REAL: KRIZE? NEEXISTUJE!

12.10.2004, 11:56
Aktuality
Florentino Perez, prezident Realu Madrid řekl: "Nejdůležitější je pokračovat v nastoupené cestě a vyvarovat se unáhlených rozhodnutí! Je to pravda, nedaří se nám, dáváme málo branek, ale to je také otázka štěstí. Máme nejlepší útočníky na světě, na konci sezóny se vše srovná a budeme na příčkách nejvyšších."

Ale konec sezóny je dnes v nedohlednu a Real bude minimálně do 16. října na nelichotivém desátém místě a s katastrofálnm průměrem vstřelených branek na zápas: 0,67! A to s nejlepšími střelci, jak tvrdí Don Florentino! Všichni, kdo hrají za Real, jsou podle něj profesionálové doslova stoprocentní, kteří se věnují jen a jen fotbalu.

"Co se týče reklam, kde propůjčují své jméno a tvář různým firmám a jejich výrobkům, vše se odehrává o dovolených, ve dnech jejich volna. Věnují se fotbalu a nic jiného je nezajímá. Problém vidím v tom, že cokoliv okolo Realu je hned středem zájmu a mnoho skutečností se zveličuje!"

Florentino Perez ani jednou nepronesl slovo krize a chválil model práce Realu Madrid: "Za poslední 4 roky jsme získali sedm trofejí, nemusíme tedy nic měnit, jen pokračovat v tom, co jsem viděl již jako malý kluk. Santiago Bernabéu dělal to samé co my dnes. Získal velká jména, slavné a výborné fotbalisty, a podporoval juniorku. Jeden den skončil, právě tak, jako Raymond Kopa, Alfredo Di Stéfano... a přišli jiní. Model Realu je modelem Realu a nikdo na něm nic měnit nebude. Sport je jako každý podnik. I tam se snaží nakoupit nejlepší technologii, vytvořit co nejlepší podmínky. Naší technologii jsou fotbalisté, kteří v Realu mají vynikající podmínky. Vytvořili jsme opravdu mužstvo snů!"

Perez není přítelem silných slov a prohlášení vyvolávajících spory. Tentokráte si ale neodpustil kritizovat prezidenta Barcelony Joana Laportu: "Vždy jsem tvrdil, že politika a sport k sobě nepatří. Proto mě připadá poněkud nerozumné rozhodnutí pana prezidenta Barcelony zahájit zasedání parlamentu kulturním a společenským programem, oslavujícím jeho klub!"

Na otázku, zda onen model práce Realu nedospěl ke svému konci a zda není třeba ho poněkud změnit, odpověděl: "Děláte závěry po necelém měsíci od zahájení ligy. Raulovi je 27 let, Ronaldo je o rok starší a vy mluvíte o tom, zda by neměli skončit. Pravda, máme několik třicátníků, ale až odejdou, budeme mít za ně adekvátní náhradu. Zidane se jednou rozloučí, ale jen s aktivním fotbalem. Chceme, aby v Realu zůstal, tak jako čestný prezident Alfredo Di Stéfano. Letos jsme koupili Woodgata, Owena, Samuela. To je přeci jasný úspěch a potvrzení naší plánované práce. Srovnáváte nás s Barcelonou a obdržíte stejnou odpověď: nelze dělat závěry po měsíci. V květnu si povíme, jak liga skončila."

Perez nemohl jinak, musel se vyjádřit i ke Camachovi a jeho odchodu od týmu: "Připouštím, že vzdát se práce po třech zápasech není pro Real obvyklé. Ale důležitá je koncepce, která po jeho odchodu zůstala. Realu to neublížilo, García Remón pokračuje v načaté práci. Má v kádru vynikající fotbalisty, kteří na konci loňské sezóny podlehli vyčerpání, protože jsme chtěli vyhrát všechno a zapomněli, že jsou jen lidé a ne stroje. Letos jsme začali zvolna, ale není to poprvé, postupně se budeme zlepšovat a finiš bude patřit nám!"

Bývalý hráč, trenér a sportovní ředitel Realu Madrid Jorge Valdano nemohl zůstat stranou a k situaci v Realu se rovněž vyjádřil. A začal Michaelem Owenem. "Podívejte, není nic jednoduchého hrát v dresu Realu. Angličan Owen bojuje s nervozitou, změna je to pro něj velká, při vyběhnutí na trávník mu nohy ztěžknou, dres je mu velký, Santiago Bernabéu mu připadá jako nepřátelské území. Ale to všechno se změní. Je mladý, ale zkušený. Hrál na dvou MS, EURO...!"

A Valdano pokračoval, tentokráte o svém nástupci: "Emilio Butragueňo je tím nejlepším, koho si prezident Pérez mohl vybrat. Já sám bych mu ho doporučil. Podívejte se, jak okolo fotbalu má vše svůj řád. Před 10 roky jsem vsadil na Raula a poslal ho na hřiště místo Butragueňa. A dnes mi to Emílio vrátil! Ale okruh se tím neuzavřel. Za deset let to může být Raul, kdo ho vystřídá ve funkci sportovního ředitele. Takový je život. Takový je Real!"

A jak vidí Valdano pokles výkonu u "Anděla z Madridu"? "Je to pro něj složité období. Hraje zde 10 let, je neuvěřitelně zodpovědný, všechno si moc bere. Je také pravděpodobně fotbalistou, který v současnosti odehrál nejvíce utkání. Potřebuje se vrátit do normálu. je nervní, ale také charakterní. Dokázal to proti AS Řím. Únava, psychická a fyzická, se u něj projevila v plné síle. Ale kvalita ho neopustila a znovu to bude onen vynikající fotbalista."

"Ani to, že Real je na konci první desítky, nepovažuji za tragédii. Odchod José Antonia Camacha poznamenal atmosféru v klubu, ale hlavně ve vztahu diváků k hráčům. Camacho byl u příznivců Realu oblíben, a ti vinili třeba Roberta Carlose z jeho demise. Nyní se musí vyjádřit důvěra Marianu García Remónovi. Prostředí zná, plány Camacha také a co víc - nebude do toho hráčům moc mluvit. A to se jim bude líbit a výsledky se dostaví. A že Barcelona vede o sedm bodů? Před rokem vedl Real ještě o víc... Důležité je nyní co nejrychleji opustit negativismus a poraženeckou náladu, která panuje okolo tohoto klubu!"

Co dodat závěrem. Florentino Perez nedá na Real dopustit. Bude ho hájit vždy a všude. A to je dobře. Co se ovšem dnes odehrává v jeho nitru, ví pravděpodobně jen on sám. I když zachmuřený výraz v jeho tváři při sledování zápasů mluví za vše. Trpí! A kdo by netrpěl! Skok v tabulce přijde, o tom nikdo nepochybuje. Utrpením je čekání na zlepšení výkonu. Na radost z fotbalu. Ten současný, v podání Realu, přestává být nejkrásnějším sportem na světě...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (60)

Přidat komentář
HOST*yarda

Pěkný článek, jsem zvědav, kdy přijde ten kýžený obrat!

Reagovat
antimadrista

Nikdy

Reagovat
HOST*

pred par lety hral real dobrej fotbal valcoval soupere, ale vysledky nebyly... pak prisly, stejne jako letos pockejme co bude v lednu, kvetnu pak resme letosni sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt lońské sezoNy, tak nikdo o krizi nemluví, ale Realu se naedaří jen pár zápasů na začátku sezony, ale už více než půl sezony.

Poskok určitě přijde, ale náskok sedmi bodů se nebude snižovat snadno, tipuji že real skončí třetí.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže myslíš,že bude před Realem Barcelona a Valencie?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak vidim, Barca tento rok bude asi 1.,pokud ji neskoli zraneni.2. by mohla skoncit Valca a 3. Real.Je to uspech, minulou sezonu byl 4!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Myslím, že Perez dělá to nejhorší co může: nepřipouští si skutečnost a strká hlavu do písku a pořád říká, že je všechno OK a že se nemusí nic měnit. Já si myslím, že měnit by se mělo a to hlavně v přestupové politice.

Já si myslím, že Real JE v krizi. A čím déle si budou v Madridu říkat: "Je to dobré, jsme nejlepší a děláme všechno nejlépe", tím hlouběji do té krize zabřednou. O tom my v Barce něco víme.

PS: pane Perezi, prosím Vás nekritizujte tým, který hraje momentálně nejlepší fotbal na světě nebo si uděláte ještě víc nepřátel, než jste si za dobu účinkování v čele Realu udělal. Nejdříve si zaměťte před vlastním prahem. Předem děkuji.

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

No to je royumný příspěvek,s tím naprosto souhlasím!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, dobrá, dobrá, s většinou souhlasím, ovšem s tím Laportou má trochu pravdu. Zaprvé nekritizoval Barcu jako takovou, ani její hru, ale prezidenta Laportu konkrétně. Za druhé politika a fotbal by se primárně neměly míchat, což Laporta se svou "oslavou" chystá udělat. Chápu, že Barca je pýcha Katalánska, ale to dokazuje, alespoň v současné době, svoji hrou a ne předváděčkou pro papaláše, kteří z toho beztak chtějí vytřískat jen víc popularity. Teď čekám smršť spílání od barcelonských fandu, kde nejčastějším slušným spojením bude "vládní klub", ale za svým názorem si stojím.

Speciálně pro jiřího "skromného" fcbéčkového: S těmi nářky na Péreze tady moc neuspěješ, pošli je radši do Španělska a až to budeš dělat, dej mi vědět, pošleme to najednou

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad jeho věc, jak se ho rozhodně zahájit, ne?

Reagovat
HOST*

Ja bych o nejake krizi nemluvil.Tato situace je u Realu normalni

Reagovat
HOST*Luis

Určitě. Stává se to všem na každý velkoklub někdy spadne deka. Někdy to trvá dlouho než se z ní vydrápe. Velkoklubů je moc a vyhrávat může jenom jeden a navíc se nahoru derou ostatní. Real měl dlouho dobu skvělé výsledky vyhrál spoustu trofejí tak má prostě pauzu.

P.S. koukám, že si tady snad budou notovat "nepřátelé", že by změny????

Barca Barca BAAARCA

Reagovat
HOST*yarda

Ty jsi čí???

Reagovat
HOST*mara

real je v krizi

Reagovat
HOST*mara

real na to už prostě nemá, salgado je pomalej jak slimák luque mu dal kotel jako prase, woodghate je ze skla samuel je zatím průměrnej , helguera ten spíš brečí než hraje carlos je ted nákej divnej asi je už za zenitem ,zizu je furt s balonem vynikající , ale je strašně pomalej a bude hůř (důchodce), figo je ted asi nejlepší z realu jeden na jednoho stále výbornej , beckham ten umí jenom přímáky a pasy jinak jeden na jednoho úplně jalovej a o penaltách ani nemluvim , raul ten se tedka trošku probrar uvidíme jak dlouho mu to vydrží (podle mě to moc dlouho nebude a zas bude půl roku stávkovat) owen je úplně jalovej, fernando je skoro furt na lavičce=chudák a ronaldo!!!! ten machruje že dá 35 golu tomu se můžu jen zasmát když jich dá 15 myslim že bude rád .prostě a jednoduše real potřebuje vyměnit důchodce!!!!!!

Reagovat
HOST*Luis

Já jsem katalánskej. Chápu, že to z mého přispěvku nešlo moc dobře odvodit

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jsem si to myslel. To Luis je po kom, po Figovi

Reagovat
HOST*mara

kdo to je prosim tě

Reagovat
HOST*yarda

Váš kdysi nejlepší, nyní vámi nejzatracovanější hráč

Reagovat
HOST*Luis

Celkem si to pochopil. Je to tak, největší barcelónský omyl. Ale život jde dál.

Reagovat
HOST*

Jestlis to myslel na me,tak ja fandim Barcelone,ja nejsu nepritel.Mam na to zhruba stejnej nazor jako ty.Doufam,ze to bude poradna deka a ze toto obdobi bude u Realu trvat co nejdyl.Ted je zase na rade BARCA.

Reagovat
HOST*mara

jsem s tebou kámo!

Reagovat
Mr.Jindros

dejte mu slepeckou hul a psa

Reagovat
antimadrista

Jůůůů tady se objevilo tolik barcelonistů Jen tak dál. Za chvíli nás budou (tady v ČR) tisíce a pak statisíce a nakonec miliony!

Reagovat
HOST*Mara

no jasně kámo to je paráda

do prdele s realem!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Mara

no jasně kámo to je paráda

do prdele s realem!!!!!!!!!

Reagovat
exmafie

Zajímavý,že vás tu tolik nebylo,když se vám minulou sezonu na podzim těžce nedařilo,teď je to tu samej "kámo"...Tady je aspoň vidět jací jsou fanoušci Barcy-vylezou jen když se daří...My si za svým Realem stojíme i v kritickém období..Jste trapáci...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš naopak. Většina "fanoušků," co teď fandí Realu fandili na sklonku tisíciletí MAnchesteru.

Reagovat
exmafie

Teď mi trochu nedochází logika tvého příspěvku...Takových fanoušků co popisuješ moc neznám,vlastně ani jednoho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já jich znám dost. A když se jich na to zeptám, tak neví, co mají říct

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak jestli myslíš PJ, tak jsi vedle, jak ta jedle. S kolegou Exmafií stoprocentní souhlas HALA MADRID!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nene PJho nemyslím, nikoho odtud.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak co pyskuješ??? Mně jsou jiné servery u ....

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám jen co je pravda.

Reagovat
antimadrista

To jsou keci

Reagovat
HOST*

ted jsem čet na nově, že se pomalu dostává do formy OWEN větsí jebovinu jsem v životě nečet

může mi někdo vysvětlit do jaký!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Mara

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jsem taky četl

Reagovat
antimadrista

Taky nechápu, vždyť goly nedává

Reagovat
HOST*yarda

Tak jestli věříš něčemu, co hlásají Poulíček, Tittelbach a jim podobní kreténi, tak tě fakt docela lituju

Reagovat
exmafie

No jo TV NOVA.. Nejvíc mě dostali,když odvysílali tříminutovou reportáž o tom že Nedvěd má předky v Rumunsku...Taková pičovina,by mě zajímalo,kterýho sportovního fandu tahle cipovina nadchla....A ještě řeknou takovou kravinu,že se k němu rodina z Rumunska hrdě hlásí,to je divný,když je to fotbalista světa,že jím nebudou pohrdat....

Reagovat
HOST*yarda

Nebyl to spíš Ujfaluši? Což na tvém tvrzení nic nemění

Reagovat
HOST*Pavel

Při vysíláni NOVy se někdy celkem pobavím. Například,když před zápasem Sparta-Slavia říkali,že ať ten rozhodčí odpíská cokoliv,naštve půlku národa.Buď rudou nebo sešívanou.Tak například já fandím Brnu a oba tyto týmy nesnáším,takže ten zápas jsem vůbec nesledoval a bylo mě celkem jedno jak dopadne.Nebo loni když říkali že derby River-Boca se dá přirovnat k derby Sparta-Slavia.Tady na takovej zapas je zvědavá akorát Praha a její okolí.Ani nebyl vyprodanej stadion.Tak to je fakt DERBY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exmafie

Hmmm,souhlas,jak dopadne derby dvou mediálně nejprotěžovanějších klubů u nás mi bylo úplně jedno,fandím sigmě a baníku,ale když jsem viděl zápas na NOVĚ (myslím samozřejmě to slavné derby),tk jsem měl pocit,že na celém světě existují jen dva kluby a jedno město...

Reagovat
HOST*yarda

A ne?

Reagovat
exmafie

Jo, MADRID...

Reagovat
HOST*yarda

HALA MADRID!

Reagovat
antimadrista

Jo,BARCELONA...

Reagovat
HOST*Ronnie

Vy buzeranti debilní barcelonský.Real byl a porad bude nejlepsi.Hlavne Ronaldo je spička.Je to borec nejvetší.A Barca ta za chvili bude v prdeli.jsou uzený

Reagovat
HOST*Mara

real real BůZERANTů plno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BARCELONA di do prdele s tim tvym syslem (hnusnym,blbym,zubatym)

Reagovat
HOST*yarda

To sis spletl server abstraktních básníků s fotbalovým. Své problémy bys očividně měl sdělit doktoru Chocholouškovi, protože TY jeho léčení doopravdy nutně potřebuješ. Hned při nástupu bych ti nasadil dvojitý klistýr.

Reagovat
HOST*Mara

yardo nebreč já za to nemůžu ,že real hraje špatně a ten tvůj hlodavec at jde do hajzlu machr namachrovanej (33)!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Já nebrečím, já se ti pouze jemně a citlivě snažím sdělit, že jsi sprostej debil Barceloňáci se za tebe určitě stydí, s některými už je docela řeč.

Reagovat
HOST*Mara

nevidim důvod proč by se za mě měli stydět. to že sysel machraju a hraje tužku je pravda(33) .takže klídek jo

Reagovat
HOST*yarda

Já klidný jsem, což se o tobě říct nedá. Posmívat se někomu kvůli tomu, jak vypadá může jenom jedinec se sníženou inteligencí. Pohříchu se takto prezentují většinou fanoušci Barcelony (ti příležitostní). Nevšiml jsem si například, že by se někdo z Realu posmíval vašemu nejlepšímu hráči Ronaldinhovi, že má zuby jako noty na buben

Reagovat
HOST*Mara

ale aspon hraje pořádnej fotbal a nemachruje že dá 35 golu!!!!

(33)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, yardo, jestl sis nevšiml, tak reagoval ( sice nepříliš vhodně) na jiný příspěvek, který obstaral fanoušek Realu a to zcela bezdůvodně, jen abych to upřesnil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele