Reina na důchod ještě nemyslí. Rozhodne klub, říká 41letý brankář

11.10.2023, 09:41
Aktuality
Pepe Reina (© AFP)

Pepe Reina koncem srpna oslavil už 41. narozeniny, do starého železa každopádně stále nepatří a ukázal to například minulý týden. Zkušenému gólmanovi Villarrealu navíc stále nechybí chuť a letošní sezona by tak rozhodně nemusela být poslední v jeho bohaté kariéře.

Reina je odchovancem Barcelony, během kariéry strážil svatyně Liverpoolu, Neapole, Bayernu Mnichov, AC Milán, Aston Villy a Lazia a za Villarreal chytá už podruhé. Ještě loni byl jedničkou na palubě Žluté ponorky, letos ho nahradil Filip Jörgensen a mladému Dánovi předává cenné zkušenosti.

"Snažím se co nejvíce pomoci Filipovi, aby se neustále zlepšoval. Kamarádství je klíčovou věcí a neplatí to jenom ve fotbale, ale i v životě. Pokud měl například po utkání s Getafe (0:0) někdo důvod k radosti, byl to on a po něm já," prohlásil Reina.

"Dokud se bude jednat o plodnou spolupráci, tak v ní budeme pokračovat. Bude to každopádně klub, kdo rozhodne o tom, zda zůstanu ještě jeden rok, dvě sezony, nebo jestli odejdu už za několik měsíců," dodal.

Reina má ve své sbírce zlato z mistrovství světa i Evropy a v probíhajícím ročníku sbírá starty v Evropské lize. Před šesti dny Villarreal porazil Rennes 1:0 a gólman na tom měl lví podíl, když v závěru zlikvidoval pokutový kop. Navíc se stal novým španělským rekordmanem, jelikož v evropských pohárech nastoupil ke 187. startu, tolik jich žádný jeho krajan neposbíral.

"Moc času mi už nezbývá a sám si moc dobře uvědomuji, že konec kariéry se blíží, o to více se ze všeho snažím vytěžit maximum. Je to krásný pocit, když vám lidé okolo říkají, že si to zasloužíte. Náklonosti všech si vážím a výhra nad Rennes patřila všem, kteří mě na mojí cestě doprovázeli, manželce a dětem," nechal se dále slyšet někdejší španělský reprezentant.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (13)

Přidat komentář
fabec1222

Buffon z Wishe.

Reagovat
kattos

Reagovat
Jordi Alba

Tam je jediná smůla, že Jorgensen je o 20 let mladší, ale lepší rozhodně není.

Reagovat
Salfovic

Vedení klubu: Pepe, začni myslet na důchod.

Reagovat
kissak

dobře Pepík

Reagovat
vitecek15

Nikdy mi nepřišel jako TOP brankář, ale kariéra slušná, výsledky také. Palec hore.

Reagovat
VersaceChain

Ten rekord mi prijde dost zajimavej, hlavne proto, ze x sezon delal dvojku, v Bayernu, AC, Ville nebo v druhe sezone v Laziu.

Reagovat
7kaka7

ano v tomto případě ...x= 3-4 sezony z jeho více než 20 letý kariery mezi lety 2004 až 2018 dělal, až na Bayern, jedničku v klubech, co pravidelně hrály evropské poháry. Asi bych taky na první dobrou neřekl Reina ale spíš Casillas nebo Valdés... ale top 3 určitě.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Kily

já zase Ramose, ten pravidelně procházel až do finále LM a teď koukám, že zápasů v evropských pohárech má "jen" 145, zatímco za reprezentaci jich dal 180 a to za ní už chvíli nehraje

Reagovat
7kaka7

Řeč je o brankářích ne?

Reagovat
Agent z Melmacu

korupčník

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele