Realu se vážně zranil Asensio. Ceballos by měl mít stále zelenou

24.07.2019, 18:51
Aktuality
Real Madrid potenciálně na celý ročník 2019/20 přišel o důležitého ofenzivního záložníka Marca Asensia, který si vážně poranil koleno v nočním přípravném duelu s Arsenalem. Nutná bude plastika předního zkříženého vazu a nejméně půlroční pauza; některé prognózy jsou však černější...

Podle oficiálního vyjádření Realu Madrid nemá Asensio poškozený pouze přední zkřížený vaz v levém koleni, ale také vnější meniskus, což rekonvalescenci dále komplikuje. Deník AS hovoří o absenci mezi šesti a devíti měsíci; Marca rovnou hovoří o minimální osmiměsíční pauze.

Pro španělského reprezentanta a hlavní hvězdu předloňského Eura do 21 let se jedná o první vážný úraz v kariéře. Doposud Asensio zmeškal maximálně devět zápasů Realu, když se na přelomu loňského a letošního roku potýkal se svalovými obtíži.

Třiadvacetiletý Asensio v uplynulé sezoně zasáhl celkem do 44 soutěžních kláních včetně třiceti ligových a měl tak být důležitou součástí plánů Zinedina Zidanea. Ty budou nyní vyžadovat určité přehodnocení, které by mohlo obnášet i setrvání Garetha Balea.

Na finalizovaný přestup Daniho Ceballose do Arsenalu, proti němuž se Asensio zranil, by však tahle událost neměla mít žádný vliv. Ceballos měl již včera podstoupit zdravotní prohlídku a hráčův agent s právníky dnes v Londýně bez přerušení dolaďují detaily spolupráce. Španělský deník Sport je přesvědčen, že z Ceballosova hostování v Arsenalu nesejde.

Autor: Tomáš Daníček / as.com, marca.com, sport.es

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele