Real Madrid vyřešil otázku brankáře, zraněného Courtoise nahradí Kepa

14.08.2023, 11:19
Aktuality
Kepa Arrizabalaga (© AFP)

Kepa Arrizabalaga si po pěti letech znovu zachytá španělskou nejvyšší soutěž. Brankář Chelsea se na Pyrenejský poloostrov vrací jako nová posila Realu Madrid, který tímto krokem řeší dlouhodobou absenci Thibauta Courtoise.

Belgický reprezentant si minulý týden během jednoho z tréninků přetrhl kolenní vazy a čeká ho operace, po níž přijde o většinu sezony. Sobotní duel v Bilbau ještě odchytal náhradník Andrij Lunin, španělský tisk ale rychle přinesl seznam případných posil a jedna z nich do hlavního města Španělska nyní dorazila.

Kepa v Realu Madrid stráví letošní sezonu formou hostování, koncem června příštího roku se pak vrátí do Londýna.

28letý Kepa je odchovancem Athleticu a Chelsea za něho v srpnu 2018 zaplatila osmdesát milionů eur. Brankář na ostrovech zvládl porci 163 utkání, jistotou ovšem neoplýval a nestal se neotřesitelnou jedničkou.

Real Madrid o víkendu vyhrál 2:0, jinak ale rozhodně nezažívá úvod sezony z říše snů. Poslední dny jsou plné vážných úrazů kolen, vedle Courtoise si stejně vážné zranění přivodil i obránce Éder Militão a vinou potíží s meniskem půjde pod nůž i mladý záložník Arda Güler.

Autor: Tomáš Pavlík / realmadrid.com

Komentáře (328)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele