Real Madrid mimo hru

06.03.2008, 13:32
Fejetony
Možná,že by měl titulek znít "Real a Raúl v postavení mimo hru", ale nebudu škodolibý. Tento článek není klasickým fejetónem, ani nepatří mezi názory a komentáře. Nechal jsem v něm promluvit čtyři osobnosti Realu Madrid a statistiku UEFA. A skromně jsem si dovolil také připojit můj krátký pohled na toto mužstvo.

Trenér

Bernd Schuster
, německý trenér Realu Madrid, na tiskové konferenci po osmifinálovém utkání Ligy mistrů s AS Roma prohlásil: "Opustilo nás štěstí, ukázalo nám záda! Stalo se něco podobného jako v prvním utkání. Real Madrid udělal všechno možné, aby se dostal do šancí, ale hráli jsme proti týmu, který se dokázal na hřišti postavit a dobře pozičně bránit. Věděli jsme, že utkání bude hodně komplikované. Museli jsme hledat cestu ke gólu, ale chybělo nám štěstí, nedosáhli jsme výsledku jaký jsme chtěli, jaký jsme očekávali. Mužstvo udělalo vše, co bylo v jeho silách a schopnostech. Musím svým svěřencům pogratulovat."

Schuster v úterý kritizoval místní tisk a vyčítal novinářům, že jim chybí optimismus před tímto zápasem. Po skončení utkání mluvil trochu jinak: "Bojovali jsme s inteligentním soupeřem, který nám velice zkomplikoval situaci. Nevyřadil nás, protože naši hráči nechtěli bojovat. A co se týče tisku, musím podotknout, že neocenil dostatečně sílu soupeře, viděl ho jako snadnou oběť. Tuto středu mohli všichni vidět, o jak silný tým se jedná!"

Real prohrál, byl vyřazen, ale jeho trenér to vidí takto: "Není třeba příliš přeceňovat tuto porážku. Vlastně se ani o prohru nejedná, pro mne to prohra není! Nepostoupili jsme, ale poraženi nejsme!"

V pokračování monologu pak Schuster hledal příčiny tohoto výsledku: "Až do stavu 0:1 jsme byli lepším týmem, utkání nám patřilo, nebo bylo víc naše. Rozhodujícím okamžikem bylo vyloučení Pepeho a zranění Michela Salgada. To zanechalo stopy na našem výkonu.”

Závěrem se vyjádřil k výkonu svých svěřenců: "Moje gratulace patří celému mužstvu. Líbila se mi především agresivita. Dali ze sebe všechny síly, které jim ještě zbývaly, i když jsme hráli o jednoho hráče oslabeni. Reakce týmu po vyloučení a obdržené brance byla fantastická. Mužstvo má obrovský charakter, nikdy se nenechá lehce porazit a dokonce v deseti a se vším proti nám, hráči věřili, že výsledek dokáží otočit!"

Sportovní ředitel

Pedja Mijatovič
samozřejmě nemohl zůstat stranou a také on se vyjádřil k průběhu zápasu. "Nepostoupili jsme, byli jsme vyřazeni v Římě. Tam náš tým podal vynikající výkon, zápas jsme udělali my a měli jsme celou řadu příležitostí skórovat, mohli jsme vyhrát. Také dnes jsme hráli velice dobře, s chutí, hráči nechali na trávníku vše, co v nich je. Ale i tak jsme počtvrté za sebou nedokázali postoupit do čtvrtfinále."

Mijatovič rovněž připomněl svá slova po rozlosování osmifinále: "Já jsem vás již v prosinci upozorňoval, že tento tým umí perfektně bránit, ale jeho hlavní zbraň a síla je v rychlém přechodu do útoku.” Závěrem ještě sportovní ředitel Realu řekl, že o porážce rozhodl zejména příchod Vučiniče, který dosáhl vyloučení Pepeho a dal druhý gól.

Hráči

Raúl González
, kapitán Realu: "Bylo to velice komplikované, vyloučení Pepeho a jejich první gól, to nás zlomilo. Pozičně byli výborní, nedokázali jsme je překvapit. Vyřazení je pro nás smutné, měli jsme hodně iluzí, věřili jsme v postup."

José María Gutiérrez "Guti": "Je to velké zklamání, 4 roky nedokážeme postoupit z tohoto kola. Oni byli výborní v obraně a rychle přecházeli do útoku. Zápas jim vyšel perfektně. Mohli jsme dát první gól, ale vyloučení Pepeho prakticky rozhodlo utkání. Sice jsme hned vyrovnali, měli 15 minut na další branku, ale nemohli jsme vlastně nic dělat. Nyní se musíme soustředit na ligu, vedeme, ale zůstává ještě hodně kol a tak musíme do každého utkání dát všechny síly."

Statistika mluví jasnou řečí

Každý to vidí jinak, každý má jiný názor. Snad mnohé napoví čísla z tohoto utkání. ( zdroj uefa.com)

Střely na branku: 10:15, z toho mezi tři tyče 6:7. Vždy v neprospěch Realu. Fauly (odpískané): 31:27, tady Real vyhrál. Rohové kopy: 10:4, také zde byl Real aktivnější. Postavení mimo hru: (nutno dodat; odmávané a odpískané!) 0:2. Míč měl ve své moci Real 55% a AS 45%, čistého času 30 minut a 16 vteřin Real, jeho soupeř 24:02.

Góly dali Raúl González a dvojice Taddei - Mirko Vučinić. Alberto Aquilani nastřelil tyč, Julio Baptista a Mirko Vučinić se trefili do břevna. Přímo na branku mířily střely Baptisty (2), Diarry a Gaga po jedné, na druhé straně se pak trefili Totti, Taddei a Perrotta.

Střely mimo branku pak jistě vypovídají víc než výmluvně o kvalitě obran a útočné aktivitě obou týmů. Real Madrid: Raúl (2), Robinho a Baptista (1). AS Roma: Aquilani (3), Totti (2), Taddei, De Rossi a Mancini (1).

Raúl fauloval 8x! Robinho a Baptista mají na svém kontě po 4 nedovolených zákrocích, Gago 3 a dalších 6 hráčů Realu faulovalo celkem 8x. A jak na tom byl s tvrdou hrou soupeř? Taddei 7, Totti 5, Aquilani a De Rossi 4, Mexes 3, Tonetto 2, Perrotta a Mancini 1. Do koho bylo nejvíce kopáno a strkáno? Heinze a Robinho 4x, Baptista 3x - Cicinho a Aquilani 4x, Totti a De Rossi 3x.

Ale pozor! Mirko Vučinić, za 29 minut pobytu na hrací ploše, včetně nastavení, byl faulován 6x! Tedy každých 5 minut...

Co dodat...

Real Madrid, podle mého názoru, postrádá vůdce, onoho typického "vlajkonoše", který vytrhne z ruky prapor padajícímu vojákovi, pozdvihne ho do výše a zavelí k útoku. Když to občas udělá Raúl, kterému se ne vždy daří, ostatní se jen s údivem dívají, co to ten "stárnoucí andílek” vyvádí.

Realu chybí radost ze hry. Všimli jste si, že i ve chvílích, kdy jeho hráčům vychází téměř všechno, mají ve tváři strnulý, sveřepý, zarputilý výraz? Okoukali to snad od posledních dvou trenérů? Mají zakázáno smát se, bavit se hrou?

Real má zoufalou stoperskou dvojici, ať tam hraje ten nebo onen. Většina gólů padá hlavou právě po centrech někam na značku pokutového kopu, nebo střelou či dorážkou z téměř stejného místa. Je ovšem třeba také vidět, že krajní obránci se až příliš často zapojují do útoku, nic proti, ale pak se nestačí vracet na svá místa a pokrýt pronikající a přihrávající křídelní útočníky soupeře.

Jedna otázka

Je Primera Division stále ještě onou Ligou hvězd (Liga de estrellas), jak se jí přezdívá? Pohled na "osmičku" v Lize mistrů, kde zůstala jen Barcelona, a na "šestnáctku" v Poháru UEFA, kde to Getafe s Benficou nebude mít ale vůbec snadné, mluví o něčem jiném...

Ale komentáře nechám, právě tak jako odpovědi na otázku "Proč vypadl Real Madrid v osmifinále LM?", na vás...

Ještě něco?

Toto byla jedna z mých prvních reakcí po skončení zápasu: Je mi líto Casillase, Raúla a vynikajících fanoušků Realu Madrid.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

VYnikající fanoušky Realu musel do fandění hnát komentátor s mikrofonem... Jak na Spartě.

Reagovat
Devil

Reagovat
alegre

Ale od toho tam taky je, ne? Nevidím na tom nic špatného.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinde to potřeba není.

Reagovat
smazaný uživatel

U tohoto článku jaksi nechápu , proc Predraga Mijatovice nazval Pedja Mijatovič

Reagovat
smazaný uživatel

Predrag neboli Pedja.

Např. zde hned v první větě:

http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/champions/es/desarrollo/1097412.html

Reagovat
alegre

To máš jako Petr a Petřík

Reagovat
smazaný uživatel

To čo sa ti zdalo ako mikrofón hlásateľa bol v skutočnosti jeden z madridských ultras, ktorý vždy do megafónu zakričal, ktorý chorál sa akurát ide spievať, robí sa to tak všade na svete. Možno ti to pripadalo ako hlásateľ v situáciach pri bránke pod Fondo Sur (južná tribúna) kvôli umiestneniu zvukových mikrofónov.

A ako fanúšik Barcelony moc o fanúšikoch nehovor, vy tam máte 100% kravaťákov, my 95.

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha ale si ho sfúkol mamut

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se nauč španělsky, pokuď ti přišlo, že říkal, jaký chorál sa bude zpívat. Že to říkal zrovna jen jednou a to ve chvíli, kdy Real dostal gól a místo povzbuzení (které je od kravaťáků na Nou Campu v těchto chvílích tak typické) zavládlo hrobové ticho.

Btw., až se vaši drsňáci vyrovnají našim kravaťákům z Boixos Nois, tak dej vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak nastalo nedorozumenie. Tvoja veta MUSEL HNAŤ mi vyznela, ako keby to robil celý zápas, nakoniec z toho je jeden raz po inkasovanom góle.

Čo sa týka Boixos Nois, o španielskej ultras scéne viem dosť a môžem ti povedať, že od nástupu Laportu je na vašom štadióne maximálne 20 Boixos na zápas, chodia hlavne na výjazdy, každopádne Laporta ich dobre nahlodal, už to nie je to čo to bývalo. Ultras Sur zasa nahlodal Pérez, každopádne zostal im na štadióne sektor so 700 miestami.

Momentálne sú naši ultras na tom určite lepšie ako vaši drsňáci z Boixos Nois.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti vyznělo blbě, já mluvil konkrétně o tom jednom momentu, o momentu, kdy stadión na Nou Campu (přesně si pamatuju na inkasovaný gól s Live) začal řtvát Barca! Barca! a stadión na SB byl tak ticho, že musel tam kdosi řvát mikrofonem, aby vůbec přišla nějaká podpora. Tak to zkrátka bylo, s tím nic nenaděláš.

A o ultras toho očividně moc nevíš, jeidný rozdíl od nástupy Laporty je, že nemají lístky zadarmo a nemají vyhraněný sektor. Celá skupina jinak pochopitelně funguje v plném proudu dál a myslím, že vaši Sur jsou oproti nim poměrně k smíchu. To't ke kravaťákům.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to, že posprejovali Laportovi dom a vyhrážali sa jemu a jeho rodine smrťou bolo určite len preto, že im už nedáva lístky zadarmo.

A určite mi dokážeš vysvetliť, prečo na oficiálnej stránke Boixos Nois sú napríklad zo sezóny 2005/06 fotky len zo zápasov vonku (až na jeden).

A čo ty vieš o Ultras Sur, že si dovolíš tvrdiť, že sú v porovnaní s Boixos Nois k smiechu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom, každému Boixos bolo zrušené členstvo v klube.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, o čem mě tady se snaříš poučovat, já tu celou kauzu sledoval, viděl jsme o tom i inside dokument, tak se tady vůbec nesnaž.

Boixos měli vždy lístky zadarmo a plno dalších věcí, zvláště za fanatického fanouška v čele (Gasparta), Laporta to všechno zrušil, ale klidně se podívej na Nou Camp, že tam vlajky Boixos sem tam uvidíš.

To, proč jsou fotky z venku, už jsem ti snad vysvětlil, nemají vyhrazený sektor, co si tak radši nejlíp něco pořádně přečíst a pak se ptát?

Reagovat
smazaný uživatel

ad1: zjavne si tú kauzu nedosledoval

ad2: keď nemajú vlastný sektor a sú roztrúsený po štadióne, asi nebudú fungovať v plnom prúde, ako tvrdíš.

ad3: zopakujem otázku - Čo ty vieš o Ultras Sur, že si dovolíš tvrdiť, že sú v porovnaní s Boixos Nois k smiechu?

Reagovat
smazaný uživatel

1) zjavně ty si myslíš, že víš nějaké terno, přitom tohle ví tady snad každý, cos psal.

2) fungování v rámci domácího stadiónu je orapvdu jen malá část, ale to bys sám jistě měl vědět. nehledě na to, že největší omezení přišlo už dávno s vyřazením sektorů na stání.

3) vím tolik, že pověst Boixos, a o tu tady jde především, je neporovnatelně větší. Pak jsou tu ještě Bosteros, ti ty surky taky strčí do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Tak neviem či to vie každý, ale ty ako znalec tunajších pomerov sa proste nemôžeš mýliť, to je proste proti logike, aby si ty niekedy nemal pravdu.

2) Pokiaľ sa bavíme o atmosfére a choreografii (neviem či si nemal na tretiu vec, ktoré s touto tematikou súvisí), tak fungovanie vrámci domáceho štadiónu je najdôležitejšia časť. Dobre viem, že rušenie miest na státie bolo najväčšie obmedzenie. Aj madridských ultras to postihlo, malo to za následok ich redukciu počtov na štadióne z pôvodných 5000 na 2000 a neskôr na súčasných 700.

3) Grandiózna reakcia! Povesť Boixos je lepšia, lebo o Ultras Sur nič neviem a tak to proste bude. Zaujímavé... Ja si pre zmenu dovolím tvrdiť, že povesť Ultras Sur je výrazne lepšia. Jednak v prínose pre atmosféru (teraz sa bavím čisto o ultras, aby si zasa nevytiahol domáci zápas s Liverpoolom), takisto aj v choreografii (opäť čisto ultras, tie vaše celoštadiónové choréa sú zásluha vedenia, nie Boixos Nois, tí za posledné roky nespravili jedno choreo, narozdiel od Ultras Sur). Čo sa týka výjazdov, vidím to 50:50, je tu ešte jeden aspekt, na základe ktorého sa dá hovoriť o povesti jednej, či druhej skupiny, ale ten zrovna spomínať nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

v dvojke má byť v zátvorke "nemal na mysli"

Reagovat
smazaný uživatel

Na SB jsou nějaká chorea? Nemyslíš ty vlaječky, kterými loni mávali, že ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To myslíš vážně? Jako pěkné obrázky...

Reagovat
smazaný uživatel

Zjavne si nepochopil, čo som ti povedal. Hovorím o choreách, ktoré si pripravia sami ultras, ktoré zorganizujú sami ultras, nie o takých, na ktoré si vedenie najmä brigádnikov, ktorí im pekne rozložia papieriky po štadióne, aby to potom diváci mohli pri výstupe zodvihnúť.

Ako vidím, bude múdrejšie, keď sa už ďalej do tejto debaty zapájať nebudem. Nemá totiž žiaden zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezké, šikulky.

Btw.No tak třeba zrovna ta poslední byla záležitostí fanoušků ve spolupráci s Mundo deportivo (nebo Sport už nevím).

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu říct, že by mě vypadnutí Realu netěšilo. Teď ještě Barca a budu spokojený úplně.

Reagovat
alegre

LM bude letos anglická!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je tam vidět ta velká kvalita.

Reagovat
Devil

doufam !

Reagovat
afc

3 roky po sebe bol niekto z anglickych timov vo finale a myslim ze tento rok to nebude inak.

Reagovat
smazaný uživatel

V hodnotení , prečo Real vypadol absolútne súhlasím s už spomínaným Karolom Markom a spomínam to i na našom fóre, nakoľko dôvodov je určite viacej. Chcem len niečo k tomuto článku - že Realu chýba radosť z hry vôbec nezodpovedá pravde, hráčom to proste teraz nejde ako by chceli ( Barca to mala v úvode ligy ), o čom svedčí i atmosféra na tréningoch alebo prejavy radosti trebárs z ligových zápasoch. Tuto autor netrafil. O stopéroch hovoriť ako zúfalých je tiež silné slovo , veľa vyplýva i zo štýlu hry, takže tu tiež nesúhlasím.

No a k tej lige hviezd len doplním, že sa vám to snažím povedať už dlhší čas, že proste La Liga nie je a už dlhšie ani nebola najlepšia liga, je to len ilúzia prispievateľov, ktorí sledujú hlavne La ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

veľa vyplýva i zo štýlu hry,...Tak to potom ten styl nestojí za moc.

Reagovat
smazaný uživatel

ale včera máš recht, včera to za moc nestálo

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono je to těžký. Každá liga má něco. Já hodně koukám na PL, ale kvalitní podívaná to mnohdy není, vůbec jsem naopak nekoukal na Serii A a musím říct, že mě teď překvapuje, už jsem tam viděl kvalitní zápasy a myslím, že kvalitnější než v PL. A PD? Svoje kvality má taky, ale chybí větší nasazení, ale zase je to vyvážený fotbalovostí. Tyhle posudky, že ta a ta liga je kvalitnější bych taky zrušil. Každej, ať se kouká na to, co ho přitahuje a baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvme o oblbíenosti či atraktivitě, tam se to určit neád, jak ty říkáš. Ale kvalita ano a ta nemá s nasazením a atmosférou nic společného (respektive hodně málo).

Reagovat
smazaný uživatel

Huráááááááááá. VŠICHNI, kdo říkají o Sérii A,že je to liga, kde se jenom brání a hra je nudná a nedá se na ni dívat neviděli ani jeden zápas. Stejně jako ty před nedávnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejkvalitnější liga je ?...

Reagovat
smazaný uživatel

...teraz asi anglická. To je fakt. Je tam nasadenie, plné hľadiská, výborný futbal, vynikajúci futbalisti, špičkoví tréneri.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale plná hlediska nijak neurčují kvalitu fotbalu, to si pleteš pojmy s dojmy.

Výsledky hovoří proti anglické, ať si je tam atmosféra jakákoli.

Reagovat
alegre

Výsledky? 3+1 ve 1/4finále je ti málo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, protože kvalita není jednoročníková, ale dlouhodobější. A dva tituly za celou historii LM (ne PMEZ) jsou mi opravdu na nejlepší ligu světa málo.

Nehledě na to že liga nekončí prvními čtyřmi celky, což dokazuje mimojiné UEFA (např. dva tituly španělské z předcházejícíh dvou let). O tom, že v Premier league jsou to čtyři týmy a zbytek, se obecně ví.

Reagovat
alegre

Ale Vasquez napsal "teraz" a myslím si, že slovensky umím natolik dobře, ze vim co to znamená :"teď"! A právě teď je španělská liga určitě horší než anglická. Ono také není velkou zábavou dívat se na utkání Levante - Murcia...

Reagovat
smazaný uživatel

Vazquez sice napsal teraz, ale to si můžeš odmyslet, když napsal: "La Liga nie je a už dlhšie ani nebola najlepšia liga." A pochybuju o tom, že před třemi lety nejvíc uznával třeba Bundesligu...

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto nesouhlasím, 1) dva dvojzápasy nerozhodnou o kvalitě ligy, dneska by třeba skončily úplně jinak. 2) Postup v Lm přece neurčuje kvalitu celé ligy ale jejího čela. 3) Levante nyní hraje velmi dobře, Murcia už je teď slabší ale z počátk usezóny hrála výborně, kvalitativně mnohem výše než podobné týmy z premier.

Reagovat
alegre

Takže jinak: plné stadióny v Anglii, a třeba taky v Německu, tisíce volných místech na stadiónech ve Španělsku a nebo v Itálii. Které ligy víc přitahují zájem? A to samé je o penězích. Daleko víc je investováno do fotbalu v Anglii než jinde v Evropě. Koupit desítky Brazilců ještě neznamená mít nejlepší týmy a ligy na světě. Na hru Barcelony je nekdy zalostny pohled, Real stridave oblačno, Valencia je v problémech, Sevilla hraje a traktivní fotbal a pa kvypadne s Fenerbahce a v lize to zoufale dohání.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle není kvalita fotbalu, ale řekněme třeba atraktivnost. Ale ne kvalita, mně je upřímně jedno, že je v Anglii plno a že jsou tam jinak nastavené ruchové mikrofony a ta skvělá atmosféra jde cítit ještě více, protože prostě já se bavím o kvalitě, o tom, který tým je lepší.

Reagovat
alegre

A to jsou dnes ty anglické!

Reagovat
fantomas

no tak mi vypiš všechna kritéria, podle kterých posuzjueš kvalitu ligy (momentální), pokud to je historie, tak...

Reagovat
smazaný uživatel

nelze určit která liga je nejlepší. To je nereálný..........já za sebe bych řekl anglická ale jen proto že se mi líbí styl hry týmů z anglie a nic víc v tom neni u každýho znás

Reagovat
fantomas

jj taky sem takovýho názoru

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou jsem se ale teď vůbec nebavil, tak nevím, proč bych zrovna tbě měl něco psát.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně anglické kluby zase vyhoří, Barca ukáže svou sílu, anglické týmy na to nemají. A v UEFě taky, ambiciózní Tottenham vymaže PSV eindhoven, Sporting nedá doma šanci Boltonu Wanderers.

Hlavně že rok co rok každý věří nejvíc Chelsea, která v Evropě nedokázala nikdy nic a hned po ní všem anglickým klubům, které zůstaly ve hře. Uvidíme, až se některý z nich střetne s FCB ...

Reagovat
smazaný uživatel

mě jen hrozne sere, že jsem musel být v praci a zápas jsem neviděů.. budo to urcite zajímavý diskuze a já k nim nebudu mít co říct :) ale výsledek me velice potešil

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem aby postoupil Real, ale nezasloužil si to, myslím, že je pravdivé tvrzení to, které odkazuje na první zápas, tam byl Real podle mne o hodně lepším mužstvem! Nejlepší hráč na hřišti podle mne Taddei, nenápadný, ale poctivý, nic nezkazil a ještě přidal krásné přihrávky, hlavně hrál účelně a to se mi líbilo. Celý Real byl bez nápadu, Guti na to opravdu nemá, škoda. Ale Řím by mohl něco uhrát.. přeju jim a't dojdou co nejdále, třeba až do finále.

Reagovat
smazaný uživatel

Guti to vcera doopravdy mrsil, na jeho místo chce konecne Sneidera a nejhorsi hrac utkaní....

samozdrejme Mancini - to co predvadel doopravdy do fotbalu nepatri a divim se ze za to nahrane pady nedostal cervenou.

Reagovat
alegre

Ale, ale, ono to zase nebylo až tak žhavé...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Mám moc velkou radost, že Real vypadl a hlavně po takovém výkonu , ale asi to nkoho nepřekvapí.

Reagovat
plechi

Taky budu mít radost, ohromnou radost až barca vypadne se Schalke nebo Fenerbahce

Reagovat
smazaný uživatel

to mu sám nevěříš, že by se něco podobného mohlo stát

Reagovat
plechi

Věřím!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

Real mohl nastoupit klidně v hnědých dresech, od první minuty posraní něco kloudného vymyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Forma příspěvku: ...jinak souhlasím, včera jim strašně chybělo sebevědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Real asi vypad zaslouzene.... AS bylo lepsi a potvrdil tak ze se nachazi v dobre forme,a ze je to dobre a vyspele muzstvo.Real se nedokazal prosadit jak v osobnich soubojich tak v koncovce.Navic hloupe vylouceni Pepeho jim to take moc neusnadnilo.A otazka jestli Primera Division je ligou hvezd si odpovi kazdy sam??? Ja si ale rozhodne myslim ze porad je a ma skvelou uroven.Urcite lepsi nez Serie A,na tu se opravdu neda koukat.As gratuluji k postupu a Realu preji hodne stesti v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster je nohoráznej...taktika bídná, opravdu neskutečný, co vymyslel...30 mega za Pepeho...no fakt...Guti hrál jako d****, kdo mi bude tvrdit že si zaslouží doživotní smlouvu...celou kariéru se v Realu jenom veze...máme špatnou fyzičku, plno zranění...musíme se fakt před příští sezonu posilnit jinak se hlavne anglickym muztvum nepujde ubranit...ten vykon byl fakt strasnej...

Reagovat
alegre

Posilnit? A neděláte to každých 6 měsíců?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše tým vhodně doplnit na několika postech. Guti hrál špatně a opět se mi ukázalo, že je Real na jeho výkonech závislý.Jje to Schusterův jediný hráč, který umí dát hře myšlenku a pokud je totálně z formy, Real je zpravidla bezzubý. Čest výjimkám.

Reagovat
alegre

V Realu chybí hlavně dlouhodobá koncepční práce. Ale ono se to asi v současnosti moc nenosí.

Reagovat
plechi

ono v realu je bohužel vždycky na prvním místě okamžitý úspěch a pokud se ten nedostaví padají za to hlavy a mění se hráči... byl bych nesmírně zvědav co by se dělo, kdyby nějakou náhodou došel Wenger, jestli by mu dali 3 - 4 roky čas, dost o tom pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

"Vlastně se ani o prohru nejedná, pro mne to prohra není! Nepostoupili jsme, ale poraženi nejsme!" ....ten Schuster je fakt komediant

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ty slova z tiskovky jsou v takovem poradi i vyslovena tak je Schuster zaslepeny alibista.V prve rade bych jako pricinu vyrazeni uvedl Pepeho,jelikoz jeho prvni zluta byla naprosto zbytecna.Dale bych pokracoval zalohou,ktera hrala bez momentu prekvapeni a az nakonec bych to klasicky svedl na stesti aby se nereklo.Celkem drsne pro fanouska Realu.

Reagovat
alegre

Ano bylo to přesně tak, překládal jsem to vlastně "naživo". A nechal jsem to bez dalsiho komentare, aby mě někdo zase nepodezříval z neobjektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta Argentina Alegre uz na tom pracujes?

Reagovat
alegre

Stydím se, stydím, ale já mám šíleně málo času. A teď, když za týden začíná velikonoční bláznění, to znamená 10 dní honduraských celonárodních prázdnin, jsem bez šance. Z 20 zaměstnanců budeme mít kolem 60, normálně v neděli přijede tak 600 lidí, ale při Semana Santa je to přes tisíc a 10x za sebou. Tak až v dubnu...

Reagovat
smazaný uživatel

O co jde.Jaka napln prace?Budou na slavostech takove ty spore odene tanecnice co krouti tema prdelkama?

Reagovat
alegre

i ty budou a s mokrejma trikama...

Reagovat
Masi

Tak já to vidím podobně jako schuster, real byl vyřazen, ale nikoli poražen. Bylo vidět že do toho dali opravdu co v nich bylo (hlavně guti a jeho ragbyovej faul xD) a že se nevzdali až do konce a za to jim opravdu tleskám

Reagovat
One-Real

to je sice pěkný ale že by si jednou nahráli .. to ne

Reagovat
alegre

poražen? 1:2 a 1:2

Reagovat
One-Real

to nějak nechápu jak to myslíš

Reagovat
fantomas

to měla být určitě jen "RE:"

Reagovat
Masi

jo je pravda že toho opravdu ve předu moc nepředvedli v obou zápasech ale bylo na nich vidět to odhodlání že s tím něco udělat chcou ale AS je opravdu k moc příležitostem nepustilo

Reagovat
One-Real

Výkon celého týmu s výjimkou jen hráčů byl hrozný(fyzička nikde)....Hráči si vůbec nedokázali přihrát jak chtěj ligu mistrů vyhrát bez přihrávky na to jsem opravdu nepřišel tak ted skusim tak nějak zhodnotit jednoho po druhém Casillas-Předvedl celkem dobrý výkon trochu zaváhal při střele Aquilaniho ale naštěstí s toho gol nebyl za ty goly nemohl Heinze-Nehrál špatně ale přes jeho stranu byl někdy celkem průchodak Pepe-Je vidět že neni v herní pohodě,zejména první žlutá karta byla zbytečná(i když se mi zdálo že po vyloučení jsme hráli líp paradoxně) Cannavaro-Neodehrál špatný zápas ale nic moc se nepředvedl,ty nůžky byla snad nejlepší na jeho výkonu Salgado-Ten se mi vůbec nelíbíl brzdil hru,pozdě přihrával Diarra-Nic moc ale úplně špatně nehrál Gago-Ten se teda nepředvedl a pořád po jeho kontaktu někdo ležel na zemi Baptista-Fyzicky to snad jako jediný zvládl pěkně kopnul přímák ale to je asi všechno ale byl jedním ze nejlepších na hřisti(v našem týmu) Robinho-Těsně ho bránili,ale stejně sem od něj čekal víc..trochu ho omlouvá že byl zraněný a dostat se do formy mu nějakou dobu potrvá ale jak řikám čekal jsem víc Guti-Ten byl snad nejhorší ze všech ani jedna dobrá přihrávka,proč pořád centruje když to neumí ten hrál prostě Hawai... Raúl-Dobře si ho hlídali,ale i tak jsem čekal víc Rozhodčí- Hrozně kouskoval hru to se lidi pak nemaj divit,když se víc píská než hraje Aquilani -To neni náš hráč ale to co předvedl že vstal a když viděl že máme míč tak si zase lehl to je vrchol hnusu...jinak hrál velmi dobře ale todle Ac hrálo líp mi si neumíme nahrát a že nám chyběly Van Nisterloy,Snejider,Robben to je sice nepříjemné ale svalovat na to se to nedá neumíme si nahrát a chybí nám fyzička

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že nesleduješ(te) hru stoperů. Zkus to shlédnout ještě jednou a zaměřit se na hru všech 4. Uvidíš, že Cannavaro je tak o 2 třídy výš než ostatní 3. Hodně podceňujete jeho přínos pro váš tým. Viděl jsem to už v několika předchozích zápasech Realu, které jsem měl možnost vidět.

Reagovat
One-Real

Sleduju... ale včera to byl špatnej výkon..... on včera nic moc nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím,jaké máš na stopera nároky. 0 chyb, stoprocentní rozehrávka, čtení hry a předvídavost, skvělé pokrytí Tottiho jsou moje.Fabio byl včera výborný.

Reagovat
Masi

Tak myslím že celé to tvé shrnutí realu (to one-real) je vcelku přesné, gago se horší od zápasu k zápasu a radši bych viděl od začátku drentheho...

ale jak už tu bylo řečeno, canavaro se mi včera taky moc líbil že jako jedienj z obrany zahrál tak jak se od něj čeká...

"proč pořád centruje když to neumí ten hrál prostě Hawai"

- toto mi příjde největší blbost, gutiho centry jsou opravdu vyhlášené, je pravda že včera mu to nevyšlo ale říkat že to neumí je naprostá blbost, stačí se poohlédnout za posledními zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Guti byl tento zapas ale opravdu tragickej, nejhorší na hřišti a kdyz nedam 3-4 centry za sebou tak to necham nekomu jinymu ne? Guti ::thumbsdown:

Reagovat
Masi

no však ale já říkám že guti podává dlouhodobě dobrý výkony a včera se mu to jednoduše nepovedlo ale takový pičoviny jakože to neumí je trošku moc nemyslíš

Reagovat
One-Real

tim bylo na mysli ze tento zapas hral tragicky jinak centruje dobre... ale kdyz to da 4 blbe proc to kope zase,cannavaro hral celkem dobre ale nic extra to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas bylo zase vidět jak se Jarda vyžívá v různých přirovnání, třeba když po tom co se hráči AS furt váleli na zemi tak zahlásil "dnes to tu vypadá jak v nemocnici na kraji města už jen doktor Sova tu chybí" sem se doma řezal jak šílenej Bosák kvalitní výkon

Reagovat
alegre

Jedna otázka: zareagoval vůbec Schuster na vyloučení Pepeho? Vím, že od jeho odchodu do vstřelení branky uplynuly pouze 2 minuty, ale zorganizoval někdo obranu, přeskupil hráče? Búd trenér, nebo kapitán, nebo jeden z obránců by to měli okamžitě udělat. Tady jsem viděl určitou bezradnost...

Reagovat
smazaný uživatel

no hrali hned na tři:

torres-GB-heinze a tak az do konce zapasu.

Reagovat
alegre

A Roma toho využila...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
plechi

hezké

Reagovat
fantomas

nepřijdou mi nejak zvlášt jiné

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám naprosto jasnou odpověď na "Proč vypadl Real Madrid v osmifinále?"... Protože AS Řím je prostě lepší a baleťáci na něj neměli.

Jinak jsem nadšen z famózního výkonu Giallorossi, především bych vyzdvihl Alberta Aquilaniho a Mirka Vučiniče

Reagovat
Votrok

Vučinič byl vynikající!

Reagovat
Pharrell

jj Vucini je borec

Reagovat
Pharrell

teda Vucinic i Aquilani hral velmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

nezbývá než podotknout " Blancos Llorones saluda el los campeones"

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten Real, ktory budi strach ?

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo na mě zajisté. Odpovím tedy: Ne nebyl, ten na podzim strach budil. Teď jsme až příliš vyčerpaní a zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem jim věřil, doufal jsem, že AS se na Santiagu porazí samo.. Asi jsem AS hodně podcenil. Aspoň se "baletky" soustředí na Primera division, i když obhájit titul bude těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

odjakziva drzim realu ale uz ma fakt s tym seru ze nevedia postupit ani cez jedno posrate muzstvo jedine koho mi je luto je casillas,robinho,ramos,sneider,raul, a robben ty podla mńa jediny hraju v celom muzstve a niekedy sa este podari gutimu ale ko ho fakt nemusim je pojeb...........ny PEPE

Reagovat
smazaný uživatel

koho nazýváš "posratým mužstvem" .. to ono posraté mužstvo ti vyřadilo tvůj tragický realek

Reagovat
smazaný uživatel

Končím se sázením...::D

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra, Gago, Balboa, Guti, Higuain, Heinze, Saviola pryc, absolutne prumerni hraci, a misto nich nejake schopnejsi - DM napr Gilberto Silva je na lavicce Arsenalu a Essien v Chelsea, Toulalan z Lyonu nebo de Rossiho, jestli Metzelder bude stale zraneny - schopnejsiho CB - Pepe ma velke vykyvy Alex na stridacce Chelsea, Senderos stridacku Arsenalu, Heitinga z Ajaxu, Zapata z Udinese, Meira ze Stuttgartu, Barzagliho z Palerma, a tvurcehry idealne Van der Vaart z Hamburgeru SV nebo Diego z Brem

Reagovat
smazaný uživatel

Me se strasne libi jak se Schuster vymlouva ze Real opustilo stesti.A vcem jako?krome brevna Babtisty...kdyby je stesti opravdu opustilo tak v polocase prohravali 1:0 po nadherny strele Aquilaniho,kdyby je stesti opustilo tak by prohravali uz 2:0 po paradni akci AS a brevne Vucinice a kdyby je i dal stesti opustilo tak jim ten gol z ofsajdu jako prase neuznali...Takze si myslim ze spis meli stesti kopec a rozhodne by se meli kat za tak hroznej vykon.Guti = katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku mi v tom článku chybí objektivita a nadhled. Pokud se takhle rozebírá obrana, tak je třeba zmínit, že v nejsilnějším složení nastoupila v této sezoně jen jednou (na Nou Campu a řekl bych, že to bylo sakra znát). Stoperská dvojice se kvůli absencím mění takřka po každém zápase, takže těžko čekat zázraky. I tak ale bývají stopeři v 90% zápasů lépe hodnocení než krajní obránci. Že padají branky hlavně z prostorů před brankou je ve fotbale zcela běžná věc, která se stává i v lepších týmech.

Zkrátka když už se řekne A, tak by mělo být zmíněno i B, které mi v alegreho článcích o Realu často chybí. Na druhou stranu nikdo jiný nemá odvahu jít tak odvážně se svou kůži na trh a za to je třeba opravdu smeknout.

Jinak samozřejmě zasloužené vyřazení s takovým soupeřem mrzí, hlavní vinu na tom podle mě nese Mijatovičova otřesná přestupní politika.

Reagovat
alegre

Objektovni hodnocení a nadhled: ve výsledcích se opravdu neobjevují jména stoperů a pár hodin po zápase nikoho nezajímá v jakém složení stoperská dvojice hrála. V Realu Madrid by se nemělo mluvit o ideálním složení, tam by za ty milióny měli být všichni vynikající a někteří o kousek víc vynikající.

To, že za góly hlavou, nebo jinak vstřelené, z okolí "desítky" můžou také krajní obránci, jsem v článku zmínil. Real nehraje většinu zápasu a zápasů pod tlakem, naopak, a také proto jsou chyby v obraně vidět daleko více.

Podle mého názoru, chybí objektivita především v hodnocení pana Schustera, ale to je věc názoru. Politika přestupu pana Mijatovice je dlouhodobou politikou celého vedení tohoto klubu.

V této sezóně nakupoval již 2x a...? Předčasná vyřazení v Copa de Rey a LM, vedení v lize, ale to hlavně díky stejné nevyrovnanosti výkonu u soupeřů. Dobré zápasy střídá s katastrofálními...

Od 18.11.2007 bylo uveřejněno 35 fejetonů, z toho jsem já napsal 34 a nesl jsem tedy 34x kůži na trh. A víš co je zajímavé? Nošení kůže na trh asi nikoho moc nebaví. Stejný počet fejetonů byl totiž napsán za předešlých 14 měsíců...Fejton totiž neni objektivním hodnocením. Je vždy subjektivním názorem toho, kdo ho píše. A musí být svým způsobem také mírně "provokativní". Jen tak vyvolá reakce a protireakce. Ale ani ty reakce nejsou objektivní...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze k Realu.

Schuster vobec nie je pan trener, je to obycajny bulo, ktory uz asi zabudol kvoli comu sa stal trenerom Realu. Tvrdil predsa, ze Real bude hrat jogu-bonitu, nebude hrat na dvoch DM. ale cuduj sa svet. Real nehra jogu bonitu ani zdaleka, a na dve DM niekedy hrava.

Schuster absiolutne nezvlada vyber zostavy, SOm fanusik Realu a vidim, ked pozeravama zapasy, ze v dost vela pripadoch mali stastie, ze vyhrali, preto ta bilancia, ziadna dominancia.

Absolutne nevyuziva plny potencial muzstva. Dava hravat protekcneho neschopneho Raula, ktory davno nepatri do zostavy. Nedava priestor talentoavynm a dobrym harcom ako Drenthe, Soldado, ci Balboa. Absolutne ignoruje potrebu praveho zaloznika a Sneider, vynikajuci hrac na podhrot je casto vsunuty na pravo, kde iba paroduje Becksa.

Schuster je z velkej miery zodpovedny a ked citam jeho vyradenia, sami zda, ze nie je ani celkom sposobily byt trenerom Realu. Ako moze tvrdit, ze zapas bol ich, ved hrali neschopne, dve DM, ktore ani neprekrocili polovicku ihriska. Raul, ktory je rychly ako DI - Stefano v roku 2001.

Schuster je skaza spolu s Raulom Realu Madrid.

Reagovat
Pharrell

ted se stydim za to ze jsem fandou Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejsi fanda..TY si jen pouhopouhý glory hunter

Reagovat
smazaný uživatel

benfica hraje spanelskou ligu? :)

Reagovat
alegre

Pohled na "osmičku" v Lize mistrů, kde zůstala jen Barcelona, a na "šestnáctku" v Poháru UEFA, kde to Getafe s Benficou nebude mít ale vůbec snadné, mluví o něčem jiném...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele