Reus nadále laboruje s tříslem, na návrat si ještě počká

30.07.2020, 22:15
Aktuality
Kariéru Marca Reuse pravidelně brzdí zranění, německý reprezentant kvůli nim přišel o několik velkých akcí a mimo hru je rovněž v tuto chvíli. Jednatřicetiletý ofenzivní fotbalista a kapitán Borussie Dortmund laboruje se zraněným tříslem a zmešká minimálně část letní přípravy...

Dortmund už zahájil přípravu a Reus se stále nemůže připojit ke spoluhráčům. Mimo hru je už od začátku února, původně přitom měl absentovat pouze měsíc.

"Borussia Dortmund bude nadále postrádat Marca Reuse, kapitán má stále problémy se zanícenou šlachou v tříslech. Mimo hru bude po blíže neupřesněnou dobu. Reus v uplynulých měsících pracoval intenzivně a udělal velké pokroky, ale nadále měl problémy s některými pohyby," sdělil vestfálský celek v oficiálním prohlášení.

"Šlacha je bohužel stále zanícená, nemůže trénovat s týmem a je velmi obtížné odhadnout přesnější dobu léčby," řekl k celé situaci sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

Vedle Reuse je na marodce rovněž obránce Mats Hummels. Ten si během tréninku poranil kotník, nemělo by se ovšem jednat o nic vážného a problém si pravděpodobně vyžádá jenom několikadenní klid.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ach jo tvl tady je mi to líto to samé gotze buh vi jak by to dopadlo

Reagovat
REPLIKATOR

Rosický style

Reagovat
RadekVonCZE

Lepší Rosický

Reagovat
RadekVonCZE

Není náhoda, že je to Reusův oblíbený hráč

Reagovat
Gazdo

Tak to vobec. Keby obaja vydrzali zdravi tak Rosa mohol byt ovela lepsi futbalista ako kedy bol alebo mohol byt Marco

Reagovat
herbage

ty dva nejde moc srovnávat, každý má jiné přednosti a pohybují se na hřišti úplně na jiných pozicích, ale i tak bych se neodvážil říct, že Rosa byl lepší a to je jeden z mých nejoblíbenějších hráčů vůbec. V produktivitě se Rosa na Marca vůbec nechytá a zrovna Reus má/měl svůj potenciální strop hodně vysoko. Kdyby byl větší držák, tak v PL/PD by mohl mít rok co rok 20-15 gólů plus 15-10 asistencí s přehledem

Reagovat
smazaný uživatel

Reus mohl mít krásnou kariéru klidně v Barce nebo Realu. Škoda takových hráčů, ale i takové kariéry jsou a hráči musí zranění zvládat. Respektive jim přecházet. Ten tým v BvB Klopp složil famózní. Myslím, že to není náhoda, co udělal z LFC. Umí s hráči skvěle pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Rosa Borussia a Arsenal: 435 utkání, 52 gólů, 68 asistencí, nejlepší ligová sezóna 5g/11a

Marco BVB a BMG: 375 utkání, 170 gólů, 110 asitencí, nejlepší ligová sezóna 18g/12a a 16g/14a

Každý hraje jiný post, Xavi, Pirlo nebo Iniesta také neměli TOP statistiky g/a, nicméně ten rozdíl v produktivitě je až zarážející

Reagovat
herbage

jen bych ještě dodal, že je na těch statistikách znát, že každý hrál v jiné době. Když Rosický začínal, tak i držitelé zlatého míče jako Zidane nebo Nedvěd měli nejlepší statistiky 9g/12a (Zidane) a 9g/15a (Nedvěd), což byly navíc spíš jednosezónní výkyvy než pravidelné kanonády. Navíc Rosický odešel do Anglie v době, kdy v PL to rozhodně nebyly žádné gólové hody. Kdyby začínal o 10 let později, tak by to taky bylo jiné, ale to je kdyby. S čím by se ani dneska neztratil byla jeho univerzálnost, protože kromě hrota a stopera je schopen zahrát všude.

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplná hlúposť. Obaja majú/mali strop veľmi vysoko, obaja patrili v najlepšej forme k svetovej špičke, u Reusa to bolo ešte viac viditeľné, keď mal niektoré neskutočne produktívne sezóny. Obaja ale mali na ihrisku rozdielne roly, Reus vyniká v neskutočnej produktivite, jeho čísla sú na ofenzívneho záložníka famózne a nebyť tých zranení, tak mohol byť ešte o krok niekde inde.

Reagovat
Gazdo

Neviem no ja si za tym stojim. Rozhodne mi Rosa prisiel futbalovejsi este ako Reus a u neho cisla nikdy neboli podstatne ale bola na neho vzdy sa radost divat aj ked sa vratil po zraneni. Marco ma samozrejme cisla famozne a v Dortmunde vycnieval ale Rosa mohol byt proste uplne inde. Ja som u Marca aj ked ho mam rad nikdy nepadol pri zapase na rit ze wau co dokazal, kdezto Rosa mi zdvihol obocie pomaly pri kazdom jeho zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono čo sa týka takej tej futbalovej efektnosti, tak súhlasím, že Rosický patril k hráčom, na ktorých sa pozeralo najlepšie. Ale ja to beriem skôr z pohľadu užitočnosti pre tým a celkovej kvality, tam by som ho proste vyššie neradil, myslím, že taký vplyv na tím ako Reus nemal Rosa ani v Dortmunde, ani v Arsenale.

Reagovat
Rich

Legenda Dortmundu. Škoda těch zraněních.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se strašně líbil v Gladbachu, tam ho myslím ani tak netrápila zranění.

Reagovat
checitto

Reagovat
mesyas

Nebýt těch zranění tak by to dotáhl do Bayernu. Škoda ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Realu.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nehovor nikdy mozno este pride

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rich

On do Bayernu mohl jít, chtěli ho, ale Reus je věrný hráč, který zůstal. Reus je srdcem Dortmundu, stejně jako Muller u Bayernu.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele