Řím znovu vyhrál, Zeman měl přesto ke spokojenosti daleko

12.12.2012, 09:59
Aktuality
Římskému AS se po prohraném derby s Laziem (2:3) začalo dařit, včera v osmifinále Italského poháru porazilo 3:0 Atalantu a zaznamenalo svou už pátou výhru v řadě. Maximální spokojenost v jeho táboře ovšem nepanuje, díky výkonu byl hodně rozladěn kouč Zdeněk Zeman...

"Jsem spokojen s výsledkem a tím, jak jsme zápas začali, po přestávce jsme ovšem přenechali soupeři velkou část iniciativy. Celkově to nebyl dobrý výkon," posteskl si český kouč.

Giallorossi vedli od 21. minuty po brance Miralema Pjaniće, o deset minut později jejich vedení pojistil Pablo Osvaldo a krátce po změně stran dal výsledku konečnou podobu Mattia Destro. Autor druhého gólu Osvaldo ovšem svým spoluhráčům závěr zápasu hodně znepříjemnil, v 55. minutě zasáhl loktem jednoho z protihráčů a dostal červenou kartu.

"Pokud se někdo nechá podobně vyloučit a nechá tým dohrávat v oslabení, tak mu opravdu není pomoci. Osvaldo a Destro nemohou hrát spolu jako hrotoví útočníci, pokud se roztáhnou, může z toho být plodná spolupráce. Dobrý výkon podal Alessio Romagnoli a jsem si jistý, že půjde ještě dále. Doufám, že nám v dalším průběhu sezony ještě pomůže, je to hodně kvalitní hráč. A fakt, že je mu teprve 17, je irelevantní," řekl dále Zeman.

V sestavě AS se poprvé od prohraného derby objevil i hříšník Daniele De Rossi. Tomu disciplinární trest vypršel už před ligovým soubojem s Fiorentinou, do nějž zasáhl coby střídající hráč.

"De Rossi začal dobře, následně šel jeho výkon dolů podobně jako výkon celého týmu. Dalo se to čekat vzhledem k tomu, že poměrně dlouho nehrál," hodnotil Zeman výkon italského reprezentanta.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele