Reggina obvinila Chelsea, že krade talenty

20.02.2008, 18:25
Aktuality
Reggina obviňuje londýnskou Chelsea za to, že údajně jednala s jedním z hráčů za zády klubu. Italský tým celou věc předal Italské federaci a UEFA. Podle vedení Regginy se jedná o patnáctiletého Vincenza Camilleriho, jenž odmítl nastoupit do zápasu a místo toho začal vyjednávat s Chelsea.

"Preferoval cestu do Londýna se svou matkou a agentem, aby dosáhli finanční dohody s Chelsea," uvedl prezident Regginy Lillo Foti. "Není to loajální a správné."

Reggina je z celého incidentu nešťastná, neboť předpokládala, že s Camillerim podepíše profesionální kontrakt v březnu, kdy dovrší šestnácti let. Nyní se však rozhodl přestoupit do Chelsea.

"Hráč byl kontaktován před několika měsíci, když byl stále náš hráč," uvědomuje si nejvyšší představitel italského klubu Foti. "Proto jsme podali stížnost Italské federaci a UEFA," doplnil.

Samotný prezident UEFA Michel Platini prohlásil, že ho celá situace velmi zklamala. "Mladí fotbalisté by měli zůstávat v klubu a se svými rodinami. Měli by odložit své přestupy do jiných klubů či zemí alespoň do té doby, než dovrší 20 nebo 22 let," myslí si legendární fotbalista.

Podle Platiniho takto mladí hráči riskují svým přestupem budoucnost své kariéry, kterou si snadno mohou zničit.

Autor: Pavel Janega / BBC

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U Chelsea nic nového..Mám pocit, že už dříve, když Chelsea chtěla podepsat nějaké mladé hráče z Leedsu, tak taky nejednala tak, jak by měla..

Reagovat
smazaný uživatel

Mysli si ze tim ktory najviac kradne talenty je Arsenal!vid Fabregas,Sagna,Merida vsetko ukradnute talenty .

Reagovat
smazaný uživatel

platini má prvně pravdu je to blbost jít v 15letech hlavně jde o školu

Reagovat
smazaný uživatel

Platini má pořád pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

možná názory má občas dobré ale jeho nápady

Reagovat
PJ

Presne tak. Maminka, pani ucitelka, reziser, Platini a Bruce maji vzdycky pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

je to božský bruce

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ještě rozhodčí :)

Reagovat
smazaný uživatel

A Kyslík.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

No, musim uznat, že to jsou docela trefný narážky

Reagovat
Kily

odchod v necelých šestnácti letech podle mě rozhodně není tou nejlepší volbou, třeba Plašilovi něco podobného prospělo, spoustě hráčů to ale spíš uškodí. Je otázkou, zda má Reggina o takového hráče i nadále stát, i když spíše ano - pokud se o něj zajímá Chelsea, tak je to určitě velice talentovaný fotbalista a Reggině by se jednou mohlo podařit ho dobře zpeněžit, na druhou stranu hráč chce pryč a pokud by zůstal, mohlo by to hodně negativně ovlivnit jeho další vztahy s vedením klubu

Reagovat
honziss

U Chelsea to není nic nového. Takhle jedná relativně často. Zmíním například jednání s Jeffrey Sarpongem z Ajaxu nebo Nathanem Porrittem z Middlesbrough. Chelsea jedná neférově ráda narozdíl od většiny týmů. Ostatní velkokluby nejprve kontaktujou klub a až pak jednají s hráčem, případně rodiči nebo agentem, ale Chelsea raději rovnou jedná s hráčem, který je pak natěšený z přestupu a týmu nezbyde nic jiného než ho nechat jít.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to dělá kompletní Big Four (ostatní týmy tak podrobně nesleduji, ale je možné, že u nich se to děje taky).

Reagovat
honziss

Nesouhlasím, to by jsme o tom taky četli. Pochybuji, že by tohle vadilo menším klubům pouze u Chelsea, když jim krade hráče.

Reagovat
Talker

Nevim,ale nedávno někdo z big4 vyfoukl někoho tuším z barcy,protože neměl podepsanou profi smlouvu a barca se dost vztekala...

Reagovat
honziss

No z Barcy tak maximálně Arsenal koupil Fabregase a Man Utd Piquého, ale to byly řádné přestupy o kterých Barca věděla.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasičtí Angličani, kteří si neumí vychovat nic vlastního a tak jen kradou a kradou...

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá s anglií nic společného. Chelsea je v Londýně něco jako Karlovy vary u nás Bolšoj klub

Reagovat
smazaný uživatel

S tím na mě nechoď. Man Utd je americký, Liverpool taktéž, Chelsea ruská, Man City thajský, West Ham islandský, Fulham egyptský a tak by jsme tady mohli být do zítra...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá než souhlasit.

Reagovat
Devil

Vzdyt rikal ze to nema s Anglii nic spolecnyho !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dělá každej, pro příklad nemusíme chodit daleko, Slavia nebo Sparta když si vyhlídnou nějaký nástiletý dítě, tak ho prostě přetáhnou, maximálně pošlou pár míčů nebo kopaček, občas třeba částku v řádech desetitisíc.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Chelsea dělá dobře je lepší koupit nadějného hráče teď kydž ještě tolik nestojí než ho pak kupovat za ohromné peníze to je ekonomika. Kluby u nás dělají to samé jen v menším měřítku a tolik se o tom nemluví, zkoupí kde koho do jejich dorostu a když z nich nic není tak je jednoduché se jich zbavit

Reagovat
smazaný uživatel

je rozdíl koupit a bezplatně za zády klubu přetáhnout - tzn, sprostě ukrást, je třeba dávat věcem správné názvy......

Ti modří šmejdi v tom mají praxi - A. Cole z Ar5ena1u, Frank Arnesen z Tottenhamu - to bylo docela haló......prostě těm vytipovaným lidem zamávají měchem rublíků a smlouva, nesmlouva, klub neklub, pojď do Ruska.....hlavně nebudeme jednat s tvým zaměstnavatelem - tomu zbydou oči pro pláč....prostě zatáhli do Anglie ty své balkánské způsoby jednání.....nasrat na takové šmejdy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele