Řezník zůstává v Plzni, zkušený obránce o rok prodloužil smlouvu

03.07.2023, 10:53
Aktuality

Obránce Radim Řezník bude i v příští sezoně pokračovat ve Viktorii Plzeň. Čtyřiatřicetiletý fotbalista prodloužil končící smlouvu o další rok. Třetí tým minulé prvoligové sezony to oznámil na klubovém webu.

"Radim si prošel těžkým obdobím, kdy jej trápilo dlouhodobé zranění. Na konci minulé sezony se však dokázal dát dohromady a ukázal, že je svými obrovskými zkušenostmi pro náš tým přínosný. Proto jsme se nyní domluvili na prodloužení smlouvy," uvedl sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář.

Prodloužením spolupráce se zkušeným pravým bekem klub reaguje i na zdravotní stav kádru. Po operaci achilovky bude několik měsíců chybět Milan Havel a zranění jsou i další obránci Filip Čihák s Luďkem Pernicou.

Řezník působí v Plzni od roku 2011 a v červenci zahájí na západě Čech už 13. sezonu. S Viktorií získal pět ligových titulů a třikrát postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů. V nejvyšší soutěži má na kontě 320 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek.

"Jsem tady doma, s Viktorkou jsem spojil nejhezčí chvíle kariéry a jsem šťastný, že společně půjdeme i do další sezony. Máme před sebou velké výzvy v podobě ligy i boje o Konferenční ligu," řekl trojnásobný reprezentant. Plzeň vstoupí do kvalifikace o postup do Evropské konferenční ligy ve 2. předkole dvojzápasem proti kosovskému týmu FC Drita.

Viktoria zahájí novou sezonu s řadou změn. Západočeský klub převzal minulý týden nový většinový majitel, jímž se stala rakousko-švýcarská podnikatelská skupina FCVP GmbH. Na trenérský post se vrátil staronový kouč Miroslav Koubek, který nahradil Michala Bílka.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
rabbitweed

Úplně zbytečný podpis.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Proč? Jestli mu výrazně snížili plat a on se smířil s rolí univerzálního náhradníka do obrany pro stav nejvyšší nouze.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nečekal jsem to, možná ho chce starej pán jako backup. Těžko říct s ohledem na to, kolik toho loni odehrál

Reagovat
Cuntona

Po těch zraněních se to dalo čekat. Na ligu stačit bude. V Evropě ale stíhat už nebude.

Reagovat
Blasphemer

Nestíhal už ani v lize těch pár minut na jaře.

Reagovat
Martin9719

Přišlo mi naopak že právě v těch sračkách byl jeden z těch lepších stejně jako Kaša po tom co se trochu rozehral, samozřejmě ale Řezník zavinil prohru na Slavii.

Reagovat
Blasphemer

Proti Slavii byl vyloženě k smíchu.

Reagovat
Blasphemer

Achjo, to je to naše klasický prodloužení za zásluhy. Podle výkonnosti měl být pryč už tak tři roky.

Teď se to dá sice nějak zdůvodnit těmi zraněními, ale ty jeho minuty mohl dostat na beku třeba Gaszczyk, kterej tam v béčku občas hrál. Tohle je hodně zbytečné a pochybuju, že bude platný asi jako Pilař loni.

Reagovat
Greny

Spíš je to kvůli tomu že se zranil Havel a nechtějí teď nikoho shánět.

Gaszczyk je u nás v Brně s Kronusem a v první přípravě co hráli oba velmi dobry vykony

Reagovat
Blasphemer

Jo, vím že ho poslali k vám, což právě i vzhledem k těm zraněním nechápu. Tak snad se u vás chytnou a další sezónu už by mohli dostat prostor u nás.

Reagovat
Greny

Ja zas doufám že to bude hostování s opcí a koupíme je po sezoně

Reagovat
Blasphemer

To by nám bylo podobný. Ale máte vůbec peníze? Bartoněk na tom asi není moc dobře, ne?

Reagovat
Greny

Nooo Bartoněk ne, ale pokud půjde vše jak má tak mezi 15-20 bude oznámena velká změna pro fotbal v Brně, jen doufám že to tentokrát klapne a nevycouva.

Ale zatím to vypadá dobře a vše tomu nasvědčuje i třeba to že Psotka chodí na přátelský zápasy a dělá si poznámky řeší věci atd

Reagovat
ratusek

Kéž by

Reagovat
$dolar$

Nikdy.

Reagovat
martin1

Reagovat
Martin9719

Nemáš hlavně ani moc koho. A pokud má být první volba Holík potažmo Cadu tak jim někdo musí kryt záda. A nemáme levyho beka pokud se tam teda Cadu nepřesune. Přechod na 3 stopery bude možná nutností.

Reagovat
Blasphemer

A ty tři stopery vezmeš kde? Máme pro následující měsíce zdravé akorát Hejdu a Jemelku. A plus možná toho z Vyškova, co je teď na zkoušce.

Reagovat
Greny

Kupte Endla u vás by měl šanci na základ, takhle bude hrát v Pardubicích pod Kováčem

Reagovat
Blasphemer

Ono by stačilo nechat si Tijaniho, ale s ním se z nějakého důvodu vůbec nepočítá.

Reagovat
Greny

Nedivím se u nás tři čtyři zápasy super a pak to vypadalo že má úplně v piči

Reagovat
Blasphemer

Tady se mi docela líbil. Dokonce bych řekl, že v těch zápasech na podzim vypadal ze všech stoperů nejlíp, a to v LM, kde taky nějaké minuty dostal. Pak pro mě docela nepochopitelně vypadl ze sestavy a šel k vám. Ale samozřejmě nevím, jestli na to na trénincích sral nebo měl jiné problémy.

Reagovat
martin1

Slyšel jsem, že prý měl mít konflikt s Pernicou a celkově v kabině to nebylo ideální. Jestli je to pravda, těžko říct, ale vzhledem k tomu, že se s ním nepočítá, tak nějaký problém být musel.

Reagovat
Blasphemer

Skvělý. Pernica si taky za nás zahraje už taky tak pár stovek minut, jestli mu to za zásluhy ještě prodloužíme.

Reagovat
Martin9719

Pernica patřil vždycky k tomu lepšímu co jsme měli, akorát ta rychlost je poslední dobou znát víc a víc. To zranění mu každopádně prakticky ukončilo kariéru, protože kdo ví jak to s ním vůbec bude.

Reagovat
Blasphemer

Já nevím, Pernica pro mě vždy byl not great not terrible. Měl super zápasy a pak měl zápasy, kde to totálně domrdal celému týmu. Ostatně ani na tom stoperu nebyl nikdy nějakou delší dobu jasná jednička až na tu první sezónu tady, pak většinou střídal nebo vykrýval zranění.

Navíc jak píšeš, to zranění je asi konečná a už si tady nejspíš akorát kopne na rozloučenou.

Reagovat
Martin9719

Tak nebyl neomylný ale to ani Hejda. A byl to hlavně perfektní vůdce, což si myslím že hraje hodně. Min. pod Bílkem se ale dostal do topu, rychlost je ale něco co mu citelně chybí.

Reagovat
Blasphemer

Tak v té poslední titulové sezóně byl zrovna Hejda jeden z hlavních tahounů a se Santosem jim to na jaře neskutečně sedlo. Bejt tam místo něj Pernica, tak možná žádnej titul není. Ale taky jsem slyšel, že je dobrej do kabiny a kluci za ním jdou, takže ta jeho přidaná hodnota je může bejt klidně mimo hřiště, co my nevidíme.

Reagovat
Nuno čomes

Normální ligový stoper

Reagovat
Blasphemer

Vlastně jsem zapomněl na Hranáče. Ale kdoví jak to s ním bude, jestli ho taky nepošlou někam hostovat.

Reagovat
martin1

Vzhledem k počtu stoperů a celkové formy a rozehranosti z minulé sezony a 21 je téměř jistota, že zůstane.

Reagovat
Martin9719

Řešit se to každopádně musí. Podle mě ale máme větší šanci někde vzít stopera než krajního beka na základní sestavu. Ostatně ale Holík za mě není hráč pro základ. Čihákovo zranění v tom udělalo neplechu.

Reagovat
Blasphemer

Od Holíka jsem určitě čekal víc. Ale třeba mu nový trenér pomůže.

Reagovat
Bex5

Here we go again

Reagovat
Martin9719

Měli jsme před Čihákem 4 + Tijani?, Pernica na soupisce. K nám je ale třeba vzít někoho kdo může hrát v základu, což může být problém. Možná by stál za úvahu Smrž který může alternovat prakticky všude. Na stopera např. Hůlka, Havel, na beka bych se pokoušel např. o Gabriela na hostování s opcí - což by mohla být další Šádkova krádež roku, ale Sparta o něm ví a podle mě nedá. Pořád je to na beka ještě Šulc, ale otázka zda toho beka uhraje, kor když Koubek s Trousilem můžou preferovat spíš 4 členou obranu.

Reagovat
Bex5

Sel bych po tom Endlovi ... a Gaszczyk si myslim, ze patri trochu na jinej post ne?

Reagovat
Greny

Je střední záložník ale zahraje i kraj obrany

Problém u Endla je že by přišel až v týdnu od 15. V Brně je teď embargo na prodej hracu max hostování bez opce

Reagovat
Bex5

Tak jestli je to tak, pak si budeme muset vystacit s kvartetem Hejda - Jemelka - Hranac - vyskovskej kluk a doufat, ze se nikomu nic nestane.

Ono i od 15.7. (to maj prazdniny?) by se nam nekdo hodil teda

Reagovat
Greny

Ne u nás se řeší změna majitele (nebo investor a je tam embargo) ale teď potvrdili Psotku a to by mělo být znamení že to snad klapne..

Ale u plesnivé kundy (Bartoněk) nikdy nevis

Reagovat
81Tomas

A vis kdo by to mel prevzit?

Reagovat
Bex5

Gaszczyk druhej Kimmich, je to tutovka

Reagovat
Cotton

Podceňovaný hráč, přitom 12 let v kádru top týmu a 5 titulů moc lidí nemá

Reagovat
andrew96

Plzeňský Novotný.

Reagovat
ondrasch77

V Arnhemu skončila smlouva Hájkovi...

Reagovat
ACSeRw!n

posila do kabiny jak u nas Pavelka ?

Reagovat
Slavia10

Žák celkem solidní posila pro Zlín

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele