REAL ZÍSKAL RAMOSE

01.09.2005, 09:51
Aktuality
Real Madrid získal náhradu za Waltera Samuela, obrannou řadu vyztuží Sergio Ramos, teprve 19letý stoper ze Sevilly. Jeden z nejtalentovanějších španělských obránců, který se v květnu stal nejmladším reprezentantem v historii své země, stál 27 miliónů eur.

FC Sevilla nechtěla o svůj klenot přijít, nechtěla jej prodat, ale nakonec musela ustoupit. Real se rozhodl Ramose vykoupit ze smlouvy a to ho přišlo na 27 miliónů, tuto částku měl hráč ve svém kontraktu uvedenu. Přestup se dokončil téměř za pět minut dvanáct - údajně to bylo deset minut před včerejší půlnocí, kdy končil přestupní termín.

"Snažili jsme se, odmítali jsme jednat o přestupu, nechtěli jsme jej ztratit. Ale nakonec jsme mu nemohli zabránit v odchodu," vyjádřil se sevillský klub. "Florentino Perez mi dal své slovo a nemám důvod to zpochybňovat, že se v této sezóně nebude pokoušet Ramose koupit. Jediná nabídka, která by Sevillu zajímala, by bylo vykoupení ze smlouvy a navíc vyřešení daňových záležitostí s LFP," nechal se v úterý slyšet Jose Maria del Nido, prezident klubu.

FC Sevilla si ještě stačila pořídit náhradu, z belgického Standardu Lutych přišel srbský obránce Ivica Dragutinovič. Ten sice nedávno odmítl přestup do Olympique Marseille, ale Sevilla jej zlákala, možná i Ligou mistrů, a podepsal s ní tříletou smlouvu.

Ač se to zdá neuvěřitelné, je Ramos první španělským hráčem, kterého Real Madid koupil za vlády Florentina Pereze, tedy od roku 2000. Smlouvu by měly obě strany svými podpisy stvrdit dnes, její platnost by měla být celých osm let.

Ramos se stal šestým nejdražším hráčem v historii Realu, více stáli jen Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham a Anelka. Toto léto madridský klub za posily vyplatil přes 80 miliónů eur, bílý dres budou kromě Ramose oblékat ještě Brazilci Robinho s Juliem Baptistou a Uruguayci Pablo Garcia a Carlos Diogo. Mimo to se Real předběžně dohodl s dalším obráncem, Brazilcem Cicinhem. Ten ze Sao Paula přijde za rok.

V rámci přestupního období, které právě skončilo, je to třetí nejdražší přestup. Více zaplatila jen Chelsea za Shauna Wright-Phillipse a Michaela Essiena.

Autor: Petr Starý

Komentáře (313)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele