RIBERY LETOS DOHRÁL

19.11.2006, 18:16
Aktuality
Olympique Marseille přišel pro zbytek roku o svůj největší klenot. Záložník Frank Ribery má již několik týdnů problémy s třísly a po dohodě s lékaři se rozhodl na nějaký čas si od fotbalu odpočinout...

23letý fotbalista poprvé ucítil bolest před třemi týdny po duelu proti mistrovskému Lyonu, v němž jeho tým na vlastním hřišti utrpěl debakl 1:4. "Řekl jsem doktorovi, že cítím bolest v oddalovači, také proto jsem byl v dalším utkání proti St. Etienne jenom mezi náhradníky. Po následných zápasech a trénincích mě začala bolet třísla," popisuje Ribery své zdravotní problémy, které ho ze hry vyřadí až do konce letošního kalendářního roku.

"Už jsem to zažil během působení v nižších soutěžích, v Ates jsem musel na čtyři měsíce přestat trénovat," vzpomíná hvězda letošního světového šampionátu. "Byl jsem šťastný, když jsem se připojil k národnímu týmu, ale reprezentační lékař mi řekl, že je to vážnější. Proto jsem se po poradě s ním a klubem rozhodl vynechat přátelský zápas proti Řecku. V minulé sezóně jsem odehrál strašně moc zápasů, neměl jsem skoro žádný odpočinek," hledá Ribery původce svých současných patálií.

Patálie, ale jiného charakteru, měl francouzský fotbalista i v létě, kdy po povedeném mistrovství světa chtěl Marseille opustit. Hodně se mluvilo o Arsenalu a Realu Madrid, Ribery však nakonec dal přednost možnosti zůstat na Stade Velodrome a na tomto rozhodnutí do dnešního dne nic nezměnil. "Když jsem říkal, že chci být jedině hráčem Marseille, tak to zároveň znamená, že v zimě nechci odejít. Naším hlavním cílem je teď probojovat se do Ligy mistrů, až pak se uvidí, co bude dál. Pokud jsem v loňské sezóně prožil hodně skvělých věcí, je to proto, že jsem hrál za velký klub," vzkazuje hráč všem zájemcům o jeho služby.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*nofan

No vida jak hezky mluví o svém klubu. Ještě nedávno mu byl malej, pak mu nevyšel zápas s Lyonem a asi se vrátil na zem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele