Respektuji všechny stejně, vysvětlil Kucka, proč v anglické lize nepoklekl

05.10.2021, 19:46
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (332)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Nič v zlom. Ale podľa mňa to kľačanie by mali potiahnuť max do konca sezóny a potom stačilo. Je to virtue signalling. Futbalisti už gesto vyjadrili, ale ako takí proti rasizmu týmto gestom veľmi nezmôžu.

Reagovat
Remt

Fakt to přišlo (věřím) i s dobrým úmyslem, ale ten smysl uz uplne vyprchal. Naopak to spise lidi rozciluje. Tohle proste ten problem (ktery tu rozhodne je, to nepopiram) nevyresi.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bakary3

No jako... Opravdu tu ten problém je? V takový míře s ohledem k tomu, co se kolem toho děje?

Oni černoši pořád sklízí bavlnu? Nemůžou chodit do škol? Nemůžou najít slušný zaměstnání?

Dnes, v 21. století?

Ten problém tu BYL.

Momentálně, jestli je největším problémem někdy třeba hučení na fotbale několika idiotů - čímž neříkám, že je to dobře a případně se to nemá trestat - tak je to sakra dobře.

Protože to není problém společenskýho nastavení (školy, zaměstnání atd.), ale hlouposti jedinců - a to nevymýtíš nikdy.

Reagovat
Mastný Chobot

V takej miere, aká je reakcia k nemu za mňa nie, v tom s tebou súhlasím, ale skrytá (alebo neskrytá) systematická diskriminácia černochov v USA je stále prítomná, však to ukazuje väčšina socio štatistík či už ohľadom prístupu k vzdelaniu, práce alebo aj bývania či možností k zmene pomerov a samozrejme kriminality. Rozdiel v bohatstve sa stále zväčšuje v dôsledku "historického bohatstva". Takže vravieť, že to je o hlúposti jedincov, mi príde rovnako prehnané.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hlahart

Na druhou stranu ta intenzita reakce asi neměla být nutně přiměřená hloubce problému, ale jeho dlouhodobosti a zlehčování...

Reagovat
Mastný Chobot

Môže byť, ale 300-kilová bronzová busta Georga Floyda v NJ už je naozaj trocha nad

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Busby babes

a v cem ti tak vadi?

Reagovat
Mastný Chobot

Nevadí, je mi to jedno

Reagovat
Busby babes

no, nevypada to, ze je ti to jedno. ale ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Floyd byl problémový člověk, měl delikty, omamné látky, krádeže. Opakovaně, neuklouzl ve slabé chvíli. Máš pocit, že to je na bustu ? Budeme zhotovovat po smrti bustu Kajínkovi, protože byl "jen" zloděj, kasař, rváč ? Taky nevěřím, že byl vrahem, ale k jiným kriminálním deliktům se sám hlásí. Mají bustu ti běloši, co byli zavražděni v JAR černochy ? A ještě jiná věc je, jaké sochy v Americe strhávají a ničí. ...

Reagovat
Busby babes

jenze se stal proste symbolem tim, jak zemrel. Ano, nebyl to zadnej svatousek a nikdo z nej ani svatouska nedela. Ale nebyl to zadnej velkej kriminalnik. Srovnani s Kajinkem je podle me mimo (a btw tomu teda v CR jako spolecnost stavime hezky pomniky taky, jen jsou to nejruznejsi porady v TV, reklamy a podobne, coz je teda daleko uchylnejsi nez busta pro Floyda).

Btw mozna se trochu dovzdelej, Kajinek je najemnej vrah.

A samozrejme, jak by mohlo chybet strhanavi soch jizanskych generalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Symbolem se stal ? A pro koho symbolem ? To je důležitý prvek...... Za mě busta ne, pokud mají potřebu něco takového realizovat pozůstalí, na své náklady a domluví si nějaký soukromý pozemek, je to jejich věc ....

Nebyl VELKEJ kriminálník .... Super. takže "drobný" a opakovaný kriminálník je vlastně v pohodě symbolem a vzorem ? V nevymytém světě nikoliv.

Že jsme schopni přijímat reklamu, popularitu Kájínka, fotit s ním své děti ! - to je samozřejmě zpitomělost těch, kdo tak činí a přijímají. Obžaloba státu za podivný proces, s vysoce nestandardními kroky a procesními chybami ještě nezakládá na to, aby byl nakonec téměř celebritou.a vědomě si to pěstoval, protože od oveček je po tom poptávka. To je ale spíš problém těch, kdo to poptávají a fotí se s ním .... Propuštěn, tečka. Tak to mělo dopadnout.

Zbytek textu je tvůj problém.....

Reagovat
Gazdo

Fakt chces diskuutovat o rasizme s Busbym?

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

tak pokud nechapes, ze ta socha neni symbolem toho, jakej vedl zivot, ale toho, jak zemrel a prenesene symbolem spousty dalsich cernochu, kteri se s podobnym zachazenim setkavaji kazdy den... tak se nemame moc o cem bavit.

Reagovat
kilobyte

A ty sochy jižanských generálů jsou symbolem otrokářství, nebo je to pocta jejich vojenských činů?

Třeba Lee strávil 32 let v armádě USA a jen 4 roky v armádě Konfederace. Za což byl potrestaný.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/JanBenesAggie/status/1435489732167938048

tady je kontext te sundane sochy. kdy vznikla a za jakych okolnosti.

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde jen o jednu sochu.

Navíc socha Floyda zase může symbolizovat přehnanost některých BLM věcí. Třeba Cancel culture.

Reagovat
Busby babes

ty ostatni sochy maji velmi podobny kontext. Navic proste se da pochopit ze v dobe po obcanske valce se delaly veci pro jiste usmireni... ktere ted po 250 letech uz asi uplne nemusime delat ne? nebo je treba porad brat ohledy na lidi, co by radi zavedli otroctvi?

Reagovat
kilobyte

Aha, takže ty sochy dávali jen kvůli usmíření? A teď když jsou všichni v pohodě, tak je můžou strhnout k zemi?

Neměla by se teda strhnout i Floydova socha, když se udělala jen kvůli usmíření? Nebo je třeba brát ohled na lidi, kteří chtějí aby na vše byli normy podle barev, pohlaví atd.?

Reagovat
Busby babes

samozrejme zjednodusuju. ale svym zpusobem jo. predstav si tu situaci. Obcanska valka, statitisice mrtvych na obou stranach, prijde konec a mas za cil dal pokracovat jako jedna zeme... hrozne tezko muzes vsechny, co staly na te strane porazenych odsoudit jako zmrdy a postavit pred popravci cetu... nejake tresty tam padaly, ale zaroven tam byla i nejaka snaha ty rozdelene pulky nejak spojit no...

Ad George... asi uvidime casem, jakej bude osud te sochy. na zbytek reagovat nebudu, sorry.

Reagovat
valloire

strhne se

Reagovat
Busby babes

muze byt. nevidim jako nepravdepodobnou vec. jen to bude par desitek let trvat.

Reagovat
valloire

Ty vole nestraš. Do 5 let musí bejt dole.

Reagovat
valloire

obhajovat sochu Floyda může jen blb...sorry

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

prevazne ich psotavenia v spolconosti a hodnot ktore zastavali. nie toho, ze to boli generali. mozno s vynimkou Leeho prave

Reagovat
smazaný uživatel

Ale způsob života a opakovaná kriminální činnost pro mne má vliv na to, jak na záležitost pohlížím a cítím. Z pohledu čistě toho, jestli se má umisťovat busta (tím nemyslím způsobem, co jsem uváděl výše). Někdo takový nemůže být symbolem, v mých očích ne. Pokud to máš jinak, není se o čem bavit, tak se jednoduše neshodneme.

Reagovat
Busby babes

no neshodneme. ja celkem chapu ten symbol, jestli je to nejvhodnejsi symbol... to je asi otazka. Nicmene to neni pocta jemu jako exkriminalnikovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nemá bustu běloch, kteří se stane obětí útoku menšiny ? Třeba policajt v Anglii,kterého zabili na ulici ? Profesor dějepisu ve Francii, kterému muslim setnul hlavu na ulici ? Farmáři v JAR, kteří se stali obětí vražd ? Nebo mají a jen se o tom halasně nepíše ? Tobě nevadí ta věčná jednostrannost interpretací ? Udělá něco běloch = je to v podstatě kolektivní vina bílých, protože jsou rasisti ..... Udělá něco černoch nebo menšina = selhání jednotlivce, byl psychicky rozrušen-nemocen, moc hodný kluk, všechny zdravil ...... A u Floyda se můžeme dohadovat - bylo to udušení nebo selhání zmámeného a rozhozeného organismu ? Jeden posudek tak, jiný jinak .... Týpek trpěl klaustrofobií ? Aha, proto jezdil ve svém uzavřeném autě ... Jestli něco podělal ten policajt, tak proč to není selhání jednotlivce (jako u černochů a menšin), ale rovnou projev rasismu bělochů a je třeba vztyčovat symbol útisku černochů obecně ? To ti nevadí a není divné ?

Reagovat
valloire

divný mu to není

Reagovat
Vinci

Nebyl to žádnej velkej kriminálník? Ozbrojené loupežné přepadení Ti nepřijde jako hodně závažné. Nevím co bys říkal, kdybys byl obětí takového trestného činu Ty nebo někdo z rodiny.

Reagovat
Busby babes

ano, coz si odsedel a bylo to 10 let zpatky. platil falesnou bankovkou a proto byl tim policajtem zadrzen. V ten samej den, v tom samem meste se to same stalo i belochovi, ze platil falesnou bankovkou a vis co se mu stalo? vubec nic. protoze policie ho nezatykala, jen se ho ptala na to, kde k ni mohl prijit... to je treba ten rozdil v tom, kdyz ses bilej. za poslednich 10 let jeho jedinej problem byl, kdyz ho policie zastavila a on u sebe mel prasky na bolest, na kterych byl zavislej. Zadny obvineni ale ani nevznesli.

Reagovat
kilobyte

Počkej, takže z placení falešnou bankovkou udělali loupežné přepadení?

Reagovat
Busby babes

ale vubec. koukni na jeho wiki, je to tam popsane. v roce 2007 opravdu prepadl s nekolika dalsima lidma pani s pistoli v ruce, dostal pet let, v 2013 propusten... od te doby se zakonem nemel problemy az do toho zatceni kvuli te bankovce.

Reagovat
kilobyte

"Podle policejního mluvčího byl Floyd vyzván, ať auto opustí, což zprvu odmítal"

To bude možná ten rozdíl. Většinou když s policisty spolupracuješ, tak tě nechají být. Ale když tě musí z auta vytáhnout, tak bych nečekal, že ho pustí. Tady jde spíše o chování než o barvu pleti.

Reagovat
valloire

přesně

Reagovat
Vinci

ok, to už musí být fakt jen trolling

Reagovat
Busby babes

co na tom, co jsem napsal, neni pravda?

Reagovat
Vinci

Tvl napíšu že loupežné přepadení fakt není úplně prdel. A ty na to odpovíš že šlo jen o nějakou platbu falešnou bankovkou, abys následně napsal že to vlastně popisuješ zase nějaký jiný jeho trestný čin tak buď seš troll nebo máš v hlavně generátor náhodných myšlenek

Reagovat
Busby babes

ehm a reagujes na post, kterej ti dava za pravdu s tim loupeznym prepadenim? ktery ovsem nemelo nic co do cineni s tim, za co ho ten policajt zabil, ze jo... protoze to byla deset let stara vec. kontext.

Reagovat
Vinci

No právě, kontext problém byl v tom, že o člověku se závažnou trestnou minulosti děláš skoro beránka. Jeho smrt je úplně jiná kapitola. Umřel zbytečně a souhlasím že šlo o vraždu. Ale za mě teda umřel grazl, kterého mi vlastně vůbec líto není a sochu si určitě nezaslouží. A je mi úplně jedno ze to byl černoch.

Reagovat
valloire

Reagovat
luzaro

Souhlasím. Předesílám, že nejsem rasista, ale sochy se většinou dělají těm, kteří se o něco významného zasloužili. George Floyd dal sice práci zaměstnancům vězenské správy (většinou šlo o drogové delikty a krádeže; za nejzávažnější trestný čin, ozbrojené loupežné přepadení s pistolí v Houstonu) a dealerům drog. Ale i tak se mi zdá 300 kilogramová bronzová socha v New Jersey zbytečně veliká. Čest jeho památce a méně takových hrdinů.

Reagovat
jk

“Předesílám, že nejsem rasista, ale sochy se většinou dělají těm, kteří se o něco významného zasloužili.”

Blbost.

Reagovat
Busby babes

treba prislusnikum pohranicni straze, kteri se zaslouzili... oh wait... blbej priklad.

Reagovat
alcantara

Bilak napr., zasluzny to clovek

Reagovat
Dufan

Reagovat
Bakary3

Dobře, u mě je trošku otázka, jak moc je to chyba systému nebo chyba jejich...

Ale mně na tom vadí nejvíc, a extrémně - ať si to řeší u sebe, ale co s tím otravujou nás ?

Oni tohle zaseli, oni se na tom nejvíc podíleli, oni z toho profitovali (myslím USA, VB a další mocnosti), tak ať si zametou před svým práhem a nepoučují nás.

A ve finále ještě trestat za nesmysly, protože teď najednou cítí hroznej pocit viny a jak si nějakej černoch zabulí, vždy se mu ustoupí.

Tím, co kolem toho dělají, to jen zhoršují.

Reagovat
Busby babes

vsak u nas se nekleka... ale chcem hrat evropsky souteze a brat jejich penize, tak holt je s tim spojeny i tohle... to mi prijde jako nadavat na akci, ktera ma v popisu black tie only, ze tam nemuzes v dzinach...

Reagovat
Ibelieve

Jejich peníze to nejsou. Na to tak velcí nejsou. To je docela dobre si uvědomit.

Reagovat
Busby babes

samozrejme, ze jsou.

Reagovat
valloire

však nemusíš vstoupit do KSČ, ale tuhle práci dělat nebudeš

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Busby babes

Reagovat
valloire

copak? je to to samý

Reagovat
kilobyte

Je otázka jestli v USA není větší problém ta chudoba části obyvatel než problém s rasismem. Ano, částečně tyhle dvě věci souvisí, ale podle mě kdyby se odstranil rasismus, tak těch problémů neubyde, ale kdyby se zmírnila ta chudoba, tak by ty rozdíly nebyly tak rapidní. Možná i skoro nulové.

Reagovat
Busby babes

tyhle dve veci hodne souvisi, na spouste mist v USA. Samozrejme to nevysvetluje vsechny priciny chudoby nekterych casti spolecnosti v USA, to je jasne.

Reagovat
Busby babes

takze pokud kluci v bilych kapich nehazou molotovy na baraky cernochu a ti nepracuji v okovech na plantazich, tak si vlastne nemaji na co stezovat?

Nemuzou chodit do skol? no ano, maji ztizeny pristup ke vzdelani, socialnim sluzbam, praci atd. To, ze se rasismus prijevuje jinak nez v 18. stoleti neznamena, ze neexistuje.

"Protože to není problém společenskýho nastavení (školy, zaměstnání atd.), ale hlouposti jedinců "

tohle je proste picovina, kterou vyvratilo x vyzkumu... mas cernossky/pakistansky/indicky znejici jmeno? je daleko mensi sance, ze se zamestnavatel ozve na tve CV... napriklad. bez ohledu na kvalifikaci.

Tenhle mytus: jsou to hlupaci, co nechtej pracovat je taky dobra ukazka ignorace.

Reagovat
Bakary3

Tak ty to zas s tema molotovama obracis v jinej extrem.

Dobre, beru, i proto jsem psal, at si zametou u sebe.

A at si stezuji, ale co za saskarnu se kolem toho deje, je proste uhozeny.

Nenapsal jsem, ze jsou hlupaci a nechteji pracovat, ale ze castecne ta chyba muze byt u nich, coz tak nejak nikdo moc nepripousti.

Proc maji problém vsude jen cernosi? A treba Vietnamci po celym svete si na nic nestezujou?

To je vazne minena otazka a docela me to zajima...

Ted jsme koukali na okresni prebor, kde byl Vietnamec fun... cely tym, mame tam Vietnsmce a trosku jsem se bal, aby se ho to nedotklo.. hale, sranda, smal se, prekladal...

U cernochu dneska zive vidim spis reakci, ze by zacali hulakat na nepratelske prostředí, kulturni predsudky... ta jejich ubrecenost je hrozna

Reagovat
Busby babes

hele ja s tim extremem neprisel, to ty timhle: "Oni černoši pořád sklízí bavlnu? Nemůžou chodit do škol? Nemůžou najít slušný zaměstnání?

Dnes, v 21. století?"

uprimne tem recem o saskarne moc nerozumim. Delaji gesto, ktere by nemelo nikoho urazet nebo nekomu vadit. To jsou porad takove hrabeci rady ala: neco byste delat meli, ale ne tohle... u demonstraci, ktery konci zapalenyma autama a vymlacenyma vylohama to clovek chape, ale u nenasilneho gesta pokleknuti je to uz zvlastni...

Vietnamci si na nic nestezujou? v jake realite zijes? spousty z nich si stezuje na to, jak se k nim lidi u nas chovaj, staci jen sledovat... od typickeho tykani prodavacum ve vecerce, nadavani do congu a podobne...

Treba Park ted v podcastu United vyzyval fanousky United at prestanou z jeho songem, kde se zpiva o pojidani psiho masa, ze je to rasistickej stereotyp... ok, neni to vietnamec ale korejec.

A i u nas jsme meli tu kauzu s vietnamskym golmanem, kteryho posilali fanousci pro M34 ze jo, napriklad.

A myslim, ze teda cernosi maji za sebou historicky trochu vic krivd nez vietnamci...

Reagovat
luzaro

promin, ze do toho vstupuji, ale nemyslim, ze vietnamci jsou na tom historicky lepe. vzpomen na valku ve vietnamu. neni to sice rasismus, ale pokus o vyhlazeni casti naroda.

Reagovat
Busby babes

jj, nastesti cernosi treba v USA zadnou valku nezazili... oh wait. treba zrovna ta ve Vietnamu je takovej hezkej priklad...

Reagovat
Bakary3

OK, beru.

Vietnamci - mně to prostě přijde, že ta jejich mentalita je úplně jiná, černoši mi proti nim přijdou strašně uřvaný, ublížený, pro mě naprosto přehnaný.

Vše, co se teď děje (hroznej problém, že černocha dabuje běloch, že knížku černocha překládal běloch...) je pro mě prostě totálně ujetý.

Víc to asi rozebírat nebudu, vůbec neříkám, že nemáš pravdu, ale vidím to úplně jinak.

Reagovat
Busby babes

hele to uz jsou pak nejake extremy... nebo proste veci, ktery mi moc nemuzeme posoudit, jako defakto homogenni belosska spolecnost... ty kulturni rozdily a historicke souvislosti jsou obrovske.

tady je treba kontext k te sose generala Lee co byla strzena.

https://twitter.com/JanBenesAggie/status/1435489732167938048

a par dalsich vlaken k tem souvislostem v USA.

https://twitter.com/JanBenesAggie/status/1439131411911413760

https://twitter.com/JanBenesAggie/status/1444204517260673027

Reagovat
Bakary3

To jo, zajímalo by mě, třeba na příkladu SKS/ACS x Rangers, kde je vlastně tedy ta pravda, kde je ten normál?

Nemůžu si pomoct, ale i vzhledem k tomu, že oni se tam s tím potýkají, mi přijde, že prostě mají už úplně zatemněno.

Věci, jako že před začátkem zápasů hrají černošskou hymnu... to je prostě už úplnej bizár, tak to už můžou hrát další bělošskou, hispánskou...

Jo, jak jsi psal, sem tam něco zaslechneš i od jiných "menšin", ale vždyť se furt a všude řeší černoši... a to tímhle otravným způsobem, kdy už to působí opravdu kontraproduktivně.

Reagovat
Busby babes

cernosskou hymnu? to jsem nezachytil. co to je?

Reagovat
Busby babes

to jsem uplne minul. je teda fakt, ze vetsinou zapasu pustim a uz se hraje, tak asi proto...

Reagovat
Bakary3

Tak viz Puskas

Reagovat
Ibelieve

Co se na to podívat i trochu z jiné stránky... Například že svoboda slova je pro nás s ohledem na naší minulost velmi podstatná. A presumpve neviny také, jelikož historický jako národ máme v paměti velmi neblahé zkušenosti.

Vietnamci v Čechách alespon na severu a lidé k nim si běžné vykaji. Navíc ono to dost souvisí s tím že často užívají jako pozdrav Ahoj coz vybizi k tykání. Mám totiž kamaráda co má večerku a bydlí kousek ode mě a tudíž vedeme různé debaty. Celkově to téma je složitější jelikož sami Vietnamci do jisté míry nejsou otevření příliš vnějším vlivům a často se v rámci komunit uzavírají do sebe. Když už tak bych dával příklad na Ukrajinci h kteří jsou zde brání jako levná pracovní síla a nebo u Rómů. Ale tam je to ještě více komplikované v rámci toho jakým způsobem zde žijí.

A na závěr... Vietnamci a to co prožili za své války proti Američanům... Nelze srovnávat, jelikož tak obrovské ztráty na životech černoši neměli. Pokud se genocida neodehravala v Africe kde v mnoha případech to byly etnické čistky.

Reagovat
Busby babes

no vsak. resime pak trochu jine problmey, protoze i ty komunity, at uz Vietnamcu nebo ukrajincu jsou jine. Ale proste i oni u nas se s tim setkavaji.

Moje kamoska cernoska ma takove historky kazdej tyden, jak ji v tramvaji nekdo rekne cerna hubo a podobny... proste deje se to i u nas. A to je Praha, mesto, ktere by melo byt na cizince a tak nejvice zvykle, zasadni problemy s cizinci tu nemame (pokud nepocitame ozrale anglany nebo dany)...

Reagovat
Ibelieve

Samozřejmě chápu že historická zkušenost VB a Ameriky je jiná ale v tom případě by mělo dojít ke vzájemne komunikaci bez zbytečných obvinění se střízlivým odhadem. Ale o to se tisk ani fanouskovska zakladna ve fotbale nesnaží. Naopak projevují tendence nadřazenosti a kulturních střetu, které tu byly již dříve jen v jinem kontextu a měřítku.

Reagovat
jk

“ A i u nas jsme meli tu kauzu s vietnamskym golmanem, kteryho posilali fanousci pro M34 ze jo, napriklad.”

Tohle mi přijde vlastně i vtipný. Je jasné, že každý má tu hranici někde jinde ale být na místě Nguyena tak se seberu a na příští zápas těm provokatérům pošlu do sektoru těch M34 vagón. Protože v jeho postavení se těm balíkům na tribunách může klidně smát

V Čechách nebo obecně zemích kde menšiny prostě nemají takové zastoupení je logicky postoj k rasismu úplně jiný než třeba v USA nebo UK. Tohle by se měli lidé na světě naučit respektovat úplně stejně jako jakékoli jiné odlišnosti, třeba barvu pleti.

Reagovat
Busby babes

jasne, je to skoro komicka situace, ale ta podstata uz uplne komicka neni no. zbytek souhlasim.

jen proste ve fotbale a tehle pripadech je to tak, ze se hraje v Anglii/na zapade a tam to proste vidi casto odlisne od toho, jak to vnimame my. A kdyz tam nasi hraci hrajou nebo hrajeme souteze, ktere poradaji a plati zapadni organizace, tak proste musime prijmout jejich pravidla...

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Freedo

Nejlepší jsou bílí aktivisti, kteří kážou o white privilege. Dokud nebudeš jeden z příslušníků minority, tak víš úplně stejný hovno, jako my ostatní tady a můžeš se ohánět tisícem sociologických průzkumů z USA.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Busby babes

argument ala: nezazil si druhou svetovou valku, tak nemuzes rikat, ze je Stalin pica.

A urcite tu budou lidi, co o tech pomerech vedi vic nez ja. Jen kdyz tu vidim nektere nesmysly, tak k tomu neco pisu. stejne jako ty muzes psat co chces... Jen me tohle tema celkem zajima a casto narazim na nejake zajimave clanky o tom, jak probihala segregace a tak a jake to ma dusledky... takze si myslim, ze obcas muzu vedet neco vic nez nekteri tady.

Reagovat
RKBoy

white privilege je z najvačších nezmyslov ktorý zišiel z radov lavice za posledné roky, a fascinuje ma koľko ľudí tomu stále verí a nedokáže si okolo toho pozisťovať viac.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Hlahart

Tobě něco z toho připadá fakt tak hrozně vtipný?

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci az tak, ale trosku urcite

Reagovat
Svatej

Hmm oprav mě pokud se pletu, ale neexistují i právě opačný případy tý pozitivní diskriminace? Černošský školy a různý práce, kde jsou právě minority upřednostňovaný?

Neznám ani jejich poměr, takže jde vážně jen o dotaz, zjevně se v tom hýbeš daleko víc.

Reagovat
TopinB

Na školách to tak je, otázka je, jestli si myslíš, že si to obhájí nebo ne.

He said Harvard sends recruitment letters to African-American, Native American and Hispanic high schoolers with mid-range SAT scores, around 1100 on math and verbal combined out of a possible 1600, CNN reported.

Asian-Americans only receive a recruitment letter if they score at least 250 points higher — 1350 for women, and 1380 for men.

https://nypost.com/2018/10/17/harvards-gatekeeper-reveals-sat-cutoff-scores-based-on-race/

Reagovat
valloire

Reagovat
Hyrax

Myslim, ze kazdy, kdo ve statech travil nejaky cas by ti rekl, ze ten problem stale JE.

Reagovat
r.mrazik

jako bily typek z ČR to urcite dokazes posoudit nejlepe

Reagovat
Busby babes

to gesto nema za cil ten problem vyresit, ale upozornit na nej. a to je proste porad treba, protoze se to porad deje.

Reagovat
Remt

za me naprosto staci kdyz se na to poukaze... jednou za cas.. Problem to opravdu neresi, jak rikas. Na to se musí asi jinak.. Ale rikam - lidi to sere a to urcite nebyl ten prvotni cil a myslenka

Reagovat
Pablos

Problém je, že musíš vysvětlovat , že si nepokleknul, abys nebyl rasista. Tohle je kurva je problém a to by mělo být hlavním cílem vyřešit.

Reagovat
Busby babes

no, oni zas mohou videt problem v tom, ze prijdes hrat fotbal do jejich zeme a nerespektujes jejich spolecenske normy...

Reagovat
Hachim Mastour

spoločenské normy si kľakať pred zápasom. shitlib nezmyselný virtue singaling,

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
valloire

klečet se má jen před Bohem a když žádáš o ruku

Reagovat
Busby babes

dalsi skalopevnej krestan...

Reagovat
valloire

Ani ne, ale stejně jako když muslim mlátí hlavou o zem, což aktivista jako ty určitě podporuje, tak i já respektuju náboženství, akorát jiný. V podstatě je to ale tak, že se klekat nemá před nikým ať je ten důvod jakejkoliv.

Reagovat
r.mrazik

neboj,za chvili vytahne imigranty a muslimy

Reagovat
vagneris

Náboženství je výmysl nevzdělaných lidí jako prostředek pro vysvětlení jevů, kterým nerozumí.

Reagovat
Puskas

Proto bylo a je tolik vědců věřících.

Reagovat
Mass

Mezi vědci je nejvíc ateistů.

Reagovat
valloire

náboženství je výmysl vládců, aby se lidi dali lépe ovládat a makali s vidinou posmrtnýho ráje

Reagovat
Puskas

To jsem slyšel naposledy v socialistickém školství.

Reagovat
valloire

Fakt? Tak možná měli v tomhle pravdu. Když si to tak vezmeš, znáš dějiny a církev, je to jediný rozumný vysvětlení.

Reagovat
Puskas

Znám dějiny, znám Církev, znám. A jsem věřící, navzdory tomu a právě proto. Toto bolševické vysvětlení je vyjádřením neschopnosti přijmout existenci (a odmítání jejich existence) i jiných než těch hmatatelných, materiálních skutečností.

Ovládat se dá snadněji strachem, jak ukázala rudá i hnědá totalita, a nebýt přitom konfrontován s vlastními přestupky, protože ty jsou pro to Tvé výše uvedené tvrzení velkým handicapem, ježto vyrážejí vládcům zbraň z ruky.

Reagovat
valloire

Ok, já tak nějak vzdáleně připouštím existenci sil, o kterých nemáme ani páru. Může se tomu klidně říkat bůh...Ovšem jsem 100% přesvědčený, že zrovna tohle vzniklo za účelem ovládání poddaných, kterým se nakukalo že přijdou do ráje, když tady na světě budou držet hubu a makat.

Reagovat
Puskas

To jsi přesvědčen špatně, protože lidé si odjakživa snažili vysvětlit svou existenci, otázku života a smrti, stvoření světa atd. To, že to pak někdo zneužíval, je nasnadě, nicméně právě křesťanství je o službě druhým, ne o vládě a ovládání.

Reagovat
valloire

Tak jasně. Dneska je to většinově službě druhým, ale vždycky to tak právě nebylo. Naopak původní záměr je ten, ovládat lidi skrze náboženství.

Reagovat
Puskas

Jak v čem, byla to Církev, kdo "vynalezl" charitu, péči o chudé, vdovy atd. Podstata křesťanství je ve službě a mraky těch, co v životě ve službě druhým strávili život, jsou dány a nezastíní je ani mraky jiných, kteří kořistili. To první vychází z křesťanství, to druhé je proti jeho duchu.

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
vagneris

Ti to začali zneužívat až později, ale začalo to jako prostředek pro vysvětlení "nemožného".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Ale ani to nie je efektívne. Resp. už sa na to tým kľačaním poukázalo a nemá zmysel v tom pokračovať, ale kto chce, nech pokračuje

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je v podstatě součástí společnosti, takže klečení je jen jeden z kamínků dlouhodobé mozaiky, jak neposlušně holotě v evropském prostoru natlouct do hlav, do těla, pod kůži, všude ...... tu jedinou správnou multikulti ideologii.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre urobil, politika do športu nepatrí

A černoch Dennis taktiež nepokľakol, takže sám rozhodne nebol.

Reagovat
jáá

Reagovat
Unique

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Agent z Melmacu

prečo by to mal vôbec vysvetľovať?

Reagovat
VojtovaChelsea

aby to ostatní věděli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

To už je saskarna, pořád rasismus... Ať se začnou dělat třebas stojky proti posměchu tlouštíkům nebo šikaně ve škole....

Reagovat
Kincl

Tak tloušťík si za to může z 90% sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si za to může z 90% nebo klidně i ze 100%, není to důvod k tomu, se mu za to posmívat.

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
Lemiux66

Tak kdyz je nekdo vypasenej kolika lety sranim si na svuj zivot, tak si bidu a ponizeni zaslouzi. Rec je samozrejme o jedincich, kteri jaksi nepochopili ono “ve zdravem tele, zdravi duch”. Prezirat se, protoze mohou, je sice jejich volba, ale at si s tim opakovane neresenym problemem zalezou nekam mimo zdravou spolecnost. Nevidim duvod proc by moje deti meli sounalezet vedle pripadu, kteri se od nejnizsiho hedonismu nedokazali posunout nikam dal, buhvi proc. Jen do nich, nechapou-li celou vec alespon trochu pragmaticky. Pak je o to vetsi nutnost zamirit primo na emoce. Idioti. Ti, jez si to nezapricinili vlastni vinou, egem – na ty neprskam, znovu zduraznuji!

Reagovat
honey6

Teba by som chcel stretnúť....

Reagovat
Cobra

Reagovat
Pepe1911

Neotravuj, špekoune

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se zastává čarodějnice je čarodějnice. Kdo se zastává homosexuála je homosexuál. Kdo se se zastává obézního je obézní.

Reagovat
Remt

Takže obézní homosexuál se sklony k okultismu?

Reagovat
janinho

kto sa zastava kokota je kokot. takze ti gratulujem

Reagovat
junglist

hele vole dej mu tu dvacku!

Reagovat
FUnk

Reagovat
frank

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
jáá

Reagovat
DieFohlenBMG

tlustý nemá nikdo rád, nežer tolik čokolád

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Metráček, váleček, s tim tě budou všichni srát..

Reagovat
Whitemedia

Držte piču s Řezníkem.

Reagovat
Kucka

Když nastoupí špekáček, dostanete na fráček.

Reagovat
Csaplárova past

A cernoch? Takovych Michael Jackson si udelal plastiku radeji ...

Reagovat
kilobyte

Touhle logikou si za to můžou i černoši. Když se přestěhují do Afriky, tak jim nebude rasismus ubližovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Soudruzi v různých podobách (nejen s rudou knížkou v kapse) ale budou na problém zadělávat dál. Humanitární pomocí. Když třeba Somálsko leží, kde leží, z hlediska klimatu, má podmínky, jaké má - tak jim nelze záměrně "humanitárně dopomáhat" k tomu, že v té končině naráz je přes 10 milionů lidí.... a čím víc jich "napodporujeme", tím větší problém je, když se páří jak myšky..... Nemůže tam žít tolik lidí s ohledem na podmínky. A druhá věc - ve zkratce přirovnání: Nedávej nikomu ryby, nauč ho, ať si je chytá.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Arnar Resmusonn

Výborně Kuco přesně jako absolutní většina hráčů respektuje všechny. Poklekávání je absolutně k ničemu a snad se přidají další hráči

Reagovat
Lorcan

Reagovat
protiproudu

Ještě tam s ním stál Dennis, takže nebyl jediný ty senzace chtiví zkryplený pisálku z CTK.

https://pasteboard.co/iAJrXNhhbLyN.png

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Arnar Resmusonn

A to je se vší úctou ke Kucovi mnohem důležitější "postava" v této pseudo kauze, Protože je to hráč tmavší pleti. Tleskáme oběma jen tak dál

Reagovat
Trand

" napsal na sociální síť Kucka, vedle něhož zůstal stát rovněž jeho spoluhráč a útočník Emmanuel Dennis."

Reagovat
protiproudu

To tam nebylo, takhle se ohýbá realita.

Reagovat
teenz

Reagovat
cristiano.K.

moc ho nemusím, ale získat sympatie si umí

Reagovat
Zark

Snad to probere i ostatní, Kuco

Reagovat
smazaný uživatel

už je to neskutečně trapné, lobotomické gesta pro tupce my ass

Reagovat
Csaplárova past

Po staleti kleceli cernosi ...

Reagovat
Smreky

Reagovat
Mastný Chobot

Mohli by sa na to naozaj uz vykaslat vsetci. Akurat to zasiera diskusie, otravuje vzduch a je to zbytocnejsie nez ta Martialova Ballon dOr klauzula

Reagovat
Mastný Chobot

A Kuco je samozrejme sympatak, super hrac a ikona repre

Reagovat
smazaný uživatel

áano

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Remt

to me pobavilo

Reagovat
vceradnesazitra

Just you wait, Tony se teprve rozehřívá...

Reagovat
Kily8

Tí, ktorí tu adorujú jeho gesto, zároveň idú proti Kuckovi a jeho príspevku. Kucka napísal, že treba rešpektovať všetkých, tí ktorí poklaknú, aj tí, ktorí nepoklaknú. Tuto opať nenávistné hlúpe príspevky. Kucka by mal oveľa vačší problém, ak by poklakol. Na Slovensku(aj v Česku) by mu to dali vyžrať, v našich krajinách vládne nenávisť, rasizmus k cigánom, arabom, černochom, muslimom, aziatom, utečencom, homosexuálom. Vie, že keď nepoklakne, tam mu dajú pokoj, ak by poklakol, čelil by na Slovensku osobným útokom a nenávisti. U nás sa museli dokonca vysťahovať aj odborníci na očkovanie, napr. profesor Krčméry sa musí skrývať aj s rodinou, čelil vyhrážkam. Nenávistné skupiny stupňujú v tejto fejsbukovej dobe útoky a skupinky tupcov, vo svojich konšpiračných bublinách zvyšujú agresivitu. Fico sa vyhráža už aj prezidentke násilým. Kucka chcel mať od tohto pokoj....

Reagovat
Mastný Chobot

Fico je na rovnakej urovni ludskeho odpadu ako Kotleba a ak je niekto schopny ich dvoch podporovat a suhlasit s nimi, tak ten tiez. Dokonca si myslim, ze Fico je este odpornejsi, lebo o Kotlebovi sa da aspon si mysliet, ze tomu naozaj veri. Fico je len oportunisticky srac a populisticky dusevny mrzak.

Reagovat
Kily8

Fico nebol až takýto tupec, on nechcel zbúrať demokraciu, len teraz spraví čokoľvek, doslova čokoľvek, aby nestrávil zbytok života za mrežami. Tým je veľmi nebezpečný, jemu by vyhovovala aj občianska vojna, násilie, len aby zastavil ďalšie zatíkanie a priznávanie jeho komplicov. Už 25 vysoko postavených funkcionárov a nominantov Smeru sa priznalo, je neuveriteľne blízko Ficovi a Pellemu, o ktorom už 3 ľudia svedčia a priznali sa, že mu odovzdávali úplatok 150tis.

Reagovat
vladis271

Tak. Este je to aj skaredy bradavicnaty alkoholik.

Reagovat
Malresi

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v nich nevidim az taky rozdiel. Obaja su falosnici. Fico chce moc kvoli peniazom a Kotleba chce moc pre realizovanie svojej ideologie a obaja hovoria čo ludia chcú počuť. Ani jeden z nich nie je uprimny. Akurat Kotleba na rozdiel od fica je citovo zaangazovany do ideologie, za to fico prepne z komunistu na libertariana real quick, teda ak treba

Reagovat
Malresi

Reagovat
mithro

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš, ako keby si s Jurajom chodil na pivo. Čo ty môžeš vedieť o tom, čo si v skutočnosti o tom Kucka myslí? Možno je to úplne naopak, čiže mu je nejaký rasizmus a boj proti nemu u prdele a aby mal v Anglicku pokoj, tak napísal takýto status...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kde ty vidíš spojitosť...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokľaknúť máš iba pred bohom a pred ženou keď ju pýtaš o ruku.

Ty asi nebudeš moc sčítaný, že? Alebo si tu nastrčeným agentom. Žltí nenávidia arabov, japonci sú extra nacionalisti, arabi nenávidia celý svet, židia a arabi to je kategória sama o sebe, každý kto pozná cigáňov tak ich nemá rád a detto agresívnych a vtieravých buzíkov, francúzi a angličania opovrhujú ostblockom a dalo by sa pokračovať, ale ty hlupák tu budeš vypisovať sprostosti z VUPM (Večerná univerzita progresívneho myslenia).

A Krčméry sa pochopiteľne musí skrývať, nakoľko je to zločinec. Zločinec, ktorý kolaboruje proti republike, národu a občanom. Že odborníci na očkovanie. Ty musíš byť iný falus.

Reagovat
fenixLFC

Pokľaknúť máš iba pred bohom takze pred niecim nerealnym mas poklaknut ale pre realny problem nie, ok

Reagovat
vladis271

Ten odpadovy dezolat len citoval orbana

Reagovat
fenixLFC

este lepsie

Reagovat
Freedo

Dokaž, že neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle: neexistuje

Reagovat
Front hell

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Kily

Reagovat
vladis271

fúúú....

Reagovat
oddy

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kowe

Reagovat
TopinB

Reagovat
kiwwi

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Imos

Dokaž, že existuje

Reagovat
Freedo

To se taky nedá dokázat, a proto se musí brát v potaz obě varianty, ne jednu kategoricky vyvracet.

Reagovat
Mastný Chobot

aj keď keby som si musel vybrať, tak asi viem ktorú variantu volím

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
masina_LFC

Takýto nabožensky vytretí jedinci ma vedia vždy pobaviť

Reagovat
Kily8

Krčméry je zločinec a ty ru vypisuješ tupé primitívne nenávistné veci. To si môže myslieť iba tupé nacistické hovado, ktoré žije v nenávisti. precestoval som celý svet a nikde som sa nestretol s nenávisťou. Určite sa všade nájdu tupé zakomplexované hovadá, ako ty, ktoré žijú v nenávisti. Poznám dosť cigánov, ktorých mám rád, jednej prenajímam už dlhodobo byt a ty si proti nej ľudský odpad. Samozrejme, aj mne lezú na nervy zlodeji- cigáni, ale rovnako mi lezú na nervy bieli zlodeji, ako Fico, Kaliňák, Pellegrini. Ratt a nacistickí tupci, ako ty.

Reagovat
sejber

Krcmery je zlocinec? a co urobil resp za co bol odsudeny?

Reagovat
Kily8

Krčméry samozrejme nie je zločinec, je to vynikajúci človek, citoval som toho tupca nacistického, zle som to zdôraznil asi...

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
sejber

Reagovat
vladis271

Ty si dobry vymel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Busby babes

stredovek neskoncil, stredovek trva.

Reagovat
maxton

vy vymysleného Boha veríš a ešte sa tváriš, že si sčítaný ale na vakcíny, ktoré sú tu, neveríš. a TY hlupák nikoho nemáš právo ďalej uráať, duševný mrzák si ty a všetci ti to tu dávajú vyžrať.

Reagovat
alcantara

Ty budes krizenec Zaborskej, Mazureka a Fica. Pekne kombo.

Reagovat
mithro

slovensko.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

neasi. jen nekteri proste vidi jen cast.

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Byvaly hrac Prahy... just sayin

Reagovat
meno

Tvl to je zas výběr v tomhle vlákně...

Reagovat
Whitemedia

Už ten Milda exnul?

Reagovat
Mönchengladbach

Spíš ne, ale bude to otázka maximálně pár týdnů.

Reagovat
Whitemedia

Twitter se tváří, že je ripnutej no.. ale tak počkáme a uvidíme..

Reagovat
Neon

Mynář ráno říkal, že ho vystaví v pátek. Teda že ho národ uvidí v pátek u voleb. By mohli udělat nějaký rozvrh do konce roku, kdy bude k vidění, ať si můžu naplánovat dovolenou, protože vidět našeho prezidenta je skoro vzácnější než vidět Věstonickou venuši.

Reagovat
Hlahart

Tohle je fakt strašně nedůstojný... Je mi normálně trapně za ně...

Reagovat
Busby babes

Schrodingeruv prezident, to je novinka...

Reagovat
Hlahart

Pro Schrodingerovu parlamentní demokracii imho ideální

Reagovat
Svatej

Reagovat
Čenda

Reagovat
kissak

Doufám, že z jeho gesta si vezmou příklad i ostatní a přestane tahle šaškárna.

Reagovat
kiwwi

Čtyřiatřicetiletý záložník londýnského klubu pak vysvětlil, že se staví do boje proti rasismu, nicméně respektuje všechny lidi stejně.

to navodzuje dojem, ako by ti, co si klakaju, nerespektovali vsetkych ludi rovnako

Reagovat
Busby babes

to bych rekl, ze tam vidis neco, co tam uplne neni... Me to jeho vysvetleni prijde docela ok.

Reagovat
kiwwi

no taketo vysvetlenie ponuka drviva vacsina ludi v tychto postkomunistickych krajinach resp. v krajinach vychodneho bloku, ktore sa na rasizmus pozeraju uplne inou optikou

vid o komentar nizsie

ja nechcem Kucovi krivdit, ale tak nejak mam pocit, ze on to vidi rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

Takto si to vysvetľuje väčšina populácie EU, nie len postkomunistické krajiny. Väčšina hráčov má celé BLM v prdeli a robia to len keď musia (nútené zlo). Len zopár hráčov sa dokáže vzoprieť a vystúpiť z komfortnej zóny, pretože následne musia vysvetľovať a sú napádaní zo všetkých strán.

Reagovat
Busby babes

tak si mozna nekdy precti, co ti cernossti hraci na dane tema rikaji... at uz je to Rashford, Mings, Sterling, Lukaku nebo i Deeney tusim..

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by som mal brať do úvahy len názory čiernych hráčov? Oni sú nejaká nadriadená rasa? Ja beriem do úvahy názory všetkých (bielych, žltých, čiernych, fialových...) a z toho mi jasne vyplýva, že 100 ľudí - 100 názorov.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa púšťaš do diskusie, keď nie si schopný vecne argumentovať?

Heslo "na čiernych životoch záleží" je veľmi nešťastne zvolené. Dá sa na to pozerať z rôznych uhlov pohľadov. Niekto na to pozerá z pohľadu "aj na čiernych životoch záleží" a niekto na to pozerá spôsobom "iba na čiernych životoch záleží". Ako som už písal nižšie, mohli zvoliť jednoznačné heslo "na všetkých životoch záleží" alebo "na čiernych životoch záleží taktiež" a nebol by taký problém.

A iniciatíva proti rasizmu voči čiernym by mala prísť zo strany bielych a nie byť vynucovaná čiernymi. Takto to nebude fungovať nikdy.

Reagovat
Anacron

za snahu, ale podívej se komu to píšeš.

Reagovat
Busby babes

a co ti na to mam rict? ze nazor lidi, ktery se ta diskriminace urazky dotyka ma asi vetsi vahu nez lidi, kterych se nedotyka?

a tahle picovina o All lives matter, kterou pouziva kazdej wannabe nacek uz dva roky a uz xkrat bylo vysvetleno proc je to picovina a porad to lidi pisou...

Tim, ze nekdo rekne Black lives matter nerika, ze na jinych nezalezi.

https://www.vox.com/2016/7/11/12136140/black-all-lives-matter

tady mas par prikladu vysvetleni, casto i obrazkova.

Reagovat
smazaný uživatel

Týka sa to hlavne bielych, pretože keď nepoklakne černoch, tak si to nikto ani nevšimne, ale keď nepoklakne beloch, tak začne voči nemu mediány lynč.

Rasizmus nie je jediný spoločenský problém vo svete. Tých problémov sú tisíce, tak prečo by sme mali riešiť práve černochov? Potom poďme robiť stojky na hlavách zo súcitu s indiánmi, poďme robiť kotúle proti výrubu lesov a pod.

Tým, že sa problematika okolo černochov uprednostňuje, tak je docela logické, že sa čierna rasa zvýhodňuje. Ak ti povie černoch "biela opica", tak sa môžeš ísť sťažovať a nikto sa nad tebou ani nepozastaví...

Ten článok je úplne mimo, zase je to len narábanie s myslou človeka a chápanie vecí z iného uhlu pohľadu. Napr. ten obrázok s horiacim domom: Rasizmus nie je jediný horiaci dom, nie je to jediný problém vo svete. Tých horiacich domov je veľa a všetky treba uhasiť. Nikto nikomu nekáže hasiť dom, ktorý nehorí. Chápeš?

A to, že si černosi za tie dlhé roky vybudovali v US status kriminálnikov, za to si môžu sami. Potom aj polícia s nimi zaobchádza ako s kriminálnikmi a môžu plakať koľko chcú.

V športe by sa takéto sračky nemali vyskytovať.

Reagovat
Busby babes

klasika... mame i jine problemy, tak proc neresime je? alibismus uzasnej. Timhle stylem nikdy nic nevyresime...

To je jak rikat: nebudu vynaset kos, dokud nesplatime hypoteku, to je daleko vetsi problem, ktery je treba resit.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba vyniesť kôš + zaplatiť hypotéku

Veď týmito príkladmi ma len utvrdzuješ, že nechápeš čo tu píšem.

Treba riešiť všetky problémy naraz, a na to nie je vo futbale priestor. Pretože ak by mali hráči robiť stojky na hlavách za indiánov, kotúle za lesy a taktiež poklaknutie za černochov, tak by ten futbal ani nemohli hrať

Reagovat
Busby babes

btw ne, neda se na to pozerat sposobom: iba na ciernych zivotoch zalezi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Kľačí sa kvôli BLM. Čiže kto tak urobí, záleží mu iba na čiernych životoch. Ak by bolo heslo "All Lives Matter", tak by si Juraj pravdepodobne kľakol tiež, pretože rešpektuje všetkých ľudí rovnako.

Takto to ja chápem.

Reagovat
Hlahart

wat

Reagovat
smazaný uživatel

Ondro sem už nechodí, Kamilko

...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

To by muselo to heslo znit only black lives matter, aby ti to sedelo

Reagovat
smazaný uživatel

Vyššie som popísal, ako sa na toto heslo dá pozerať aj z iného uhlu pohľadu

Reagovat
Hlahart

= není to pravda, ale poskytl jsem jiné úhly pohledu, kdy by to pravda rozhodně mohla být

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý uhol pohľadu vníma väčšina belochov rovnako a práve preto sú proti BLM. Pretože cítia z tohto hnutia a hesla zvýhodňovanie čiernej rasy voči ostatným rasám.

Reagovat
Busby babes

v tom pripade je vetsina belochu dementni, co nedokaze pochopit psane slovo a neumi pouzit logiku...

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo je to opačne: väčšina to chápe veľmi dobre, akurát pár blbečkov to nechápe. Aj v západnej európe chceli byť tolerantní voči čiernym imigrantom, chceli aby mali rovnaké práva ako oni, ale až neskôr zistili. že tie práva budú mať dokonca väčšie ako domáci obyvatelia... A teraz by najradšej vrátili čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neni to opacne ty retarde.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ty v tomto vlákne používaš logiku na úrovni Einsteina, Simon... Ale že ma to neprekvapuje

Reagovat
Busby babes

tvoje reakce me taky neprekvapuje. kazdopadne porad plati, ze Black live matter se neda vylozit jako: pouze na cernosich zalezi.

Reagovat
smazaný uživatel

"a tahle picovina o All lives matter, kterou pouziva kazdej wannabe nacek" a tento vzorec je logicky platný, že

Reagovat
Busby babes

ano, je. nikde jinde jsem tyhle picoviny o All lives matter nevidel.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si inde, Šimon.

Reagovat
smazaný uživatel

tak skoda, ze ten tvuj uhel je totalni picovina

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem napíš dôvod, prečo väčšina ľudí kašle na celé BLM. Či sú 2/3 európanov rasisti? Rád sa niečo nové dozviem a nemám problém ti dať za pravdu, ale musíš napísať nejaký argument.

Reagovat
smazaný uživatel

protoze maji v hlave vytvoreny narativ, ktery si potvrzuji tim, ze si vybiraji to, co se jim hodi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že si vyberajú to čo sa im hodí. Keď 9 z 10 vrážd v US majú na svedomí černosi, tak to proste ľudia vidia a vytvoria si svoj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

proc sis vybral tuto statistiku?

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som si vybrať niečo pozitívne, ale nič mi nenapadlo. Ak o niečom vieš, tak napíš

Reagovat
smazaný uživatel

No praveze nechtěl, chtěl sis vybrat to, co se ti hodí a jeste je to lež, protože sis vybral zdroj který se ti opět, hodil..

Reagovat
smazaný uživatel

90% vsech vrazd v USA maji na svedomi cernosi? To odkud z prdele sis takovou picovinu vytahl?

Reagovat
valloire

asi ne, ale nějakejch 70% by to někde mohlo být

Reagovat
smazaný uživatel

No.. neni.

Reagovat
valloire

co třeba v Chicagu, Detroitu..

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky prehazujes vyhybku nekam jinam no. Bavime se o USA jako celku. Konkretni mesta jsou uplne irelevantni.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, uz vidim. Moje chyba. Ja si tech 70% vylozil, ze mluvis o cely Americe a ne o specifickych mistech.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

nicméně tam je hodně černochů, ale asi se shodneme, že na to, kolik jich je ve Státech, mají těch vražd nejvíc

Reagovat
Kapřík

Chce to do téhle dojmologicke diskuze oficiální čísla. Černoši byli podle údajů FBI zadrženi kvůli 51,2 % vražd a zabití v USA v roce 2019. Podil na americkem obyvatelstvu je 14,2 %. Oproti bělochům (včetně hispancu) měli tedy v přepočtu na obyvatele asi 5 krát vyšší počet zadržených za vraždu či zabití. Statistiky však pokrivuje velké množství neobjasnenych vražd ( 31% v r. 2019). Počet vražd v USA byl 5 až 7 násobně vyšší než v EU, v roce 2020 se zvýšil skokově v USA o 30 %, ale konkrétní statistika ještě není. Relevantní zdroje uvádím níže.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc reagujes s nejakou dojmologickou diskuzi na me, kdyz ja s temito cisly uz od zacatku pracuju, a ne na toho retarda, ktery tvrdi, ze 90% vrazd maji na svedomi cernosi.

Reagovat
Kapřík

Skutečný a podložený čísla nejsou zmíněný nikde.

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Myslim, žes to pochopil správně. Zvlášť když v Anglii někoho vyhodili z práce za transparent White lives matters.

Reagovat
nani92

bolo to gesto, ale ked sa gesto neustále opakuje, tak už to nie je gesto, ale zvyk a politické zvyky do športu nepatria

Reagovat
Mastný Chobot

čo čierne maky inak?

Reagovat
Mastný Chobot

lol červené samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Rasista!

Reagovat
nani92

sa inak neopakujú v každom kole pokiaľ viem

Reagovat
jk

Reagovat
Lacko_Boh

logicky

Reagovat
smazaný uživatel

takže rasisti jsou vlastně ti, co poklekávají, protože prosazují jinou rasu.. už to chápu!SKvěle, Kuco!

Reagovat
juninho8

Aspoň pobavilo "Ružomberoku"

Reagovat
guzman

Respektovat všechny stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre si udelal Juraji at s tim tahnou dopr.ele.

Reagovat
dondinho

Taky by měl vysvětlit, proč si před výkopem na hřišti:

- nelehnul

- neudělal dřep

- nezavázal trojitý uzel na levé kopačce

- nesklonil se na zemi směrem do Mekky

- nepolíbil křížek

- nepomodlil se

...

...

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem tahas Mekku a nabozenstva

Reagovat
Front hell

Kdo chce ať si klekne,kdo ne,tak ať nekleci,ale není povinen nikomu nic vysvětlovat

Reagovat
h8_sfatto

Kuckadoodledoo

Reagovat
ACSeRw!n

respektuje vsechny stejne a tim, ze nepoklekl prokazal presnej opak.. dobrej klaun

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Když si před někým klekáš, znamená to především, že se někomu podřizuješ.

Rozhodně to není gesto nějaké rovnosti.

Reagovat
kiwwi

to ma asi taku logiku ako ked ostane nad tymi poklaknutymi stat, tak je to znak nadradenosti

Reagovat
Mastný Chobot

ten si musí ľahnúť, aby ukázal, že nie je nadradený

Reagovat
smazaný uživatel

Když zůstaneš stát, tak ano, jste si rovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadřazovat se fyzicky nejde, pouze myšlenkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nedonutíš někoho pokleknout.

Reagovat
kiwwi

takze ked si niekto poklakne dobrovolne, tak to znamena, ze sa nikomu nepodriadzuje? Si sa do toho zamotal jak copik

Reagovat
smazaný uživatel

Když si někdo klekne dobrovolně, tak ze sebe dělá nižší úroveň, vždycky.

Špatně jsi to pochopil.

Když budu chtít se nad tebe nadřazovat, tak buď myšlenkou a nebo si prostě klekneš. Tím spíš že si klekneš dobrovolně, tak ze sebe dělá dotyčný dobrovolně podřazeného hlupáka.

Reagovat
kiwwi

Nadřazovat se fyzicky nejde, pouze myšlenkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bez fyzického projevu bys to na tom hřišti těžko poznal. Proto klečí...

Myšlenku nevidíš, pokud ji neřekneš.

Leda že by všechny před nástupem obcházeli s mikrofonem a poslechli si jejich názor

Reagovat
kiwwi

Ciboha, ty si iný mysliteľ. Toto je normálne materiál na také tie citáty co zdieľajú mamy na fejsbukoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Cením

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ne... pokleknutí není akt rovnosti, pouze hlouposti a posranosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepokleká před černochem, ani bělochem a nežádá, aby nikdo jiný poklekal před ním. Co ti na tom nesedí ?

Reagovat
Kapřík

Klasická dojmologie v PL sekci. Sice se tu řeší statistiky u fotbalu na všechny způsoby, ale u OT témat se jede často podle ideologických brejlí. Tak se podívejte, jak vypadá zločinnost, především u vražd, v USA dle jednotlivých skupin obyvatel (oproti Evropě je celkove navíc 5 až 7 násobně vyšší, jen v roce 2020 byl vzestup vražd skokove o 30%), je to mazec: 1) https://bjs.ojp.gov/library/publications/criminal-victimization-2019 2) https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2019/crime-in-the-u.s.-2019/tables/table-43

Reagovat
Mass

Na Haiti bylo zrušeno černé otroctví už před 200 lety. Výsledek? Nejchudší americká země.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele