr.

Reagovat
Xavi

Jo, ten gól proti Francii byl prostě úžasnej!

Reagovat
Xavi

Taky jsem si ještě vzpomněl, jak za Real Madrid zahrával roh - takovou dělovku pozemi nebo přizemi, až na vzdálenější malé vápno, kde byl nachystaný Morientes, který jen nastavil nohu a byl tam!

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Las Palmas dal hezký gól...Ale na Francii to nemá, nejrychlejší střela historie...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší dal proti Tenerife...

Reagovat
Shevchenko

mate link?

Reagovat
Shevchenko

uz sem to videl, ale byla to haluz jak cip

Reagovat
smazaný uživatel

ale jak se pekne kreni na te fotce ......

Reagovat
smazaný uživatel

Sem si říkal, jestli je to Carlos nebo opálenej Izer

Reagovat
Xavi

Oči má nakřivo jak poručík Colombo.

Reagovat
smazaný uživatel

...a jeste neco, potreboval bych se napit

Reagovat
HOST*

Děkuju ti Roberto za spoustu pamětihodných zápasů v reprezentaci Brazílie. Brazílie přišla o nejlepšího krajního obránce všech dob. Nikdy v obraně neběhal lépe technicky vybavený hráč a že běhal hodně rychle. Díky Díky Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, chtel sem dodat tolik: ted bude mit Roberto vic casu, takze by si moh zalozit staj F1.Hodne by usetril - mel by jenom jeden vuz a jeste bez motoru - on by si ho totiz mohl sam tlacit a mozna by i vyhraval ....ne, prdel - kdyz dokaze tu silu v noze zkrotit a trefi ze standartky presne, tak to byvaji nejpeknejsi goly... vzdycky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele