REYES TÁHL SEVILLU K VELKÉMU TRIUMFU

10.11.2003, 05:09
Aktuality
Real Madrid utrpěl v 11. kole španělské fotbalové ligy druhou zdrcující porážku v této sezóně. Lví podíl měl na tom mladý španělský reprezentant José Antonio Reyes Calderón. Celý zápas si dělal s obranou Realu co chtěl a podal doslova jeden z nejlepších individuálních výkonů v historii fotbalu, a to ve svých sotva 20 letech.

Real Madrid nastoupil k tomuto zápasu oslaben o obránce Roberta Carlose a Michela Salgada a na pevnosti jeho zadních řad to bylo opravdu hodně znát. Sevillští, vědomi si, že Real bude zranitelnější více než kdy jindy, se vrhli na soupeře jako uragán. Od prvních minut nenechali hráče Realu vydechnout a dokázali svou převahu vyjádřit i gólově. Madridští byli aktivitou soupeře zaskočeni a začali chybovat. Jeden z nebezpečných centrů odvracel dezorientovaný mladý obránce Ruben jen do Helguery, od něhož se míč odrazil za Casillasova záda. O chvíli poté se uvolnil od obránce Reyes a milimetrovým pasem poslal míč za obranu Dario Silvovi. Ten před Casillasem nezaváhal a bylo to 2:0. Sevillští pokračovali v tlaku. Daniel Alves přihrál Antonitovi, ten se zastavil a pak nabíhajícímu Alvesovy poslal krásný oblouček za obranu. Ten si posunul míč hlavou nad vybíhajícím Casillasem a pak už efektně dopravil míč do sítě polopatičkou. Defenzivní hráči Realu si v tu chvíli vyslechli od Casillase hodně kritických slov. Madridští byli vývojem naprosto šokováni a v přerušené hře se věnovali buď hádkám mezi sebou či jen nechápavě kroutili hlavou se slzami v očích. Hráči Sevilly ale stále neměli dost a dočkali se i čtvrté branky. Reyes nepopsatelným zákrokem obral o míč Pavóna a řítil se do pokutového území. Narazil si s Antonitem a poslal míč Casquerrovi, který nemohl nedat. 4:0! Sevillští se v druhém poločase stáhli a kontrolovali hru. Madridští se snažili, ale dokázali jen snížit po střele Ronalda, který si našel vhodnou pozici na pomezí pokutového území.

Reyes však byl hodně vidět i v druhé půli. Častokrát získal míč dobrým obraným zákrokem a rychle ho vyvážel na polovinu Realu. Tam se potkával většinou s Raúlem Bravem, který ho musel mít jistě plné zuby. Zastavoval ho jen za pomoci faulů, hodně si pomáhal i rukama. Viděl pak i poprávu žlutou kartu, když přidržel Reyese trochu déle za rukáv, kdy ten už pravděpodobně mohl běžet sám na Casillase. Dokonalá práce s míčem v rychlosti, dravé průniky u postraní čáry, rychlost, kreativita, bojovnost, dobré obrané zákroky. To všechno zdobilo v tomto zápase Reyese. Jediné, co mu trochu pokazilo statistiku jeho velkého dne bylo, že žádný gól nevstřelil on sám.

Andalusan José Antonio Reyes Calderón se narodil 1. září 1983 v Utrere. Měří 175 cm a váží 71 kg. Od malička hrával za FC Sevillu. Je velkým klubistou, má na dně svého bazénu mozaiku ze Sevillského znaku. Byl členem zlatého španělského týmu do 21 let, kde vytvořil skvělou útočnou dvojici s Fernando Torresem. V první lize debutoval v 17 letech v srpnu 2001. První gól vstřelil v září téhož roku. V reprezentaci debutoval v září 2003 v přátelském utkání s Portugalskem. Debut v kvalifikačním utkání absolvoval v zápase s Ukrajinou a první gól vstřelil v posledním kvalifikačním utkání v Arménii. A to hned dva. V létě měl o něj velký zájem Arsenal, Valencia nabízela 18 milionů EUR. On ale podepsal v Seville kontrakt do roku 2010! V lize zatím odehrál 74 útkání a z toho 65 v základní sestavě. Vstřelil 20 gólů. V národním týmu má zatím 2 zápasy, 2 góly. Svým výkonem si důrazně řekl o místo v základní sestavě pro barážová utkání s Norskem o postup na ME. Třeba opět vedle Fernanda Torrese. A to mu bylo v září teprve 20 let.

Statistiky ze zápasu Sevilla - Real naleznete zde.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
antimadrista

Díky ti:-)

Reagovat
smazaný uživatel

:-) Tak to jsem nečakal. Reyes je opravdu dobrý chlápík,klenot sevilly. Klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Brečel tak maximálně Rubén na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

O brečení jsem se nezmiňoval! jen o slzách v očích a ty byly podle televizních záběrů prakticky u všech

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň jim to nebylo jedno. Musím uznat, že ty záběry byly dosti silné kafe. A co se týče Reyese, tak pokud trochu srovná výkony a zapracuje na defenzivě, tak by nám mohl v budoucnu létat po levém křídle. Napravo samozřejmě Joaquín.

Reagovat
PJ

Ty seš si nějak jistej tim, že koupíte na koho si ukážete... No ale v případě Realu je to možný :-)

Reagovat
smazaný uživatel

hned se ti zachtělo Reyese! No hlavně ale aby neutek pryč ze španěl!

Reagovat
PJ

No jasně, za pár let, až bude Giggs končit, ho koupíme do Manchesteru. A Joaquína na druhou stranu :-))

Reagovat
smazaný uživatel

To snad neni pravda, takovej dreamteam a co dokaze vypustit. Diky nemu a Andrlechtu me vyjel tiket za 4 600Kc No nenastvalo by to? ={

Reagovat
PJ

Nojo, to by přímo nas.... Já to teda tipoval na remízu, ale tohle sem nečekal. A ten Anderlecht - taky pěkný překvápko...

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil jsem šest různých tiketů a na všech mi utekli TAKZVANÍ favoriti!!!viz.real,anderlecht,valencie,eindhoven,porto...děkuji všem favoritům za jejich výkony a mojí "výhru",těch 40.000 na tiketech posílám do madridu,at si Beckham koupí něco na sebe,díky

Reagovat
PJ

Ty si vsadil 40 tisíc? To si dobrej hazardér... Nebo to byla potenciální výhra?

Reagovat
smazaný uživatel

TAk to ses teda velkej hrac, to ja se radeji drzim pir zemi, ten muj tiket byl jenom za dvacku, ale uznej, ze ta vyhra by stala za to(na to kolik jsem vsadil- 17 zapasu, tak mi jich vyslo 15, ach jo to je smuly)

Reagovat
HOST*

měla to bejt výhra na jeden tiket,vsazeno za padíka,výhra 40.000 a real mi to jedinej posr..!jsem z toho pořád hotovej!

Reagovat
HOST*vito

Clapci chlapci....Reyes pude do juventusu nebojte uz se na nej tesim, a k tomu portillo, cambiasso, joaquin, aimar a az to juve tak za 150 let splati tak to bude team. Sranda do juve ale aimara a reyese chci !!!! a chiva kdyz sme u toho

Reagovat
patas92

━━━━━━━

┃ Messi is ┃

┃ the GOAT ┃

└━━━━━━┘

7 ┃ 8┃ 9┃ /┃

━┛━┛━. |━ ┛

4 ┃ 5 ┃ 6 ┃ +┃

━┛━┛━┛━┛

1 ┃ 2 ┃ 3 ┃= ┃

━┛━┛━┛━┛

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele