Řebíček tvrdí, že už do Slavie vložil desítky milionů korun

29.06.2011, 11:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Reagovat
soukup

no to je od pana Řebíčka moc hezký, že ty prachy, který si nakradl přes Viamont na stavebních zakázkách vrací aspoň těm daňovým poplatníkům, kteří fandí Slávii...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, ale já bych takového člověka, u klubu, kterému fandím, nechtěl

Reagovat
Puskas

Slávie to má s těmi fandy v politice dost blbé - Gross, Paroubek, teď tento nešťatsník... A když k tomu připočtem v minulosti třeba i tragéda Beneše, co za ni dokonce hrával...

Reagovat
smazaný uživatel

Prima. Po dlouhé době vidím, že někdo má koule napsat, že Beneš byl tragéd. Já jsem totiž taky toho názoru, že Beneš ve funkci podepsal dva důležitý papíry a z obou byl strašnej průser.

Reagovat
Puskas

A nejen to, má toho mnohem víc, už jen ta věc, že Majskij ho označuje za Stalinova agenta /krycí jméno Agent 16/, hovoří za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak to bych zase nepřeháněl, kontakt mezi SSSR a ČSR byl už od dob Masaryka - a to, co Beneš mohl považovat za běžnou mezistátní politiku, mohl Stalin vesele zneužívat. Hlavně mi nikdo nevymluví, že kdyby Beneš nestáhl armádu v 38', tak nebyla druhá světová, byl by z toho nejspíš jen lokální konflikt a záleželo by na tom, jak by se k tomu postavil Západ - možná bychom i vyhráli. A kdyby ne, tak by Hitler nezískal zadarmo jednu z nejlepších ekonomik světa a prvotřídní zbrojní průmysl, ale hromadu sutin výměnou za obrovský ztráty jeho myslivců (německá armáda v té době vypadala opravdu jako jeden velkej mysliveckej spolek).

Reagovat
Puskas

Tam šlo o to, že Beneš Majskému, tehdy velvyslanci v Londýně, donášel, a to už od 38., a činil tak po dobu války. I v době platnosti paktu Molotov-Ribbentrop. Navíc jeho vycházení vstříc bolševíkům už ve 30. letech a pak patolízakství Džugašvilimu za války... A ano, Mnchov byl předvídatelný, naši činitelé ale zaspali. Navíc se málo ví, že poč. září poslal do Paříže ministra Nečase s konceptem řešení nasálé situace, přičemž se ten koncept zachoval - je takřka totožný s mnichovským protokolem. Nehledě na to, že Beneš se o postoupení Sudet vyjadřoval už r. 1919.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Muzajsi, míváte často takovéto záchvaty?

Reagovat
Puskas

Tak je určitě zajímavé, že někteří něm. generálové v září L. P. 1938 nevěřili, že by Němci mohli ČSR nějak solidně porazit /nezapomeň, že u nás se vyzbrojili, byli jsme 2. na světě ve zbrojařském průmyslu aže Němci zahájili po předchozím zákazu vyzbrojování teprve po r. 1933/ a chystali se prý i na atentát na Adolfa, protože se báli katastrofy - neuspět, přinejmenším v brzké době, by znamenalo další represe pro Němce.

Reagovat
stas87

ked si uz nacal historiu,kto je podla teba vacsi svine,masaryk ci benes?

Reagovat
Puskas

Ani jednoho nemám rád, takže asi tak.

Reagovat
stas87

ok potom ale nechapem ze su po nich pomenovane skoly ci namestia to si to cesky ludia stale nevedia priznat a zatvaraju oci pred tym svinstvom?

Reagovat
Puskas

Jde o pojetí dějin, je, jaké je. A to naše je opět jaksi dogamtické, viz Lex Beneš.

Reagovat
Puskas
Reagovat
stas87

jj,dobra pesnicka posledny panovnik ktory mal respekt a bol cesky bol svaty vaclav,zvysok hral intrigy a zapredaval sa to iste bolo aj u nas,snad len korvin bol svetla vynimka..

Reagovat
Puskas

Kdepak, poslední skvělý byl blah. Karel!!! Ale už předtím se vystřídala řada opravdu dobrých vladařů, třeba Karel IV., Václav II. nebo Ferdinand I. Škoda byla Zikmunda, že se nestal králem naším. Je na něm ale takový nános díky našemu školství, že tomu málokdo uvěří.

Reagovat
twerp

Václav II byl docela borec. Škoda, že umřel tak mladý, protože měl neskutečné ambice a on většinou co si usmyslel, toho dosáhnul.

Reagovat
Puskas

Jo, úspěchy v Polsku třeba Ten měl čáku na to stát se slavným, žel je ve stínu otce a otčíma.

Reagovat
twerp

On zajistil i korunu Uherskou pro svého syna. A díky tomu Polsku později Karel IV vyjednal Slezsko, za zbavení se nároků na polskou korunu. Ono kdyby žil déle, tak by se stal císařem a získal by zpět horní a dolní Rakousko. Škoda ho.

Reagovat
Puskas

S tím Slezskem to byl Jan, ne?

Reagovat
stas87

poznas slovenske dejiny a slovenskych panovnikov?

Reagovat
Puskas

Poslední byl Pribina, ne? Jako moc ne, spíše až v rámci C. aK, mocnářství a pak 20. století, líbila se mi třeba kniha o Dr. Tisovi od Ďurici. Sice čas od času tendenčí a jednostranně vyložené děiny, ne zrovna objektivně podané, ale dobré, hlavně to období války.

Reagovat
stas87

pochadzam od trencina, ako maly som si myslel ze matus cak bol ferovy typek,ale on neustale s niekym bojoval,priapadal mi ako tyran samozrejme ze cisto slovenskych panovnikov bolo velmi malo,inak,z uhorska nemam rad vlastne len jedneho jedineho cloveka-lajossa kosutha

Reagovat
Puskas

A co ten Zikmund?

Reagovat
stas87

v ako zmysle to myslis?

Reagovat
Puskas

Jak ho bereš?

Reagovat
stas87

tak..neutralno,boli aj horsi ako on,teraz citam knihu o generalu vlasovovi,velmi zaujimave citanie o pomeroch v rusku za valky,stoji to za precitanie,zas som o kusok viacej pochopil rusku mentalitu

Reagovat
Puskas

Na to je dobré číst ruské klasiky, ale i ty méně známé - Bunin, Leskov, Babel, Merežkovskij...

Reagovat
stas87

ja sa dost zaujimam o druhu svetovu valku a konkretne o vychodnu frontu,uz pred valkou sa dost ludi postavilo stalinovi a bolsevismu,ked zacala vojna,stalin tychto ludi priviezol naspat zo sibire a hned ich poslal do prvej linie...chytry ludia dezertovali k nemcom,hlavne kozaci,ty s tym nemali ziadny problem rusko nemam rad aj kvoli tomu ze ked nemci vtrhli na ukrajinu,rusi spalili a znicili vsetko jedlo ked ustupovali civilny ludia nemali co jest a vojaci ich este vykradali

Reagovat
Puskas

Začíná bouřka, budu to muet vypnout, příště to můžem probrat. Ona ta ruská široká duše ruku v ruce s tím nepochopitelným myšlením je něco pozoruhodné. A Ukrajina se svými kozáky a Banderovci též. Zajímavé, určitě ne jednostranné věci.

Reagovat
centos

"to si to cesky ludia stale nevedia priznat a zatvaraju oci pred tym svinstvom?"

Předpokládám, že vysvětlení k tomuto najdu (aspoň částečně) v knize Gottland.

Reagovat
stas87

tu knihu bohuzial nepoznam,aj my sme mali hajzlov,pre mna najvacsi-vojtech tuka,a nemame po nom pomenovane namestie...viem ze vytiahnes tisa ci macha,hlinku neuznavam,tisa ano,u macha neviem,ale tak ceske ucebnice o nich pisu ako o hrdinoch

Reagovat
centos

Tebe to jako Slováka moc zajímat asi nebude, ale je to kniha o posledních sto letech v ČR. Zajímavé je, že to napsal Polák, a takový pohled zvenčí, od člověka, co nás mnoho let sleduje, má vypovídací hodnotu.

http://kultura.idnes.cz/starate-se-jen-o-sebe-a-sve-pohodli-fascinuji-cesi-autora-gottlandu-107-/literatura.aspx?c=A110603_100045_literatura_ob

Reagovat
centos

Zatím jsem dal dnes 80 stran. Baťa, Lída Baarová, Stalinův pomník. Je to poučné a neskutečně dobře se to čte, rozhodně doporučuju.

Reagovat
twerp

Možná trošku blbá otázka, ale proč by měl být Masaryk svině?

Reagovat
smazaný uživatel

Masaryk měl sice poněkud zvláštní styl politiky, ale podle mě nebyl hajzl. To ale nebrání Slovákům, aby z něj hajzla dělali nyní - mám pocit, že je to tam teď nový národní zvyk. Ale to je jedno...

Reagovat
twerp

Já taky právě nevím o ničem fatálním, co by udělal špatně. Tu politiku měl trošku autoritářskou, ale jen díky tomu sme se jako stát drželi docela stabilně. A Slováci se taky neměli za první republiky špatně. On to byl takový výměný obchod. Bez nás by je Maďaři anektovali a bez nich by Československo získávalo mezinárodní uznání daleko hůř.

Reagovat
Puskas

Už jen to, že se budoval kult osobnosti, viz třeba ten zákon na ochranu prezidenta, kdy nikdo nesměl preizendta z ničeho nařknout, byž by měl důkazy, nebo jeho finanční podpora spřáteleným novinářům, jeho spoluúčast na rozbití mé milované monarchie, nepřátelský postoj vůči církvi, způsob, jakým zatočil s Dürichem nebo Kramářem, navíc za monarchie byl britským agentem etc.

Reagovat
twerp

Takže spíš takové osobní pocity než opravdu něco hrozného.

Reagovat
stas87

preco?no masaryk zacal s stb,on to zalozil,on zalozil v cesku udavacov a podobnych ludi,v zahranici,teda konkretne vo francuzsku ho nikto nepoznal,tam bol pre nich nula a vsetky jednania o ceskoslovensku viedol sefanik,ktory tam bol ako general,kebyze to napisem hnusne tak masaryk drepel doma na zadku a mal hovno v ruke aby presvedcil francuzov,potom nechal odstranit stefanika...vravi sa to ale su to len domienky,v tom lietadle bolo dolezite papiere ktore sa zahadne stratily,smrtou stefanika propukol naplno cesky centralizmus ktory sa za komunistov stupnoval...takze asi tak

Reagovat
twerp

No já nevím, ale pokud myslíš vyjednávání samostatnosti ČSR, které se vedle ještě pár měsíců po Říjnu 1918, tak tam byl hlavní vyjednávač Beneš ne? A smrt Štěfánika... no já nevím. Ony sou teorie, že si WTC vyhodili do vzduchu sami Američané. Podle mě je to něco podobného. No a s tou centralizací... on se ten stát musel nějak udržet a s centralizací souhlasily i slovenské špičky. Až za světové krize se začali ozývat Němci i Slováci a začla se rodit nenávist. A k tomu Stb... to nevím, ale je to docela pochopitelné, že si potřeboval založit nějakou tajnou organizaci. Ono by to mohlo dopadnout jako v Německu třebas.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane vasku, to není teorie vycucaná z prstu, jsem ze Znojma a celé místní okolí je prošpikované hraničním opevněním. Toto je často přístupné a přeměněné na muzeum, tudíž ho i pravidelně navštěvuji a často diskutuji s místními znalci. Obecně převládá názor, že bez Západu bychom padli do přibližně tří měsíců, s pomocí Západu (hlavně letadla) by záleželo na "štěstí". Němci měli převahu v mužích a v letadlech, my měli lepší výzbroj lepší potenciál doplňování materiálu.

Reagovat
twerp

Kdyby sme se bránili, tak by sme byli označeni za agresory. Západ by se diplomaticky postavil na stranu Němců. A jestli bysme se mohli ubránit? No pozemní armáda by procházela těžko, ale co se týče vzduchu, tak bysme zažili to, co zažili Britové o pár let poději. Naše dvojplošníky Avie by neměly sebemenší šanci i když je řídili lepší a zkušenější piloti, než německé stroje. Takže resume je asi takové, za par týdnu bysme byli schopni odolavat v bunkrech, ale jakmile by nám Němci poškodili logistiku, tak bysme byli v háji a Němci by nás vesele obsadili. K tomu nepočítám ohrožení ze strany Polska, Slovenska či Maďarska.

Jo a víš, že sme po WW2 byli na vyšší ekonomické úrovni, než před? Paradoxně nám válka "pomohla" ekonimicky. Bohužel co se týče nátury,tak uškodila. Ale pořád daleko méně, než 40 let komunismu.

Reagovat
Puskas

Ale jistě, že by nás porazili, šlo o to, že jsme se nechali vmanipulovat do situace, kdy spojenci nemuseli zakročovat a splnit tak bod se smloiuvy pomoci. Zajímavá je kniha od Smetáčka o pomnichovských měsících v Evropě.

Reagovat
twerp

Podle mého názoru by nám nepomohli ani kdyby nás bezdůvodně napadli. Přecejenom v Sudetech žila většina Němců, jejich strana byla ve volbách veleúspěšná a Češi se k nim nechovali taky bůhví jak skvěle. Ty důvody na zabrání Sudet tu byly celkem velké.

Reagovat
Puskas

Češi se chovali neúěkně ke všem v republice. On Beneš už v r. 1919 jednomu fr. ministrovi řekl, že by proti zabrání Sudet nebyl. Chamberlein v r. 1925 v Parlamentě prohlásil, že Británie nebude mít nic prot tomu, když Německo bude chtít rozšiřovat své hranice na západ a stavění Maginotovy linie Francií též o něčem vypovídalo.

Reagovat
Puskas

Plus to, jak nechal ve štychu Rusko před bolševiky, zcela vědomě stáhnul legie z Ruska, které mohly mít zásadní vliv na porážce rudých. Nese tak podstatný podíl na vítězství Lenina, hodně dobře o tom píše Kalvoda v Genezi Československa.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ti, že by jsi radši koukal, jak tvůj klub hraje ČFL nebo skončí úplně...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni uz ho nejak odsoudili? Ja jen ze mu doted nic neprokazali, prachy ma statnima organama provereny, ale tak treba vis neco navic..

Reagovat
soukup

ne neodsoudili, takže zatím je holt pravda pouze to, že zrovna v době kdy byl ministr dopravy se firma Viamont zázračně stala jednou z nejvýznamnějších firem ve stavebním průmyslu ačkoli předtím k tomu měla asi tak daleko jako Zbrojovka Brno k výhře v LM. Asi tenkrát měli zázračný vedení a byli fakt kvalitní no

Reagovat
smazaný uživatel

A vis ze jsou dve firmy Viamont? Ta Rebickova behem jeho ministrovani nijak zavratne nerostla - ty a vetsina medii asi myslite firmu Viamont DSP, ktera je pod Strabagem.

Reagovat
smazaný uživatel

Řebíček spolumajitel Slavie ? WTF ?

Reagovat
Puskas

Jinak to vypadá, že při losu na kvalifikaci MS budem až ve 3. koši... o jéj

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním je Norsko a Řecko, když dostaneme je a z druhýho třeba Černou horu, tak to nebude tak špatný...

Reagovat
Puskas

Anebo Francii a Španělsko, ze 4. Rumuny a příště jsme ve 4. my.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by nám to vyhovovalo, že by jsme konečně nebyli favoriti... Takhle lidi berou za neúspěch těsný výhry, tam by se snad s remízami spokojili a Francie se dá porazit se štěstím

Reagovat
naheCZ

já bych si to i přál takhle: Norsko, Slovenko, Česko, Rakousko, Kypr a San Marino....jestli by nepostoupily z téhle skupiny, tak už z žádné.....jaké je pravděpodobnost, že se to ještě změní?

Reagovat
Puskas

Že někdo dobrovolně odstoupí.

Reagovat
soukup

ta na minulý MS nebyla těžší a taky sme nepostoupili

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rakousko je asi nejtěžší soupeř ze 4. skupiny...

Reagovat
naheCZ

Rakušani se mi nezdají nějak extra silní rozhodně dost hratelný soupeř

Reagovat
ondrasch77

na podzim 25 - 30 bodů, loni po 15. kole - 1. Plzeň 40b., 2. Sparta 31b., 3. Sigma 28b. 4. Jablonec 24b., tzn. že to má pan Řebíček na tu Evropu dobře spočítané, 3. místo je tutovka!

Reagovat
salami

nějak mi unikl smysl

Reagovat
ondrasch77

pan Řebíček si spočítal, že na záchranu mu stačí 25 - 30 bodů (které prý udělají za podzim), což je polovina z 50 - 60 bodů z celkového počtu bodů a při porovnání s konečnou tabulkou 2010/2011 (i s tabulkou po 15. kole) z toho vychází stále 3. místo, tedy Evropa....ještě něco chceš vysvětlit?

Reagovat
twerp

50-60 bodů... no nevím... Ono je docela možný, že to bude míň, než tudle sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Slávie je už pěkně dlouho to, co dloooouho odsuzovala - vládní klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně... postavěj jim stadion, nacpou jim tam Bohemku, nedaj jim licenci na poprvý, jako maskujou to dobře, né že ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by měl podobné problémy klub jako Zlín, Teplice nebo třeba Jablonec, dávno by hrál třetí třídu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak by to bylo i s korupční aférou... akorát by teda hráli druhou ligu no :) Všude jinde je prostě korupce/dluhy a tresty, u nás je korupce/dluhy a pak se to dělí, jestli jsou ty kluby bohatý, jestli mají vlivný majitele, velký jméno, historii a podle toho se rozhoduje no... Přece když tým hraje pěknej fotbal, tak ho nevyloučíme jenom za to, že má dluhy nebo podplácí

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle "zapálené" boháče český fotbal potřebuje jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho upocence,co nas vsechny okrad a ted se nam vesele smeje do ksichtu ,nemuzu videt uz ani na fotce

A on ted bude za hrdinu a spasitele vsech sesivek!

Reagovat
Liquid

já tomu prasákovi nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Tento člověk je pro mne z mnoha známých důvodů absolutně nedůvěryhodný a bohužel i tací se hlásí ke jménu Slávie.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nejen on, ale i třeba korepčník Standa Gross a další expremiér Jirka Paroubků. Anebo mám přidat bývalého ministra obrany Tvrdíka, který přes ČSA nasypal do Slávie státní peníze?

Reagovat
smazaný uživatel

No právě .... To Klokani jsou na tom líp.

Reagovat
Puskas

Ti mají Pepu Dvořáka, Ivana Trojana a Václava Klause.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty první dva jsou v pohodě, ale ten třetí kousek mě neskutečně sere!!! Všeználek jeden ....

A zapomněl jsi ještě na Petra Jandu ....

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nechceš raději napsat něco o strahovském mládežnickém centru Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

o tom se ví a často je Spartě vytýkáno. Hlavně Slávisty, kteří jsou na tom ale vlastně ještě hůř, co se státní podpory týká ...

Reagovat
smazaný uživatel

Starej se laskave o Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

nešmakuje vám vaše polívčička?

Reagovat
smazaný uživatel

http://hn.ihned.cz/c1-40865920-ales-rebicek-s-viamontem-az-do-toskanska-a-dubaje

pan řebíček je naprosto "čistý" podnikatel, zajímalo by mě, jaké má se Slávií plány

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele