RIJKAARDA MRZÍ ZAHOZENÁ PENALTA

04.03.2007, 13:25
Aktuality
Barcelona včera propásla jedinečnou příležitost, jak odskočit svému největšímu konkurentovi v čele Primera Division na pět bodů. Katalánský klub měl skvěle rozehraný zápas v Seville, přesto odjel domů s prázdnou. Trenér Frank Rijkaard vidí klíčový moment celého utkání ve 29. minutě...

Barca začala na stadionu Ramona Sancheze Pizjuana dobře a od 14. minuty vedle zásluhou přesné hlavičky Ronaldinha. Pak přišla osudná 28. minuta. Střelec první branky šel sám na brankáře Palopa, Aitor Ocio ho zezadu fauloval a rozhodčí Gonzalez Vazquez byl nekompromisní. Domácího obránce bez váhání vyloučil a nařídil pokutový kop. Zodpovědnost na svá bedra jako tradičně vzal Ronaldinho, jenomže Palop jeho střelu vystihl a vyrazil do bezpečí.

"Měli jsme šanci rozhodnout zápas, ale nedokázali jsme to. Začali jsme dobře, jenomže po penaltě se Sevilla zlepšila a my ne. Je pravda, že jsme zahodili obrovskou šanci na vítězství venku, nezabili jsme zápas a potom jsme nezvšili tempo jako Sevilla," lituje Rijkaard, podle jehož názoru Barceloně neprospěla hra proti oslabenému soupeři.

"Je to něco, co se stává hodně často. Hrajete proti jedenácti a když je pak někdo vyloučen, polevíte," dodává nizozemský kouč.

Sevilla se s blížícím se závěrem první půle zvedla a ještě před odchodem do kabin zásluhou Keržakova srovnala na 1:1. Rozhodující branku pak dal v 61. minutě Daniel Alves. Zápas byl hodně vyhecovaný a ani Barcelona nedohrála kompletní, předčasně pod sprchy museli Giuly a Zambrotta. Sevilla poté již bez problémů dovedla zápas do vítězného konce.

"Sevilla si zasloužila vyhrát, protože její hráči bojovali. Hrají moc dobře. Jsou velice dobře organizovaní a disciplinovaní a všechno jim funguje," ocenil Rijkaard sílu soupeře, který se zásluhou tříbodového zisku vrátil zpět na první příčku.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

Tak mě to nemrzí ani trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*nesta

to je ten ich slávny Ronaldinho!

Reagovat
HOST*

Ten ktereho tak zoufale chcete.

Reagovat
HOST*

Aby prestúpil a upadol do zabudnutia ako jeho predchodca (Rivaldo).

Reagovat
smazaný uživatel

to je trochu jiný příběh...

Reagovat
HOST*Monkey

rivaldo byl lepsi, nez nejaky ronaldinho

Reagovat
HOST*

kde sa daju pozerat zapasy na nete?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, tady se zase vyrojilo hafo debilů. Je vám teď líp, když jste se povozili po Rijkaardovi?

To já oceňuju jeho kultivované vystupování, prohru vidí jen v chybách svého klubu, nevymlouvá se na poboční okolnosti (rozhodčí, počasí, povrch atd.). Je to machr. Doufám, že bude na naší lavce sedět ještě hodně dlouho

Frank Forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele