REAL VYHRÁL NA ALBACETE

05.04.2004, 09:05
Aktuality
Real Madrid díky dvěma tečovaným trestným kopům Roberto Carlose vyhrál v Albacete a udržel se na čele tabulky. Valencia, která porazila doma Murcii mu však stále dýchá na záda. Překvapivě však ztratila Barca a její šance na zisk titulu jsou jen velmi malé.

Real nastoupil s jedinou změnou oproti obvyklé sestavě, místo Helguery dostal ve středu obrany vedle Raúla Brava příležitost Meíja. Domácí Albacete podali sympatický výkon s rychlým přechodem do útoku a výrazně tak přispěli ke kvalitě duelu. David Beckham opět střídal účesy, v první půli měl v copu jen polovinu vlasů, v druhé už jako obvykle všechny.

V první půli se hrál překvapivě ofenzivní fotbal, oba týmy se snažili vstřelit branky. Po čtvrthodině se blýsk jedním ze svých nebezpečných průniků Figo, ale domácí obránci ho zastavili jen za pomocí faulu a ruky. První střelecký pokus domácích byl zblokován. Do velké šance přihrávkou do uličky vysunul Zidane Ronalda, ale jeho střelu doprostřed branky padající Almunia kryl. Poté už přišel první gólový trestný kop hostí. Pablo fauloval kousek před šestnáctkou Ronalda a k míči se postavil Roberto Carlos. Prudkou střelu na Almuniovu stranu tečoval nešťastně kopačkou vyskakující obránce. Gólman Albacete neměl šanci.

Domácí se vrhli do útoku s větší vervou, před Pachecem ukopli obránci míč na poslední chvíli. Ani Real nesložil zbraně, Gutiho dalekonosnou střelu brankář vyrazil, stejně jako střelu Beckhama. Po přetaženém centru z levé straně skákal osamocený Pablo, ale jeho nebezpečné hlavičce zabránil skvělým zákrokem Casillas. Almunia si zas poradil s Ronaldovým sólem. Po akci Roberto Carlose ukopli obránci na poslední chvíli míč před Figem.

V druhé půli se Real stáhl a spíše hlídal své vedení a číhal na brejky. Albacete se prezentovali rychlou přímočarou hrou, s níž nadělali favoritovi občas velké problémy. Casillase otestoval jako první střelou zdálky Parri, Ronaldovův brejk skončil jen jeho slabou střelou s níž neměl Almunia problémy. Po Parriho centru se další nebezpečnou hlavičkou blýskl tentokrát střídající Mikel, ale Casillas byl svému týmu velkou oporou. V další šanci hlavičkoval opět Mikel, ale mimo tyče.

Z druhého gólu se mohli radovat hosté. Roberto Carlos se postavil k dalšímu trestnému kopu, točil míč okolo Figa, který se sice snažil uhnout, ale míč se odrazila od jeho ruky, která ač byla u těla, pomohla překonal Almuniu. Protesty domácích byli marné. Poslední minuty patřili domácím. Parri střílel z trestného kopu nad, tentýž hráč se dočkal branky až z další akce, která vypadala hodně nevinně. Parri se uvolnil, vystřelil a Casillas přestože si na míč sáhl, tak k překvapení všech pustil míč do sítě. Albacete pak z dalšího tlaku vytěžili už jen Pachecovu střelu vedle.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*adam

Moc pěkný zápas. Akorat ten konec, jak tam vlitnul nějakej fanoušek. Carlos to bravurně vyřešil. Je to brousek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele