Richards je po operaci, chybět může až čtyři měsíce

30.10.2012, 14:04
Aktuality
Manchester City v sobotním utkání se Swansea nakonec vydoloval tři body za hubenou výhru 1:0, zaplatil za ně ale ztrátou jednoho hráče. Obránce Micah Richards si v závěru zápasu poranil koleno a mimo hru nemusí být jenom dva, ale nakonec až čtyři měsíce...

24letý fotbalista si zranění přivodil několik minut před koncem, a to bez cizího zavinění. Po několikaminutovém ošetření byl následně odnesen na nosítkách s kyslíkovou maskou na obličeji a místo do kabiny zamířil rovnou do nemocnice.

Podrobné vyšetření naštěstí nepotvrdilo nejčernější prognózy o přetrženém zkříženém vazu a konci sezony. Richards má "pouze" natrženou šlachu a už se podrobil operaci, po níž měl podle vyjádření anglického klubu mimo hru maximálně dva měsíce, sám hráč ale vidí vše ještě hůře.

"Dalších šest až osm týdnů nebudu moci dělat vůbec nic, na hřiště se pak pravděpodobně vrátím za dvanáct až šestnáct týdnů. Pozitivní věcí je to, že lékaři mi koleno opravili a bude jako nové," sdělil.

Pro Richardse tak skončila podzimní část sezony a podle všeho přijde i o část druhé poloviny ligového ročníku. Vedle ligových zápasů svému zaměstnavateli nepomůže ani v Lize mistrů, kde Citizens nezvládli úvodní tři zápasy proti Realu Madrid, Dortmundu a Ajaxu a s jedním bodem mají malé šance na postup do osmifinále.

Sám Richards pak na letošní podzim nebude vzpomínat vůbec v dobrém, jelikož v něm odehrál pouze čtyři zápasy - důvodem byl zraněný kotník z úvodu sezony.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (1918)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele