ROBBEN NAKONEC POSÍLÍ CHELSEA

02.03.2004, 16:48
Aktuality
Petr Čech už není jediným talentovaným hráčem, který v létě najisto zamíří do Chelsea. Na Stamford Bridge totiž nakonec zakotví teprve dvacetiletá hvězda nizozemského fotbalu Arjen Robben z Eindhovenu. Ten tak nepřestoupí do Manchesteru United, jak se původně zdálo. Chelsea se rovněž s PSV dohodla na vzájemné spolupráci a za Robbena pošle do holandského klubu na dva roky obránce Alexe.

Dvacetiletý fotbalista podepsal v Londýně pětiletý kontrakt a ke svému novému klubu se definitivně připojí v létě. Chelsea za něho zaplatila 14 milionů liber poté, co čtyřnásobný nizozemský reprezentant v Anglii úspěšně podstoupil zdravotní testy a oba kluby se dohodly na vzájemné spolupráci. Její součástí je i dohoda, že momentálně druhý tým Premier League má přednostní právo na nákup všech hráčů Eindhovenu.

Součástí celého transferu je i hostování brazilského obránce Alexe v PSV, jehož Roman Abramovič koupil za sedm milionů liber ze Santosu. O tohoto jednadvacetiletého hráče měly vedle Chelsea zájem i ostatní evropské velkokluby v čele s Realem Madrid. Stvrzení jeho přestupu už nyní brání pouze zdravotní testy, které nadějný bek podstoupí v příštích dnech. Alex však nezůstane na Philips Stadionu natrvalo, ale maximálně dva roky. Po této době totiž získá občanství země patřící do EU a zamíří do Chelsea.

V zimě to dlouho vypadalo, že dvacetiletý Robben přestoupí do Manchesteru United. Jednání ale ztroskotala na výši přestupové částky a podle prezidenta PSV Harry van Raaijna i na přístupu. Angličané totiž podle něho postupovali pomalu, jako kdyby byli jediní, kdo má o Robbena zájem. Manažer "rudých ďáblů" Sir Alex Ferguson chtěl pokračovat v jednáních s Eindhovenem znovu v létě, po zásahu Chelsea však už nebude mít možnost.

Nad novou posilou se doslova rozplýval i italský manažer klubu Claudio Ranieri. "Pro mě osobně je Robben fantastickým přírůstkem do našeho kádru. Je rychlý, silný, umí vstřelit branku a svým spoluhráčům ji i připravit. Umí prostě všechno. Jeho styl hry je pro Premier League perfektní a jsem velmi rád, že k nám chtěl přestoupit," vyjádřil se na adresu nové letní posily Ranieri. Robben však možná pod Ranierim hrát nebude. Není totiž žádným tajemstvím, že Roman Abramovič shání nového trenéra, v čemž ho podporuje i většina fanoušků Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele